Отговори
# 345
Дани, за статистиката, аз съм от Математическа гимназия, но в Благоевград, мъжа ми е от София, но не е МГ.

на 50 процента съм познала Simple Smile, другите $ на изборите ще докарам с чар  Wink

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 01:37 от danybon

# 346
Мъжът ми не е възпитаник нито на математическа, нито на езикова гимназия  Simple Smile Самоук е и в езиците, и в математиката, и в програмирането. Това не му пречи да владее няколко езика, да е изключителен математик и в момента да е IT мениджър на голяма международна фирма. Даже взе диплома за висше по компютърни технологии чак преди два месеца  Simple Smile и то, щото аз му опявах, че е срамота да няма висшУ  Simple Smile  Абе, умно си ми е момчето  Heart Eyes Да е жив и здрав и да изкарва парички за частно школо  Grinning

е, уби всякаква пропроческа увереност в мен. Може би за версията "заговор на програмистите" да помисля  Grinning 

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 02:37 от danybon

# 347
Може би за версията "заговор на програмистите" да помисля  Grinning Защото и нашият татко ще е някъде в тази конспирация.

Това ще да е по-близо до истината. Всички приятели, за които говоря все сме в ИТ сферата Wink

# 348
Мери, туй училище носещо името на кралицата адашка много хубаво бе  Simple Smile Защо нещете Жорко да се меши с аристокрацията. Може да им облагороди гените  Simple Smile

# 349
Дани, за статистиката, аз съм от Математическа гимназия, но в Благоевград, мъжа ми е от София, но не е МГ.

на 50 процента съм познала Simple Smile, другите $ на изборите ще докарам с чар  Wink

какви долари съм сложила - трябва да е %, не съм улучила клавиша (вече се притесних от толкова светила в ИТ сферата  Grinning- така ли се казваше). Долари не ща!!!

# 350
Най-добрите частни училища в УК
Тук училищата биват мъжки, женски и смесени  Laughing Има статистика за всеки един вид поотделно. Определено "еднополовите" показват по-високи резултати  newsm78
Independant School Council организацията обединяваща частните училища тук.
И сега за danybon малко снимки Wink
Това ми е фаворита за частно училище в Бристол, Bristol Grammar, главен вход, голямата зала
И по-тузарското училище Wink Clifton College, библиотеката.
Да отбележа, че и двете са смесени.
Друг фаворит ми беше мъжкото училище Queen Elizabeth, но с половинката решихме, че не искаме да поставяме сина в такава изкуствена среда.

ПП Сега да не помислите, че синът ходи в частно училище  Joy Не! Пийнахме ,хапнахме за сметка на училищата, поизплакнахме очите и решихме, че финансово още не сме узрели за този момент  Crazy Живот и здраве, дано някой ден узреем, ако не ние, то поне децата Wink

Мери, супер си. Сега сядам да гледам.
А междудругото, покрай закачката на Летисия,  доколкото знам една английска аристократка се очаровала от един съученик от мойта английска,. Така че да пазите детето, такива български момичета има.  Simple Smile

# 351
Аааа,  danybon, може да си имаш пророчески способности  Simple Smile Просто мъжа ми е странна птица и не се вписва в представителните извадки  Simple Smile

# 352
Аааа,  danybon, може да си имаш пророчески способности  Simple Smile Просто мъжа ми е странна птица и не се вписва в представителните извадки  Simple Smile

e, аз не съм ни екстрасенс, ни социолог, просто "хвълях на боб" и това излезе  Grinning

# 353
Добро утро!
Да "отваряме" форума!

# 354

Мери, беше ми интересно да прочета нещата от твоята гледна точка. Аз съм живяла и учила в Англия (даже съм работила в скъп, добре уреден и доста потискащ девически пансион в Шотландия преди 15тина години) и съм сравнително запозната с картинката. Но покрай идеята с кооперативите напоследък изчетох доста неща за тяхната система и имам различен поглед сега. Май се опитват да го дават доста социално всъщност с новите SureStart Centers, а? Те не са ли насочени към по-ниските слоеве на населението? Още не съм видяла някъде техните такси, нито пък колко точно струват ваучерите. Но по принцип има много хубави идеи и доста социално се опитват да го дават в последно време.

