Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява майчинството в България?
Какви са цените на прегледите в болница Токуда?
Какви са алтернативите на мазането по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява майчинството в България?
Майчинството в България представлява правото на жените да вземат отпуск по време на бременност и след раждането. Той обикновено включва 410 дни, от които 45 дни преди раждането и 365 дни след него. В случай на многоплодна бременност или увреждане на детето, отпускът може да бъде удължен с още 30 дни. Отпуските се изплащат от НОИ и обикновено са 90% от брутната заплата на жената.
-
Какви са цените на прегледите в болница Токуда?
-
Какви са алтернативите на мазането по време на бременност?
-
Какви са предимствата на цезаровото сечение в сравнение с нормалното раждане?
-
Какви са препоръките за избор на бебешки матрак?

Обаче аз по други причини реших да взимам отпуската. Така или иначе независимо какви болнични по майчинство ще взимам от НОИ, фирмата ми ще ми доплаща разликата между парите от НОИ за майчинство и заплатата ми. Така, че не е това проблема. Просто искам да съм сигурна, че ще получа заплата първата седмица на май, а няма да разчитам да получа първо парите от НОИ, за да платя кредитите