Дюкан всички ни събра и 90-та тема навъртя

• 44 609
  • 993
  •   1
Отговори
# 630
Орелия значи не става тая изварка.Няма да я ям и толкова.

Става бе, що да не става. Peace Нали това казвам, че всичката извара е суроватъчна.
"Суроватка (или цвик) се нарича серумът на млякото. Обикновено се получава като отпадъчен продукт от млекопреработката, а по-точно от производствата на сирена. Суроватката съдържа ценни белтъци (суроватъчни белтъци) с голямо значение за новородени организми. Както млякото, суроватката съдържа и лактоза. Суроватката се използва за получаване на извара, която е по-ниско калорична и се счита за по-полезна от всички останали млечни продукти. Суроватката се използва в някои диети като основен продукт с цел пречистване на организма и намаляване на нивата на холестерол в кръвта."

Яж си спокойно изварата, по-добре  е и от най-обезмасленото сирене. Стига да не е кашкавалена, де.

Свидничка, ъъъ, аз тия неща от нета ги вадя, никакъв капацитет не съм. Blush Peace
Къде се продава извара на Пършевица, аз що не съм срещала? Thinking

# 631
svidni4ka както вече споменах не пише никакви стойности на опаковката.Тя не е от вакумираните,ами са я направили по определен грамаж в найлонови торбички и пише-извара от суроватка.Май е на Алада,ако не се лъжа.Притеснява ме да не е кашкавалена,така че няма да я взимам и това е.Утре ше ходя да издирвам в повечко магазини.

Мерси за съветите.На Орелия също. Hug

# 632
Орелия, аз точно такава"Пършевица", купих последния път от Фантастико на ул. Оборище - имаше "дедо Либен" и "Пършевица".
В "Тмаркета" също съм купувала, но ми е по-далечко  Mr. Green
Аз пък се чудех за изварата на "Маджаров", но и на нея пише, че е суроватъчна  newsm78
Забравих да напиша, че разгледах заветното албумче със снимки  Grinning Ще бъда кратка - Щастлива съм, че съм сред вас  Hug И много, много минуси на всички  Peace
За "Аура Слим" - приятелка ми го подари преди години, но аз нямам целулит ( почти, де), но си го омазах, ей така, за спорта. Верно, гадничко миришеше и доста загрява, та сигурно си е ефективен  Grinning
Свидничка, пак редактирам, но ти благодаря, че си толкова изчерпателна - имах нужда от успокоение, че не съм сгафила и от там да ми е плюсчето тези дни  #Cussing out

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 18:32 от amerie

# 633
  • UK
  Изварата на Пършевица я има във Фантастико, със сигурност в това до пазара в Борово в София. Има малко етикетче на което пише преципитиран белтък, т.е. албумин и глобулин. Наистина само тя има типичен белтъчен вкус, такава много суха е, на бучки. Но само да допълня, че и другите извари стават, имам предвид суроватъчните.
  Значи след като се направи сиренето в него остават повечето мазнини и казеинът, главният белтък в млякото. В суроватката остават 2-3% мазнини и др. два белтъка, посочени по-горе. Така, че всяка суроватъчна извара става.
  От суроватката по принцип може да се получи и суров. масло и след това да се направи извара, която на практика не съдържа мазнини, тази въпросната на пършевица е такава.
  Айде, пак стана голяма лекция, сори

# 634
Здравейте и от мен! Утре ми е последен ден на ПЗ, но кантара ме зарадва, уморих и петия килограм, досега стрелката само се клатушкаше. Сменям си и линийката, да съм актуална. Хапвам си редовно, пийвам водица или кола лайт и ежедневни разходки с малката е това е от мен.
Какви витамини пиете? Сигурно темата е много разисквана, ще ме извините за което не смогвам, колебая се, но реших първо до вас да се допитам.

# 635
Момичета през ПЗ може ли да се яде агнешко месо,за ударния разбрах че не трябва,но за след това не ми стана ясно newsm78 newsm78

# 636
Момичета през ПЗ може ли да се яде агнешко месо,за ударния разбрах че не трябва,но за след това не ми стана ясно newsm78 newsm78

Цитат:
УДАРЕН ЕТАП: - ускоряване на метаболизма
Ядат се САМО белтъчини (протеини). Колкото по – чисти (с малко мазнини), толкова по – добре. Това са: меса(пилешко, говеждо, телешко - рибица и котлет, конско, заешко), риба (всякакви видове), морски дарове (миди, скариди, омари, ролца от раци) яйца, млечни (обезмаслени – кисело мляко 0.1%, прясно мляко 0.1% – до 250 гр, извара) постна шунка (мазнини м/у 2 и 4 %)

То, по принцип, каквото месо може през първия етап да се яде, такова може и през втория (или обратно) Peace

.... сега пък се вкарах в размисъл агнешкото говеждо ли е Embarassed? Но в книгата имам спомен, че се позволяваше нетлъсто агнешко newsm78

# 637
  • Пловдив
Агнешко - 3 фаза.

# 638
.... сега пък се вкарах в размисъл агнешкото говеждо ли е Embarassed?

Агнешкото определено не е говеждо, едното преви беее, а другото мууу  Wink

# 639
Здравейте пак за малко. Драсвам 2 реда и отивам да полегна, че днес съм като парцал.  Tired
Нелинка, аз си ям изварата на Маджаров.  Peace
И по повод изварите, пак да кажа, всяка извара е по-добре от най-обезмасленото сирене (имам предвид твърдите бели саламурени сирена).  Peace
Славче АвчеHug
Танчето, не си прави експерименти със здравето на детенцето ти! Има време за всичко. Ако твърдо си решила да си на режим вече - ОЛЕКОТЕНА 3-та фаза!  Peace
В предния си пост забравих нещо важно - Аби, ти си се свършила, душа!  Shocked Shocked Shocked Невероятна промяна! Браво!  smile3501

# 640
Ето снимах тая извара да я видите.Пише 57 калории на 100гр.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=211854&photo=6

# 641
.... сега пък се вкарах в размисъл агнешкото говеждо ли е Embarassed?

Агнешкото определено не е говеждо, едното преви беее, а другото мууу  Wink

Хахахахах, добре си ми го казала... ма заслужих си го, де smile3538

# 642
Здървеите дюканки - сладуранки.
Първо Честит рожден ден NASTY WITCH да си жива, здравав и много, много щастлива.  bouquet
Абракадарбра симсалавим моля те поразрови за снимкатa с целулита,аз чакам с огромно нетърпение да я водя, намерих и антицелулитния гел за които ти спомена. Тия дни чакам да ми го доставят и да започна с голямото мазане. Praynig Praynig

На всички останали с повод или с намаления честито, а на останалите инвеститори им желая упоритост.

Лека вечер на всички от мен.  bouquet Hug

Последна редакция: ср, 26 мар 2008, 19:32 от fifi_

# 643
Аз съм най големият карък  Cry
Само на мен не ми се отвориха снимките на Михаела77  Cry
Пак съм най тъжната на целия свят  Cry

# 644
  • UK
  Славче, става душа, яж си я спокойно.  eatЗа тези 57 кал, има не повече от 3% мазнини. Освен това в изварата няма въглехидрати, защото и тя като кис. мляко е подквасена и лактозата е превърната в млечна захар. Съгласявам се със Сънчето, че всяка извара е по-добра и от най-обезмасленото сирене.

Общи условия

Активация на акаунт