Дюканският режим е най-достъпен и любим - 89 тема

• 41 977
  • 1 002
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета. )))
От утре започвам, ще последвам съвета ви да пробвам с 5ударни дни. От моята диета съм в застоя вече от около седмица и нещо и явно е време да я сменям. )) Дано с Дюкан се получи нещо, че ми омръзна вече. )))

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 23:48 от Mirama

# 526
Елена, супер изглеждаш!  bouquet Макар, че и на двете снимки си готина по различен начин!
Роисин, я дай и една снимка на сина, случил е с такава готина майка! Flutter Харесваме те, как да не те харесваме!
Мамс, пропуснах те вчера Embarassed, Честита годишнина!  bouquet Много любов и разбирателство! Благодаря за пожеланието!
Както и на Сънчето и Катя! Hug
Сънче, те вашите приятели вече ще ви канят само на по кафе, знаят, че бързаш за форума! Heart Eyes
Фенси, успех на новата работа! Peace Дано скоро падне последното килце! Praynig
Рокси, върнах се във втора, искам още мъничко да сваля, но ще ми е много трудно! Искам си линията от студенските години! Blush
Перличка, весело прекарване с учениците ти! Hug Внимавай да не те объркат с ученичка! Party
Бенмари, за въпросите ти:
-нишестените ги правя без мазнина
-кашкавал-нискомаслен
-плодове- 1 порция- 1 ябълка или 1 грейпфрут или 1 портокал, ако е от по-малките-напр. 2 кивита, 2 мандарини, ако е от най-малките- шепа ягоди
- ядки- бих ти казала чак в четвърта, или пък на галавечеря в трета
Хайде лека от мен! Дано за мен да е такава, искам малко сън, измъчихме се миналата нощ и днес с дечко! Cry

# 527
  • Sofia
Свършиха ми ударните дни! Peace Изкарах цялата седмица и утре мисля да хапна и някоя салатка. Даже тази вечер си купих, за да съм "спокойна". Joy
  Още нямам кантар Laughing, но тази вечер смъкнах дънките си закопчани. Определено има огромен ефект. Ще почета по-подробно из постингите ви утре, за да видя как ще я карам през следващия етап. Реших, че трябва както Дюкан пише, да спазвам това, което е най-добре при повече килограми - 5/5. Днес пак попрехвърлих книгата.
  Определено ми се струва, че никога наистина не съм сваляла толкова много за една седмица. Hug
Елена, супер! Страхотно изглеждаш сега!  bouquet

# 528
Извинявайте ако това е пускано вече, но днес се натъкнах случайно в нета на него Shocked

Въпросното кисело мляко е широко разпространено в търговската мрежа.
Очевидно производителят иска да позиционира този продукт в сегмента "нискомаслени и здравословни" млечни продукти и съответно опаковката грабва именно с такива послания - върху алуминиевото фолио е разпечатано "свежо българско ОБЕЗМАСЛЕНО мляко" , както и надписа "0.1%" , на две полета върху кофичката четем с голям червен надпис "0.1%" , а в описанието на продукта четем : "Култура" е пълноценно кисело мляко с ниска масленост.

Обикновено се зачитам в декларирания състав на белтъчини, мазнини и въглехидрати, но този път, подведен от общо трите надписа "0.1%" си купих 4 кофички от въпросното кисело мляко на цена 70 стотинки (леко по-ниска от обезмаслените кисели млека на конкурентни производители).

Тъй като обаче образованието ми е свързано с технологията на храните, още при първата лъжица ми направи впечатление необикновено "мазното" усещане, което това кисело мляко оставя в устата. Принципно е възможно такова усещане да се създаде в напълно обезмаслен продукт, но добавките, чрез които това се постига, са скъпи и затова реших, че при крайна цена 70 стотинки е много малко вероятно производителя да ги е използвал за постигане на "мазен" ефект.

Затова се зачетох в състава. Както можете да видите и Вие, правят впечатление две основни неща
1. Продукта съдържа 0.1% МЛ.Мазнина (явно Млечна мазнина) и 3.5% растителна мазнина (без да се уточнява наситена или ненаситена)
Очевидно производителя счита, че растителната мазнина не е мазнина и следователно може да си позволи да напише с големи букви , че продукта му е нискомаслен и е "0.1%".
2. Според напечатаното, продукта в 100 грама съдържа общо 3.6 грама мазнини, 3,2 грама белтъчини и 4,3 грама въглехидрати, което прави 3.6*9+3.2*4+4.3*4= 64.4 kcal. На опаковката обаче са декларирани 32 kcal. Тоест продукта съдържа реално точно 100% повече калории, отколкото е декларирано! Още нещо - очевидно производителят не счита, че растителната мазнина е калорична, защото на практика той е счел, че 3,5 грама растителна мазнина се равняват на 1,1 kcal.

