Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 28

• 34 143
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
  • Балчик
Atalanta, Raya_usa, момичета, хайде, похвалете се с новите си придобивки на Wilton, ние ще се радваме да ги видим:)

ДА, да чакамеее. Praynig

# 226
  • под течащия покрив
    Момичета, колко струва моделиращата маса, която купувате?Може някъде да сте писали,но аз така и не успях да намеря и прочета.

# 227
    Момичета, колко струва моделиращата маса, която купувате?Може някъде да сте писали,но аз така и не успях да намеря и прочета.

Бавносъхнещата маса е 4,5 кг. и струва 32 лв.

# 228
  • У дома
Atalanta, Raya_usa, момичета, хайде, похвалете се с новите си придобивки на Wilton, ние ще се радваме да ги видим:)

тъкмо ги измих, но не съм се оливала. Ще пусна снимки малко по-късно.

# 229
но не съм се оливала.
А пък аз май да Mr. Green Wink Е нищо мисля че се сдобих с нещата които исках.Е исках тавички сърчица, но нямаше.Следващият път. Снимки в този албум http://www.snimka.bg/album.php?album_id=235993 да не товаря темата излишно. Взех си малко боички , подложки за торти, глюкоза ,глицерин, силиконова подложка за точене, четчици и прочие дребни нещица , но те няма нужда де се снимат Wink. Сега остава да почна торти да правя smile3508 С моите леви ръце , само ще се смеете на произведенията ми. newsm59  Gift  party023 на малките рижденици да радват майките си( е и малко да ги ядосват Wink)

Последна редакция: чт, 10 апр 2008, 18:58 от raya_usa

# 230
  • Банкя
ara, разгледах албума ти .Страхотна майсторка си.Харесаха ми и яйцата ти от миналата година .
Те истински са нали -за самия Великден.Червените калинки са върха .Помниш ли каква е боята.

# 231
  • София
ara, разгледах албума ти .Страхотна майсторка си.Харесаха ми и яйцата ти от миналата година .
Те истински са нали -за самия Великден.Червените калинки са върха .Помниш ли каква е боята.

Hug, радвам се, че са ти харесали Hug
Боята е с един гологлав мъж с боядисано теме.
А Embarassed идеите за украса са от Великденските теми на форума от предните 2 години. Сигурна съм, че авторките ще си познаят техниките Wink
За съжаление сега не мога да ги проследя за нещо ново и интересно Confused

# 232
Привет и от мен!
Само наминавам за бързо-поздравления за страхотните торти!
ara75,особено ме впечатли тортата ти!Браво! Hug

# 233
  • Пловдив
В събота племенницата на снаха ми става на 1 месец и ми поръчаха тортичка. Моля, на вашето внимание  Flutter
Цветовете са доста по-нежни, но така е като снимам вечер и със светкавица. За по-големи снимки, в албума ми Wink

# 234
Ето още един вариант на това покритие:

Слагаме  200 мл. вода заедно с щипка сол и 100 грама  масло на котлона да заврат. Когато заврат, изсипваме се наведнъж 200 грама брашно и започваме да бъркаме енергично до отделянето на тестото от съда. След това оставяме тестото да изстине и го замесваме с пудра захар /към 400 гр./за да стане гладко тестото. Оставяме тестото в хладилника за да се стегне за около 40-50 мин.

Момичета, правя марципана то тази рецепта и досега ми пое почти 500 гр пудра захар и ми си вижда доста мазничко.....така ли трябва да е....още ли да добавям  newsm78?
Ако има някоя будна майсторка....моля са помощ  Praynig

# 235
Пепи,много нежна тортичка,и цветовете много ми харесват.
raya_usa ,страшни придобивки,честито.Благородно ти завиждам.

# 236
ЗДРАВЕЙТЕ!!!
Аз се позатрих напоследък, но ми беше пламнала главата яко и не ми беше до тортиШки.
Сега обаче се подготвям за голямото тортоправене по Цветница и Великден!
Моля за линк към онази красива плетка с маслен крем за кошница.
Утре ще си забъркам една смес да понаправя малко цветя за да има време да изсъхнат хубаво до другата неделя.

Мисля да направя онази с глицерина, глюкозата и пудрата захар. Ако някой има друга идея за подходящо за цветя захарно тесто моля да го сподели.

Купих си бои, течни и се чудя дали да ги сложа още  при самото забъркване на тестото или при замесването да ги вкарвам по малко  newsm78

Съвети приемам всякакви. Целта е 2 кошници с цветя. Една за мен, една за баба
Също така ще се радвам на снимки ако някой даде. Извинявам се, че така малко наготово чакам, но съм много зле с времето и нямам кога да ровя в старите теми и да търся къде са линковете, които сте пускали.

# 237
  • Пловдив
Ето още един вариант на това покритие:

Слагаме  200 мл. вода заедно с щипка сол и 100 грама  масло на котлона да заврат. Когато заврат, изсипваме се наведнъж 200 грама брашно и започваме да бъркаме енергично до отделянето на тестото от съда. След това оставяме тестото да изстине и го замесваме с пудра захар /към 400 гр./за да стане гладко тестото. Оставяме тестото в хладилника за да се стегне за около 40-50 мин.

Момичета, правя марципана то тази рецепта и досега ми пое почти 500 гр пудра захар и ми си вижда доста мазничко.....така ли трябва да е....още ли да добавям  newsm78?
Ако има някоя будна майсторка....моля са помощ  Praynig

Пъхай го в хладилника да отпочине и стегне. Ако и след това не ти харесва като консистенция добави малко сухо мляко и доомеси като поръсиш натурално нишесте. Внимавай, ако ти дойде много пудрата може да стане ронливо  Sad

# 238
Охххх! Благодаря!   bouquet

# 239
Пепи може ли за превод да помоля  bouquet Какво е "гашенной уксусом" и " изюм(а)".
 Едно време по руски все 5 и 6 имах , но нещо не схванах. Да не е бакпулвер или сода. Но каква сода? мерси
 А тортата е страшна. Как ги правиш тези мини фигурки.Браво smile3501

Общи условия

Активация на акаунт