Отговори
# 60
Привет, момичета-кокичета!

Ми да драсна и аз, като сте започнали всички да дращите  Wink

На Мари_Анка една голяма  Hug , щото виждам че напоследък е много щастлива. Все така да я заварвам! И в добро здраве, разбира се.
П.П. Май не само децата ни имат еднакви имена, но и мъжете ни Wink

Не искам да чета за болести!  Sad Да се оправяте всички (и малки и големи) бързо. Утре да бъдат само лош спомен тия болести! Че ако не остане и спомен, още по-добре.

Плами, благодаря ти!

Чета за Сашко и гледам така  #Crazy и пак чета, и пак гледам така  #Crazy Всъщност много се радвам за малкия Айнщайн. Все така!  Hug

irinii, радвам се за Бошото-Лошото, ма аз нали съм как' Сийка, демек стара клюкарка, кажи ми името му означава ли нещо? Уж рових в нета, пък не стигнах до извод за себе си.

Момичета, и аз се радвам на успехите ви с гърнетата. Скоро имахме разправия със съпружеското тяло относно наименованието на този предмет. Аз настоявах за "цукало" или "гърне" (и тълковни речници вадих), той - за "куку". Ми не виждам логика в това "куку", ма веселба да става. Казах, че при следващата му странна постъпка няма да го наричам "куку", а ... да си избере коя от другите думички по му приляга. Моята Мария засега само рисува в гърнето и го пълни с топки от голф.

Е, време е да "драсна" малко и за моя уикенд, който всъщност беше пълен с емоции. Ходихме с по-добрата половинка на баскетболен мач от NBA, та бях попрегракнала, ма не много, че нали ми е за първи път и гледах да не се "излагам". Не виках "айе наш'те", ма ... Имаше едни огромно екрани, които подсещаха публиката какво да прави: "Let's go Hawks" (демек Atlanta Hawks), "defense" (когато нападаха Orlando Magic трябваше да подкрепяме защитата на нашите), а когато противникът изпълняваше наказателни удари, надписите бяха: "scream",  "louder", Make a noise" и пускаха много драматична музика. Въобще голямо шоу. Не само баскетболната игра. Цяло представление си е. Хората идват заради социални контакти, да хапнат, да пийнат и да се повеселят. Залата беше огромна, няма нищо общо с нашите баскетболни зали. Айде пускам снимки, който има време за губене... Atlanta Hawks vs Orlando Magis - Philips Arena
Изобщо всичко е превърнато в голяма индустрия. Внася се на терена американското знаме, пее се химна преди мача и цялата зала става на крака, пуска се сокол да лети из залата (Hawks=соколи), за храната няма смисъл да разказвам - на едни таблички тип "стара кора за яйца" се набутва де що продават за "иьедене" (както казваше баба ми) - хамбургери, пържени катофки, сладолед, бира, пуканки... На входа раздават тениски за подкрепа на нашите си. В почивките разиграват разни награди, демонстрират забивки, огньове, мажоретки... Изобщо хляб и зрелища. Нищо не  се е променило от времето на римляните, само игрите са станали по-малко жестоки.
Впечатлена съм, нали? Така си е. Мъж ми беше ходил преди месец с приятел, донесе снимки, пък аз не можах да им се нарадвам. Ми наистина не може да се усети духа на играта и залата. Пък и като си помисля, че преди 15-18 години тренирах баскетбол и не съм си мечтала някога да гледам мач от NBA на живо. Но за да съм честна, сега приемам че светът е едно голямо село и вече нищо не е така "непредставимо".

Пак се улях, а исках да ви разкажа за разходката ни в Атланта и как Мими беше заведена принудително на рожден ден, че мама и тате са егоисти. Айде утре.

