Ми да драсна и аз, като сте започнали всички да дращите

На Мари_Анка една голяма
, щото виждам че напоследък е много щастлива. Все така да я заварвам! И в добро здраве, разбира се. П.П. Май не само децата ни имат еднакви имена, но и мъжете ни

Не искам да чета за болести!
Да се оправяте всички (и малки и големи) бързо. Утре да бъдат само лош спомен тия болести! Че ако не остане и спомен, още по-добре. Плами, благодаря ти!
Чета за Сашко и гледам така
и пак чета, и пак гледам така
Всъщност много се радвам за малкия Айнщайн. Все така! 
irinii, радвам се за Бошото-Лошото, ма аз нали съм как' Сийка, демек стара клюкарка, кажи ми името му означава ли нещо? Уж рових в нета, пък не стигнах до извод за себе си.
Момичета, и аз се радвам на успехите ви с гърнетата. Скоро имахме разправия със съпружеското тяло относно наименованието на този предмет. Аз настоявах за "цукало" или "гърне" (и тълковни речници вадих), той - за "куку". Ми не виждам логика в това "куку", ма веселба да става. Казах, че при следващата му странна постъпка няма да го наричам "куку", а ... да си избере коя от другите думички по му приляга. Моята Мария засега само рисува в гърнето и го пълни с топки от голф.
Е, време е да "драсна" малко и за моя уикенд, който всъщност беше пълен с емоции. Ходихме с по-добрата половинка на баскетболен мач от NBA, та бях попрегракнала, ма не много, че нали ми е за първи път и гледах да не се "излагам". Не виках "айе наш'те", ма ... Имаше едни огромно екрани, които подсещаха публиката какво да прави: "Let's go Hawks" (демек Atlanta Hawks), "defense" (когато нападаха Orlando Magic трябваше да подкрепяме защитата на нашите), а когато противникът изпълняваше наказателни удари, надписите бяха: "scream", "louder", Make a noise" и пускаха много драматична музика. Въобще голямо шоу. Не само баскетболната игра. Цяло представление си е. Хората идват заради социални контакти, да хапнат, да пийнат и да се повеселят. Залата беше огромна, няма нищо общо с нашите баскетболни зали. Айде пускам снимки, който има време за губене... Atlanta Hawks vs Orlando Magis - Philips Arena
Изобщо всичко е превърнато в голяма индустрия. Внася се на терена американското знаме, пее се химна преди мача и цялата зала става на крака, пуска се сокол да лети из залата (Hawks=соколи), за храната няма смисъл да разказвам - на едни таблички тип "стара кора за яйца" се набутва де що продават за "иьедене" (както казваше баба ми) - хамбургери, пържени катофки, сладолед, бира, пуканки... На входа раздават тениски за подкрепа на нашите си. В почивките разиграват разни награди, демонстрират забивки, огньове, мажоретки... Изобщо хляб и зрелища. Нищо не се е променило от времето на римляните, само игрите са станали по-малко жестоки.
Впечатлена съм, нали? Така си е. Мъж ми беше ходил преди месец с приятел, донесе снимки, пък аз не можах да им се нарадвам. Ми наистина не може да се усети духа на играта и залата. Пък и като си помисля, че преди 15-18 години тренирах баскетбол и не съм си мечтала някога да гледам мач от NBA на живо. Но за да съм честна, сега приемам че светът е едно голямо село и вече нищо не е така "непредставимо".
Пак се улях, а исках да ви разкажа за разходката ни в Атланта и как Мими беше заведена принудително на рожден ден, че мама и тате са егоисти. Айде утре.
А добро утро! Слагайте кафеварките.

и сега подрежда около мен -изолирали сме се в хола, че иначе иска да ходи да буди баша си, а той довечера е нощна смяна 

Добро утро след тази тежка явно нощ .
и да пазите лабрадора Бошидо със Спаси. Стискам палци за розов щъркел
з който така се бях размечтала.....
освен ако не спуснете идея.
.
/. Тука както знаеш и след ремонт улиците не изглеждат така. Емоцията отбаскет мача-направо ме зарази... Сега някак по-ясно разбрах защо намирането на билети за определени мачове винаги присъства в обичайния американски филм - част от бита и забавленията е явно. Радвам се за Мария, че е толкова самостоятелна и дано скоро започне и в къщи така лежерно да го раздава
че с толкова
срамота да изтипосам някоя вкуснотия
А за картината, е странно ми е, това все пак е изкуство, не детски голи снимки, що за сравнение