Насред пролетна умора, ДЕКЕМВРИйки заедно са си опора

• 16 329
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Как сте всички?
Нямам много време,но ви чета когато мога...
Ние сме добре,ивко е здрав,радваме се на хубавото време и почти цял ден сме на вън,аз ходя на кормуване вече в Добрич и се справям добре,но листовките са ми голяма мъка...как ще ги науча незнам!
На Ивко му излязоха четирите последни кътника(мислех си,че ще си стои с 16 зъба  Mr. Green),беше малко кисел и постоянно се чешеше с нещо,но почти не усетихме как ги изкара.
Все още сме с памперса,но не бързам,да се стопли и на лято го махам!
Пием си от чашка,ядем сами,говорим мноооого,гледаме филмчета,даже вече ги научи наизуст...Понякога е много лош,като не стане каквото той иска,но няма как...
В петък сме на детси рожден ден и се надявам,че ще се забавляват дечицата.Вчера купихме подарък на рожденничката и се накефих максимално като взех поличка и блузка...голям кеф  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Ами това е за сега...чао и целувки на всички!  bouquet

# 106
Хаха много забавно с това чистене, ама да го гледам отстрани. Аз съм типичната пишман-домакиня, която като яхне метлата не чисти, я отлита през комина. Парата разпускам не с мопа и прахосмукачка, а със занимания на открито.  Mr. Green

Готвене съм оставила на господин съпруга, защото трябва и той да има някакви задължения все пак. Полека-лека ще му прехвърля и останалите. Има време до златната сватба, ще свикне. Whistling Whistling Whistling

Елс, Марти - палците продължават да са ангажирани за вас  Hug

# 107
Здрвейте
За чистенете ,аз съм малко вманиачена на моменти, смея да кажа , че въпреки мъничките ми дечица, успявам да подържам чисто у дома , самичка, съпругът ми рядко успява да ми помага.Всеки ден пускам прахосмукачка , мия пода, пускам пералня, всеки ден готвя на децата и за нас, нали тук няма млечна кухня, и всяка вечер гладя до ,2 ,3 часа вечерта. Спя по 4, 5 часа на денонощие, децата се будят често вечер, къде за мляко къде за пиш.Разбирасе чувствам се изтощена , имам нужда от сън.Но тук няма кой да ми помага.
Днес записахме Мая на градина , но ми казаха че нямам много голям шанс защото не работя  Sad, а как да започна работа след няма кой да я гледа, а за Галето от кметството ми пратиха писмо , че от 3 годишна възраст е задължително децата да ходят на градина.Днес имапе и бременни майки да записват неродените си бебенца, с тенденцията да ги дадат новородени и да се върнат на работа, тук майченството е 4 месеца, след това майките се връщат на работа.В държавните детски градини почти няма места, а в частните ясли и градини , таксата е от 400 до 500 евро.Та и тук политиката относно майченството и отглеждането на децата
не е много добра и самите испанки постоянно се оплакват, въпреки , че след раждането им се изплащат 2500 евро плус три пълни работно заплато, та идват около. 6, 7000 евро.Та незная сега аз, как ще започна работа.Една българка от варна е омъжена тук и ми предложи днес да гледам момиченцето й което е на 1,6 год. от 5 следобяд до 8 вечерта , за 250 евро на месец, за три часа на ден, без събота и неделя, та ще умувам няколко дена, че ще трябва да съм с три деца през тези 3 часа, тъкмо ще потренирам за трето  Mr. Green

# 108
Елс, Марти - стискам палци и ви пожелавам скоро да си отдъхнете,след като всичко е наред с малчовците. fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Аз също имам нужда от подкрепата ви....от утре Анна Мария е на детска ясла и сърцето ми се е свило на топка....