А добро утро! Слагайте кафеварките.  Joy

# 61
  • София

Добрютрооооооо
Тази сутрин моето вампирче ме събуди в 6.30 #Cussing out и сега подрежда около мен -изолирали сме се в хола, че иначе иска да ходи да буди баша си, а той довечера е нощна смяна Simple Smile
Ави, браво на Сашето. Та той е напреднал повече дори и от някои ученици в гимназията вече. Изумена съм колко неграмотни хора има...
Марианка, надявам се Веси и Мими да си бъдат най-добри приятелки за в бъдеще Simple Smile
Ирини, много мъчно ми стана, като прочетох, че Бошидо е избягал и слава Богу, че вече си е в къщи Simple Smile Няма да забравя през лятото, когато изчезна ловджийското куче на свекър ми какви драми бяха. Добре, че съседи я видели къде се подвизава палавницата и я намериха бързо.
Цвети, айде стига с тия болести вече. Не им ли казахте да ви оставят на мира Simple SmileГледам нова цел си си поставила-следя с интерес успехите. Аз като нямам воля-ще се радвам на чуждите постижения Simple Smile
Стес, ние от една година се каним да идем в тази зоологическа градина и се надявам в най-скоро време да го направим. Много отдавна не съм ходила там.
Ох, Денис, съчувствам на приятелите ви и знам как се чувстват. Ние сме под постоянен страх, ако мога така да го нарека, от крадци. Навсякъде аларми, кучета...оръжие.Местните се оплашиха веднъж два пъти, след като свекър ми стреля с ловната пушка във въздуха над тях. Но има гастрольори, които не са се осведомили и правят нощите ни кошмар-от алармите понякога не може и да се спи Sad
Стели, то и Хриси е вече за подстрижка, че неговата в момента е ала битълсите. Ама кой фризьор ще се наеме...Той за 2 минути не седи мирно...
И накрая- Чочи, чакаме снимков материал от Варшава. Чувала съм, че най-модерната им търговска улица се казва Нови свет и имало доста неща, които могат да се правят по нея-не само пазар. Целувки на Ян и на Точи Simple Smile
Мариела, тъкмо щях да питам къде се губиш тия дни Simple Smile

# 62
Добро и от нас/макар че нощта беше ужасна/.
Ей, няма отърване от тоя вирус и това си е, при Ивето отшумя за 1 ден, обаче Малечко, милия, съвсем е изтощен вече. Не е хапвал от вчера и залък, каквото пийне, връща.
Марианка, понеже ме съветваш за имуностимуланти- това е стомашно-чревен вирус и мисля, че не се влияе от такива средства. На Ивето през декември и направих месечна профилактика с Респивакс, най-добрият момент е октомври, ноември, но бяхме изпуснали.  Все пак си мисля, че имаше ефект, дано да не чуе дявола. Горе-долу, около месец ходи на градина и се разболява. Иначе  слушам редовните оплаквания, че 1 седмица ходи, 2 си е в къщи.
А за Алекс, както се сещате, зимата започна с повечко болести. На него трябваше да му давам 3 поредни месеца по 15 дена Есберитокс, заедно с прополисови таблетки. Пи ги 1 месец, след което се появи алергичната кашлица, и доктора каза, да прекратим вторият месец. Така и не продължихме.
Лошото е, че и аз се чувствам ужасно днес и незнам как ще издържа целият ден. Ивето също си е в къщи, мъжът ми излезе много рано, а пък искахме двамата да я заведем и да си поговорим с госпожите или направо с директорката. Но утре ни чака и това.
Мариела, много съм впечатлена от разказа ти и снимките! Добре си прекарвате! Heart Eyes
Денис, да ти кажа относно обирите- на нас ни се случи, малко преди да заживея тук, вече бях бременна в 4 месец с Ивето и чувството беше много ужасно. Преди 2 дена ни пратиха уведомление от прокуратурата, че случаят  е прекратен, поради липса на свидетели. иначе се знае кои са. Sad

