Най-лесните целувки

• 56 734
  • 72
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Не ми се получиха много добре Confused Действително са огромни, но отвътре са абсолютно кухи, а долният слой ми се получи едно такова кафеникаво...като карамелизирана захар Rolling Eyes И понеже са кухи..са и много трошливи...и като сложих отгоре сметаната и плодовете, долната целувка ми се разпадна. Но на вкус е...нямам думи Crazy Разкошнотия!!!

# 46
Хммм, наистина стават. Верно, че много трошливи, но за бизе и тем подобни мисля е супер вариант. На мен лично не ми бяха прекалено сладки Laughing, но и за ядене само така не ми допаднаха ( а по принцип обичам).

# 47
А някой пробвал ли е без хартия?

# 48
А някой пробвал ли е без хартия?
Ако питаш дали някой е пробвал да ги пече без хартия, то да, аз пробвах. И тъй като ми беше първата проба и ми загоря. Резултатът беше страшно загоряла чиния, която с доста мъка измих. С хартията за печене е чиста работа- ако позалепне малко(или много), просто я изхвърляш.

# 49
Благодарско Ивенце  Hug  bouquet

# 50
  • Някъде там, ела и провери...
при мен се получиха доста сплескани, докато се пекат се надуват, но след това спадат  Sad само при мен ли е така или някъде бъркам?
Иначе на вкус са просто  Crazy

# 51
отивам да пробвам

# 52
Не ми се получиха много добре Confused Действително са огромни, но отвътре са абсолютно кухи, а долният слой ми се получи едно такова кафеникаво...като карамелизирана захар Rolling Eyes И понеже са кухи..са и много трошливи...и като сложих отгоре сметаната и плодовете, долната целувка ми се разпадна. Но на вкус е...нямам думи Crazy Разкошнотия!!!
Точно същият резултат и при мен. А преди да се усетя да сложа хартия под тях, не успях да отлепя нито една цяла. Но ще си ги хапнем с удоволствие. Според мен ще станат супер натрошени и смесени със сметана и сладко/сладолед и т.н.

# 53
Нямам хартия за печене,дали ще стане с оризова хартия?
Така им се каня на тези целувки smile3508,а как ги обичаммм Flutter.

Последна редакция: вт, 15 апр 2008, 11:32 от Дидката

# 54
И моите се сплескаха,но си ги хапнах с кеф.

# 55
И моите се сплескаха,но си ги хапнах с кеф.

# 56
  • Монреал
Коте направих ги - малелей гУлема сладост, настръхна ми шушона от една ,

hahaha Joy Laughing

Котаче, стават ли с по-малко захар, че уж гледаме да се ограничаваме  Embarassed

# 57
Аз пекох без хартия и не ми лепнаха. Но ги махах от чинията веднага след изпичане. Вторите ги пекох на 1.20 мин. и станаха точно. На края ми остана една самичка и за няма и  минута стана черна и одимя на всякъде.

# 58
  • София
Нямам хартия за печене,дали ще стане с оризова хартия?
Е то ти на кое викаш оризова хартия newsm78 Според мен са едно и също, или?

# 59
Коте направих ги - малелей гУлема сладост, настръхна ми шушона от една ,

hahaha Joy Laughing

Котаче, стават ли с по-малко захар, че уж гледаме да се ограничаваме  Embarassed

С много по-малко не съм посмяла да пробвам, последно сложих 250 гр., но станаха доста трошливи. Но пак си стават де, да знаете.  Peace

То си беше цяла сага. Реших да правя торта с целувки вместо блатове и шоколадов крем. Направих от цялата смес три по-сплескани питки, изпекоха се идеално, с около 20 см. в диаметър, не много бухнали, точно като за блатове, дотук добре. Направих си и шоколадов крем.
Лошо стана вече в момента, в който започнах да сглобявам конструкцията, сложих първите 2 блата, между тях намазах с крем, а също и отгоре, и когато сложих и третия блат явно малко по-силно го притиснах, и всичко надолу се срина. Close  В смисъл, целувките се натрошиха. Мисля, че е защото не сложих пълното количество захар, преди това не са ми се трошили така. ОК, реших, че няма да е точно каквото исках, смесих добре натрошените целувки с шоколада и сложих сместта в купа с цел да стегне в хладилник в тази форма.
Да, ама не, на другата сутрин въобще нищо не се беше стегнало. Реших от половината смес да направя бонбони, да видя дали ще станат, оформих топчета и ги оставих пак в хладилника. Не разбрах дали щяха да се получат в крайна сметка, защото мъжът ми, минавайки покрай хладилника, ги забърсал и ми се яви с вече празна чиния, за да ме пита: "Тези топчета трябваха ли ти за нещо?" Joy

Та накрая съвсем трябваше да импровизирам с мизерния остатък, ето какво се получи:

Не че се виждат целувките, но ги имаше. Laughing  Отдолу е шоколадовият крем с натрошени целувки, нямаше да е зле да имам бита сметана за гарниране, но и такава нямах, та се наложи да изцедя малко кисело мляко. Ягодите се виждат и .... това е. На вкус беше супер. Peace

Мисълта ми след всичко това е, че тези целувки имат различни приложения, дори и да се наложи отклонение от първоначалната идея.  Grinning

Последна редакция: пн, 14 апр 2008, 23:54 от Котка

Общи условия

Активация на акаунт