Отговори
# 165
Мила, според мен заемаш много крайна и агресивна позиция без да има нужда и повод. Особено тук  Stop И отново наливаш сол в раната "работещи-неработещи" без никой да е казал нещо  Tired
Мики го е казала много хубаво. Не може да очакваш деца на 2год да си искат разрешение за всяка играчка. В повечето случеи играчките се дърпат от ръцете. А дори да си пазиш гъза на детето нон-стоп, никога не можеш да си сигурен дадена играчка на кого е точно поради същата причина. На която и площадка да отида играчките са толкова омешани, че накрая обикалям цялата площадка, за да си събера нашите. И аз мисля, че децата трябва да се учат да споделят, не да са стиснати. Особено за такова нещо, като играчки. Да, може да се случи някое дете да счупи играчка и какво от това  Rolling Eyes Виждала съм деца на площадката които не дават нищо тяхно. В повечето случеи то не си играят с други деца, а с майките си...Един път, едно по-голямо дете, като видя, че Маги му взима кофичката, си прибра всички неща в торбичка и седна на пейката. Предпочиташе да седи и да тъпее, но да не му пипат играчките. Ами такива деца да си седят в къщи. Там няма опасност никой да им вземе нищо  Stop
А за последния ти въпрос - виновен е Б. Можех да дам дипломатичен отговор, но няма да е вярно. Нали искаш разрешения и обяснения. Защо вместо на учиш Б за всяка дрeболия да се разправя с бой, не го научиш първо да каже, че не е съгласен да му взимат играчката и да си я поиска обратно преди да налита...

Последна редакция: вт, 08 апр 2008, 17:30 от veselina_s_p

# 166

Да айде да си говорим за "оби4кам те" . Анна-Мария също все по-често и по-често ме прегръща, гали, целува... Вика ми : "маменце, би4кам те "   Прекрасно е Simple Smile

Аз пък взех билети днес за Кайли и Лени  Heart Eyes

Много сладко  Grinning Аз ще почакам още за такова нещо. Маги така реже думите, че не е истина  ooooh! Още си говори по бебешки  Tired Но ме гушка и целува редовно  Heart Eyes

# 167
На мен пък ми вика "мамче", въобще на всички ни слага "че", баба й е "бабче" LaughingМного е почнала да дърдори, абе вече става все по-готино. На рождения ден на баща й, тя беше аниматор за всички гости. Прави стойки, пя, танцува, води кака си Катя над 5-6 пъти до тоалетната да я изпишква  Crazyмине ли й първоначалното срамуване, се почва пълна програма  Laughingнеочаквано за мен и течащите й сополи доведоха едно детенце на гости, та щях да се побъркам от притеснение да не го зарази. Ето малко снимки:
http://picasaweb.google.com/kdramjieva/IvoZaxBirthday?authkey=9Ln3mpdEOMA
А в събота бяхме на обяд с момичето, на което ще ходим на сватба в Кипър. Та тя поиска Али за шаферка, обясни й какво трябва да прави, че като се развълнува това дете, като почна да подскача, да иска веднага  Crazyедвам я успокоихме. Сватбата ще е скромна, на две вечери. Първата ще е с 5 хил.гости, втората е в близък семеен и приятелски кръг от 400-500 човека  Crazyсъвсем сериозно го казвам, баща й е политик и има страшно много контакти.
После пък на въпросния обяд, свекърва ми отиде до тоалетната и като застана това дете на средата на ресторанта и почна да вика "Мая, мая, маяяяяяяя", ходи по масите и подвиква, всчки почнаха да се превиват от смях, а ние с баща й червени като домати. Застана пред вратата на ВЦ-то и вика,  не мож' я отмести оттам. Като излезе баба й от там и всички в ресторанта прихнаха, жената щеше да потъне в земята от срам. А наш'та девойка гордо я хвана за ръка и я поведе към масата  Laughing

# 168
Да ви се похваля иначе - иван вчера ме разби - спираме на мак доналдс, а малкия се цепи от задната седалка - Дай тофки и сок, на мама бира \аз и баща му бира не пием, откъде е чул тая глупост - умрях от срам пред жената... Кво ли си помисли - при тез алкохолици горкото дете...