# 63
 Grinning Добро утро след тази тежка явно нощ .
Арен се превърна снощи на ваденка и няма отлепяне.Голям драматизъм като няма допир до мен.Спахме на едно легло,непрекъснато гушкайки се и целувайки се ...и веки път щом ми загубеше ръката скачаше прав в леглото със страшен ужас в очите.Към 5ч сме заспали вече дълбоко и двамата и в 8 се събудих от едни възгласи: мамоооо,мамоооо.Сякаш не сме се виждали от седмица  Rolling Eyes
Цвети,явно сега е момента на адаптиране към разните му там бацили който си обменят децата в градинката и Алекс покрай кака си и той минава през това.Скоро и това ще мине  Hug А наистина е хубаво да поговорите с директорката и госпожите едновременно ако е възможно и дано има резултат.
Няма по-гадно нещо от това да си несигурен в собствения си дом  Confused  Наистина най-ужасното е факта,че някой е бил в дома ти в твое отсъствие не поканен.А за разкриваемостта далеч съм от мисълта,че има резултати.
Рикшите в парка наистина са раздрънкани,но кое не е така сравнено с нещо по-добро някъде по света.Пък и като има кой да върти педалките и да е главна движеща сила не ги мислиш тези неща  Laughing
Мариела - чудни снимки добавка към добрият разказ.Как си личи ,че не е нашият свят  Grinning
Марианка понито май освен забавление е и полезно за Мимка
Ави - Сашко септември ще чете на приятелите си книжки  Grinning Браво на дядо му за старанието.

# 64
  • Пловдив
Ехооо...

Mariela Gazela , с тези снимки + разказ ме подмами и аз да се разпиша... Hug
Преди време бях голям фен на NBA...Слънцата....Мистър Чарлз Баркли....едни плакати имах в стаята....плакала съм, когато загубиха един финал от Чикаго....въобще тинейджърски драми... Laughing
Благодаря ти, че подели с нас, за да успея да се потопя в атмосферата....дано някой ден и аз да мога да посетя някой мач! И по-често си организирайте такива забавления, защото трябва да си имате дни на отдих от красивата Мария /ако може, де/, за да зареждате батериите!
Ави, Сашко е нашият умник....догодина наистина може и да чете книжки на останалите барбарони.... Wink
 tzvety roussimova , тази зима много болести, но вече идва пролет и дано вече спрат да боледуват и Ивето и Алекс! А ти се дръж, защото легвеш ли и ти...става лошо!
Браво на теб, стриктна дюкянкаааа....аз съм лек застой и почивка, че нещо ми поомръзна!
dennis, и Стенли започва да прави проявления  от този род...което мен леко ме изнервя, но се надявам да е период.....

Оххх, трябва да стават, чеееее времето тече... Rolling Eyes

# 65
Изчетох ви ... /телефоните звънят и ви чета от 1 час.../

радвам се, че всички сте добре, а болничките оздравяват. Готино е, че и уикенда сте се разтоварили.
МариелаГазела, Бошидо е японска дума и означава "Пътят на самурая" /някои казват Пътя на война/, т.е. да служи.

Нощта за мен беше кошмарна. На село в планината /както обичам да се изразявам/ бурята беше страховита. На фона на лунната свегтлина борове на по 20-30 метра от земята "целуваха" покривите на съседските къщи /добре че отрязохме нашите/, вятърът виеше злокобно, кучетата виеха и направо... почти потоп беше положението. Съпургът ми беше отишъл да спи при Спаси, който от свистящия вятър явно сънуваше кошмари и към 4.30 вече не издържах и по нощница отидох да го дърпам да идват и двамата при мен, че вече ми е апокалиптично  ooooh! 

Трябва да свършвам засега. после пак  bowuu

# 66

Привет сладки пролетни сладурковци!

Ави, щом и за театър действаш значи с беб вс е по план Laughing
Ирини, ее айде минава лошото и повръщането Peace и да пазите лабрадора Бошидо със Спаси. Стискам палци за розов щъркел Flutter з който така се бях размечтала.....
Радвам се че заговорихте за акането за д а споделя че имаме страх от това упражнение и се стискаме тичайки и вайкайки се страховито сйкаш ако излезе нещо от него се свършва.
да ви кажа нямам идея какмда разваля това и очаквам с времето да се нормализира Thinking освен ако не спуснете идея.

За кормчето ми - то е като с 2 месеца напред.като кг. нищо не съм качила, което ще се промени защото се разядох вече.

