С какво помагат мъжете ви при отглеждането на детето?

• 10 417
  • 237
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте. Интересно ми е , дали само моят мъж е такъв,или има и други?По принцип е супер във всяко отношение. Няма да изреждам суперлативи,нека просто кажем че той е идеалната ми половинка. Много ясно че не е съвършен,едва ли има някой такъв. След като се роди синът ни , се премести да спи в другата стая. Даниел е от ревливите бебета и се дереше по цял ден със и без причина.На денонощие му се събираше по 1-2 сън.Направо бях луднала ,защото си го гледах сама.Родителите ми живеят в друг град,а свекърва ми е работохоличка.Сънят беше мираж,по цял ден се правих на маймуна да го успокоявам и се дундуркахме.Мъжът ми един път дори не ми каза да отида да си поспя в другата стая, а той да го гледа.След 6-ият месец Даниел започна да се успокоява и да спи вечер.Тогава мъжът ми се премести да спи при мен. С отглеждането не ми помага особено,изкарва парите но това не е достатъчно ,нали?Вечер се прибира от работа,вечеряме;играе си малко с Дани и сяда на компютъра да играе CS. Моите приятелки майки се хвалят че мъжете им им помагат много-хранят бебето,къпят го,сменят памперси и други такива работи.Аз обаче не мога да се похваля с това.
Какво ще кажете,има ли и други като него? Вашите мъже помагат ли ви,ако да с какво?

Я го стегни малко твоя мъж, бащите също трябва активно да участват в отглеждането на децата. Моят син също беше много ревлив, но вечер го дундуркаше баща му, а и след като стана на 1 г.  и спрях да го кърмя и мина на АМ, вечер мъжа ми става да прави шишетата с мляко, когато се наложи дори и готви. Не помня да съм къпала сина ми сама, а да си призная ноктите за 2 г. съм му ги изрязала веднъж, мъжа ми се грижи затова. Peace

# 166
С лигавенето  #2gunfire

# 167
Помага ми много с каките извеждаги когато не ми остава време играе с тях пише и домашни с тях понякога през ноща става да види бебка дали е завита но когато се роди ми заяви че няма да сменя пелени защото с каките е сменял достатъчно.

# 168
  • София
И нашия. А ми се ще да му отделя повечко време. Хубавото е, че малкия вече го търси сам и таттии прави всичко възможно да му отделя по малко внимание...

# 169
Да, помага, според свободното си време.
Отменял ме е през нощта, къпе децата, храни, разхожда ги, не се оплаквам.

# 170
От самото раждане на детето помагаше във всичко. Е, без кърменето  Laughing Така се изгради много силна връзка между двамата и като ги гледам сега, направо ми пълнят душата.

# 171
Винаги ми е помагал. Peace Ние също живеем сами.
Никога не е спял в другата стая, дори и тя по цели нощи да е плакала.
Дундуркали сме я двамата на смени с мъжа ми.  Confused

От както се е родила дъщеря ни винаги я е къпел мъжа ми.
Понеже тя не е кърмена, а беше от първия си ден на адаптирами млека, вечер я хранеше той.
Хранене, къпане, сменяне на памперси, преобличане, разходки...
правел е абсолютно всичко за да ми помогне колкото може.

същата ситуация е и при нас, само че го къпем двамата заедно, че е много шавлив  Crazy нищо, че по цял ден мъжът ми е на работа, задълженията са по равно - и нощем включително  Peace

# 172
Абе и моя помага ама понякога го хваща мързела Laughingслед което аз запо4вам да  ста4кувам и му налагам наказание Mr. Green
Спирам да готвя например и в по4ивните дни го оставям да се оправя със сина си а пък аз отивам на шопинг Mr. Green

# 173
И моя е същия както го описваш само дето не играе CS ами една друга игра ама аз не се оплаквам защото дава пари, като го помоля за помощ не отказва, а и като играе си седи в къщи и не го мисля. Добре ми е така Simple SmileАз не се оплаквам а и не искам да го товаря с допълнителна работа. Като знам че си е отпочинал вечерта и съм спокойна за него Simple Smile Да ми е жив и здрав много си го обичам.

