Машина за хляб - 9 част

• 60 710
  • 664
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Виждам в рецептата за сусаменото брашно, че е 4с.л., ако имате кафемелачка, предполагам че става и с нея да се смелея сусама. Peace

Последна редакция: вт, 22 апр 2008, 19:59 от geleva

# 241
Здравейте  Hug
В тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240000.msg5986028;topicseen#msg5986028  намерих таблица на програмите на машина Dynamic BA 1000 R Z , а някой знае ли от къде мога да си намеря таблица на програмите на АЛЯСКА ВМ 2600 ?

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 11:56 от magi_77

# 242
dimitrina73, много як сайт, къде го намери  bowuu

# 243
днес правих "кифлички с прясно мляко" по рецепта от форума и станаха страхотни! ето ги: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214556&photo=6
не помня кой беше дал рецептата, но ако някой си я познае: Благодаря!  smile3525 ето я и нея: Кифли с прясно мляко

100 мл. прясно мляко
100 мл. вода
2 - 3 с.л. олио
1 яйце и един белтък (жълтъка за намазване)
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/3 кубче мая
500 гр. брашно (да не маже под бъркалките)
1 яйце и сирене за пълнеж, сусам за наръсване.

Пуснах на програма месене, като не оставих да втасва. Разделих на 3 топки, разточих всяка на кръг и нарязах на 8 триъгълника. В края сложих сирене и яйце и навих кифлите. Втасаха на топло в печката, намазах с яйце, поръсих със сусам и сол и изпекох на вентилатор на 150 градуса. Досега правех кифлички от обикновенно хлебно тесто, но този път реших да експериментирам (имах останало 1 чаша мляко  ) и резултата е много добър. Може да замените пълнежа с конфитюр, а отгоре да наръсите маково семе или кой каквото има

# 244
  • София
dimitrina73, много як сайт, къде го намери  bowuu

Мисля, че и рецептата към видеото е интересна, или поне дава вариант за многозърнест хляб, със закваска, макар и тя да е с мая...Но маята е малко, а втасването дълго, което според някои "писания" е условие за вкусен хляб...Ще трябва да го пробвам тези дни, но и в нея има малко бяло брашно, пък пуста му и спортна злоба, напоследък и една прашинка не искам да вкарам бяло, защото съм се заинатила да направя пухкав 100% пълнозърнест, а де....

# 245
днес правих "кифлички с прясно мляко" по рецепта от форума и станаха страхотни! ето ги: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214556&photo=6
не помня кой беше дал рецептата, но ако някой си я познае: Благодаря! 

Прилича ми на моята рецепта...Радвам се, че ти е харесала. Ето оригинала

# 246
Да! Тя е! Благодаря, Лебедуна!  smile3525 Страхотни са!

# 247
В моята машина в момента танцуват портокали. Трябва да станат на сладко по една форумска рецепта на inka5.

# 248
Днес в остатъците от моята фифка направих най-вкусното тесто за пица, което съм яла - супер елементарно и класическо, перфектно.

Продукти:
250 мл. вода
400 гр. брашно
щипка захар и щипка сол
20 гр. мая

В 250 мл. вода се разтварят 20 гр. мая и щипка захар. След 5-10 минути, когато шупне, се прибавя 1/3 от брашното и щипка сол. Бърка се с дървена лъжица. След това се изсипва в машината за хляб, прибавя се останалото брашно, меси се, втасва, когато удвои обема си се разточва, слага се в намаслена тава и нататък е ясно.

# 249
anavi50, shinavi малко късно се включвам, по въпроса за сусаменото брашно... ами живея в София, бул. Дондуков, преди моста Чавдар, там има един магазин за хранителни стоки и оттам го взех, имаш още орехово брашно и още няколко вида, които ми се сториха мноого странни))) Ето и снимка как изглежда: струва около 2 лева и някакви стотинки, но предполагам, че в по-големите магазини също би го имало на щандовете за диетични храни.

А ето и днес какво сътворих... но не със сусамовото брашно  Wink
Продукит:
1 ч. прясно мляко
2 яйца, като единия жалтък оставяме за намазване
1 ч.л. сол
ч с.л. захар
1 1/2 с.л. олио /аз слагам зехтин/
3 1/2 ч.ч. баршно
1/2 кубче мая

Програма месене+втасване 1.30 минутки, като след това се изважда и се оформя по жеалние. Слага се във форма, маже се с 1 жълтък разбит с малко прясно мляко и вода, и аз поръсих с мак. Оставя се да втаса, докато не си увеличи обема поне два пъти и се пече.

Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 19:04 от ina.gg

# 250
  • Плевен
Ауууу много вкусно изглежда....утре ще се пробвам и аз да го направя Peace

# 251
ina.gg благодаря за информацията за брашното. А творението ти изглежда много вкусно!

# 252
Привет момичета!
От известно време не съм влизала в темата и вие сте сътворили чудеса!
Сега се връяам да чета,за да потърся вълшебна рецепта за великденски козунаци.
Успех в творенията!

# 253
Lebeduna - рецептата за кифличките ти е страхотна!
Правя ги задължително поне по веднъж в седмицата и всички много ги харесват.
Благодаря!  bouquet

# 254
slanced, anavi50  толкова вкусно, че снощи с мъжа ги изядохме и двата за вечеря  Sick

Днес минах през два магазина за диетични храни и там видях, че продават сусамово, орехово, ленено, лешниково, кокосово и още, че не ги запомних брашна... Т.е.

Общи условия

Активация на акаунт