Сладки полски авантютисти добре сте пристигнали и успех с новия живот там!!!!!

Иван играе със всякакви гадинки/мравки., мухии т. н./ и мисля да взема рибки или костенурка за това.

Хубав ден!

# 67
tzvety roussimova, пак ще пожелая тия болести да отшумяват бързо!  Hug
И тук дечурлигата боледува често, когато тръгнат на детска градина, но разликата с българските градини е че условията са спартански - спят с дрехите си на едни тънки постелки по земята, с обувки, пият вода и сокове направо от хладилника... Ушните инфекции са бича за американските деца. Това разбира се се отнася за масовите градини, вероятно има и по-добре уредени. Не ми се ще да давам Мария скоро на детска, макар че и този момент ще трябва да дойде.

steli-ssd, ха, и аз харесвах много Баркли, макар да беше от чаровните грозници.  Simple Smile Пожелавам ти скоро и ти да изживееш детските си емоции.

irinii, подозирах аз - много хубаво име сте избрали. Пък моята котка се казва Маргарита.

Момичета, сгазих лука!  #Crazy Нали виждате колко ми е хубав аватара (а аз колко съм скромна), та за него да разкажа. Това е картина на Ганчо Карабаджаков - мой много любим художник. Реших да се включа и аз тематично и избрах картината му "Пролет". Хубаво, ма я качих в Webshots, за да я направя с размери за аватар, направи я Public и си я постнах после в профила. След известно време гледам - нямам вече аватар. Аз нали съм "хитра", качих я другаде и пак си я плеснах тук. Вчера обаче си отварям пощата и чета писмо от The Webshots Support Staff, че ... (и тук е моята драма) снимки и видео, неподходящи за деца, дори и анимации и рисунки, биват премахвани. Премахват дори и снимки на собствените ни, но голи деца. И изобщо в първия момент си казах: "Тия прекаляват, та това е картина, ако кача снимка на произведение на Микеланджело и нея ли ще махнат?", пък после си казах, че е добра идея. Та така.

Хайде довечера ще разкажа за разходка в Атланта след торнадото.

# 68
  • София
Mariela Gazela, не е истина това което разправяш за аватара! Ганчо Карабаджаков ми е съгражданин и аз също много го харесвам.

Трябва да знаете че с удоволствие ви чета. Цунки-гунки от нас, че трябва да спи малката. Погълна сума ти неща за вечеря, както обикновено, и сега не знам как ще заспи. Яде дори агнешко, което ни мислех да й давам в скоро време, заради страх от алергия. Лека нощ!

# 69
Така е diman, и на мен не ми се вярваше, ма на! Поне ще го имам предвид.

Хайде да разкажа за разходката в Атланта, нали обещах. Ама накратко, че Мария заспа трудно и късно, и на мен ми се дремуца вече.
Оставихме Мария на една приятелка. Всъщност тя ни осигури билетите за мача и сама предложи да се погрижи за Мария, като я заведе заедно с нейната 4-годишна калпазанка на детски рожден ден (тази събота ще ходим пък на нейния рожден ден). Естествено аз нямах никакви притеснения за моето диване, защото сред деца ли е, сред хора просто и в непозната обстановка, забравя за съществуването ни. Така се и оказа - търчали да събират скрити яйца (тези дни беше тукашния Великден), наиграли се хубаво с останалите малчугани, а после не спряха да я хвалят какво добро дете била - не плакала, не хленчела, заигравала се и сама и с другите без проблеми, всичко си изяла... А защо не е такава и у дома! Ех, мечти!
Нашата разходка не беше много ведра, защото сградите все още не са поправени от разрушителното торнадо - пак давам линк, аз очевидно обичам да е напълно изяснена фактическата обстановка.   Crazy
Атланта
Иначе времето беше чудесно, има какво да се види и от какво да се впечатли човек, макар много неща да оставихме за следващия път - Джорджия Аквариум е най-големия в света, Coca-Cola, сградата на CNN пък беше затворена за посещения пак заради пораженията... Попаднахме на група тибетски монаси, протестиращи срещу намесата на Китай в Тибет. Всъщност периметъра на разходката ни не беше голям, ма... другия път!
Това е, просто една разходка, но на различно място.
Хайде да ви пожелая добро утро с чаша черно кафе за разсънване! И до скоро!  Hug

