Отговори
# 165
ХАйде пак здрасти, малко по-късно, след като сътворих вкусна вечеря....
Звъннах на Димитър да му кажа да се прибере по-рано, че съм сготвила, а той реши, че е първоаприлска шега.  Tired
cvetiberova - така е - когато правят нещо на дечицата, все едно на нас го правят, че даже и по-лошо, защото често представата за нещо е по-лоша от самото нещо. Стискам палци за утре и дано всичко мине бързо и безболезнено за сладката Габи! Hug
irinii - не се ядосвай на жената, която се е скарала, радвай се на тази, която е отстъпила ред! Naughty
Пак чао - отивам да прия кафенце, докато Йони още спи!

# 166
ехоооо Simple Smile

По повод минискандалчето само ще спомена, че за мен е неприемливо една майка да обвинява друга и то от едно поколение, всеки си има своята истина!
Марианка, страхотни са момите ти, и се надявам неразположенията на Мими вече да са овладяни  Hug

Ирини  Hug Аз имам подобно преживяване в една железария, пълна с мъже, а аз с 2 годишния Ивайло на ръце и бременна в деветия месец чинно си чакам, никой "не ме забелязва", че дори и ме предреждаха докато гоня детето из магазина... вероятно всичките тези мъже, на които вратовете щяха да им се счупят за да гледат на другата страна също са си мислили, че мъжът ми ме е изпратил... в началото бях потресена, а после им гледах сеира... колко бяха жалки само...

Фибичка, страхотна е Йо, как няма да ти кеф с такова дете... аз също съм от мамите, на който и се иска с пълни шепи да граби от радостта с децата, работата няма да избяга  Hug

ЦветиР, страхотна си, браво на теб  bowuu

ЦветиБ, Габи ще се справи по-леко от колкото си предполагала даже, спокойно  Hug

ЧРД на Снежка от мен   bouquet

Ние сме добре, дивачетата дивеят, майка им и тя и така  Mr. Green

Лека вечер на всички  Laughing

# 167
Eх никого не излъгах Mr. Green
Вас ще пощадя.
Денис коремчето е доста големичко и скачащо. Вече сън гладник. Беб се чака около 10ти август-давайте мъжки имена в комплект с Иван да са.
Ирини, бързо си реагирала в общината-ми да внимават с майките-може и да сме опасни.
Конан Simple Smile ака меко но се стиска и не пуска тичайки "съкровишето" а като не удържа вече се предава и успокоява.Освободи ли гледачката?

Денят при мен бе лек и лесен, но Ванката бе при баба и дядо Flutter
Лека вечер!

# 168
Привет, момичета!

Да се отчетем и ние с Мария - здрави сме, в добро разположение на духа, в очакване на нови емоции. Нищо особено не се случи тези дни - пазар, домашни неволи, поредния детски рожден ден... Този път ходихме в Jump!Zone - в една голяма зала са поместени най-различни по големина, форма и съобразно възрастова група надуваеми играчки (аз както се изразих, все едно че са плажни, ма нейсе). "Играчките" са големи, в България също има такива - надуваеми замъци и какво ли още не, само че тук са разположени в сгради. Задължително се запознаваш с опасностите от тях, подписваш декларация с имената си и тези на детето си, че знаеш за рисковете при подобно забавление... Веселба, ма за по-големи деца. Моята Мария умря от страх, нали няма никаква опора, разрева се и след втория опит не опитахме повече. Намери си една пластмасова къщичка, в която влизаше и излизаше, отваряше прозорчета, говори по телефона... Търча да прегръща децата, те пък бягат от нея и плачат - изобщо нашата се очертава напорист досадник. Ще кача малко снимки, ако имате време за губене, да разгледате, но ще е тези дни.
Аз да благодаря на всички, които ме поуспокоиха малко или много - настроението ми като че ли е мартенско, ма лошото е, че ме държи от есента.  Tired irinii  е права, че трябва да отделя време за себе си, то и аз си мсиля, че липсата му е моя основен проблем, но е трудно осъществимо. Мария е лепната за мен като гербова марка ( и до WC ходя с нея), баща й работи по 75-80 часа на седмица (хич не преувеличавам) и направо едва смогвам да си оскубя малко веждите, колкото да не заприличам на Буги Барабата.

