Набор '98 - или как е в трети клас - 3

• 24 136
  • 304
  •   1
Отговори
# 180
Има той GSM но се чуда дали изобщо да му го давам, че ме страх да не го загуби

# 181
Ние тази година се разминахме без зелено уч - ще.  Crossing Arms Много ме беше яд.  #Cussing out
След няколко дни, обаче ще ги водят на екскурзия до Копривщица и това е. А има оферти и за море лятото, но аз не я пускам.  Naughty Вие пускате ли вашите дечица ?   Thinking

И при нас другата седмица се очертава екскурзия, но няма да е в учебен ден.
За един ден бих я пуснала, но смятам че е рано още за по-дълъг период. То си зависи от детето де, аз за моето знам, че не е готово още. Тя не иска да остава сама вкъщи. Дори когато ходя до магазина, предварително я увещавам, че няма да се бавя, иначе не е съгласна. Пък гледам други деца на нейната възраст вече по цял ден остават без родител у дома.

Вие имате ли проблем с това? Оставяте ли децата си сами вкъщи и за колко време?

# 182
multimodal от рано започнах да го свиквам да остава в къщи. В началото по 15 - 20 минути и постепенно увеличавах. Миналото лято  не можах за му уплътня плътно ваканцията и имаше един месец в който стоеше сам. Даже предпочиташе да стои сам да си играе от колкото да го записвам на лятна занималня. Чуваме се то телефона. Умее да си направи сандвич и да си го препече на парти грила, да си стопли ядене. 

# 183
Ох, аз не знам защо все още отлагам това... хем знам, че е време да свикваме по малко. Но просто не знам как да постъпя.  Embarassed

Миналата година я бяхме оставили сама, докато гледа детско по телевизията. Баща и трябваше да се върне до час - два, а аз бях на един семинар. Като свършило детското и се сетила за нас, започнала да върти на GSM-мите. Аз моя не съм го чула, а на баща и бил останал вкъщи. И като му ударила един рев.., татко и я заварил обляна в сълзи и хлипаща.

След този случай малко се безпокоя да я оставям сама против желанието и. Опитвам през известен период да и предлагам за по няколко часа, като се надявам, че някой ден сама ще прояви желание, а тя все ми отказва. Знам, че вече е време, но някак сърце не ми дава да и причинявам стрес, като знам как го преживява. И не знам това до кога ще се проточи..  Confused

# 184
  • София
След този случай малко се безпокоя да я оставям сама против желанието и. Опитвам през известен период да и предлагам за по няколко часа, като се надявам, че някой ден сама ще прояви желание, а тя все ми отказва. Знам, че вече е време, но някак сърце не ми дава да и причинявам стрес, като знам как го преживява. И не знам това до кога ще се проточи..  Confused

Трудно е наистина да се уцели подходящия момент. Синът ми започна да остава сам вкъщи от тази есен. В началото се тръшкаше, като тръгвахме някъде, обаче после свикна и сега няма никакъв проблем с това. Топли си ядене, даже веднъж си беше опържил сам яйца.  Simple Smile Та мисълта ми е, че в един момент все пак трябва да започне да остава сама, за да свикне.

# 185
  • Добрич
Относно оставането сама вкъщи...  дъщеря ми тази година вече няма проблеми с това. Но, разбира се, с хиляди разговори преди това. Но определено не й е приятно да е сама.

# 186
За час-два няма проблеми да бъде сама, но за повече време не й е много приятно. Тъй като им закриха занималнята, се наложи да си стои понякога цяла сутрин сама. В началото беше в еуфория, че най-после ще е самостоятелна, но сега като разбере, че баща й няма да мине по някое време (той има по-плуващ график от мен и минава да я контролира), подчертано й става криво. Сигурно сме я наплашили с крадци, земетресения и т.н.

# 187
Е аз по принцип като го оставям сам в къщи съм го предупредила въобще да не се обажда ако се звъни на вратата и да си вдига само GSM

# 188
Таша, ако ми отговаряш на мен, и ние я бяхме предупредили и даже й се обаждахме средно на час, за да видим как е. След всички предупреждения, аз бях на телефона, когато се звънна на вратата (беше ясно, че не сме ние) и с всичкия си акъл дъщеря ми каза: "Чакай, че се звъни" и изхвърча, оставяйки слушалката #Crazy Можеше поне с слушалката в ръка да отиде да отвори... Щях да пощурея докато се върне. Питала била кой е, казали й, че са от "Техем" (фирмата ни за топлинно счетоводство, но не беше в ден за засичане) и тя си беше отворила #Cussing out След скандала, който последва, и продължаващите предупреждения може и да сме я стреснали... Praynig