# 70
   Добро утро! Сядам да драсна два-три реда, че пак ще ме грабне ежедневието и ще имам време само да ви изчета!
   Мариелка Газелка, мерси за кафенцето, рано-рано ни го сервираш Hug! Страхотна разходка сте си направили и аз ви завиждам за баскетболния мач (искам и аз, много обичах да ходя да гледам нашето мъжко първенство навремето и аз съм тренирала за малко).
   Иринии, радвам се, че неразположенията си отиват и че сте открили Бошото-лошото! Също си мисля, че ще ни изненадаш с розово щъркелче. Спаси е толкова гальовен, че си заслужава да се грижи за една малка госпожица Wink!
   Цвети, как е малчо? Хайде да ви оставят тия болести  Praynig .
   Ави, ей тоя Сашко -  отличен ученик си е той! А бебо в тумбачето си мисля, че ще е много послушен и ще изпълни всички уговорки  Hug.
   Чочи, очакваме включване със снимков материал! А може и ти да ни изненадаш с едно малко розово щъркче!
   Със сигурност изтървам много да коментирам Confused, ама ще ме извините, нали?
   Вчера преди обед си направихме обичайната разходка, пихме по кафенце, децата си поиграха и хапнаха за … 76;но. А следобяд тук се беше раздухало ужасно, че и заваля, та нямаше как да мърдаме от вкъщи. Като стана дума за буря, та момичета в София как сте? Поражения има ли по тераси, по градини? А това с падналата стена на новостроящия се блок е направо Shocked.
    Спирам, че Ники се опитва да почисти кафемашината!
    Пожелавам ви един приятен и усмихнат ден!

П.С.Пропуснах, да честитя днешния празник Embarassed Та:  Честито Благовещение!
           А на някое момиченце ще му продупчат ли днес ушичките?

Последна редакция: вт, 25 мар 2008, 09:28 от marys

# 71
Честито Благовещение, момичета!

Марианка, колко хубаво се заиграват щерките ти. Надявам се и аз някой ден младежите ми да си играят така. Беше споменала за някаква си там среща с шефката. Какво стана?

Мариела, много увлекателно пишеш и подплатяваш всичко със снимков материал. Американците наистина знаят как да правят шоу. Мария ще е самостоятелна дама. А ти как смееш да развращаваш младежта  Crazy?

Цвети, искаме ви всички здравички вече! Стига вируси!

Ирини, мога само да си представя как си се чувствала в бурната нощ. Гушнати тримката, пардон, четиримката се надявам, че си се успокоила. Аз спейки, чувах силния вятър, но с това ми се размина.

Вчера бях на ЖК. За моя голяма радост бебешорът е вече с главата надолу! Вероятността да се обърне в друга посока е нищожна. После поскитах – и ветрове ме вяха и дъжд ме валя, но бях като в онази песничка с калинките “от дъждеца, ах, нас не ни е страх”.

Случайно минах покрай Сатирата и реших да видя каква е хавата с билетите. За представлението на 9и имаше само двайсетина билета. Въпреки, че нямат такава практика, ми резервираха няколко билета на 15 ред, които в четвъртък или трябва да се купят или освободят. Така, че моля сериозните да заповядат в четвъртък в 12 часа пред театъра.

Хубав ден ви пожелавам!

# 72
Хей ЧЕСТИТО БЛАГОВЕЩЕНИЕ, МИЛИ МАМИ! Днес е страхотен празник всъщност и ви пожелавам да си го направите наистина още по-специален. Бъдете много здрави и нека всяка от вас получи поне по още една блага вест  Wink, когато Господ е рекъл.