# 109
Цвете - ще стискам палците, защото прекрасно те разбирам! Сиси е вече около два месеца на ясла (не броя дните, в които е била болна) и още плаче сутрин  Cry Често се чудя дали това е най-доброто за нея, но виждам, че има някои положителни неща от как е тръгнала и се успокоявам с тях. Кураж утре и на двете ви мила  Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Краси - възхищавам ти се на куража и силата, че си с две деца в чужда страна и пак се справяш. Това с трите деца изглежда наистина голяма лудница  Rolling Eyes ще стискам палци и на теб  Hug Hug Hug

# 110

Аз също имам нужда от подкрепата ви....от утре Анна Мария е на детска ясла и сърцето ми се е свило на топка....

Цвети, успокой се Hug Имаш голяма доза положителна енергия от мен, всичко ще е като по вода  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

За чистенето - не съм маниачка, гледам да си щадя нервите за такива дреболии (аз ги наричам така). И да съм се впрягала и престаравала, вече го карам по спокойно, похвали не очаквам, работата край няма, угодия всеки му - също. Обичам да ми е чисто и го поддържам, но като цяло съм по-скоро разхвърляна.Готвенето е развлечение, а не задължение за мен. Гладенето ме успокоява, не гладя чаршафи, обаче (няма сила, която да ме убеди). Единствената ми мания е да свиквам хората около мен да си ценят домакинския труд и да поддържат, за което бивам обвинявана в терор и мрънкане, ама действа  Mr. Green
В тази връзка, кефи ме идеологията на Lang  Mr. Green  bouquet

Дани, много лошо това с алергиите  Sad
Габи, Боби също е фен на МакКуин Светкавицата.Днес например го гледахме само три пъти. Друга страст му са Ну Погоди, Грижовните мечета, а безспорен фаворит е Франклин - записала съм му всичките 5 сезона с по незнам колко си серии. Знае цели реплики на изуст и си ги ползва като свои в ежедневната си реч  Laughing
Марти, утре ще стискам палци цял ден  Hug С Ели съм духом в петък  Heart Eyes
Хот ,ти само ела - и на фризьор ще те заведа, и на йога ще отидем. А за формата не се тревожи- голям съм дроб напоследък. Ама за йогата ще се подготвя леекинко, да не те излагам все пак  Laughing Heart Eyes Heart Eyes
Краси, не ти е леко и на теб Tired Обаче имаш чувсто за хумор, браво! Желая ти от сърце да намериш най-рационалното решение Hug Колко време ще живеете в Испания?

Лека нощ!

# 111
Направо се успокоих - Флашданс ми е като сестра:) Моята сестра е сестра на сестрата на ПАчи:) Мислех, че съм уникален изрод дето чистех нощно време (забрави вече таквиз изпълнения с Рада) Хеее, щом има ризи за всички сме ок!

Цвети стискаме палци! Най-вече да не боледува много Анна МАрия на градината. Радуна пак болна. Едва говори горкото глас като на квартален пияница и само повтаря "Мами, аз съм болна понеже много кашлям и трябва сиропче" - милото, май има и Т Cry
Днес си мислех -лелееее, какво чудо е да имаш деца, от време на време неще ме удря и все едно току що се е появила, не мога да се начудя:)

Краси, какви 3 деца??? Как гледаш две на една възраст не знам, а и трето. Напълно си представям как си...Моя приятелка тук беше баш така с двете. Дано започнеш работа..

Зори, мерси за ентусиазма, ехее, колко кеф да се срещнем и ние и дребните...

Лека нощ от депресантката Елица
пс ако някой знае свестна диета дето не включва месо и сирене и да ме смали с 4-5 кила за 3-4 месеца да каже. явно няма значение колко стоя на глава - то слиза всичко отзад на манастирската трапеза...

# 112

пс ако някой знае свестна диета дето не включва месо и сирене и да ме смали с 4-5 кила за 3-4 месеца да каже. явно няма значение колко стоя на глава - то слиза всичко отзад на манастирската трапеза...