# 189
solaris може би наистина се е стреснала. Аз съм го предупредила, че звънне ли се си прави пас, все едно няма никой в къщи. Защото не знаеш кой е отвън и като разбере че има само дете какви може да му ги наговори само и само да му отвори вратата. Казала съм че ние имаме ключове и сами ще си отключим вратата като се прибираме

# 190
Ние не сме я плашили изобщо. Даже се изненадвам от категоричния и отказ да остава сама. Преди по-малко от 2 седмици, понеже имах работа из разни общински служби, и предложих за 2 часа да остане и да гледа детско, после да играе на компютъра.  Даже се изненадах, че се съгласи да изпусне любимото си предаване "Най-смешните животни на планетата", само и само да не остава сама. Беше и мъчно, няколко пъти ме пита дали ще успеем да се върнем навреме, но го преглътна в името на това, да не остава сама.

Говорили сме много пъти, че не е страшно, че винаги можем да се чуем по телефона, ако нещо я притеснява. Като е заключена вратата, дори да се позвъни - да не отваря - все едно ни няма. Докато говорим, тя се съгласява, обаче като дойде време да излизам, се отказва. Изглежда не се чувства готова.
Мен това доста ме притеснява, обаче просто не се сещам какво мога да направя. Единствено съм се преборила да слизам до магазина, който е под блока ни, но там не се бавя повече от 10 мин.

Не съм се отказала, пак ще го обсъждаме, но като че ли не ми се иска против волята и да я оставя. Само си представям насълзените очички, надничащи иззад входната врата, и веднага ми минава мерака да я правя по-самостоятелна.  Embarassed

# 191
Айде и аз да ви разкажа как се справих с проблема "сам в къщи  2" Joy Joy Joy
Разведох се точно  преди сина ми да тръгне първокласник,няма да ви кажа колко трудно ми беше,налагаше се да стой по няколко часа сам по обед докато си дойдат баба му и кака му от училище.Направо бях в паника ,страхувах се за него ,не искаше да стой и много тъгуваше.И аз взех най-доброто за момента решение-ВЗЕХ МУ КУЧЕ!!!!
Малка,злобна,женска кучка-израсна с тях и недава на никой да се приближи до децата,лае така ,че може да си помислиш че имам куче вълча порода у дома.Дори и да се звънне то така лае ,че който и да е пред вратата няма да си помисли да влезе.
Детето ми си имаше другарче за игра и пазач едновременно,а аз бях спокойна за него  Joy

# 192
Ах колко много съм пропуснала близо 6 страници ми се наложи да изчета! Никак не ми остава време напоследък да седна на компютъра.  Аз тази година нещо изходящите нива съм ги пропуснала. Правиха ли ги не са ли-няма никакъв спомен. Дъщеря ми носи само 6 -ци и докато е така много много не се замислям от какво са, дали от изпитване или тест. Засега ни се очертават 2 петици за годината- едната по английски, която няма как да поправи според мен въпреки,че последните й оценки са само 6,ама в началото на втория срок се поизложи с една тройка и две четворки; другата е по ЧП, но тя там е заявила на господина,че иска да бъде изпитана върху целия материал и ще видим какво ще стане в понеделник.
 Вече чакаме ваканцията с нетърпение.
Относно оставането в къщи сама , проблемът се реши от само себе си. просто си купихме къща в едно много близко до града село и от какво сме "селяни" Simple Smile нямаме проблем с оставането сама в къщи. Всичко и всички наоколо са и познати, съседите са възрастни хора, които постоянно са си в къщи и за нея не е проблем ако има нещо да с еобърне към тях. Никога не се бях замисляла колко добре ще й с еотрази тази промяна. По- скоро обратното като купувахме къщата се опасявахем,че може да се чувства по-зле и изолирана, но се оказа,че не сме били прави. А като живеехме в града в апартамент не можеше да става и дума за оставане в къщи,когато нас ни няма.

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 14:29 от tina_sliven

# 193
pro77 и ние имаме морско свинче с което синът ми си играе. Сега наближава лятната ваканция и също му се очертават дни в които ще си стои по цял ден в къщи и милата седмица го зарадвахме с мъжа ми с черно персийско котенце /а той отдавна си мечтае за такова/. Всяка свободна минута прекарва в игра с котето

# 194
Ние нямаме проблем с оставането вкъщи сама. Тя е оправна и много послушна, така че не се притеснявам да я оставя.

Общи условия

Активация на акаунт