Обаче вчера получих новите си козметични продукти, които си купих online и се надявам поне те да не хващат прах и да не им изтече срока на годност преди да са свършили (както често става с други подобни).
Благодаря, момичета, за подкрепата! Работата ми беше част от приятните ми занимания, и то лични занимания, и заради това си мисля, че ми липсва, пък може просто да ми липсва лично време.  Hug

fibi4ka,  много ти е слънчев аватара и изощо постингите ти направо греят пролетно!
Мари_Анка, много весели снимки. Все се питам, ти ли си на аватара?  newsm78 Мими как е? Надявам се да не сте пропуснали открития урок?  Hug
cvetiberovafingerscrossed
Ави, Леда Милева я преоткрих с Мария. Наистина много хубаво пише!
Честит празник и от мен на рожденичката!

Момичета, оздравявайте бързо - и малки, и големи! Поздрави от нас и до скоро!  Hug

P. S. irinii, тук не съм забелязала хората да отстъпват място на бременни или майки с деца, но причините са други - хората тук не се блъскат по коридорите в опашка по 5-6 човека дебела, а теглят номерчета (каквито вече има в доста банки в България), и сядат на столчета да си изчакат реда. Най-хубавото нещо, което видях в пустата Америка досега е, че всички (с малки, ама много малки изключения) са много усмихнати, приветливи и все гледат да тi помогнат, поздравяват се без причини и без да се познават... Е, казват, че тази учтивост била лицемерма, но аз не вярвам, а и дори да е така, предпочитам я пред нашата искрена намусеност и сърдитост. Не се ядосвай, за жалост няма да ги променим.  Hug

Връщам се да честитя празника, нали ми е толкова акъла, та забравих.  Blush
Поздрав

Последна редакция: вт, 01 апр 2008, 22:13 от Mariela Gazela

# 169
Здравейте, момичета!

Ние си изпратихме бабата миналият четвъртък и сега се опитваме да влезем с Мони в релсите на предишното ни ежедневие. Доста по-скучно ни е сега, но няма как... Хубавото е, че след 2 мес. се прибираме в България.  Heart Eyes

Не съм гледала последната серия на септемврийския сериал и затова няма да влизам в коментари, но последния пост на Мариела прочетох.

Най-хубавото нещо, което видях в пустата Америка досега е, че всички (с малки, ама много малки изключения) са много усмихнати, приветливи и все гледат да тi помогнат, поздравяват се без причини и без да се познават... Е, казват, че тази учтивост била лицемерма, но аз не вярвам, а и дори да е така, предпочитам я пред нашата искрена намусеност и сърдитост.

Mariela Gazela, много точно си го казала. И тук в Канада хората са страшно любезни, усмихнати и приветливи. Възрастните хора много се радват на децата и почти всеки път, когато сме излизали с Мони се намира някой да ме заприказва и да пита как се казва детето, на колко е месеца и неизменното накрая: He is so cute! Отначало ми беше много странно това поведение. Дори и на майка ми й направи голямо впечатление как непрекъснато чужди хора ме заприказват. Как като излезеш от някой магазин дори и да не си си купил нещо хората те изпращат с усмивка и пожелание за приятен ден. В България си спонмям как сама си говорих в магазините "Добър Ден" и "Довиждане"! Да, наистина тук хората са сякаш неестествени и с две лица скрити зад маската на лицемерието, но и аз като теб предпочитам да са такива отколкото да са намусени и сърдити.

