ЮЛСКИ БЕБЕНЦА '08 (тема 34)

• 11 434
  • 304
  •   1
Отговори
# 165
6milianka, мерси за отговора.Мисля да отида и до Асеновград, и нещо по поръчка да ми направят,ма нали казват че 6ти месец много се качва та затова съм се притеснила, моя приятелка до 5 месец почти не и личеше и в 6 сти оп 6 кг, да се надяваме че няма да съм и аз така,че роклята ще трябва да я взема буквално последните дни : Grinning

# 166
Desita Dimova, и твоята не е лесна- кума,те водят разни хора разни ритуали,ти по полека го давай.И аз се чудих дали оклята да не по къса а не до земята,но после като се замислих че може кракат ад ане ми изглеждат много добре в 7мия месец и се разколебах.

# 167
  • София
Да, имам контракции, но аз за всичко се допитвам първо с гинеколога си (този спор го водихме вече, аз така съм си преценила) и му имам абсолютно доверие! Разреши ми вадне на мъдрец дори като лежах за задържане, а колкото до колата махам абсолютно целия триъгълник от години (навсякъде по тялото където имам косми ги махам с кола) и изобщо не ме боли Mr. Green, чела съм, че единственото нещо, което трябва да се съблюдава е да не е гореща колата - така че аз съм се информорала достатъчно Peace

Ми аз не знаех, че си с контракции в момента. Казах го изобщо по принцип, който чете да го има предвид и не смятам, че си неинформирана по въпроса. А колкото до спорът, за който казваш, едва ли някога съм казала да не се пита гинеколога, напроооооооотив (както казва проф. ви Вучков). Спомням си за какво става въпрос мноУ добре Simple Smile

Но темата за зъболекаря си беше точно навреме, записах си час за профилактика за вдруги ден Simple Smile

А помните ли, че си говорихме за подуване? Солта е била виновна, мамицата й. Откакто я сменихме, вече нямам никакви подувки на краката и ръцете. Yess...
Pearly,а с какво заместихте солта.На мен не 4е ми пре4и да ми е безсолно,но мъжлето неможе Mr. Green

# 168
И аз мисля,че по-въпроса за зъболекаря трябва да си говориш с гинеколога,а не със зъбаря newsm78След като гинеколога разрешава,кой е зъбаря та да те спре newsm78.

Мамички, не знам къде го прочетохте това, че не трябва да се пита гинеколога? Много ясно, че трябва да се пита и това е ясно на всяка бременна от самото начало.

Въпросът за зъбаря, зъбите и контракциите беше съвсем друг и нямаше нищо общо с това дали гинеколога да се пита, или не (пита се винаги), ама карай, който разбрал - разбрал. Понякога се разбираме и с по една дума, понякога колкото и да се обясняваме все нещо друго излиза. Приемам, че в случая аз пиша неграмотно.

Дуци, ще споделиш ли какво си измислила за подарък на мъж ти, ако не е прекалено лично?

Руми, ами преди това ползвахме вносна, която се бях оплакала, че не соли и слагам повече количество, за да се овкуси храната и съответно го свързах с това, че се подувам. От тогава ползваме обикновена българска сол и такъв проблем нямам.

# 169
  • София
И аз оглеждам за по-официална рокля - на 25.05 съм на бал на брат ми Whistling
А за булчинските рокли, 6milianka правилно ти е казала, има много хубави роклета с висока талия и свободно падащи. На мен ми подариха една такава блузка и ми е мъчно, че като родя няма да мога да я нося.
Темата котки и на мен ми е болна. Наште имат котка, с която съм живяла 5-6 години. Сега много страдам, че не мога да я намачкам едно хубаво, а тя ми се чуди защо не я галя #Crazy
На зъбар ходих в третия месец - нищо ми нямаше и мисля до края да не ходя.

Имам нов фаворит сред количките Flutter Вижте: http://www.concord.de/en/moving/buggys/concordfusion/travelsystem/radon.html

И последно едно въпросче към раждалите мами. Колко време след нормално раждане може да се става, да се ходи до тоалетна, да се къпеш?

