Гео Милев, Изток, Слатина - нова тема

• 100 518
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
pepetia, чувам в яслата на Мечо Пух варицела пламнала....
Днес ми се обади мама, чийто детенце е във "Веселина"/1 група. И там върлува варицела. Ох Sad

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 19:11 от немирница

# 106
Здравей Таничка,

Тази която ме издаде да се стяга отсега, че я чакам с отворени врати да гледа второто. Laughing

Как сте с адаптацията в яслата? Как е малката сладуранка?

М да, тя каза, че и второто ще гледа Simple Smile

С адаптацията никакви проблеми не сме имали, харесва й да ходи, но виж болестите... Sad Тръгна на 16-ти септември и досега е ходила точно 11 пъти. Пускаме я и след броени дни е с някой вирус и усложнения. И сега е у дома, вече трета седмица. От вчера идва и детегледачка да ми помага, че работата много взе да ми изостава. Педиатърката каза да я спираме и да я пуснем на пролет. А милата ми много иска да ходи - всеки ден пита кога ще ходи и казва, че бързо ще оздравее.
И аз не знам какво да направя вече, за тези 2 месеца се разболя повече, отколкото за първите 2 години  Confused

# 107
  • София
немирница, то там всички са заедно, в една група. Не е някаква навалица, понеже никога не се събират всички деца, но е тъпо, понеже възрастовата разлика е осезаема и нуждите са малко различни.

На Христо Максимов яслата наистина е много добра, когато ходих да подавам документи, останах с много добро впечатление от директорката. Можеше да сме там или в 56 ясла на Коперник, която ни е много близо, ако Мечо Пух не беше ОДЗ. Ама нали да не я местим после, и айде там. Не знам дали беше най-правилното решение, да се надяваме, че ще са наред нещата.

# 108
  • на странно място ......
Е чак пък страхотна, хайде нЕма нужда............. добра е не отричам и ние бяхме в 4та група.
Аз я спирам поради други причини, ако ми се налагаше да започна работа със сигурност щеше да си ходи на ясла, но реших, че стреса който преживя за 2те седмици, през които ходи ще и го  за следващата година.

# 109
Сега се сетих. Знаете ли някой добър стоматолог в района? Ходим при една много добра в 22-ра поликлиника, но цените са ужасни - всичко е от 100 нагоре.
Ако сте доволни от някой, моля, препоръчайте ми го.

Иначе по отношение на възрастовите групи това съм доволна от ОДЗ-то, в което е Ива - разделени са по възраст, в нейната група са най-големите - между 2 и 3 години. Е, оказа се, че има само 5 девойки и 18 бандита, дори последния ден я взех с рана точно до едното око, ама пък бързо е схванала и вече на никой не се дава  Wink

# 110
Е, ти пък стрес за 2 седмици? Ще видиш другата година какъв стрес ще е, защото повече разбират. Сега в Мечо Пух сутрин 3 годишните реват по-силно от тези в яслата. Абе нещо ми разправя г-жа Стоянова, че много са били буйни новите в 4-та група в "Приказка".......може и да е заради това. Wink Аз си поддърждам контакт с всички госпожи, а и с някои мами от нашата яслена група.
Признавам, Стефан са ми го гледали като писано яйце там. Никакъв стрес ни при прием в яслата, ни в градината изживя детето. Една сълза не е пролял.

Таничка, има ли нужда да те успокоявам?! Знаеш как е. Без болести няма да се разминете. Почнахме ние миналата година с хрема, ларингит, бронхит, вирус, пневмония, пак вирус. От юни до септември нищо. В Мечо Пух хвана варицела, сега сме вкъщи с вирус.

pepetia,, имам съседка с момиченце в яслата на Мечо Пух. Чак на 4-то класиране я приеха и я записа. Ми болести.....има. Но детето му харесва и от злояда вкъщи, там си иска второ допълнително в яслата. Гледам госпожите свестни ми изглеждат и условията са добри.

# 111
  • София
Tani4ka_04 имам един познат, който има кабинет на ъгъла на Шипченски и Коперник, знам че е добър, но и цените са му май като на твоята. Иначе майка ми ходи при някаква на Плиска, каза че е доволна и не е супер скъпо, ако искаш може да да я питам за телефона.

немирница то това с болестите е ясно, стиснали сме зъби всичките и сме се заредили с търпение  Rolling Eyes
Иначе за яденето и при Ема няма проблеми, ама тя си е лакома по принцип, направо се чудим как ще го изхранваме това дете ако продължава така. Пу-пу, де.  Simple Smile

Не ми харесва обаче, че има само една сестра, която изкарва целия ден там, и това положение явно е от 2 години насам. Разбираемо е, че жената трябва да има железни нерви и не винаги може да е мила и отзивчива, а това се отразява на децата все пак. А и тя самата си е с по-рязък характер ми се струва и съвсем става сложна ситуацията. Иска ми се, ако може, все пак да има още една и да са на смени за да са по-спокойни самите те, ама... явно трудно се намира персонал. Как е при вас в градината?
Лелките иначе изглеждат симпатични, дано и вътре да са такива, Ема не говори още и ми е малко трудно да преценя, как си прекарва там с госпожите и другите деца.

