Тайната на дългата и здрава коса-31

• 28 274
  • 399
  •   1
Отговори
# 135
Скрита, какви са останалите съставки на маската ти? Темата за хумата вече толкова сме я обсъждали, че чак ми е съвестно, че пак говоря за нея  Mr. Green Аз от години я използвам и косата ми винаги е мека и пухкава, след като я изсуша. Има момичета, на които не им се отразява по този начин. Зависи си и от коса, и от вида на хумата, и от останалите съставки... Ти мед слагаш ли?

# 136
Според мен найлоновата шапка запарва косъма повече от кърпата. Или ти имаш предвид тези, които слагат кърпа под шапката?Аз през лятото не смятам да слагам нито едното от двете.

Ами честно казано не знам как се слага хавлиена кърпа под шапката  Crazy, предвид големината на моята  Mr. Green, но кърпата загрява и не пропуска въздух, а найлоновата шапчица може и да е надупчена и пак скалпа да диша!
Поне нищо никъде няма да ми се цапа!  Peace Все пак косата ми е дълга...

# 137
# 138
  • София
illy мерси!косата ти наистина е страхотна!
аз да ви се похваля-направих си маска-бадемово масло,мед,зехтин,жълтък и канела!после си полях косата с отвара от коприва!
сега ми е много мека и лъскава!доволна съм от резултата!
тези дни ще си купувам и стимуланта на Икаров и като го пробвам ще пиша!

SLADYR4E, мерси  Hug

Гледам, че повечето от вас се поливат с разни билкови отвари, аз другия път ще си направя от лайка.
Вчера много странно ми се омазни косата още надвечер, а я бих измила към 11 сутринта. Sad Не й личи, но аз естествено си я усещам. Чудна работа  Whistling Ама и аз доста я пипах, пустите му пръсти все в нея завряни Close

Успешен ден на всички!  bouquet

# 139
Anelia85   слагам 2 с.л. тривитаминол, 2 с.л студено пресован зехтин-тъмен, 2 сл. бадемово масло, 1 с.л ракия, 1 с.л кисело мляко, половин лимон и хума на око да стане каша /ако няма хума слагам брашно  Joy/
верно че може и медец да сложа  newsm78

# 140
Скрита много са ти добри съставките,добави и мед,и поне един път опитай без хумата,да видиш какъв ще е резултата.

Отивам да се мия и да видя резултата от днешната маска-адзе,рициново и зехтин.

А Фрау,къде изчезна? Tired

# 141
  • През девет планини в десета...
За протокола:
Снощи се изполях с коприва.Резултати-косъма ми е по-плътен,но краищата ми са по-сухи от обикновенно.Дано поне ми се измазни по-бавно косата.С две думи не съм очарована от резултата. Crossing Arms

# 142
Косата ми е естествена,не я изправям,не я суша с сушоар,не и слагам стилизиращи продукти и т.н., Но ми се струва,че колкото повече маски и отвари и правя,толкова повече краищата и не ми харесват.Някакси се изтощава.Възможно ли е? Като че ли само с шампоан като я измия е най-хубава. А пък аз искам да си я обгрижвам Crossing Arms и искам да е дълга и гъста Crossing Arms

# 143
Косата ми е естествена,не я изправям,не я суша с сушоар,не и слагам стилизиращи продукти и т.н., Но ми се струва,че колкото повече маски и отвари и правя,толкова повече краищата и не ми харесват.Някакси се изтощава.Възможно ли е? Като че ли само с шампоан като я измия е най-хубава. А пък аз искам да си я обгрижвам Crossing Arms и искам да е дълга и гъста Crossing Arms

Колко често се подстригваш??  newsm78
И моята коса е естествена, не я суша със сешоар и не ползвам стилизиращаи и всякакви други продукти. Краищата ми са хубави, защото се подстригвам като видя повечко цъфтежи, а и не си слагам вече изсушаващи съставки в маската. Пробвай по краищата да нанасяш само масло от пшеничен зародиш или нещо друго...  newsm78
Важно е също и как и с какво я решеш, дали я опъваш, дали ти се заплита и прочее...

# 144
Кафе,изобщо не я сресвам Mr. Green Тя ми е чисто права и изобщо не се оплита.Правили сме опити с нея. Преди една приятелка ме тупира много яко цялата и след 15 минути нямаше помен от тупирането. ooooh! Връзвали сме косъм на възел и после той сам се е отвързвал.Но си права,че трябва да има причина за сухите ми краища и аз си мисля,че е защото не съм се подстригвала от 8 декември. Thinking

# 145
Кафе,изобщо не я сресвам Mr. Green Тя ми е чисто права и изобщо не се оплита.Правили сме опити с нея. Преди една приятелка ме тупира много яко цялата и след 15 минути нямаше помен от тупирането. ooooh! Връзвали сме косъм на възел и после той сам се е отвързвал.Но си права,че трябва да има причина за сухите ми краища и аз си мисля,че е защото не съм се подстригвала от 8 декември. Thinking

Мартина, радвай се, защото това означава, че косъмът ти е невероятно еластичен - не се оплита, стои естествено прав, това е хубаво и много момичета си мечтаят за подобен ефект, какво ли не правят и не се получава. Сухите връхчета са преодолим проблем - както и Кафе предложи - масло от пшеничен зародиш и обиране на цъфтежите. Аз тази седмица, дано стане, съм решила да я направя тази египетска подстрижка най-сетне. Ще ми оберат всички цъфтежи по целия косъм, без да скъсяват от дължината, ще поискам само милиметър да скъсят, за да я изравнят напълно.  Peace

Скрита, и аз смятам, че съставите ти са добри, балансирани. Само че аз не бих сложила брашно, имам чувството, че ще стане адски твърда от него косата ми. А за ракията - 1 ч.л. ми е мярката. Не мисля, че заради хумата не ти е мека косата, при всички останали съставки, които включваш, пък и пишеш, че я слагаш на око, докато стане каша. Другият път сложи 1 с.л. или 1 ч.л и 1/2 мед, да видим дали няма да има положителна разлика  Peace

Аз досега стоях с маска, сега влизам в банята, отварата от лайка също ми е готова, така че нещата са наред. Маската: 3 ч.л. кис. мляко, 1 ч.л. мед, по 1 ч.л. бадемово, сусамово и рициново масло, 1 суп.л и 1/2 тривитаминол, 2-3 малки лъжички жълта хума и малко водка. Този път, както и предните два да отбележа, че не съм добавяла нито капка вода!  Peace

# 146
и аз току що отмих маската. не знам как ви става косата мекичка  newsm78 аз и "купешка" маска слагам след това и пак косата ми е кофти. сигурно от хумата. за пръв път тази вечер облях с коприва. ще видя утре резултата

Пробвай без хумата.  ooooh!

Анелия, възможно е да е от хумата. Не сме малко, които споделихме, че косите ни стават твърди, сухи...и не знам какво още от нея. Броите се на пръсти, които сте доволни.

# 147
Милички наминавам за малко да ви почерпя по един виртуален бонбон  Hug Heart Eyes

# 148
Извинявам се,но аз си взех четири,че много ми харесаха Embarassed А сега нещо виртуално за отслабване ще трябва... Joy

# 149
ООхХ мартина блазе ти smile3537 моята все едно не виждала балсам..направо толкова се заплита..а пьк всеки пьт като се кьпя и слагам Rolling Eyes ...Кажете хубав балсам.. smile3547..Сресвам я и след 5-10 мин все едно не сьм..и затуй става гадна..Моля някой да помогне... Sob  33uu

Общи условия

Активация на акаунт