# 174
Помага ми за абсолютно всичко - даже като си доиде от работа му е мерак и не ми я оставя на мен

# 175
Помага с абсолютно всичко, даже банята вечер и на двамата бебовци си е чисто негово задължение (никога не съм къпала бебе). Единственото, което не може да прави, е да кърми. И двамата искахме да бъде така, за да не бъда незаменима - ако нещо се наложи, да може да поеме пълни грижи по децата без никакви притеснения и разяснения. Всъщност ние за всичко вкъщи сме така - каквото може и прави единият, го може и прави и другият. Аз също съм уморена вечер и искам да имам време за почивка.

# 176
  • ....от ляво до десния завой...
Здрасти!Моя мъж ми помагаше много. Като се прибереше вечер: къпе детето, преоблича го за спане, играе си с него, през нощта ставаше да го позавие, пообърне, сутрин пак сменяше памперса. Вечер понякога готвеше, основно той чистеше - аз само минавах парцал.... Та ей такива едни неща!  Wink
Сега се надявам пак да помага.........  Peace

Това с пълна сила важи и за моя съпруг!
Злато съм намерила аз и това си е!
 Peace
~~

# 177
  • София
И нашият татко много помага(ше) ...помага и сега. Всичко което аз съм  правила, правеше го и той ( без кърменето Mr. Green). Нощем след храненето, той държеше бебчо докато се оригне, а аз се цядях, просто незаменим !
  Дохранване, къпане, преобличане, простиране, чистене...няма смисъл да коментирам Hug Hug  Първите седмици след раждането той го къпеше, мен ме беше страх Embarassed, после неприятните манипулации( рязане на нокти, дърпане на пишлето, даване на лекарства) все той ги вършеше, докато аз се престраша.  На всички мами, пожелавам такъв всеотдаен татко!
Сами сме се справяли с всичко( като поотрасна детето -бабите: събота и неделя, евентуално). Сега продължаваме да си помагаме и делим грижите по детето и къщната работа...нали сме един отбор!

# 178
Lorad,не оставай с впечатлението че единствено твоят мъж е такъв.Всички са такива.Въпросът е какво е нашето отношение към това.Ти си показала че се справяш отлично.Какво очакваш?Той насила да ти отнеме от ангажиментите ли?Трябва да поискаш повече време за себе си и да му го обясниш.Не винаги става от един разговор но ти бъди упорита.Има моменти когато трябва да му покажеш че да си баща не е въпрос само на пари.Аз имах същите амбиции като теб-да се справя сама.В един момент разбрах че това е само и единствено за моя сметка.И промених нещата.Не съм се съмнявала че ще се справи нито за миг.И се оказах права.Създадоха си мъжка територия/баща и двама сина/където аз не е задължително да присэствам и те докато са там/играят на игри,чертаят,рисуват-малки са и друго не умеят/аз си върша спокойно моята работа.Вече дори намирам време списание да чета.Няма да ти е лесно но го направи съпричастен на онова което се случва с теб и тогава ще си доволна

# 179
Добре че жените имаме различни претенции към мъжете ...

Може би идват от детството ни  newsm78 Моят баща е като твоят мъж - семейството ни винаги е било добре, даже повече от добре осигурено, но никога не се е грижил за мен като малка, това страшно много ми липсваше и предполагам затова толкова държа моето дете да го има. За мое щастие мъжът ми е на същото мнение, без да съм го избирала по това или да го насилвам за нещо.

М/у другото баща ми като дядо се представя мноооого по-различно Heart Eyes което страшно ме радва, него също, мисля, че сега изживява моментите, които не е имал с мен ...   
Кой е казал,че нашият татко не се грижи за децата си.Не сте ме разбрали правилно.Просто всички тези охкания и ахкания около къпане на бебе и сменяне на пампер не са му присъщи.Децата ни вече пораснаха и периода на акитата не ни е на дневен ред.За мен е важно друго,той контактува пълноцено с тях и изобщо не е от мъжете ,на които не им пука какво става у дома,напротив.Домошар е и всяко свободно време е със семейството си.Никога обаче не е държал шише с мляко,не е бърсал дупе и слава богу.Това си беше моя територия.

Общи условия

Активация на акаунт