# 170
Добро утро, сладурани! Grinning
Благодаря ви много за загрижеността, Мими и снощи беше с висока температура. Confused Още не се е събудила и нямам представа какво ще е положението днес. Откритият урок не го пропуснахме. В понеделник вечерта учителката на Мими ми се обади по телефона, че много държи да присъства, защото са ми подготвили приятна изненада. Мими през деня е със слаба температура, обясних на госпожата, но тя настоя. Заведох я по обяд. И не ме питайте с какво вълнение, премесено със страх изкарах целият следобяд. На два пъти седях да ви пиша и двата пъти сизтривах посанията от невнимание. Laughing
Екипът (психоложката и логопедката), който работи с Мими дойде специално да я гледа. И ми подариха красив букет, много ме трогнаха. А моето момиче, въпреки че беше болничка, се представи чудесно. Излезе първа на дъската, назова зеленчуците нарисувани там, каза с кой звук започват и преброи звуковете на една от думичките. Grinning Ама до края на урока трудно изкарахме. Добре, че ме сложиха да седя до нея, та успявах да овладявам някой друг порив да стане и да се разходи. Laughing Обаче забелязах, че на всички деца им е скучно и никак, ама никак не им се седи на едно място. А директорката накрая похвали мими, че била най-послушна от всички. Mr. Green Това са моите вълнения. Сега около 10-ти ни предстои тържество. Стихчето знаем отдавна. Grinning
Каролина, ех, хубаво е когато си има баба наоколо. И моята мама живее далече и ужасно ми липсва. За колко време ще си идвате в България?
Мариелка Газелка пак успя да разведриш деня ми. Смях се с глас на Буги Барабата hahaha Мога да си представя как се чувстваш. И аз си гледам сама децата, но си имаме баба наоколо и ако съм на зор дет' се вика, винаги мога да помоля за помощ. А при теб е сложно.  Confused А определено човек има нужда от почивчица, поне мъничко. Много ми хареса Jump! зоната. Grinning Догодина Мими ще е голяма и ще се збавлявате повече. Wink A пък все забравям да ти отговоря, че аз съм на снимката на аватара. Wink
irinii, много съжалявам за неприятната случка. Всеки ден се сблъсквам с подобни. Confused Всеки ден ми се налага да преминавам един подлез тук (по-скоро нещо като тунел). Взимам Василена с едната ръка, а триколката с другата и слизам по стълбите. Млади момчета и мъже се разминават с мен и се правят че не ме забелязват. Никога не са ми предлагали помощ. А а ко трябва да плащам сметки или да взема социалните за Мими, опашките стигат до вратите. Случвало ми се е да чакам и с двете деца. А те тичат, викат, Веси пада, плаче... Аз жонглирам между тях и опашката, но ред не ми се отстъпва. Close
Алфи, ама ти чакаш Лъвче! Супер! Сигурна съм, че ще изберете красиво име, ама кажи с коя буквичка да е, та да умуваме дружно. Grinning
ЦветиБ, стискам палци за Габи! Кураж! Знам колко е болезнено, когато нещо се случва на детето ти, но тя бързичко ще се оправи. Аз съм с теб!  Hug
Фиб, след като има възможност, наслаждавай се на майчинството си до края. Няма по-красив момент от него. И аз си слагам цветенца във вазичката у дома. Само че моите са нарциси и си ги бера от двора.
Слагам кафенце и тичам на терасата. Laughing

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 12:24 от Мари_Анка

# 171
Добро да ви е утрото !  Flutter
Така като чета кой какво пише и от малко личен опит..май не съм виждала по-големи сърдитковци от нас.Така искам да отида до химическото и жената да вземе лицемерно и неискренно да ме поздрави и да се усмихне,а не да ми се кара че съм отишла 40 мин. по-рано.Да отида в магазина и лицемерно мъжът зад мен на опашката да ме изчака да си извадя покупките от количката вместо искренно да ме блъска,за да мине без да обелва и дума.Но имам надежда  Grinning
Алфи ,твоето бебоче ще е лъвче като моят разбойник  Laughing
Мари_Анка ,дано я свалите вече тази Т! Радвам се ,че откритият урок е минал добре.Вярвай повече на Мими,на себе си и на околните  Hug
Каролина представям си след изпращането на майка ти какво е усещането .Но 2 месеца ей сега ще се изнижат Grinning
Mariela Gazela ,забавно за деца местенце е тази Jump зона.Знам как е да си без помощ и с лепенка до себе си по 24ч.ама няма да стигаме до там,че да ни бъркат с Буги Барабата  hahaha
Фиби - толкова ми хареса това опашато лаленце на снимката в подписа ти  Hug
cvetiberova с вас сме през целият ден и стискаме палци всичко да е минало по най-добрият възможен начин  Peace
Днес е мрачно ,надявам се да не е студено,за да можем да пощъкаме  Grinning

# 172
Момичета ето ни и нас!
Днес пак ни се размина с рязането на пъпките . Казвам пак ,защото може би за трети път вече тия скапани лекари отлагат тази манипулация  #Cussing out Тъкмо бяхме тръгнали тази сутрин и ми се обадиха от клиниката да ми кажат ,че часа ни се отлага,защото проф.Берова при,която щяхме да ходим, се обадила ,че е болна. Предният път пък се оказа,че нямяла такъв инструмент, другият кожен при който я водихме пак така ни разиграва два пъти  и направо откачих вече. Само се настройваме за този ден,не съм спала пак цяла нощ да мисля какво ще се случи и пак ни отложиха. Чудя се вече дали пък не ги е страх да правят такава манипулация на толкова малко детенце ,незнам.Сега в петък имаме час при другия лекар , да видим какво ще стане. А не можем повече да отлагаме,защото те непрекъснато се увеличават  Sad .Вчера видях че има още две нови много мънички. Все още ми е притеснено,може би ако беше минало днес щях да съм по-добре.
Съжалявам че ви натоварвам с нашите перипетии ,но олеква като споделя с някой.
Поздрави от нас с Габи !

# 173
ЦветиБ, специално влизам, за да видя как е минала процедурата на Габи, а то... Съчувствам ти за стреса и нервите, които се увеличават предвид отлагането и стискам палци тази седмица всичко да приключи  Praynig
Денис, Каролина, Мариела-Газела, и аз я предпочитам чужбинската лицемерност.  Grinning Забелязали ли сте, че в БГ даже познат човек като попиташ как е - огромна рядкосте някой да ти каже съвсем искрено:"много добре - благодаря"... Аз даже вчерашната си история я бях пуснала в темата за септември 2008, където една от майките ми написа, че бг манталитета бил да чакаш някой да ти отстъпи място и да мислиш, че вечно заради нещо си с предимство - не ме беше разбрала жената - аз имах предвид точно неохотата да участваш в нещо добро - било то усмивка или отстъпване на ред. В БГ също се радват на децата, но нерядко радването завършва със забележка към родителя - май леко е облечен, може да падне така и т.н.  #Crazy
Марианка, поздравления за откиртия урок. Виждаш ли вече като мина как си се притеснявала безреална причина. Пак ти казвам - по-малко данък обществено мнение! Simple Smile

Ние днес ходихме до Младост - в Аутлет Мола имадетски център и разни надуваеми неща, корички и т.н. Оставих Спаси с гледачката за час и минах и през Комо /нали съм Великденска вълна/, но нещо не ме изкефиха много нещата там и взех само 1 венец с яйза за попилей. Спаси легна с известно закъснение, а аз се чудя дали да подремна и аз - много ми се спи, или да се мобилизирам и да погладя  newsm78