МариелаГазела, да им имам на американците разрушения град /с чувство за хумор го казвам де  Party/. Тука както знаеш и след ремонт улиците не изглеждат така. Емоцията отбаскет мача-направо ме зарази... Сега някак по-ясно разбрах защо намирането на билети за определени мачове винаги присъства в обичайния американски филм - част от бита и забавленията е явно. Радвам се за Мария, че е толкова самостоятелна и дано скоро започне и в къщи така лежерно да го раздава  Hug
Мерис, чудесна банда сте заформили. Разкажи на теб как минават дните ти в Стамболийски?
Ави - президент! Страхотна, инициативна и организирана  Hug
Чочииии, чакаме разкази и снимки!!! 

спаси тази сутрин се събуди много рано, но мъжът ми отиде при него и успя да гоприспи.... направо не знам как гоправи.Мен щом ме види и серазсънва насекундата, а той- явно си има подход  Heart Eyes
Трябва да ходя до Халите да си взема телефона от ремонт - а тази стара част на София ми е направо... доста неприятна с разбъркания си етнос  Confused Ей забравих, че долу и супа от карфиол готвя - дечицата ви обичат ли я? Вече започнах лека полека пак да се връщам в кухнята  Simple Smile Но бебето още не го усещам. /а допреди3 седмици майусещах нещо  Rolling Eyes/

# 73
  • София
Мариела Газела- и аз съм фен на Карабаджаков.  По принцип харесвам наивизма, много ми допадат такива картини.  Simple Smile

# 74
ехоооо  Laughing

Честито Благовещение! На този хубав ден преди цели 5 години се роди сладкия ми рижав племенник Христиан! В негова чест скромно   cook че с толкова preggo срамота да изтипосам някоя вкуснотия  Laughing Ех, какви вълнения бях тогава, разбира се без торте у дома и тази година няма да минем  Grinning

Ави, ще гледам да съм на срещата и браво на малкия юнак, послушни деца си имаш ти  Mr. Green А за умника Сашко нямам думи, то Ивайло не знае толкова  Laughing

А на Мариела как и завидяяяяххх, ама истински и чисто, и злобно  Mr. Green е що не ме вземеш и мен другия път беее, ще слушам много, на мен си ми е мечта от дете. Любимци ми бяха Меджик Джонсън и Лейкърс, и Джордан разбира се, и Кукоч, като балканец и още де... Абе знаех си, че сме от една порода, казвай кога и къде си тренирала, нещо не те помня, остарявам ли, кво ли  newsm78 А за картината, е странно ми е, това все пак е изкуство, не детски голи снимки, що за сравнение  newsm78

Ирини, аз днес бях в 8,30 на Халите, беше спокойно и чисто, чак хубаво ми се видя, та ако идеш по-раничко, не е толкова лошо мястото  Laughing Супичка от карфиолче много обичаме мммм. За страховитата нощ... аууу кво ли ще му е на любимия ми в мечтаната мансардна стаичка на една ръка от звездите и ветровете в такива дни  Mr. Green Но и с това се свиква де... Момичета много ми е странно, аз винаги съм живяла в къща, бабите в къщи, леля ми, изобщо живот в апартаменти освен гостуване при приятели не съм имала, толкова ли е по-различно  newsm78

марис, много сладка бебешка компанийка си имате   bouquet

диман, драсвай и по някой ред за вас

ЦветиР, стига с тези болести деее, измъчихте се. Какви проблеми има Ивето в градината, тъжно ми е да разбера, че детето ходи с неудоволствие, като знам Ивайло с какъв кеф го прави, всеки ден нещо носи да показва на приятелите си, на госпожите и т.н. Стискам палци всичко бързо да се оправи!

Стели, Денис, Боян пък се превръща в лепенка на татко си в момента, в който го види и в съчетанието с баткото, който разбира се не се оставя по-назад с вниманието от тати... татииии ще вземе съвсем да намрази уикендите и да се неприбира Mr. Green Дано бързо минете периода де, вероятно нещо ги мъчи дечицата и търсят утеха...

уффф олях се, но в това време не ми се излиза, а дребния, ще порути къщата след малко  #Cussing out

Приятен ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт