Отговори
# 165
Честито и от мен на мама Лурдес и Съни  Hug Heart Eyes Hug

Да са им живи и здрави бебоците и много много радост на мама и тати да носят  Hug

Рокобароко, пробвай с кафе или кока-кола. По принцип има дни в който моя момък е много активен, 2 дни въобще не се спря, от снощи пък е доста спокоен. Но обикновенно след едно кафе веднага започва да вилнее. Ако усетиш че има проблем , беж в болницата  Thinking

За парацетамол и аз знам че може да се пие от бременни, но най-добре консултация с лекар  newsm78 За болки в гърлото може да се ползва доколкото знам Тантум Верде, но пак консултация. За промивка на носа Стеримарче.

Хайде момичета, да оздравявате  Hug

За 1 АГ първото ми раждане беше там. Бях с избор на лекар и ВИП стая, но от престоя там бях много доволна. Въпреки че бях секцио, бебето си беше при мен денонощно, кърмих го, добавка въобще не опита, вода също. Отношението на персонала беше много добро. Имах проблеми само с неонатолозите, че не искат да дават информация  newsm78 Като цяло съм доволна от престоя там  Hug

Ох ражда ми се вече, това диване не ще и не ще да излиза и това си е  Whistling
Ей сега една хубава контракция имах, дали пък няма да тръгне, да бе иска ми се Crazy

# 166
  • София
Благодаря на всички за пожеланията и поздравите!
Честито на всички "колежки" на Ваня (ако не сте се досетили - пише домочадието Simple Smile )

Мъжът е Константин и тежеше при раждането 3 550 г. и дълъг 50 см. (тапичка). Каките бяха по 52 см. Simple Smile

Стана съвсем неочаквано. Около 19:00 часа Ваня каза, че я е стегнал корема. Час след това вече събирахме багажа. Въпреки това, влезе в "приемната" само с едни джапанки, та сутринта ме събуди в потайна доба да нося и останалата част Sad Към 21:30 я приеха. В 22:30 доктора я пое и voila. Каза, че е минало много леко, особено след като са и приложили епидурална упойка (дано съм уцелил) и Ваня (в момента говоря по телефона с нея) горещо препоръчва, който има възможност, да я ползва!

Телефонът и е 088-595-00-68. Ако някой (упс, някоя) ходи на запис на тонове, Ваня ще се радва да и се обади да се видите.

# 167
Честито на Лурдес , да й е жива и здрава малката Лидия и много да я радва   bouquet  bouquet  bouquet

Милена добре дошла пак при нас Hug
Да те питам как така ако изтичат води , твоите са изтичали малко по-малко ли? Аз не мога да разбера много newsm78
Дано да ти е удобно да пишеш

Да.Вечерта започна да ми тече нещо ,все едно се напишкваш по малко.И аз понеже съм чувала , че може да се изпускаш по малка нужда в края на бременността, не му обърнах внимание.И така цяла нощ.На сутринта чак се обадих на док, за да и кажа , че ще отида да ме види.Оказаха се водите и бях с 4 см разкритие , но без грам контракция.И нататък вече ви е ясно.

# 168
Честита Госпожица на Лурдес!  bouquet Да е жива, здрава и красива като пролетта!
Емма аз знам, че парацетамол може да вземаш, аз миналата седмица пих 2 дни по 2, но не ми помогна особено и си взех Колдрекс (доки ми каза). Той съдържа парацетамол. И оздравях след 4 прахчета. Хайде лекувай се, че трябва да си здрава за бебчо.

# 169
Честито на новите мами ВаняМ, Съни22 и Лурдес   bouquet

Аз още съм 2в1. Всяка нощ си правим сухи тренировки до Шейново и ни връщат. Тази нощ отидохме към 4ч. С тези силни контракции се молех че ще имам нужното разкритие и ще ме приемат най-накрая, но уви.. Прегледаха ме, разкритието си стои на 1.5 см (не е мръднало от 2 дни). Шийката е скъсена на 50% само, не е изгладена напълно. Контракциите все още са подготвителни. Не могат да ми предизвикат раждане в момента, защото шийката не ми е изгладена. Не че искам да ми предизвикват, защото си представям тогава как ще боли. Да се взема в ръце ми казаха и да чакам. Ама аз не съм спала от 3 дни. Предложиха ми да пия една таблетка диазепам за да поспя. Първо никъде не можахме да го намерим без рецепта, а и дори да го бях намерила ме е страх да го пия, и то в домашни условия без лекарско наблюдение.
Малко им се ядосах на дежурните в момента, защото ме изкараха едва ли не че пресилвам нещата, и че ако сега ме боляло така, после как си представям че ще издържа.
Ох, оплаках ви се, а така ми се искаше и аз да имам хубава вест за вас. Благодаря ви че ме мислите  Hug

И още нещо, не знам дали е от болките, но имам често позиви за малка нужда, отивам в тоалетната и нищо. Или пък като седна на тоалетната чиния и корема ми се стяга, започва да боли и не мога да се изпишкам, седя и се мъча на няколко пъти да се изпишкам.