Алис пък застава срещу някой случаен човек, протяга ръка и казва "мо/л/я дай па/р/и" и чака ooooh!като някое просяче, научи се така като играехме на магазин.

А първите често изкарани вафли от Иван бяха, когато на една 42 годишна колежка каза мило КАКА. Е, девойката се размаза. Нахили се като за състезание и каза ще черпя, а иван - Фафла  Joy. Абе няма да останат гладни децата.

# 169
По повод "обичкам те"

Ели много често  се приспива по следния начин:
"Мама бичка Ели...Ели бичка тати , тати бичка  мама......Сичките бичкамееееееееееее..."

Порастнаха ни децата и стават все по-интересни
Тази вечер имаме един гостенин . До преди малко Ели не беше на себе си .Изпълни му цяла програма , подивя тотално от щастие , чак се притесних че няма да заспи (не че е заспала , но кротува в леглото) Praynig 
Вече  всеки ден се чуваме по телефона , след като баба и я прибере от ясла.Разказва ми какво е яла , как пила водичка, ..какво са видяли с баба си по пътя.Долу горе я разбирам , но ако се обади на някоя от бабите си  включвам превод в Ефир , защото от превъзбуда не може да се изкаже и става мазало.
А за конфликтите между децата:
Ели реагира различно
В повечето случаи отива да си играе с децата , но те се дърпат и си прибират играчките , понякога я удрят.Отначало ми се късаше сърцето , но си казах , че трябва да я оставя сама да се справи с подобни ситуации.Когато стане напечено се намесвам.Винаги и правя забележки ако прояви грубост , дори  да не е виновна (за което мъжа ми ме критикува ,ч е и насаждам ненужна вина).
Тази вечер се убедих , че всичко е преходно.
Има едно дете в квартала , с което Взаимно не се понасят.Докато се видят и се сдърпват ако ще да е за камъчето на пътя.Тази вечер се прибирам и ги виждам как кротко си играят в пясъка.Даже Ели я черпи със солети.А ние с другата майка не вярвахме на очите си. Е , има останки от взаимната неприязън , но важното е , че те самите проявиха желание да превъзмогнат враждата.
Така е и в живота , има много неща и хора , които не са ни приятни , но етичните норми ни налагат да поработим върху първичните прояви на характера си.

Ако след 5 години прочетем какво сме писали ще  си се смеем на тревогите си , но сега са си наболели теми.Лично аз много често съм намирала решение за колебанията си някъде посредата между различните ви мнения , били те и крайни Peace

Хайде чао , ще кача снимки от РД на Ели , че най - после след 10 дни ни оправиха проблема с нета