Някой беше питал за най-елитното частно у-ще в Англия - ами Eton трябва да е все още, след като принцовете минават през него. Ето ви и един кооператив в Оксфорд: http://www.imagine.coop/live/cme0.htm?scheme_name=undefined& … gory_id=undefined

Ето, от същия сайт, нещо за ваучерите от работодател:

Childcare Vouchers are attractive to working parents for a number of reasons-
They can be used for older children as well as pre-schoolers (up to the age of 15, or 16 with special needs), and are accepted by After School Clubs and Holiday Playschemes.
They can be used to pay for any form of registered childcare. The great news with Childcare Vouchers is that the parent chooses the kind of childcare they believe is best for their child, and can change the kind of childcare they wish to use as regularly as they need.
Parents can save tax and National Insurance contributions on their childcare costs (up to £55 per week, £2916 per year). For most parents, this equates to an annual saving of up to £1,195 depending on personal circumstances.
Childcare Vouchers offer a great budgeting benefit.  For parents who pay for childcare only at certain times of the year, Vouchers can be saved and used when needed. Childcare Vouchers last for 5 years from date of deposit, so parents have plenty of time in which to redeem them.

Ето и още малко инфо, насочено към работодателите: http://www.imagine.coop/live/cme55.htm?scheme_name=undefined& … gory_id=undefined

Пускам тези неща, защото се надявам някой у нас също да поеме разяснителна кампания и да се създадат такива схеми за частично финансиране. Мисля, че много работодатели у нас са узрели за подобен подход.

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 08:58 от Емем

# 355
....

Някой беше питал за най-елитното частно у-ще в Англия - ами Eton трябва да е все още, след като принцовете минават през него. Ето ви и един кооператив в Оксфорд: http://www.imagine.coop/live/cme0.htm?scheme_name=undefined& … gory_id=undefined

....

мерси, Емем, много интересно. Аз питах за най-най ... А сайтът на Eton http://www.etoncollege.com/default.asp  преди време си го бях "поизчела" почти целия. Много любопитно.
Ето дневният режим на принцовете
You’ll need to wake up at about 7.30 every weekday (8.30 on Sundays) to give yourself time to wash and dress before Breakfast: a reliable alarm clock is a helpful bit of kit.
After Breakfast you have about twenty minutes before Chapel at 8.40 (10.40 on Sundays): time to make your bed and tidy up your room, time to see if you have any letters or email, time to see your House Master or Dame if necessary, time to organize yourself for the first three schools of the morning.
The weekly morning timetable runs as follows (Tuesday and Thursday are slightly different):
   09.00–09.40   1st school
   09.50–10.30   2nd school
   10.40–11.20   3rd school
   11.20   Chambers
   11.45–12.25   4th school
   12.35–13.15   5th school (but a free period on Saturdays)
   13.25   Boys’ Dinner
You should go back to your House after the first three schools — for elevenses and to organize yourself for the final two schools of the morning.
What happens after Boys’ Dinner depends on which day of the week it is and on which half it is. It’s too complicated to explain here: you’ll find out when you arrive.
Every day and every half, Supper is at about 7.40 followed by House Prayers at about 8.20.
Between House Prayers and Lights Out (at 9.30 in most Houses) you have time to finish off your ‘prep’ for the following day, to have a bath, and to tidy up your room. This is also the time when your Dame is likely to drop in to have a chat, and your House Master too.

Have a good night! You’ll find life at Eton is very exhausting, and a good night’s rest is absolutely essential

Спортовете им са много интересни.
Има списък на известните възпитаници (в  Eton’s History  -  Famous Old Etonians) на Eton, а който се интересува и на таксите    (в Entry to Eton - Current Fees) .

Не знам какви са тези странни физиономийки, които излизат - не мога да ги махна.

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 09:55 от danybon

# 356
а ако и тук "програмистите" се окажат от СМГ или математическа гимназия, догодина ще отида да "предсказвам", например, изборите? Бях писала някъде, че масово и в детската ни градина, и в у-ще повечето татковци се оказаха от СМГ - ей, голяма математическа мафия.