# 170
Пумичка, тази количка и на мен много ми харесва...Цена? Simple Smile

# 171
  • Варна
Писах половин час и спря тока  #2gunfire. Почвам на ново.
Ели, добре дошла   bouquet. Мислила ли си за панталон с нещо като туника отгоре? Не е задължително да е рокля  newsm78.
Пърли, откъде я изкопа тази сладка косматка  Laughing? Обожавам котки. Тук при свеки има 2 + куче. Това е една от причините да искам да се преместим преди бебчо да се роди. С тези косми навсякъде, а нашите ходят и на двора и едната има подобен на твоятя характер.
Като стана дума за ремонта , да Ви кажа вече не се издържа, ще  #2gunfire някой.
Как ядете по- малко не знам, аз немога да се спра. Стала съм огромна, явно съм направила място и за бебчо и за хапване  Embarassed.

# 172
  • София
Ние подписвахме, когато бях в седмия месец. Не бих го нарекла сватба, защото не си беше точно такава, защото го направихме заради чистата формалност и с идеята един ден да си направим истинска сватба с църковен брак, на който повече държим с всичко полагащо се и с наша си шаферка, а вече живот и здраве шаферкИ. Иначе ми я ушиха роклята в магазин Мамма на Борис и останах супер доволна - само й казах на дизайнерката как си я представям и тя за следващия път ми я беше направила точно каквато си я представях. Естествено не беше бяла, предвид гореописаните обстоятелства и бъдещи планове.
Така че определено има хубави модели официални/булченски рокли и за бременни - само трябва да се прецени кой ще е най-подходящия за дадената мама.

# 173
Бях пускала преди време една много красива официална рокля, ако я намеря пак ще пусна.
Пърли, писах ти на лични Simple Smile

# 174
И последно едно въпросче към раждалите мами. Колко време след нормално раждане може да се става, да се ходи до тоалетна, да се къпеш?

Аз станах на третия час и се поразходих малко, ходих и до тоалетна пак тогава. А душ си взех на следващия ден. Общо взето на втория ден си ходех съвсем нормално, а на петия, като ми махнаха конците не усещах изобщо че съм раждала Grinning.

# 175
  • София
Whitewitch, цената доколкото видях в нета (все още не съм я виждала на живо) зависи от това дали е със зимен кош - с него е около 1000 лв.
Астарта, мерси за отговора Wink

# 176
Бях пускала преди време една много красива официална рокля, ако я намеря пак ще пусна.
Пърли, писах ти на лични Simple Smile

Спомням си я. Беше страхотна! Точно мой тип.

# 177
  • София
Пумичка, аз раждах нормално и предвид това, че родих 23:40 вечерта, като ни качиха с бебка в нашата си стая, първо и двете спахме няколко часа до сутринта и доколкото си спомням от тук нататък вече можех да ставам и да си ходя до тоалетната. Естествено, че първоначално беше трудно и честно да ти кажа, докато не ми махнаха конците не можах да си седна на дупето в буквалния смисъл на думата. Спомням си, че в болницата и след раждането продължавах с патешката походка, но щом ми махнаха конците всичко беше ОК.
Даже за мое улеснение си навивах един чаршаф и си го правих на кръг, като пояс и така много по-лесно сядах. Това ме спаси, защото се бях сетила, че в аптеките съм виждала такива за тези, които имат хемероиди и незнам от къде ми хрумна. Даже щях да карам мъжа ми да ми купува, но като питах акушерките дали ще ми помогне такова нещо /още преди да мина на чаршафа/ те ме гледаха чудно и казаха, че не са чували такова нещо, но при мен наистина подейства.
Както споменах обаче след махането на конците всичко си дойде на място. Ежедневно се изреждахме на магарето те да ни правят промивки и ни пръскаха с един спрей, който ние си бяхме купили предварително. Доколкото си спомням чак в деня на изписването след 4-5 дни си взех душ в болницата, а преди това измислях някакви по-алтернативни методи. Вкъщи вече си се изкъпах като хората и известно време след баня се плакнах със смрадлика, която много ми помогна.

# 178
# 179
Дуци, честит ти рожденник! Скоро ще сте заедно всички, Heart Eyes

За аеробиката - ако ще идваш предпочитай сутрешния час през седмицата, защото вечер е много натоварено, както и събота и неделя. Имало е дни в които сме 3 бременни и 3 небременни, но и дни, в които няма място в съблекалнята и сме по 2 в гардеробче. А за другите часове било още по-гъчкано.  Wink

Роклите са супер!!!

Общи условия

Активация на акаунт