А това е любимото ми мляко Close

# 529
Фанси, много липсваше, дано на новата работа намериш прекрасни колеги и най вече стахотна заплата  Hug
Гуди, честит Великден!   bouquet
Цвети, как е детенце  Hug
Перле, много ще липсваш, но поне добре да си изкараш  Hug
Елена супер изглеждаш и аз се чудя какво още ще сваляш, но ти си знаеш   bouquet
МАМС  Hug
Абе моми Дюканки що ядосахте Вещи та вие така силно

benmary 2, дано неволно си сгрешила но ДюкАн се казва   Naughty

Аз ще си нощувам тук пред компа, защото днес се сдобих с нов и сага докато му инсталирам всичко ще съмне  #Crazy

Последна редакция: нд, 23 мар 2008, 23:11 от Катя*

# 530
Мамс,Цвети,Кате,Атракция

# 531
За таз Култура.. И аз един път я опитах, ама май няма да повторя  Sick Ми че то си е кисело мляко с маргарин.. Гадноооо  Angry
Има и Герма 0,1% (то е пак на същия производител) - същата работа - с 3,5% растителни мазнини..
Аз си карам на Пършевица 0,5% и съм много доволна  Hug Ако няма (макар че се запасявам) - някоя незнайна марка 2% също върши работа. Не си падам по рекламите и съм се убедила, че истинското кисело мляко почти винаги е най-невзрачното..

# 532
  • София
Цвети,Перла,Пухче,много сте мили,повдигнахте ми още повече настроението,което и без това си е на ниво от отчетения минус днес.Това е най-готината диета,която някога съм спазвала и от както се запознах с нея не съществуват други за мен.Психиката ми е напълно свободна,защото,когато съм гладна ям,а не изпитвам вина от това,че съм яла.Въпреки количеството вкусна храна-свалям килограми-какво по-хубаво от това?Е,за да постигнеш положителни резултати трябва да се положи труд,усилие и лишение,но да си помислим колко години сме си угаждали на лакомията и сме се оплаквали,че сме дебели,а не можем само няколко месеца да си наложим ограничения и да не пъхаме всичко що е за ядене в устата си.Този труд после ще бъде възнаграден с отлично самочувствие и удовлетворение,че си положил грижи за себе си.Аз поне така мисля....

# 533
Ели, къде се загуби? Hug Липсваше. Това за Културата много пъти сме го обсъждали, въпрос на избор, и на мен ми е много вкусно, пък и доста народ отслабва само с това мляко!
Жана, пропуснах да те поздравя вчера,  Blush, много  чаровно семейство сте! Laughing Дано скоро се увеличите!
Кате, точно натриев цитрат давам от самото начало + свещички Вомитусхил, скъса се от повръщане милия, вечерта имаше и темп и разстройство, нищо не е хапвал целият ден.Дано през нощта да спи спокойно и утре и спомен да няма от гадният вирус!  Благодаря ти! Hug
Този път наистина Лека нощ!

# 534
# 535
EliKaragyozova , във Верея не пише да има мазнини. Което, разбира се не е гаранция Whistling ...

# 536
EliKaragyozova , във Верея не пише да има мазнини. Което, разбира се не е гаранция Whistling ...

Във Вереята има нишесте Simple Smile Няма как просто да стане толкова гъсто, а да е на практика обезмаслено..

# 537
  • Пловдив

# 538

По-силно!!!!!!!!!!!Виж я само как стъпа и гледа виновно #Crazy Joy Joy Joy Joy

# 539
  • софия
Роисин, Hug как го рече това с детето? ooooh! Аз ако изглеждам като теб, когато щерката навърши 24! #CrazyМи ,направо Д-то в тавана ще ударя!
Перлееее,весело изкарване с хлапетиите! smile3521
Вий,Вещи,вий!!! ooooh!То и без туй е пълнолуние.
Цветииии,бързо да се оправя детенце! Praynig
Бачиииии,наздраве! Mr. Green
Гуудиииииии, Hug Hug Hug easter Аз съм това с бияча! Mr. Green
Ели, Hug от известно време те мислиме,а ти се покри!Как се децата,а ти какво правиш с килограмите?
Бомбеееее,Ила си изяж боя ,че Вещи сума ти тигани изпотроши днес. Mr. GreenДа погледам и да си легна спокойно!!! tooth
Моята госпожица днес,ту показва петънца,ту ги скрива. newsm78Като хамелеонче е.Чакам с нетърпение да дойде утре ,за да отидем при лекарката ни.Направо акъла не ми го побира,такова чудо до сега не ни е патило. Cry

Общи условия

Активация на акаунт