# 170
Весе аз не съм нито конфликтна, нито агресивна и щом съм реагирала по този начин значи съм намерила повод.За разлика от тези с които споря аз не съм давала определения за мненията им ,тях самите,начина им на мислене ,като "неприятни"възмутена"отегчителни"............
Аз просто изказах честното си мнение а ако някой се разпознава нейде проблема не е мой.Не може да мислим еднакво,много хора сме и много различни с едни съм много близка, с други почти мислим еднакво ,с трети не и ми е полезно да разбера и другата гледна точка.
Не се изненадвам от мнението ти ,защото с теб сме изключително различни и си обеснявам,че не можеш да погледнеш през моя поглед, както и аз намирам много от мненията ти за нелогични или абсурдни.
Относно последния ми въпрос (няма да давам пример с Мики и Б нека бъде ситуацията ако детето Х на майка Х си играят с лопатка и пясъчна кула и дойде детето Y на майка  Y(която е заета било то със служебни разговори или пушене)и въпросното дете Y издърпа лопатката от ръцете ,Веси(не от разпръснатите наоколо играчки)на детето Х и тогава детето Х удари детето Y и си издърпа лопатката то за мен в тази ситуация е виновна мама Y ,защото тя е тази която би следвало да въздържа детето си от подобна агресия не зависимо дали води служебен разговор в момента.Мама Х не едлъжна да озаптява чужди деца или да принуждава своето да бъде жертва.Всеки носи пълна отговорност за действията на своето дете щом е с него .
Също не можеш да очакваш от две годишно дете първо да поиска с добро да си върне лопатката,прочети някоя книга по въпроса,на мен ми се наложи и прочетох ,че това става към 4 годишнта възраст а на 2 най нормалната реакция е да халоса другото.И именно, защото още са малки майките им трябва да са на една ръка от тях дори да го намират за отегчително.
Мнението на Джеси също подкрепям.
Специално на нашия пясъчник 90% от майките са с децата вътре -огромен е.Когато някоя от според мен възпитаните майки иска играчка то тя предлага друга в замяна и двете заедно разрешаваме делбата на децата.Реакциите на Б са съвсем естествени за 2 годишно дете и е нормално да не си дава играчките,това не е стиснатост,нормално е и да реагира на агресията с агресия -това е реакцията на 2 годишните и пак повтарям затова майките сме все пак там.Аз не го уча да реагира така аз му давам свобода да се защити,не желая сина ми да е жертва и да плаче с празни ръце лишен от собствената си играчка заради невъзпитанието и незаинтересоваността на други.
Ако някой се чувства  засегнат,моля да ме извини не ми е била това целта Stop
Това с работещите е смешно.Ясно обясних за тези ,които четат,че това е по повод ,че Герчо води служебни разговори-ясно ,че това не важи за всички говорещи по тел.си майки и изпускащи децата си от поглед.
Стига по темата.

За обичащата тема-Б ми казва "мамо Оби "или "обитам те"

# 171
Мила, спри се... Просто се опитваш да подкладеш отново някакви различия, които всички сме се опитали да загърбим - да, различни сме и със сигурност извън виртуалното пространство с някои не ни е приятно да общуваме, с други сме станали приятели за цял живот.
п.п. милите усмихнати човечета не омаловажават някоя гадост изръсена тука.

...За разлика от тези с които споря аз не съм давала определения за мненията им ,тях самите,начина им на мислене ,като "неприятни"възмутена"отегчителни"............

Това безименно и грубо изречение те причислява към една категория, към която не си искала да бъдеш причислявана и винаги си плюла по нея!

# 172
Герчо аз нищо не подклаждам,даже напротив ако си забравила аз направих всичко възможно да се забрави този конфликт ,възникнал по време на мое отсъствие..........
Странни неща  пишеш,какви са тия усмихнати човечета newsm78не те разбирам и към коя категория ме вкарваш
Бих те посъветвала ти малко да се поуспокоиш Wink
Ако искаш да минем на лични,не е нужно да занимаваме всички

# 173
  • София, център
Здравейте,

Мария е със сополи и подкашляща от неделя, Слава Богу нямаме т. Не ходим на ясла, за да сме на 6 за зеленото ни парти през уикенда... Mr. Green Само първата вечер (неделя срещу понеделник) се буди от кашляне, но снощи спа много добре, надявам се така да продължи... Grinning и всичко да отшуми бързо ,бързо!!!

Целувки

# 174
a... лични... моля ви се, тъкмо стана интересно ... няма да прекъсваме филма по средата Simple Smile

мила, ситуацията която описваш си я представям така: Сара и Кайо си играят. Сдърпват се за нещо (случва се редовно, разбира се). Беа говори по телефона. или аз снимам. разчитам на нея 100%, че ще намери начин да се справи със ситуацията без да дели Кайо и Сара на моето гардже и чуждото врабче. Както и аз бих го направила. знам, че ще се поГРИЖИ и за двете деца. не е невъзможно. а ако много се карат, играчката се конфискува и готово. (с племенниците ми така процедираме).

по темата Кайо днес се включи много активно... Пак са го пердашили в яслата.. върна се с една сериозна захапка почти до окото. този път поне не ме излъгаха.

# 175
  • София, център
Ох това с яслите е простоооооооооооо, мен ме предупредиха че можело да се прибере посиненя, ухапана и оскубана...така ми стана смешно... Mr. Green

Детска му работа!!!

