ПЕТИЦИЯ срещу задължителното въвеждане на училищно обучение от 6-годишна възраст

• 35 670
  • 580
  •   1
Отговори
# 180
Чудят се как да освободят места в  детските градини. Давайте да набутваме децата направо в училище #Cussing out Срам нямат.  Twisted Evil.

# 181
Аз от тези ,които пуснаха детето си в първи клас на 6 години.Не съжалявам,но не наистина децата трябва да се наиграят.На моята дъщеря и се играе още и не и спори много училището

# 182
  • светлата страна на Луната
Аз лично съм тръгнала от 6 год. на училище! Не смятам, че са ме затормозявали или че ми е липсвала игра! Аз съм - ЗА  тръгване от 6 год. на училище, но не и в България! Образователната ни система смятам, че е отвратителна!  Ако се поразровите, ще видите че в доста от чуждите страни децата тръгват дори от 5 год. на училище! Забележете колко учудващо звучи: на 16год. завършват средно образование, на 21 - вече висше и отдавна ориентирани за живота и т.нат. А тук - нашите зрелостници - незнаят как ще им протече бъдещето, а са на по 19-20 год. Кога ще учат, работят, живеят, кога деца ще гледат??? Затова смятам дъщеря ми изобщо да няма взимане-даване с Българско " ОБРАЗОВАНИЕ" ! Поздрави!   bouquet

# 183
  • нейде там, където ....
Аз от тези ,които пуснаха детето си в първи клас на 6 години.Не съжалявам,но не наистина децата трябва да се наиграят.На моята дъщеря и се играе още и не и спори много училището

Ех, на мен още ми се играе . . .  Laughing Което не пречи да съм против задължителното тръгване на 6 години на училище. За всяко дете трябва да се прецени индивидуално от родители, учители, психолози и лекари, ако трябва! Впрочем, в едно софийско училище изискват и становище от лекар, дали детето е готово за първи клас, ако не е навършило 7 години  Peace

# 184
Напълно ви подкрепям.Въпреки че моето дете сега е 6клас.
Защо премахнаха 8клас?
За да тръгнат децата от 6-години.
ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ НА УПРАВНИЦИТЕ #2gunfire

# 185
Дъжеря ми тръгна на седем на училище, навърши осем февруари месец тази година и с очудване забелязвам, че все още не чете гладко, синът ми ще бъде на пет когато трябва да тръгне на училище и въобще не виждам как ще се научи да чете. За да направят такова нещо ще трябва да сменят цялата учебна програма, която и без другото е доста усложнена и неадекватна. Учениците учат почти това, което се учи в Университета, визирам Българската филология от собствен опит. Така че подписвам с две ръце.

# 186
Здравейте!Това е добра идея да се тръгва от 6 години на училище, но правителството трябва да помисли за образователната система, защото в БГ тя куца и децата вече нямат това желание да учат и да се стремят да бъдат нещо. Rolling Eyes

# 187
Чл. 7, ал. 2 от ЗНП:
Училищното обучение започва на 7 години, навършени в годината на постъпване в първи клас. В първи клас могат да постъпят и деца, навършили 6 години, ако физическото и умственото им развитие, по преценка на родителите или настойниците им, позволяват това.

С предложението за промяна всъщност се казва: Тъй като физическото и умствено развитие на родителите не позволява да направят преценка, правим го ние - чиновниците от МОН.

Но, всъщност, не това е скандалното.

# 188
И ние сме против!!!Аз самата тръгнах на 6 год. и нямам много добри спомени.Дъщеря ми тръгна на 7 год. и е по-добре,по-навреме и е сякаш!

# 189
Всяко дете се развива по различен начин.За някои деца и на 10 сигурно е рано да тръгнат на училище.Аз не бих застанал зад нито една от двете позиции - преди/след 7г.

# 190
  • Под тепетата
Здравейте и от мен!И аз искам да дам несъгласието си.Детето ми ще трябва даже да тръгне на 5 години и половина,това направо е ужас.Вместо да построят детски градини,те щели да пращат децата на училище толкова малки, #Cussing out Не мога да си го представя даже,с тази програма която е да ми тръгне толкова малък.Мнооооооооооогооооооо умни глави,няма що! newsm78

# 191
Изчетох всичко написано, но не съм съгласна напълно. Колко от пишещите майки имат деца първокласници? Моята дъщеря завършва първи клас и сега навърши седем години, т.е.започна на 6 г. и 4 м. Мога да кажа с гордост, че е една от най - добрите в класа. Не я карам да прави нищо повече от това което и е зададено като домашно. От скромния си опит мога да кажа, че подготовката в предучилищната група е много важна. Ние я карахме в градината, но беше толкова добра, че даже със стачката и времето което наваксваха, дъщеря ми се справи. Има резон в това родителите да решават дали детето е готово за училище, но тези глупости с ограбеното детство не ми се слушат. Колко родители пускат без притеснение децата пред блока да играят, или компютърът е тяхната игра? Нека родителите решават, но моля ви, не бъдете толкова крайни. Малко е смешно.......И накрая думите на майката на детето, което остана още една година в градината "Съжалявам, че не я пуснахме на училище. Скучно и е."

# 192
Момичета, съществува ли изобщо такава вероятност още?
Нищо не се е чувало от поне две седмици.

# 193
Изчетох всичко написано, но не съм съгласна напълно... Колко родители пускат без притеснение децата пред блока да играят, или компютърът е тяхната игра? Нека родителите решават, но моля ви, не бъдете толкова крайни. Малко е смешно.......

Кое е смешно и наистина ли изчете всичко написано? Аз лично крайности не виждам - всички протестираме срещу задължителното въвеждане на обучението от 6-годишна възраст. Никой няма нищо навъпреки да се запази досегашната система, при която детето може да тръгне на 6 години по преценка на родителя.

Ако нещо ми стана смешно в темата, то това беше аргументът "колко родители пускат децата си пред блока да играят". Това, че не са много в днешно време, не означава, че всеки не е направил нужното да осигури на децата време за игра и нормално детство.

Надявам се да отпадне "задължителния" елемент и родителят да може сам да решава.

# 194

Общи условия

Активация на акаунт