Заемам се да проуча и да ти пратя няколко варианта тези дни  Wink Heart Eyes

Желая на всички хубав и ползотворен ден, аз след малко излизам по задачки и чаааак до довечера  Crazy

# 113
  • Бг-мама
Цвети влез кажи как мина раздялата .
Марти палци силни днес за Ани!!!!!! Hug
Елс , с цялото ис сърце съм с вас утре !!!!
Относно чистенето аз съм някъде посредата , не съм мърла обичам да ми е подредено и чисто , но не се втелясвам и когато съм изтощена не ми пука че е мръсно.Ванката много ми помага , когато съм на работа се старае да заваря къщата поне в състоянието  в което съм я оставила , а понякога и в по добро  Wink
Малко смях от Валко вчера , преспивам го аз и вече с надеждата че е заспал , а той се обръща и ми вика:
-Мамо , нашите ли спечелиха на Форд Боаярд?
Аз: да
пак се обръща и след малко пак пита:
- Три ключа ли взехме ?
 Joy Joy Joy
Какви неща го влекат моето момче Laughing
По повод на балнуването и Валко приказва много на сън. Последният път пък когато имаше 40 гр Т , така халюцинираше , че не е истина.Викаше на баща си да излови драконите по тавана  hahaha hahaha
Аз от вчера пък съм на работа ,след болничните в които бях и още не съм в ритъм и ми е спи  Rolling Eyes
Лек и приятен ден на всички !!!!

# 114
Зеч, Форт Боаяр? Ключове? На Маги най-сложното изречение е "Мама готви супа мама и тати" и "Гило хапе сломче носле, станало голямо" (Крокодила ухапа нослето на слончето и то станало голямо - водих я на куклен театър  Mr. Green). Бедното ми дете, явно Вальо ще е интелектуалец, а тя - домакиня  Mr. Green Зори, ти не се обаждай за Борко, че съвсем ще ме подтиснете  ooooh!
Хот, една зелева супа прави чудеса  Peace Има 2 дни с месо и 1 ден с мляко, но според мен може да си я пригодиш към режима на хранене. А и самата супа така писва на третия ден, че си готов нищо да не ядеш, само да не близваш от супата  hahaha Бързо оздравяване на Рада, бедничката, и тя е хипохондрик като Маги - всяка вечер ми повтаря "Мамо, дай сироп, искам хапче, сложи капки" и не мога да я убедя, че е здрава  ooooh!
Зори, дай линкове за Франклин, че имам само някакви жалки 26 серии и вече ми се гади от тях...
Цвети, кураж утре, но те предупреждавам, че зорът ще ти е сругата седмица, когато Анна-Мария осъзнае за какво иде реч...   bouquet
Данидо, по-луди са твоите, от както се роди Маги вече не практикувам нощно чистене, само нощни скандали на тази тема  Joy По тази тема забравих да се отчета, че категорично не гладя нищо, освен ако не е видимо смачкано  Naughty Чаршафи - абсурд. Поне мама и тати и кака са ме научили на този мързел (другите ми мързели са ми собствена заслуга  Mr. Green). А за ризите - споко, има за всички, само направете списък  Mr. Green
Кари, а ти защо не направиш следната схема - до септември - стискаш зъби и гледаш 2-те деца (+ 1 допълнително, ако имаш нерви, разбира се). Септември Галина тръгва на градина и ти вече спокойно може да гледаш Мая и 1 детенце срещу заплащане, докато малката я приемат на градина. Дори няма нужда да го правиш легално и да плащаш данъци  Whistling И догодина през есента, когато и малката тръгне на градина, спокойно да си започнеш работа. При всички положения ще ти е ужасно трудно и ти пожелавам успех, каквото и да решиш (нали знаеш, на чужд гръб и 100 тояги са малко)  bouquet
Ланг, това с поетапното прехвърляне на задълженията е добра политика, но аз от тези, които все се чувстват прецакани, и това няма да ми донесе душевен мир  hahaha
Марти, Елс, стискам палци и дано всичко да се нареди по-най-добрия начин. Дайте знак какво се случва, че ми терсене...  Praynig Hug
Айде, отивам на плантацията, че няма кой да бере памук  Sick

# 115

Зори, дай линкове за Франклин, че имам само някакви жалки 26 серии и вече ми се гади от тях...