# 176
Еха, пак сте се сдърпали. Честно казано ми се струва, че правите от мухата - слон и се заяждате взаимно за неща, за които всеки сам решава как ще постъпи. Така аз ще изляза най-безотговорната майка, защото не водя аз Алекс по градинките, поради липса на време  Wink. В живота има толкова по-сложни ситуации и проблеми, че е излишно да се разправяте за глупости. На който не му харесва какво пише друг, просто да не го чете и толкова. Казах ви и предния път, да са ни живи и здрави децата, и ние покрай тях, за да ги гледаме, пък другото...

Хайде лекинка

# 177
Хайде аз отново да се разпиша Grinning
Концерта беше страхотен  Heart Eyes прителката ми танцува уникално ,за първи път я гледах и ми беше много гот. Беше на 3 части -първо класика ,после паралелките -модерен балет и накрая народни танци  Grinning Супер беше ,много талантливи деца  Heart Eyes
Дейзи , Зори благородно ви завиждам за концертите аз нещо от толкова рано немога да се ораганизирам ,че незнам дали ще имам на кой да оставя децата ама се надявам ,че все някой ще е на Локото и ще слушам на балкона на аванта  Mr. Green

Ох Зоуи трябваше да пише днес  Sad много се притеснявам , дано всичко да е наред  Praynig и да не са ги оставили още една нощт в болницата .

С тази агресия в децата определено ситуацията не е много приятна ама това е положението така се расте и май почти всички минават през такива периоди. Алекс все още не се е изявил ама съм далеч от мисълта ,че ще ни се размине. Със Симона в нас се дърпат доста ама се оправят набързо . В детската градина за сега не са се оплаквали от него ,но има едно детенце страшно агресивно почупи видеото в групата играчки разни все чувам учителките се оплакват а днес имаше и някакъв разгорещен спор между родители по този повод ,та кой зне кога и Алекс ще дойде набит или нахапан ,но за сега се пази детето.

Ади ,да се оправяте бързо ,че отсъствия не се приемат  Grinning Алекс също все още си влачи хремата и кашлицата ама до петък мисля ,че ще е о.к.

Мила ,питала си ме и затова отговарям  Wink ако Алекс дръпне играчка от Боби и той му фрасне един шамар виновни няма да има това не са престъпници а деца . Нито бих се сърдила нито бих обвинявала някой ,ако децата са на горе долу една възраст и то толкова малка със сигурност големи поражения нама да има това нито ще му е първия нито последния ,,бой,, ако плаче успокояваш ако не още по добре .Според мен тези периоди на агресия не са случайни ,проявяват се за да ни подсетя да обърнеме внимание  и в следващите няколко години  да ни излезнат мазоли по езика от повтаряне какво трбва и какво не трябва да се прави,защото агресията става опасна в една по напреднала възраст затова до тогава с шамари без шамари учиме ги за да ни е мирна главата после. Друго което мисля е ,че когато става въпрос за конфликти МЕЖДУ ДЕЦА нещата се  овладват с повече спокойствие просто защото са съвсем нормални . Това което за мен е недопустимо е чужд родител,учител или голям човек да посегне на някое от децата ми или въобще на чуждо дете,  без значение какво защитава ,е тогава съм безкомпромисна и крайна ,просто съм в състояние ръката да му отрежа.

# 178
Герчо аз нищо не подклаждам,даже напротив ако си забравила аз направих всичко възможно да се забрави този конфликт ,възникнал по време на мое отсъствие..........
Странни неща  пишеш,какви са тия усмихнати човечета newsm78не те разбирам и към коя категория ме вкарваш
Бих те посъветвала ти малко да се поуспокоиш Wink
Ако искаш да минем на лични,не е нужно да занимаваме всички
Мила, аз цялата съм едно спокойсквие  Joy - може да е от удара по главата  hahaha. Иначе на изреченията, които спретна досега да съм подпалила...
И на мен ми е притеснено за Зауи... мислех, че ще се разпише като заспи дани  newsm78

# 179

.... аз цялата съм едно спокойсквие  Joy - може да е от удара по главата  hahaha.

Ger4o ,  я сподели ти ходили на преглед за главата или ти хареса да си спокойна Wink

Общи условия

Активация на акаунт