41 ОУ "Патриарх Евтимий"

• 97 177
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
elsi,а имаш ли впечетления от учителките, които ще поемат първи клас?Обявена ли е вече дата за среща с тези  учители?

# 106
  • София и там където не се пуши
В училището има стол, но това дали е добра, зависи от фирмите, които поемат. Родителите на съучениците на синът ми не се оплакват.

Дните на отворените врати, доколкото знам е обикновено април месец по време на ваканцията.
Охраната е голям цербер, не пуска никой, чак ме дразни - е ако остане тя, няма да ви пуска  Joy . Е лична карта и т.н. спазнва изискването.

Учителките и 4-те които са сега са много добре - ами за лоша учителка в това училище не съм чувала.

# 107
Стол има, храната в началота на уч.година беше много добра, но сега не е.Самите учителки даже не са доволни.

Охраната.... newsm78.много зависи от коя гледна точка.Миналата година приятел на синът ми беше ударен в главата, изял няколко шамара от външен човек, който безпроблемно влязъл в двора.Децата са били виновни/спор няма/, но възможността някой да влезе и да се саморазправя с тях за мен е недопустимо.

Дисциплината писах, че е като на всякъде, защото съм влизала в няколко у-ща и виждах едно и също навсякъде.
elsi, къде не е така? newsm78

# 108
  • Sofia
elsi,а имаш ли впечетления от учителките, които ще поемат първи клас?Обявена ли е вече дата за среща с тези  учители?

Имам преки впечатления само от г-жа Бянова, която е и логопед и мойто хлапе я посещава в училището. Освен нея, още три госпожи ще поемат първи клас, но не ги познавам лично, нито някой от родителите на четвъртокласниците е споделл нещо по-конкретно тук.

Като попитах преди време за мнения във форума, получих един доста неопределен и деликатен отговор "зависи какво търсиш за своето дете" /ще го намериш по-напред в темата/ и това беше.

Не знам какво пречи да се направи опит за квалификация на определен човек, ако имаш преки впечатления от него.

За г-жа Бянова мога да ти кажа, че е кротък, тих и благ човек. Мила е и проявява чувство за хумор. Синът ми я харесва, но не толкова колкото "своята" си г-жа Стойкова /за съжаление тя няма да води и първи клас/. Надявам се, Бянова да се справя с дисциплината в класа и в същото време да може интригува децата. Това, за мен е най-важното.

За останалите учителки ще опитам да си създам мнение по веме на отворените врати 1-10 април.

Моят син прояде в стола на 41-во  Simple Smile Там всичко правят по-добре, отколкото в детската или аз вкъщи  Simple Smile  Без майтап, беше много мършав и злояд, а сега е сравнително охранен и с подобрен апетит  Simple Smile

Напр. моят таратор е мн. гъст и му липсва водичка, оризът ми е твърд, а не "на каша" като там и т.н., но важното е, че му е вкусно  Laughing

Може би наистина в началото на годината са готвили по-добре отколкото сега, защото онзи ден за първи път се оплака, че нищо си било гадно.

Охраната - от една страна, както казва Дороти пази, та чак дразни по отношение на родители, които отлично познава, от друга, както вече писах съм била свидетел как се разсейва или просто е безучастна, докато се разиграва екшън между деца.

# 109
Възпитаник съм на 41-во, не казвам отпреди колко години, суетна съм Mr. Green.
Много добри спомени, мн добри приятели.
Сега дъщеря ми посещава ПУ - при г-жа Стойкова.
Елси Hug
Доволни сме - малката ходи с удоволствие.
За дисциплината има какво да се желае...
Общо казано - училище с традиции.
Успех на всички при избора на училище.
Поздрави.

# 110
  • София
Моята дъщеря е 4 клас при госпожа Чаракчиева, а сина ми ще е на есен 1 клас при нея. Мнението "зависи кое е по-подходящо за твоето дете" може и аз да съм го писала. Идеята ми е, че няма универсален учител, доктор..., който да работи еднакво добре с всички деца. Майката си познава детето и може да прецени какъв учител е добър за него - мил, строг, мъж, жена....
А за да записвам синът си при учителката на дъщеря ми, значи съм доволна. Госпожа Чаракчиева изисква много, дава големи домашни, отворена е за нестандартно обучение, и е доста гръмогласна. Не всички родители в класа са доволни, затова казвам, че е въпрос на лична преценка.
Имам наблюдения и от госпожа Александрова. Грижовна към децата, търси контакт с родителите, по-спокойна.....
Най-добре сами да ги видите Peace

# 111
Дъщеря ми е в предучилищната група на г-жа Горанова, която е невероятна.
За храната в стола мога да кажа добри думи, дъщеря ми там яде почти всичко,  а по принцип е злояда и си пада по сладки неща. За дисциплината не мога да кажа добра ли е или не, тичащи деца по коридора има, учителки, които им правят забележка също. Не мога да си представя, че всички ще ходят мирно и спокойно по двама и ще рецитират стихове.  Grinning
Много бях впечатлена от тържеството по случай патронния празник на училището и конкурса, който се организира тогава. ПГ и малките класове рисуват по зададена тема, а големите пишат есе. След това в два кръга имат определени задачи. Децата бяха невероятни, такива неща бяха подготвили.... Също така имаше наградени участници в Олимпиада по математика.
На мен училището определено ми харесва, директорката определено е много амбициозна. Доста неща има желание да се направят, базата да се подобри, да кандидатстват по проекти и т.н.
На мен ми похвалиха много г-жа Александрова /от тези, които ще поемат 1ви клас/, но не я познавам. Мисля в дните на Отворени врати да преценя при коя госпожа да се запишем. Определено мисля детето ми да учи в 41во ОУ.

# 112
  • София и там където не се пуши

Като попитах преди време за мнения във форума, получих един доста неопределен и деликатен отговор "зависи какво търсиш за своето дете" /ще го намериш по-напред в темата/ и това беше.

Това който го е казал, може и аз да съм  Joy явно има предвид, че самите паралелки си имат и някакъв вид нещо като профил, като например едните изучават немски, другите английски, има математика някои с един час повече има нещо друго. Като например като не се съберат да речем за изобразително, достатъчна паралелка има и други неща, които може да избере - това ще го обявят.

В никакъв случай конкретно не желая да пиша за учителки поотделно, макар че ги познавам и 4-те. Когато постъпи, моето голямо дете там, не познавах нито една - не съм с връзки.

Попаднахме при г-жа Божилова и второто дете записах при нея. Ами доволна съм. Но и останалите три са невероятни, грижовни, добри специалисти, работят - лошото е, че те не могат да си избират родители  Joy , защото винаги има единици, които им късат нервите (не се оплакват, но човек го вижда).
Моето второ дете е с дислексия - е да знаете и четирите как са ме успокоявали и са ми давали съвети. Знаят си работата.

За дисциплината - е и днес майки се оплакваха от един плюещ от нашия клас - е да ама майка му не сме я видяли на нито една родителска среща. Поне не бие и не е агресивен.

# 113
  • Sofia
Госпожа Чаракчиева изисква много, дава големи домашни...

Marssy, ей с това успя наистина да ме уплашиш  Joy

Казвайте сега, кой дава най-малко домашни  Simple Smile Защото аз наистина нямам представа как ще накарам този класически мързел, който отглеждам да направи вкъщи нещо, което отнема повече от 20-30 минути.

Благодаря на всички, които писахте. За Горанова и аз да кажа, че е голяма сладурана. Ходим на занималня при нея.

Относно госпожите, които ще поемат първи клас - ми казаха, че тази есен е "златната година на училището", в смисъл, че при която и от четирите госпожи да го запиша, или да се "падне" няма да е грешка.

# 114

Госпожа Чаракчиева изисква много, дава големи домашни...

Освен, че е много мила, нямам добро мнение за нея като преподавател.Да, дава големи домашни, защото не преподава добре и съответно децата да се "трудят" в къщи, там все някой ще им обясни нещата.Голяма "анархия" е при нея.Това разбира се си е лично мое мнение.
Но, пак казвам, много е мила, приказлива и разбрана.Зависи кой какво търси.

# 115
  • София
Освен, че е много мила, нямам добро мнение за нея като преподавател.Да, дава големи домашни, защото не преподава добре и съответно децата да се "трудят" в къщи, там все някой ще им обясни нещата.Голяма "анархия" е при нея.Това разбира се си е лично мое мнение.
Но, пак казвам, много е мила, приказлива и разбрана.Зависи кой какво търси.
Хайде да не си обиждаме госпожите Stop Аз съм доволна от Чаракчиева. Има страхотен контакт с децата и нестандартен начин на преподаване. Когато се учи, се учи сериозно. Но ако не сте готови за големи домашни и работа с допълнителни помагала, не е за вас.
Всички госпожи са добри според мен. Примерно госпожа Божилова винаги слиза с децата след часовете и лично казва на родителите как е минал деня и какво има за домашни.

Имате избор   Peace

# 116
Точно за това съм написала....Зависи кой какво търси Grinning

Да, наистина е доста нестандартно пред очите и да се играе на" вързано" с карти и това да не и прави впечатление. #Cussing out

# 117
  • София
Точно за това съм написала....Зависи кой какво търси Grinning

Да, наистина е доста нестандартно пред очите и да се играе на" вързано" с карти и това да не и прави впечатление. #Cussing out

Лични впечатления ли имаш от госпожата.

# 118
Да, познавам я лично/пили сме си дори кафето заедно Grinning/ от доста години.

Като човек е страхотна и много разбрана, но това не я прави добър педагог./за мое съжаление/.

# 119
  • София
Аз няма са си позволя да оценявам кой какъв педагог е, но на всички състезания, на първите места са деца от класа на госпожа Чаракчиева. Това сигурно е свързано с повечето домашни които имаме, но е факт! Peace

Общи условия

Активация на акаунт