Я кажете, сега вие читав гинеколог в района, ако може работещ с здравната каса. Аз ходя при една на Лидице, ама май ми се иска да я сменя ако намеря някой друг. Тези в 22ра май не струват, затова ако знаете някой, казвайте, моля.

# 112
Не ми харесва обаче, че има само една сестра, която изкарва целия ден там, и това положение явно е от 2 години насам. Разбираемо е, че жената трябва да има железни нерви и не винаги може да е мила и отзивчива, а това се отразява на децата все пак. А и тя самата си е с по-рязък характер ми се струва и съвсем става сложна ситуацията. Иска ми се, ако може, все пак да има още една и да са на смени за да са по-спокойни самите те, ама... явно трудно се намира персонал. Как е при вас в градината?
Лелките иначе изглеждат симпатични, дано и вътре да са такива, Ема не говори още и ми е малко трудно да преценя, как си прекарва там с госпожите и другите деца.

И при нас е така - една леля и две госпожи. Липса на персонал. Кофти. Иначе и нашите госпожи са свестни, аз с тях обменям инфо като го взимам. И моят Стефан, макар да говори, не споделя. Повечето неща ги научавам от най-доброто приятелче на Стефан, с което бяха в яслата и сега са в градината. Той пее на майка си, а тя на мен.  Laughing Запознай се с някоя мама сутрин като го водиш.

Голям майтап ми се случи на касата миналият месец. Зад мен една мама, с която се заговорихме и знам, че детенцето й е в нашата група. Тя започна да се оплаква от Приказка, че много болести налегнали малкото...а аз да я хваля. И ми светна. Питам я как се казва девойката й. Оказа се, че я знам малката, познаваме се всъщност с тази мама. Но тя беше много се бе променила за половин година.
Двете сме в родителския комитет, а и тя пише в този форум  Laughing

Съжалявам, че не мога да помогна с инфо за зъболекар и гинеколог. Имам такива от години и все са в центъра - паля колата и съм там. На кварталните единствено на д-р Крайселски се доверявам - педиатъра на дребното и сигурно на половината ни детска градина  Whistling

# 113
pepetia, питай за телефона, моля. Наистина ми се иска да ми е наблизо, че ми писна от обиколки. На Ива педиатърката е във ВМА и последните 2 месеца направо пътечка си направихме до там. По два пъти в седмицата ходим, имам чувството, че със затворени очи мога да шофирам вече до там Wink А днес такова задръстване имаше, че повече от час и половина се прибирахме. Направо полудях.

Нем, да ти кажа преди да тръгне на ясла, се притеснявах дали ще й хареса. За болестите предположих, че ще хване някоя хрема примерно и за няколко дена ще й мине. А то какво се оказа - 2 отита, първия път 40 градуса Т, втория само 39, трета сливица има и ме плашат, че ще я вадят.... А досега аз идея си нямах какво е да я болят уши или пък да има Т над 38.
Днес стават точно 3 седмици, откакто е у дома за пореден път. Предполагам и другата няма да ходи.
И като си помисля колко профилактични неща й давам, как я държа у дома поне 5-6 дни след като се е оправила, и как като я пратя там и е болна след броени дни, защото има малоумници, които си пращат болни децата, бяс ме хваща направо!
Приятелки с по-големи деца ми казват, че така е само първата година, после се разболявали значително по-малко. Дано да е така.

# 114
Жалко, че няма никой от Изток тук да пише...
Но да се включа по актуалната тема - не е само до първата година, но и до възрастта - имунитетът е един на 2 и друг на 3 годинки...поне според моите наблюдения.
А яслите и детските градини са просто инкубатор за болести...пък иначе са чудесни за социализацията на детето...Явно просто, ако има строг входен контрол (което по редица причини не може да се случи), нямаше да има такива сериозни проблеми със здравето на децата ни.
Но това с ходенето болен на ясла, детска градина, училище, работа и т.н. хич не го разбирам! Особено последните две - някакъв грешно разбран героизъм или идиотски страх...

# 115
  • София
Аз съм в Изток,но сме по-големи и не висим вече по градинките Laughing

# 116
  • Sofia
И аз съм в Изток. Бяхме писали преди време с една мама тук. С нея се оказахме в един блок  Joy и после темата замря....  bouquet

# 117
Радвам се, че се обадихте момичета! Все пак е полезно да обменяме някой път информация!

# 118
  • София
Радвам се, че се обадихте момичета! Все пак е полезно да обменяме някой път информация!

Разбира се Peace

# 119
  • София
Здравейте, има ли мами от Редута?
Търся си компания за разходки  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт