Машина за хляб - 9 част

• 60 766
  • 664
  •   1
Отговори
# 255
  • София
ina.qq  Здравеи!  Можеш ли да напишеш адреса на магазините?

# 256
iankampanova  ами точно като адреси... и двата се намират на Позитано, единия е точно на ъгъла до БСП-то, а другия по-нагоре преди бившия GOODY`s в Медицински център "Лора" се намира. Има такъв магазин и на Екзарх Йосиф, точно до гевреците, срещу халите.

# 257
В моята машина в момента танцуват портокали. Трябва да станат на сладко по една форумска рецепта на inka5.
Стана ли сладкото?  Simple Smile Тази рецепта я имам от книжката на машинката ми Мулинекс 5000. Сега чакам с нетърпение пролетните плодове - ягоди, череши, вишни... Само бих намалила на око количеството на пектина, за да се получи малко по-рядко сладко.
Някъде по-напред в темата е коментирано, че от сладката се развалят машинките. Специално прегледах указанията и никъде не пише подобно нещо. Програмата за сладко е сравнително кратка и не натоварва толкова много уреда. Като си купувах тази машинка имах идея да ползвам максималния и капацитет - не само за теста  Simple Smile

# 258
  • София
Мисля,че сладкото наистина разваля машинките.Не заради грамажа,коментирахме отдавна,че някак от захарта нещо става,под бъркалката се насъбира..не съм много сигурна.Факт е,че моята фифка започна с проблемите точно след като правих сладко два поредни пъти.

# 259
  • София
Аз също съм от пострадалите от правене на сладко. Вече съм с втора машина и не мисля повече да правя сладко в нея. Stop

# 260
Момичета, много Ви благодаря за информацията   bouquet Някъде бях мярнала нещо по темата, без да се задълбоча. Искам да правя различни неща с машинката ми за хляб, но не съм склонна толкова скоро да я загубя.

# 261
Сега много се притесних като прочетох че сладкото разваля машината за хляб.Аз имам следния проблем: като я пусна да прави хляб и се чува един звук сякаш опира нещо някъде,все едно стържи.И това май точно след като правих сладко.Вече два пъти правих хляб и все така се чува.А като я пусна без нищо вътре,така празна,не се чува.Може ли от сладкото да е?Какво да направя,на сервиз ли да я занеса?Споделете,които имате опит.
Дано да не се е развалила, сега ми се сви сърцето  Sad

# 262
Мен лично ми е малко чудно как ще се разваля от сладкото, при положение че да не кажа почти всички сме правили в машинката кексове, където се слага повечко захар, козунаци и хляб, където е най-гъсто тестото, няма логика от сладко да се развали машниката...  newsm78

# 263
В моята машина в момента танцуват портокали. Трябва да станат на сладко по една форумска рецепта на inka5.
Стана ли сладкото?  Simple Smile
Стана чудесно. Аз се наложи да сложа 30гр пектин. Такава беше опаковката. Друго, което промених беше това че сложих към 900гр портокали часто от които без кори. Това което ще пробвам е данаправя от портокали без кори.
Съпругът ми много го хареса, а не си пада по сладко/е той и по козунаци не си падаше Joy/.

Това с развалянето е нелогично.

# 264
  • София
Мен лично ми е малко чудно как ще се разваля от сладкото, при положение че да не кажа почти всички сме правили в машинката кексове, където се слага повечко захар, козунаци и хляб, където е най-гъсто тестото, няма логика от сладко да се развали машниката...  newsm78

Сладкото е рядко, а тестото е гъсто. Захарният сироп на сладкото, явно си намира пролуки където са бъркалките и се стича, карамелизира и впоследствие блокира врътките отдолу на бъркалките. Не знам дали ме разбрахте, но аз повече сладко не правя в машината. Naughty Вие сами си преценете, всеки си решава сам.  bouquet

# 265
Не разбирам от техника, ама знам, че захар в резервоара на колата е смърт за двигателя. Може принципът да е същият?  newsm78

# 266
geleva е права момичета. Когато аз си купих машината моя съседка ми каза да не правя конфитюри в нея, защото след като варила няколко пъти сладко нейната машина се повредила. Е, тя имала късмет - в сервиза успели да я поправят, и там са й обяснили, че капчици от сладкото си намират път през уплътнението под бъркалките.

# 267
Едно въпросче - имам ръжено брашно на Техра, на опаковката прочетох че съдържа суха млечно-кисела закваска. Означава ли това че не трябва да слагам мая, или може би да намаля количеството  newsm78

# 268
  • София
Процедирай си с брашното така, както ако не пишеше, че има закваска:)

# 269
Благодаря dimitrina73 Simple Smile Досега не съм правила ръжен хляб и днес съм решила да пробвам. Дано се получи, че вчерашния ми опит с царевично брашно отиде в кофата - беше отвътре като недопечен, имаше странен леко горчив вкус и мъжете ми се намръщиха и отказаха да го ядат Angry

Общи условия

Активация на акаунт