Ето, слънце  Heart Eyes
FRANKLIN S03X01-6
FRANKLIN S03X07-13

FRANKLIN S04X01-6
FRANKLIN S04X07-13

FRANKLIN S05X01-6
FRANKLIN S05X07-13

# 116
Данке, Зори    bouquet
Марти, Цвети, дайте знак какво става дееееее... Някой чувал ли е Елс?

Аз пък да се ожаля, че на мен днес ми прилоша и щях да се срутя в една миризлива община. Не се чудете дали съм бременна - съм  Joy
И сега отивам да лежа, че още ми треперят ръцете и краката (ниско кръвно май ме застигна  newsm78).

# 117
  • Варна, морето и сините вълни!
Ха каква тема сте захванали - чистене....
Чистя и то като хамава и защото нямам време и сили за всичко си викам едни юнаци(без накривени калпаци), на които им поставям задача да дооближат къщата и те се правят много добре.
Готвене - и аз като Хот готвач или всеки ден или през ден. Храна не замразявам Peace
Даване на децата на баби - Борко до скоро никой не го е гледал освен мен. Трудно се адаптира към яслата, градината и каквито и да са промени в живота му. Но откакто Катя се роди, бяга от мен детето - ходи при бабите си от петък до неделя. Покрай моите изпити - давам Катето и Борко на майка, за да  мога да ида на изпит, та имам мигове без деца!
В този ред на мисли Хот до септември ще имаме спретната селска къща - давам ви я за отдих. Там детето ще е навън и ще играе, а ти ще релаксираш. За прането (обаче ще ти е проблем - няма селска пералня там а и не знам дали ще се намери кой да си бракува автоматичната за да си я занеса на село  Mr. Green) ще ти се наложи пране на ръка Blush
Отивам да уча, че в събота поредния изпит мен чака  Sick Sick

# 118

Аз пък да се ожаля, че на мен днес ми прилоша и щях да се срутя в една миризлива община. Не се чудете дали съм бременна - съм  Joy

На мен пък ми прилоша в банката, чак лявата ми ръка изтръпна Confused Как се прибрах до нас - не знам, много се уплаших, а и нямах нищо под ръка този път. Не се чудете дали съм бременна - не съм  Crazy

Пачи, съчувствам ти, да знаеш. Ниското ми кръвно допринесе за доста дискомфортни месеци от моята бременност. Дано да не ти се случва повече  Heart Eyes
Мими, късмет и успех, стискам ти палци Hug

Днес съм на крак кажи- речи цял ден. Обаче отметнах ужасно много задачки - утре ще си почивам. Mr. Green Лека вечер!

# 119
Здравейте!
Нямам добри новини и за това не пиша цял ден......
Сутринта тръгнахме весели с нагласата за ясла. На вратата на групата обаче се усети,че ще я оставим и нададе вой,че ще ходи утре. Госпожата я дръпна и я вкара вътре. След това се започна адски рев....половин час без да спира да се дере. Иска да и отворят вратата,че "мама е там",а баща и отвън напира да си я вземе да не се тормози. Там издържах ,но в къщи плаках до като отидох да си я взема. Нямаше сили да ми се усмихне като я взех. Цял след обяд ме гушка и не ме пуска да мръдна от нея. Сега току-що заспа като 2 часа ми повтаря,че утре не иска в яслата.......Утре как ще се лъжем да ходим-не знам.....
Много ми е мъчно и ми е тежко-знам,че повечето от вас са минали по този път,но ми е много трудно......
Елс,Марти-успех утре!

Общи условия

Активация на акаунт