Шегувам се - вкъщи от години се води война "английска" срещу "математическа".

Тука само да допълня по мой наблюдения- преди 4-5 години имаше идея да се закриват "елитните" гимназии. Докато касаеше или се смяташе, че се касае само за езиковете - никой нищо не предприе. Ама като стана ясно, че се касае и за математическите, ле-ле тези математици като скочиха - адски им се накефих. Не си спомням какъв вид форум беше. Но беше сегашният зам-министър на образованието и тогавашен директор на математическата в Пловдив. Добре, че бяха тези математици, че иначе набързо тотално щяха да  се съсипи всичко. И оттогава се шегувам вкъщи с "математическата мафия" - всички скочиха като един. Борческата само може да стои и да се учи.

Дани, и аз съм възпитаничка на ОМГ, точно той ми беше директор Simple Smile)) И английската съм завършила, но като частна ученичка, имаше едно време такава мода. Така че съм върл привърженик на елитните. Но уви, вече не са толкова елитни, колкото бяха, (с много малки изключения). Затова за децата си се ориентирам към елитните частни учебни заведения.

# 357
а ако и тук "програмистите" се окажат от СМГ или математическа гимназия, догодина ще отида да "предсказвам", например, изборите? Бях писала някъде, че масово и в детската ни градина, и в у-ще повечето татковци се оказаха от СМГ - ей, голяма математическа мафия.

Шегувам се - вкъщи от години се води война "английска" срещу "математическа".

Тука само да допълня по мой наблюдения- преди 4-5 години имаше идея да се закриват "елитните" гимназии. Докато касаеше или се смяташе, че се касае само за езиковете - никой нищо не предприе. Ама като стана ясно, че се касае и за математическите, ле-ле тези математици като скочиха - адски им се накефих. Не си спомням какъв вид форум беше. Но беше сегашният зам-министър на образованието и тогавашен директор на математическата в Пловдив. Добре, че бяха тези математици, че иначе набързо тотално щяха да  се съсипи всичко. И оттогава се шегувам вкъщи с "математическата мафия" - всички скочиха като един. Борческата само може да стои и да се учи.

Дани, и аз съм възпитаничка на ОМГ, точно той ми беше директор Simple Smile)) И английската съм завършила, но като частна ученичка, имаше едно време такава мода. Така че съм върл привърженик на елитните. Но уви, вече не са толкова елитни, колкото бяха, (с много малки изключения). Затова за децата си се ориентирам към елитните частни учебни заведения.

ами като говоря на шега за "математическа мафия", да не вземе да излезе и истина. Иначе знам за тази мода с дипломата от англ. гимназия. Много съученици на мъжа ми и те са били така. Ние не се напъвахме с диплома от математическата, но може би съм учила и аз толкова математика - колкото и вие. Имахме страхотен учител от старата школа, който изобщо не се даваше на "английския език", а и на мен ми вървеше математиката.

Тук ще се допълня с нещо, което казах в другата тема-анкета въз основа на цитат на Stella Maria по повод нейно много интересно изказване "Искате ли да ви призная, че когато на площадката се заговоря с някоя майка, не смея да кажа къде учат децата ми, за да не ме погледнат накриво?" (ако не си съгласна да те цитирам, ще го махна?) http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=279590.20

"Синът ми или поне децата на тази възраст изобщо не са наясно какво е частна ДГ/у-ще и дали тези ЧУ са нещо по-различно, а и никой от родителите, които познавам, не акцентират на този факт."
Как е при вас?

Последна редакция: сб, 29 мар 2008, 09:53 от danybon

# 358
Добро утроо, как го правите късно лягате ранно ставате. Направо сте жени мечта  Grinning

Ех Eton ..... мечти

# 359
Добро утроо, как го правите късно лягате ранно ставате. Направо сте жени мечта  Grinning

Ех Eton ..... мечти

а, спим тука  Simple Smile, а и всичко ми е наблизичко и като мина до компютъра драсвам нещичко.

Общи условия

Активация на акаунт