Машина за хляб - 7 част

• 38 005
  • 615
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Мери Рус,аз честно казано не съм виждала пекарна Таурус,къде ги има?
Иначе аз от месец насам съм с Мулинекс-предоволна съм.Преди това в продължене на една година бях с фиф-да,ползвах сервиз още първите дни,гаранционния сервиз,два месеца преседя там машинката,след това още доста пъти ми се чупи,но я оправя мъжа ми,докато накрая и неговите нерви не издържаха Mr. Green.

# 301
Taurus има май само в Технополис. Имам доста домакински уреди с тази марка и знам, че са наистина добри. А Мулинекс не харесвам особено. Тъкмо бях решила да си купувам Мулинекс преди 2 месеца и прочетох в един он-лайн магазин мнение на потребител "Много хубав хляб прави машинката, но се развали и 2 месеца е в сервиз".

# 302
Мери Рус, аз съм с Мулинекс вече повече от година. Досега не е ходила в сервиз, а хляб правя, ако не всеки ден, то поне през ден. В момента само тавичката ми е повредена, но то е по вина на мъж ми.

# 303
PINA благодаря ти много за бързия отговор! да, права си аз веднага след като свърши програмата за втасване, оплетох на бързо козунака и го пуснах да се пече - явно там ми е грешката... като ми дойде пак музата ще пробвам пак и ще разкажа...
P.S. аз съм rosita*- чак сега се научих как да пиша от профила си...  Blush малко съм скарана с компютъра   Laughing

# 304
PINA благодаря ти много за бързия отговор! да, права си аз веднага след като свърши програмата за втасване, оплетох на бързо козунака и го пуснах да се пече - явно там ми е грешката... като ми дойде пак музата ще пробвам пак и ще разкажа...
P.S. аз съм rosita*- чак сега се научих как да пиша от профила си...  Blush малко съм скарана с компютъра   Laughing
Да, след като го оплетеш, остави го втасва 20-30мин (в машината трябва да е топло, ако е навън ще иска повече време ) и тогава печи!
Айде да се похвалиш после как е станало!  chef

# 305
Мери Рус моята също е Мулинкекс и вече близо 4-ри месеца съм с нея и нямам никакви оплаквания... меся кажи речи всеки ден, а събота и неделя по няколко пъти...

# 306
Направих козунака на pina, страна страхотен, само че ми няма фотото да снимам.

# 307
и аз се запалих много по хребопекарните и моля за съвет коя е по-добра тази http://appliances.market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=09025452&c … 03&shop_id=18 или  тази http://www.best.bg/stock.asp?cat_id=594&id=2390
 и към Мери Рус едно въпросче - какви са характеристиките на Тауруса /имам няколко техни уреда и съм много доволна, но сайта на Технополис не се отваря/

# 308
Ами аз съм с  тази http://appliances.market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=09025452&c … 03&shop_id=18 . За Клатроника не съм чувала нищо, дори и като марка, писало се е доста тук, нека някои от момичетата които имат такава да кажат.

# 309
mimira, мисля че функционално няма разлика м/у Мулинекс, Клатроник и Таурус - всичките правят хляб до 1кг, плюс това козунаци, конфитюри и т.н., имат отложен старт, 10-12 програми. А Таурус има малко по-изчистен дизайн, затова първоначално си мислех че има по-малко функции, но влезнах в испанския сайт и там прочетох за нея. Всъщност аз реших да си взема Таурус, защото страшно мразя да си купя нещо и то да се развали бързо - чувствам се като идиот и искам да убия някой  Twisted Evil. Вчера един колега ми каза, че си купил наскоро месомелачка и се спрял на Таурус, защото някаква важна част при другите марки била пластмасова, а само при Таурус е метална. Пък и дават 3год. гаранция. Ако изчакаш малко ще я купя и ще пиша дали работи добре.

# 310
а каква е цената на Тауруса

# 311
159 лв струва, ако не се лъжа. Работя близо до Технополис и в обедната почивка ще прескоча до там и ще пиша пак

# 312
  • В града на тепетата
А аз съм с тази http://www.best.bg/stock.asp?cat_id=594&id=2390. Много съм доволна от нея и нямам никакви проблеми.  Peace
Ползвам я повече от половин година. Според мен наистина няма разлика между тези модели на Клатроник и Мулинекс, защото и двата
модела са за хляб до 1кг., другото е едно и също.
Аз напоследък единствено се замислям за Мулинекс с две бъркалки и по-голяма вместимост, но пък от друга страна в къщи не сме
големи консуматори на хляб и 1кг. ми стига. Wink

# 313
И аз съм с Клатроник и досега нямам никакви оплаквания, много съм доволна!

# 314
Ето какво направи моята машинка преди малко (с моя помощ разбира се)

Ето и рецепта:
Кифли с прясно мляко

100 мл. прясно мляко
100 мл. вода
2 - 3 с.л. олио
1 яйце и един белтък (жълтъка за намазване)
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1/3 кубче мая
500 гр. брашно (да не маже под бъркалките)
1 яйце и сирене за пълнеж, сусам за наръсване.

Пуснах на програма месене, като не оставих да втасва. Разделих на 3 топки, разточих всяка на кръг и нарязах на 8 триъгълника. В края сложих сирене и яйце и навих кифлите. Втасаха на топло в печката, намазах с яйце, поръсих със сусам и сол и изпекох на вентилатор на 150 градуса. Досега правех кифлички от обикновенно хлебно тесто, но този път реших да експериментирам (имах останало 1 чаша мляко Mr. Green) и резултата е много добър. Може да замените пълнежа с конфитюр, а отгоре да наръсите маково семе или кой каквото има.

Общи условия

Активация на акаунт