# 174
  • София
Здрасти банда Simple Smile
Ирини, като спомена Младост....вчера ходихме до там , че се бях видяла в приключение с един стол от детския комплект на Хриси на Дибо и съм им много благодарна за отзививостта. Та не бях ходила там от една година и се хванах за главата що неща са построили....Ирини, въобще не е трябвало да им се връзваш на тия женоря там. Дразни ме факта, че коментара е направен точно от жена, ама....или е била стара мома или недо..... EmbarassedАз пък веднъж нарочно взех Хриси с мен в общината с мен...Имахме нередности по едни документи за колите и като знам колко са учтиви по принцип...А знаете моя син колко е не контактен-на първата минута вече беше зад гишето в скута на една от жените, разказвайки и нещо, почерпиха го с бисквити, обра им химикалите Joy А те учтиво ми приеха документите и дори не платихме глоба Mr. Green
Денис, Фиби, това за калиевия перманганат не е измислица на свекърва ми, а си има научно обоснование-бях попаднала на една статия преди време, но не помня къде беше точно.Та Х хромозомите виреели повече в сладка среда, а У в киселосолена.
Марианка, браво на Мими Simple Smile
ЦветиБ, много неприятно с това отлагане наистина...
Мариела, и Хриси е от прегръщачите hahaha
Аз проблем с приликата с Буги Барабата нямам...слава Богу съм с тънки вежди и никога не съм ги скубала. Е, може би ще е по-добре, ако ги оформям някакси, но съм недоскиф с едното око и не ми се рискува...Затова не слагам грим на очите или изключително рядко. Другата седмица съм решила да се отдам и аз на разкрасяване, че да съм хубава на рождения ден Hug
Алфи, най-близкото име, което ми идва на ум до Иван е Йордан, но да-кажи буква Simple Smile
Ох, а моя син напоследък го е хванала манията да пуха камъни по ауспусите на колите, както и в джантите....кога ли ще ни тегли боя някой.Отделно втора сутрин подред решава, че към 4-5 часа е най-подходящото време за приказки. Тази сутрин му намерих цаката, след поредния час тормоз-пуснах му телевизора и си разговаря на дълго и на широко с героите от някакъв филм hahaha
Айде до скоро Simple Smile

# 175

Писах, писах, запъна компа и всичко изчезна. Май и аз трябва да почна първо в Word-a.
Благодаря за комплиментите за новата ми визия, важното е, че аз се чувствам чудесно, поолекнала, променена, и в пролетно настроение.
При нас иначе  нищо ново, днес е ден за готвене. Не ми се излизаше никъде наобяд и реших с Алекс да си останем в къщи. Лошото е, че целият ден нямаме вода, едвам църцори, колкото да измивам продуктите, а камарата от мръсни съдове се увеличава!Но си имам голям помощник в кухнята: първо разсипа буркана със зелен фасул и шляпкаше отгоре, за да се разнесе по цялата маса, после изсипа 1/2 коф.кис.мляко, при което омаза и дрехите и стола, и накрая посипа с брашно, като отново тупкаше отгоре, за да обрашни навсякъде , вкл. и себе си.
Цвети Берова, дано всичко се реши в петък най-накрая и приключи съвсем безболезнено и по най-добрият за Габи начин!
Ирини, напълно те разбирам, това за отстъпването на ред ми се е случвало много пъти. Но един път няма да го забравя: бях бременна в 8-9 месец с Ивето и инцидентно се качих на автобус. Имаше малко правостоящи, та се откроявах с огромния корем. Но чудно защо ли всички си намираха нещо интересно и гледаха настрани. А беше една жега... ooooh!
Доника, Алекс пък от както се е родил, решава ,че в 4-5 часа е време за хранене и сменяне на памперс. Напоследък докато заспи отново, и е станало 7 часа, време да ставам наново и да будя Ивето за детска. Незнам, не се ли засища вечер- изяжда си супичката и малко по-късно преди лягане пие към 200 гр.мляко. newsm12
Марианка, браво за успешното представяне! newsm51 Сигурна съм, че тепърва ще имате много приятни изненади с Мими! Докога тази висока температура- какво казват докторите?
Мариела - Газела, тази Jump Zone ми напомня малко на Патиланци, но само по това, че е разделена за различните възрасти. Когато последният път ходихме там, ми се видя по-запуснато. Да не говорим за отношението на какичките, които гледаха да им мине по-бързо времето, и вниманието към децата беше само проформа. Weary
Фиби, не ни засичаш на дивана, щото се преместихме в спалнята /когато децата са заспали, де/. Дивана ни е до компютъра, та да не ни гледат много хора, рядко го ползваме Wink. Много е сладурска Йони в подписа ти, страхотно си се справила! smile3521
Ставам да пооправя малко и да ходя към градината

