Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява майчинството в България?
Какви са цените на прегледите в болница Токуда?
Какви са алтернативите на мазането по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява майчинството в България?
Майчинството в България представлява правото на жените да вземат отпуск по време на бременност и след раждането. Той обикновено включва 410 дни, от които 45 дни преди раждането и 365 дни след него. В случай на многоплодна бременност или увреждане на детето, отпускът може да бъде удължен с още 30 дни. Отпуските се изплащат от НОИ и обикновено са 90% от брутната заплата на жената.
-
Какви са цените на прегледите в болница Токуда?
-
Какви са алтернативите на мазането по време на бременност?
-
Какви са предимствата на цезаровото сечение в сравнение с нормалното раждане?
-
Какви са препоръките за избор на бебешки матрак?
Аз пък с каката имах страхотни киселини и тя се роди със супер много коса - беше с много рошава и стърчаща нагоре коса, особено по средата един кичур и беше супер дълъг и стърчащ и беше супер сладка. Тя и сега е с дълга коса, че още не сме я подстригвали.
и смятам да си платя за определен лекр, вече ходих веднъж при него на преглед. До колкото знам от скоро имат регламентирана такса за избор на лекар и екип, която се заплаща на болницата и няма "плащане на ръка" което според мен си е страхотно! 
. А Джорданито в Продавалника наистина е на добра цена
. На всичко отгоре колежката ми ме обиди толкова много тази сутрин, че още ми се плаче
. Посрещна ме сутринта с въпроса дали имам намерение да си вземам още болнични, защото шефовете били намерили много подходящ човек за мойто място и ако искам да си взема болничен, за да не изпуснат кандидата. Все едно съм си вземала болничен ей така за кеф, а не защото бях наистина болна, при това на АБ. И сега също имам болничен за цяла седмица заради Алекс, но идвам на работа. За какво обаче вече и аз не знам
. Ще взема да тегля една майна на всичко и да си остана вкъщи на спокойствие. Единственото, което ме спира са пустите пари за майчинството, защото ще ни е много трудно после, но се чудя заслужава ли си
Може пък да е искала да те зарадва жената, че видиш ли има човек за твоето място и не трябва да се мъчиш да ходиш на работа. Аз съм в обратната ситуация, няма човек за моето място и няма и изгледи да се появи скоро. А работата ми трябва да се предаде, не става аз да стана и новия да седне направо. Как ми се иска на мен да ми кажат, че са намерили заместник вече...
При него съм! Преглежда в мед. център "Д-р Цолов" , на ул. ген. Колев - в блокче до дома на тапета под кметството на район Приморски. Телефон на центъра - 390 090, преглежда в понеделник и сряда от 15 до 17ч. Да предупредя, часевете са заети доста напред ( за около 2 седмици). Цена на прегледа- 35 лв. Това се сещам за сега.