Аргумента на Министреството с акселерацията е смешен.
Учила съм възрастова психология. Има точно при 6 годишните една от поредните кризи на възрастта, нещо като предпубертет, на всичкото отгоре съпътствана и със сериозни страхове от смъртта, тъмното и т.н.
По-добре е когато тръгнат на у-ще това да е попреминало. Иначе стресът определено ще им дойде в повече, рано им е за режим и т.н.
Яна на 5 вече ще чете и смята, да днешните деца по-рано се развиват интелектуално. Но емоционално не са готови за тези неща. Да не говорим, че днешните деца са подложени на повече стрес от нас едно време, имат повече страхове и са по-тревожни /в градината ни представяха данни от много интересни анкети иизследвания правени сред деца в предучилищна възраст/ И каквото и да си говорим - храната в детската градина е по-добра от тази в училище - по-добре да им спестим една година чипсове и боклуци.
аз лично съм родена през март и на 6 години бях в първи клас и това не ме притесняваше, само дето на майка ми постоянно казвали, че все се разсейвам и зяпам през прозореца навън. честно казано, имам откъслечни спомени от това време, явно не съм била достатъчно зряла. виж, от втори клас определено вече имам спомени.

Като отида сега ще попитам...
...говорихме си с жената има няма 10 минутки.Откакто замина по странство и двете се чувстваме много добре