Последна редакция: ср, 02 апр 2008, 16:14 от tzvety roussimova

# 176
Извинявам се предварително, ако някой се засегне от следващите ми думи, но не мога да се въздържа да не дам и моето мнение по въпроса с отношението, манталитета и БГ реалността. На мен пък са ми много неприятни определенията за конфликтната жена и предположенията откога не е правила секс и мисля, че подобен негативизъм с нищо не се различава от нейния. Освен това защо цялото внимание се съсредоточи в лошото действие, а не в доброто....сякаш доброто е нормално, а лошото е извънредно....Омръзна ми и да слушам от роднини и приятели как в Англия било така, в Германия-така, в САЩ-така, ...........пък тука-инак. Даже вече и не слушам, защото не ме интересува какво правят хората по света, не ме интересува и какво правят моите сънародници - интересува ме какво правя аз. Старая се да бъда вежлива и усмихната, да не хвърлям боклуци и да си слагам цветя на терасата - това е моето решение! Върху това имам влияние, това правя и от там нататък не ме интересува какви са решенията на другите. Стига все сме гледали другите, стига сме им се ядосвали, като с това нищо не променяме. Ако поне един от 15-те на които съм се усмихнала днес, се усмихне на още някой, БГ реалността вече е променена. Защото БГ реалността - това сме ние........Нека не отвръщаме на лошото с лошо, защото от това не може да се роди нищо добро!
Знам, че за някои горе написаното звучи твърде идеалистично, за други даже мекушаво, но аз живея по този начин вече години наред и съм много щастлива от факта, че единствения човек, който може да ме ядоса истински е само Димитър!  Mr. Green
С най-добри чувства към всички ви!  bouquet

Мари_Анка - много се радвам, че толкова хора са взели присърце борбата ви с Мими и съдействат с всички сили за щастливата развръзка! А малката героитя бързо да оздравява!
cvetiberova - наистина много неприятно това с отлагането. Дано по-бързо мине процедурата!
Доника - интересно е това за хромозомите и средата. Аз какво ли не съм чела като начини на въздейсвие за желания пол, ама това не бях го чувала. Наща Йоана пък си събира камъните в дамската чанта.  Simple Smile
irinii - подремни си, гладенето когато имаш муза за това! Wink
Mariela Gazela - че Буги Барабата е супер!  Crazy И да заприличаш на него, пак ще си чаровница! Wink
tzvety roussimova - ааааааа каква била работата. Пък аз все гледам да ви видя, ама тц...
Хайде ЧАО, че съм на йога днес - да се пооправя!

# 177
  • София
Подтикната от думите на любимата ни Фибичка - специален поздрав за всички вас Simple Smile
http://www.vbox7.com/play:6aad9c66

# 178
А  според мен е напълно 4ове6ко да се ядоса6 на ло6ата забележка, грубото поведение и злостта, особенно когато си в период на буини хормони. Напълно разбирам Ирини и поставяйки се на нейно място и аз бях отреагирала ло6о.
В Белгия няма да ти отстъпят място, бременните и майките с деца са навсякъде, а не изклю4ение, но пък със сигурност 6те ти се усмихнат и 6те се порадват на детето ....  Wink На теб ти е приятно и спокойно си из4аква6 реда.
Денис, не съм сигурна колко дълго 6те се задържа Филип на борда на коли4ката. Предполагам в на4алото 6те му е интересно и 6те се заседява, но после...  Все пак това е ре6ение за по-дълги разходки  Peace
cvetiberova , имам координати на Д-р Ботев - дермохирург, при който ми е рязал пъпка едно време. Ако иска6, 6те ти ги пусна на ли4ни...
Ави, костюм4ето на бебко е много сладко, пускам и на6ето ...
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214729&photo=22

# 179
Момичета, Мими продължава да е зле. Понижаваме температурата за около 2 часа и после пак се вдига драстично.  Cry Няма апетит, но по-страшното е, че не иска да пие течности. Май ще се наложи да я заведем до Пловдив. 4 дни висока температура от едно леко зачервено гърло, някак не ми се вярва...
ЦветиБ, много съжалявам за това разиграване.  Confused Аз продължавам да стискам палци на сладурката.
МариаФ, много ви е красиво комплектчето. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт