БЕБЕТА ЮНИ 28 :-)

• 14 088
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
  • София
konida, звъни на стационарния след 14.00 часа. Той е там следобед

# 76
Конида, радвам се, че се завърна!!! Hug

Телефоните на Марков са 9460795 и 0899130550.

Той най-точно ще ти каже наистина как се развива бебчо, плацентата и всичко, което ти е важно в момента. Питай го, няма да ти откаже да ти отговори на всички въпроси!

# 77
Добро утроооо Hug Hug Hug
Вери, моите съболезнования за баща ти!
MiRa_55, това което си написала  на Вери много ми хареса и ми стана едно миличко колко е хубаво да си имаш детенце  bouquet
konida, почивай си, че и аз съм на същото положение... А ти нали беше казала, че имаш и разкритие или се бъркам newsm78 Какво стана?
Днес съм на преглед.Сега ще ходя на 10 дена да ме гледат, ама така е по-добре и за мен  Grinning
Хайде лек ден на всички Wink  bouquet

# 78
konida сега е важно да си почиваш. Hug Наистина питай Марков за всичко,той е много готин и ще даде отговор на всичките ти въпроси Peace

Вери моите съболезнования!

# 79
Вери, моите съболезнования! Дано намериш начин бързо да преодолееш тези неприятни събития!

Конида, много се радвам, че всичко е наред! Бях се притеснила за теб с това разкритие!  Hug

Миша
, д-р Ковачева със сигурност е добър специалист. Доколкото си спомням, участваше в "Такъв е животът" за раждането. Знам само, че е много цапната в устата, което не всички харесват.

marvele, и моят корем е високо горе, чак не ми стига въздух понякога.

А за топлото, аз никога не съм обичала жегите и съм сигурна, че не е от повечето ми килограми. Винаги съм обичала да спя на хладно, но такава нетърпимост към високите температури като сега никога не е било... И много се дразня, когато всички ми повтарят да се обличам да не настина, струва ми се, че по-скоро мога да припадна от прекалено горещото!

Наистина доста мами не пишат, чак се чудя дали въобще ще се отчетат на финала... Аз имам чувството, че най-много майки са се отказали от нашия юнски форум...

# 80
Здравейте, момичета  Hug

konida, радвам се, че си по-добре и вече си се прибрала вкъщи   bouquet Може ли да те питам как разбраха, че имаш разкритие?

Вери, моите съболезнования!

Аз искам да ви се похваля, че в събота и неделя правихме основно почистване след ремонта. Не аз лично де  Blush само милото, майка ми и свекърва ми, обаче вече всичко е чистичко  Joy Остава само да пренесем всичко от хола и да почнем да подреждаме. Важното е, че вече му се вижда краят  Joy

marvele, и моят корем е доста високо и като седна в офиса на бюрото и бебка започва да ме подритва, защото явно й става много тясно. Между другото, ми се струва, че вече се е завъртяла с главата надолу, обаче не съм сигурна  newsm78 ще я видим следващия понеделник, тогава съм на преглед.

viki127, ние с любимия също се замисляме дали да замразим стволови клетки. Засега проучих нещата и май изборът е между Клиника Малинов и Крио Сейв. Само че при Малинов излиза 3 пъти по-скъпо  Rolling Eyes При всички положения, ако решим да замразяваме, ще бъде в Крио Сейв. Обаче там пък проблемът е, че не подписваш договор, а има само информирано съгласие... Проблемът при нас всъщност е, че при всички положения, ако се решим да замразяваме, ще трябва да теглим заем, а вече имаме един... Абе, сложна работа. Вие към коя банка сте се ориентирали?

Пожелавам приятна и слънчева седмица на всички   bouquet

# 81
  • София
Здравейте момичета   bouquet  Hug

Нещо и аз се загубих последните 2-3 темички, но много-много не бях в настроение да пиша.. Иначе четях от време на време и всичко прочетох, но нещо не се сещах какво да споделя и не ми идваше музата. Но все пак да се отчета и аз  Simple Smile - засега всичко с мен е наред, и двете с беба сме добре и растем  Peace
Но пък започна доста повече да ми тежи, още повече, че все още ходя на работа, но вече реших - работя още една седмица и край! Няколко дни отпуска и после болничния и започвам да се наслаждавам на почивката и да се подготвям по-активно за бебешора, че до момента и една покупчица нямам.. Иначе съм обикаляла бебешките магазини, количка и легълце знаем какви ще купим, а и останалите неща имам представа от къде ще напазарувам. В тази връзка - някой беше питал за Piggy's house - ами на мен много ми хареса магазина - много добре подреден, всички основни неща ги има и то с добро качество - т.е. добри марки и много по-симпатичен от циганията и кича на Джъмбо.

Да ви питам, на някоя от вас казали ли са и да пие зимафлуор за зъбките - нашите и на бебо? Вчера една приятелка ми спомена и проверих в нета, че наистина на някои бременни им го препоръчват от петия месец - било добре както за нашите зъби, които по принцип са по-чувствителни в този период, така и за бъдещите зъбки на бебо.. Знам, че по принцип има доста противоречиви мнения за флуора, затова ако може някоя от мамите-стоматоложки да се изкаже... Аз наистина се замислям дали да не си го взема, защото въпреки че преди 2 месеца бях на зъболекар, пак усещам да ме наболява тук-там...

# 82
Здравейте, мами,
понеже сега се вкючвам и последното, което прочетох е за Зимафлуора - аз си купих преди една седмица, но още не съм се наканила да го пия.
Преди малко бях на лекар, и го питах какво мисли, каза да пия ако искам, но че нямало да повлия съществено, както и че водата в София не е флуорирана и не може да се предозира! Ама знам ли...На листовката пише, че при най-ниската степен на флуорираност на водата се препоръчват 4 таблетки от по 0.25 г на ден.
Мисля да пия така, пък да видим. Иначе и аз приветствам мнения от стоматоложки!

Иначе бебенцето ми е 1.250 вече и съм много горда с него!  Heart Eyes На мама голямото момченце  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Още е седалищно, но аз съм в началото на 29та седмица, така че има още време да се обърне.
НИКАК не ми се работи вече и чакам да дойде Великден, че да си почивам.
За топлината - аз винаги съм била студенолюбива, и сега не забелязвам промяна в това отношение. Научих мъжа ми, че вкъщи се проветрява по няколко пъти на ден и задължително преди лягане, защото те в тяхната къща са привърженици на друга школа.
Този уикенд прочетох книгата "Бонбонени обувки" (The Lollipop Shoes) на Джоан Харис - препоръчвам ви я - много интересна и "вкусна" книга и книга за майки същевременно, ако мога така да се изразя. Пробвах и рецептата за горещ шоколад от нея - вчера на студеното и дъждовно време ми дойде просто страхотно - топло, уютно, хубаво... Rolling Eyes Чак съжалявам, че свърши вчера!

Поздрави на всички и доскоро!   bouquet

ПП Вери, много съжалявам за загубата ти и за неприятните събития с майка ти. Дано скоро се подредят нещата около вас и се надявам да не се притесняваш много, заради бебето!

# 83
  • Вече в моята си приказка...
bleu, когато бях бременна с Ивайло пиех /всъщност дъвчех/ тези таблетки. По съвет на стоматолога си. Обаче сега, след тази истерия покрай флуорирането на водата и млякото в детските градини, се позамислих дали отново да си набавям допълнително флуор. Нещо се позамислих, пък и донякъде се вманиачих на тази тема и много внимавам какво давам на Ивайло, че не знам в нашата градина как стои въпросът с млякото /добре, че Ивайло прясно мляко по принцип не пие/.

Би могла да прочетеш ето в този сайт за флуора и флуорирането на водата и да си направиш сама изводите!

http://www.grazhdani.eu/resursi.php

И тук има една книга "Световна конспирация срещу здравето" на Атанас Гълъбов, която окончателно помогна да реша за себе си дали да взимам допълнително зимафлуор. Чети и решавай, не чакай стоматолог да ти казва!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226790.760

Само да добавя, че приемът на зимафлуор по време на бременността действа предимно на зъбките на бебето, но не и на майката.

# 84
И аз си купих Зимафлуор, но толкова много прясно мляко пия, че не смея да пия флуор, нали не трябва да се комбинира с калций. И общо взето Зимафлуорът така си стои!

# 85
И аз си купих Зимафлуор, но толкова много прясно мляко пия, че не смея да пия флуор, нали не трябва да се комбинира с калций. И общо взето Зимафлуорът така си стои!
И аз съм така, стоматологът ми ги препоръча след 5-ия месец, но аз така или иначе не си ги купих, защото съм "развей прах".  Embarassed Все още се чудя, ама то време за чудене не остана.  Mr. Green
Meg_H, а скъпи ли са таблетките?  Thinking
Mira_55 е напълно права, че влияят основно за здравината на зъбите на бебето, а не на майката.

Хубава, усмихната и успешна седмица ви желая, тумбички!   bouquet

# 86
Здравейте, бремелинки!

Аз вече имам много свободно време и ще пиша по-честичко  Wink.
Бебчо в 29-та седмица беше 1.330г. и с главичката надолу  Grinning. Сега чакам ехографията на 32-ра седмица да видим колко ще е пораснало.

konida, радвам се че си вече в къщи и положението е стабилизирано. Почивай си много и не пипай никаква домакинска работа, нищо  Peace.

Вери, моите съболезнования!

# 87
  • София
За Зимафлуора - от 5-ти месец моя зъболекар ми го препоръча. 4х0.25 на ден. Аз много му вярвам и не съм чела допълнително по въпроса. Но все пак го пия през ден, както и витамините. Освен това ме кара да ходя всеки месец на контролен преглед - много ми е грижовен доктора, просто е душа човек.
Също така ми каза, че не бива да се предозира - не било хич добре.

# 88
Marvele, In4oka благодаря за координатите!!!   bouquet

За разкритието може да се разбере единствено при вагинален преглед. Тъй като аз имам предишен неприятен опит, вече се усещам. Със сина ми бях с 4 см.разкритие в 8-мия месец. Тогава го установих съвсем случайно, просто не се чувствах добре, не си спомням да съм имала контракции или болки, просто общо неразположение и отидох на лекар, та от там направо в болницата. Полежах няколко дни на системи до началото на 9-тия и ме пуснаха и си изкарах с това разкритие още 1 месец.

Този път си бяха сериозни контракции през нощта, както стягането на корема, така и болезнени ниско долу в кръста през около 5 минути.

Доколкото успях да изчета до момента обсъждали сте темата за багажа за болницата. Аз моя го приготвих - парен каша духа  Sad. А за всяка болница различни неща се искат, трябва да питате.

Аз също се чудя дали да пия  Зимафлуор. Със сина ми не пиех и въпреки, че му давах на него след това в момента той е с 5 пломби, едната от които пулпит  Sad, хем мием зъбките от бебе.. Ще питам другата седмица лекарката.

# 89
  • Вече в моята си приказка...
А иначе, да чукна на дърво, на Ивайло зъбките са здрави. Няма пломби, но през 6 месеца го водя на контролен преглед. Незнам обаче дали е от флуора по време на бременността или пък е ген някакъв /съпругът ми има изключително здрави зъби и една единствена пломба в устата си, за разлика от мен, която немога да се похваля със същото!/ С Ивайло започнах да приемам таблетките през 5-ти месец и почти всеки ден, като в последните месеци не бях особено редовна, започнах да забравям и пластмасовото бурканче доскоро се търкаляше в шкафа с лекарства полупълно...

И аз смятам утре или вдругиден да приготвя багажа си са болницата. Ще сложа тези неща, които и преди съм приготвяла. Пък ако има нещо, което допълнително изискват, сега е лесно - отворени магазини и в неделя се намират. Все ще го купим в последния момент...

Общи условия

Активация на акаунт