Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми. - втора тема

• 102 134
  • 1 419
  •   1
Отговори
# 750
Aila не се впрягай...  Wink  И аз харесвам сериала, пък и се сещам за коя серия говориш, но все пак това е сериал... Ако беше говорил против ваксините щеше да засегне тази част на населението, което се ваксинира, угодия все няма...  Joy   Peace 

# 751
Оооо, Aila, и аз се сещам за серията. Аз пък често си мисля с колко хапове и АБ ги третират пациентите, докато не разрешат проблема. Чак лошо ми става. Но като цяло ми е интересен филма.

# 752
Всъщност въпросният доктор веднъж каза, че ние хората сме си виновни за резистентността на микроорганизмите, защото се блъскаме с антибиотици и създаваме микроби мутанти, неповлияващи се на лечение...  Тук съм ЗА....  Peace  Освен Хаус, харесвам и Кръцни - срежи... Там пък какви са касапски истории...  ooooh!  Не бих се подложила на пластично разкрасяване точно заради този сериал...

# 753
Здравейте!
Не съм влизала от месеци тук и има да изчета много материал, но все пак реших да се включа.
Мойто дете е вече на 1,2 години и няма НИТО ЕДНа ваксина. ОТ РИОКОЗ ни пратиха ченге за да ни глобяват и аз написах опровержение в 3 големи страниици. Ще видим има ли резултат или няма.
ПРеди да родя изчетох доста материал против ваксините и с мъжа ми решихме да не ваксинираме детето, като неговата позиция е по-крайна от моята. Засега нещата стоят така.
Но все пак като майка аз си имам своите притеснения. Чудя се дали пък няма някоя ваксина, която НЕПРЕМЕННО трябва да му сложа, такава която да си заслужава риска...например ако се набоде на ръждив пирон трябва ли да се притеснявам, че няма тетансус ваксина примерно...
От тези притеснения си личи, че  далеч не съм от най-информираните хора по тези въпроси, но има и друго - поставянето на ваксина носи голяма отговорност и страх, непоставянето също предизвиква притеснения. Колкото до глобата - хич не ме е еня- те си казаха, че глобят ли ни веднъж за тях въпроса приключва и спират да се занимават с нас.
Иска ми се някои родители, които са в подобна ситуация да пишат те какво мислят, как се справят с притесненията, вземат ли алтернативни мерки, хомеопатия и тн. Май имам нужда от насърчение или съвет какво да правя оттук насетне.
Simple Smile

# 754
Някъде в темата се коментираше въпросния тетанус, но не мога да се сетя на коя страничка... Ако я намеря, ще пусна линк към нея...  Peace

# 755
Много е разхвърляна информацията, но ето тук и на другата страничка има малко коментари за тетанус... http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278560.msg7412978#msg7412978

# 756
...например ако се набоде на ръждив пирон трябва ли да се притеснявам, че няма тетансус ваксина примерно...

Ако някой се убоде на ръждив пирон и отиде на лекар, изобщо няма да го питат, дали е ваксиниран, а директно искат да слагат нова ваксина в този момент. Ако не желеаш, там ще откажеш.

# 757
...например ако се набоде на ръждив пирон трябва ли да се притеснявам, че няма тетансус ваксина примерно...

Ако някой се убоде на ръждив пирон и отиде на лекар, изобщо няма да го питат, дали е ваксиниран, а директно искат да слагат нова ваксина в този момент. Ако не желеаш, там ще откажеш.
Така е, праскат я на общо основание. Беше ме захапал кърлеж, мъжа ми го махна, отидох до спешния и извадиха ампула и спринцовка, питах какво е това, Тетанус, ок ама аз не ща. Ами добре и я хвърлиха в коша. Бяха почивни дни, след седмица занесох кърлежа за изследване и трябваше само да звънна да ми кажат какъв сорт е Joy както и да се наблюдавам 40 дни.

# 758

Така е, праскат я на общо основание. Беше ме захапал кърлеж, мъжа ми го махна, отидох до спешния и извадиха ампула и спринцовка, питах какво е това, Тетанус, ок ама аз не ща. Ами добре и я хвърлиха в коша. Бяха почивни дни, след седмица занесох кърлежа за изследване и трябваше само да звънна да ми кажат какъв сорт е Joy както и да се наблюдавам 40 дни.

Ужас! Не умря ли от страх?

# 759
  • Варна
 Ето още малко информация за ваксините ,на който му се чете Simple Smile
http://homeopathia.hit.bg/vaksini.htm

# 760
  • Варна
 Относно страховете- да и мен ме е страх,но като чета за вредите нанесени от ваксините ми се струва,че болестите, които можеш да изкараш без да си ваксиниран са по-безобидни. А и както бях писала преди време аз смата съм боледувала от рубеола и морбили въпреки ваксините.
 Моето дете два пъти реагира отрицателно на ДТК , но личната лекарка не спира да ни убеждава да продължаваме с ваксините.Но аз решението съм го взела за себе си ( и благодарение на Хомеопатичната ни лекарка) - спираме всякакви ваксини пък ще видим как ще се борим с бюрокрацията, като дойде време за ясли и градини.
 Единствения съвет,който мога да дам е - четете и се информирайте , да не оставяме безхаберието да се шири...

# 761
Личната лекарка на детето ми е хомеопат, но си държи на ваксините!  Mr. Green

# 762
Странен хомеопат newsm78А Със сигурност не е класически такъв!

# 763

Ако търсиш хомеопат, смени си личната лекарка.....

# 764

Ако търсиш хомеопат, смени си личната лекарка.....
Сериозно ли!? Мислиш ли че не може да ми проведе правилно лечение? Разчитах на нея като хомеопат, само си мислех че като всеки лекар не иска да отстъпва за ваксините!

Общи условия

Активация на акаунт