# 170
Бибобибо, за болките и спането и аз бях така 3 нощи и за пръв път поспах снощи няколко часа. Сега пак се почна, пък да видим  Hug И честно казано и аз карах мъжа ми да ходи да ми търси приспивателни, още повече че през деня гледам дечко, през нощта не се спи, абе купон  ooooh!

За пишкането, това което описваш не е добре. Аз лично бих си пуснала една стерилна урина и една обикновенна урина защото това състояние отговаря на състояние цистит или възпаление на пикочните пътища. Съветвам те да търсиш лекар и да споделиш за проблема. Не е нещо страшно, лекува се с антибиотици или химиотерапевти (май така се наричаха), но трябва да се лекува. И е доста болезнено пишкането  Sick

При мен преди 40 минути пак започнаха тез контракции на 15 минути, с леки болки в кръста и корема. Дано малкия да тръгне да излиза че не ми се иска пак да има "кръцни срежи" Wink  И другия интересен феномен който наблюдавам от 3 дни е, че като започнат тези контракции ми потича коластра от едната гърда, като спрат, спира Simple Smile Ще взема да дам на детето да си сръбне, то и без това имаше, барем да не се хаби, че е и много полезна  Party

# 171
Честит син на Съни_22 и дъщеричка на Лурдес! Да са живи и здрави бебоците!
Bibobibo, стискам палци най-после и твоето бебче да реши да излиза...  bouquet

# 172
  • в илюзия
Бибо дано скоро да излезе бебока
Милена благодаря за инфото , леко се притеснявам , защото нали водите са жълтеникави и аз ходя с превръзка и постоянно имам жълто на превръзката . Съжалявам за описанието  Embarassed Embarassed доста ми е неудобно , че така ви го описвам , но нещо съм се шашнала  #Crazy
Емма парацетамол може да се пие. Peace

# 173
Ародоет, а да не би да си слагаш глобули вагинално, от това може да е това оцветяване  newsm78 Поне при мен случая е такъв  Thinking

# 174
 здравейте  bouquet
 milenag    извинявай, но да те питам какви са  ти впечатленията от болницата?Доволна ли си?Би ли отишла пак там да раждаш?

# 175
  • Пловдив
ritka, стискам ти палци с 2 ръце fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Ние с Калли паднахме пак под ножа, дано при теб да стане нормално Praynig Ама не е лошо да намериш начин да се понаспиш преди това, че ....сещаш се какво те чака Confused
Тантум Верде може да се употребява от бременни, родилки и т.н. без притеснение.

# 176
  • в илюзия
ритка не слагам глобули , слагах последно преди 2 седмици. Rolling Eyes
Дали има за какво да се трвожа newsm78

# 177
Честито на всички нови мами  bouquet  bouquet  bouquet
Стискам палци на всички запътили се към болницата и специално на Бибобибо, дано скоро най-после да получиш нужното разкритие и да гушнеш бебчо,че май доста се измъчи вече Praynig

# 178
Bibobibo,силно стискам палци и с двете ръце,за да полу4иш по бързо и по безболезнено необходимо разкритие.А защо не опиташ да отидеш в друга болница,може там пък да те приемат.Аз в на4алото на бременноста лежах в патологи4ното в 2гр,и там бяхме и малки и големи корем4ета,и приемаха много моми4ета и без разкритие дори.Просто те се застраховаха,но както си прецениш.Успех.
Някои знае ли какво става с Aquariel.

# 179
Здравейте и от нас,
първо искам да честитя на всички  мами и техните бебенца,нека да са живи и здрави и да растат  весели и засяни,обградени с изключително много любов
 Днес се прибрахме най-накрая,след дълъг престой в болницата, и двете сме добре,тъй като сме мънички ни беше необходим по-дълъг период от време за адаптация,след което аха да си тръгнем и ни подкара жълтеницата, хайде на лампа,ама сега вече всичко е добре и папкаме много добре и качваме грамчета  Grinning.Иначе раждането ми мина добре,- нормално бях с упойка,но стоях доста време без води,общо взето сутринта в 7 ми изтекоха водите на 27,а родих чак в 11 вечерта,но нямах никакво разкритие,както и да е всичко се забравя точно в момента в който видиш как изкача бебето от теб,нищо не чувстваш,нищо освен любов и нужда да го докоснеш малкото човече. Та така набързо.Сега си се гушкаме,пожелавам ви на всички  който все още не сте родили едно леко раждане и страхотни бебчета .Между другото се засякохме с Акварел  Hug много се зарадвах,говорихме си много и днес май ще имаме бебенце,Ценителката стой на линия  Laughing.
Това за сега ще пиша пак  Peace
 Прегръщам ви всички и много благодаря за хубавоте пожелания към нас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт