Да можеше тъй на шега, септември да дойде СЕГА!

• 14 072
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
eй, пак сте сезабравили от писане значи... Докато ви изчета и забравих половината теми...
ДаниП, честито момиченце. за неразбралите- тази седмица девойките са на прИмоция  Laughing Който желае да побърза  Flutter
Уанде  Hug радвам се, че стресът е отминал, но не сме ние виновни - да знаеш!  Naughty Не може лекар да ти каже, че в тази седмица да не усещаш бебето не е нормално... Наистина понякога са за  #2gunfire

Днес и аз бях на ЖК и ми вдигнаха кръвното... моята докторка е болнични и някаква акушерка ми взе талона, пита ме колко тежа, колко ми е кръвното и ме прати да си ходя. Подсетих я, че трялва да ми се изследва кръвта за антитела /нали съм РХ-/. Даде ми талон и ми каза следващия месец да дойда когато реша  Shocked Shocked-моята докторка нали я нямало и не може дами се записват часове... Отидох да дам кръв - точно 3 минути ми ровиха в колабиралата на финала вена и ми обявиха да платя на касата. По инерция сезапътих натам, нопопътя се сетих, че нали съм по ЗК и това изследване е безплатно. За първи път вместо да си платя реших да си потърся правата - от АГ кабинета акушерката каза, че понеже лекарката ми я нямало и неможе да ми назначи изследване по ЗК  Shocked Shocked а после каза, че понеже аз съм го поискала в 15.5г.с., а то се правело между 16 и 18 седмица, затова към си го плащала!!!/а то се прави 3 пъти през бременността и вече трябваше дамислим за второто!!!/ Е кажете митова какво е. Винаги всичко съм предпочитала да си плащам, за да ми е спокойно, но просто днес ме възмутиха!
Взех решение да ходя в друга лаборатория, където 1. взимат кръв бързо и безболезнено и 2. получаваш резултатите си он-лайн 3. пак плащаш, но никой не те унижава

След таз случка си оправих настроението като купих 4 дрешки на малкото ми момиченце за септември. Щеги снимам и ще ви ги покажа. Даже предлагам в албума да направим графа - първи покупки- много са умилителни  Heart Eyes
Джанис, добле че си се разминала само с лека уплаха и се радвам, че човекът се е отнесъл човешки  Simple Smile Добре че ми напомни, че утре трябва и аз да си застраховам колата, че изтича   bouquet
За амниото и ФМ при Марков - естествено има заболявания, които не се виждат наехограф, но конкретно тризомиите обикновено имат проявления в крайниците и малкия мозък. Марков не пропуска наистина нищо, но мисля, че като специалист работил дълго във Франция и той би препоръчал на жена над 35 да направи амниоцентеза независимо от това, което вижда.

Целувки на всички. Болните да оздравяват и повече бебчета да ни се разкрият тези дни  Money

# 211
Не се ядосвай,Иринии,няма смисъл..Ама много си смела с покупките Wink (zа пола имам предвид,не от суеврие),аz  точно днес гледах сладки момичешки дрешки,ама някак не съм сигурна още да му се невиди..А така ми се купуват роzови нещица Joy ,никога не съм купувала,ясно zащо,но и днеска не посмях,че роzовото много zадължава..Ако се купува от сега трябва нещо по унисекс да е..
Иначе и аz нещо днес не я усещам бебата,ако не бях ви прочела,щях да се притесня.
Лека и спокойна нощ ви желая Simple Smile

# 212
Много трудно ви изчетох днес. Толкова много страници и толкова много информация.
Честито на тези, които знаят вече пола!
Дано резултатите от амниоцентезата да са добри. Лошото е, че е малко късно за аборт, а точно сега се правят тези изследвания.

Janis_J, ако си вярваща, се помоли и отиди на църква.
Стига да искаш, разбира се.
Аз направих 2 катастрофи и много се бях изплашила.
Добре, че нямаше жерви. Само колата пострада.

С какво се мажете срещу стрии? Май, че някой се беше обринал от бебешка козметика. Но не помня коя беше.

Лека нощ на всички.

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 01:03 от Stryper

# 213
Уянде Hug Аз затова съм писала предположение. И след това препоръка за изследване.
Съгласна съм, че "диагностицира" не е съвсем на място Peace Защото не може да се твърди със сигурност. Обаче и предния път като раждах слухтях по разговорите на лекарите из МД споделят си хората случки разни... После питах моя доктор и той каза, че наистина има неща, които могат да се видят и да се препоръча на жената амнио. Все пак говорим и за задкомпютърното устройство Wink Hug

Страйп, от Мустела и Джонсън има обринали се. Вземи си нещо специално за мами примерно на Чико или пък просто се мажи със зехтин. Някой споменаваше и какаово масло, но аз препоръчах тогава да внимаваме с етериките Peace
Между другото, момичета, ако сте се обринали от някоя козметика не я купувайте за бебетата Peace
А най-добре да ви кажа още от сега ако ще къпете всеки ден и ще мажете (защото аз няма) да си вземете Себа-МЕД. Медицинска козметика е. Хипоалергенна и т.н. Влезте в някоя аптека и си вземете брошурки ако има. Серията им е доста богата. При нас я препоръчаха едва, когато дребната ми направи атопиите, та ме беше яд, че не ми казаха по-рано Rolling Eyes

Я вижте и тази количка. Не познавам някой, който да я е карал, но изглежда доста добре, пък за цената - още по-добре. Тъкмо до септември ще има повече мами от форума,к оито са я ползвали и ще има актуални мнения Peace http://www.kasidabg.com/zooper-zooper-boogie-navy-blue.html Има и клипче с демонстрация.
И да, триколките са стабилни, когато са направени добре Peace

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 08:41 от Асенцето :)

# 214
  • София
Ирина, първо хубаво си помисли дали се налага амнио. Аз го направих защото съм на 37 и 5 мес., а плюс това резултата от 2-рия скрининг ми беше на ръба!
Ами аз, както казах, съм на 37 и 9 месеца. Ние май сме наборчета Hug Heart Eyes
И, като се има предвид, че ме пращат на втори БХС /а първият беше 1:5700/ и, че вторият дава фалшиво - положителни резултати....Ами не виждам смисъл да правя втория, защото няма да ми даде отново ясна индикация. И така - решението ми е взето. Praynig Най-вероятно още този петък ще мина през процедурата. Днес ще говоря с Мазнейкова и ще ви пиша! Praynig

# 215
Здравейте мами!
Аз докато ви изчета доста време мина.
Относно количките съм напълно съгласна с Асето,че те са продължение на ръцете ни и наистина е необходимо количката да е утвърдена марка(с нея сме по цял ден,все пак).
Честито на всички които вече знаят пола на бебешорите си stork-boy stork-girl
Като ви слушам за тези изследвания осъзнавам че в малките градове докторите са светлинни години назад.Добре,че имаме по големи градове на близо с повече специалисти.
Искам да помоля  мамите от Варна да споделят
 някакво мнение за д-р Давидков,за което им благодаря предварително.
Janis_J радвам се ,че всичко с теб е наред и сте живи и здрави!
Хайде засега ви казвам,чао.По-късно пак ще се включа Heart Eyes

# 216
Добро утро на всички! Grinning Асе на мен също триколите ми харесват,но да си призная първо че нямам опит и второ си харесвам толкова много на картинки,а като се роди бебето и то е ватре незнам какво ще стане Grinning Много ми харесват моделите на Куини и маи са доста лекички!!!
А за кремовите аз лично ползвам Мустела специално за мами и нямам никакви оплаквания... newsm53 Пожелавам на всички сланчев и усмихнат ден!!! newsm62

# 217
Имах триколка. Това е количката, която мразех. Невероятно тежка, тромава и трудноуправляема. Да не споменавам колко лесно се обръщаше настрани и ако не бяха коланите за детето, сигурно щеше да е неколкократно с паважна екзема ooooh!
Ако имате избор - гледайте да е с 6 колела, т.е. 2 задни големи и отпред по двойки малки и много подвижни.

# 218
Добро утро, момичета Flowers Bouquet Желая хубав ден, макар и дъждовен Simple Smile
Stryper, виждам, че Асенцето ти е отговорила вече за мазилата. Аз лично ползвам Дермоластин. Дерматоложка ми го препоръча, след като се обринах от Джонсън. Но така или иначе има доста време до края, после може друго да пробвам. Стриите обаче са наследствени, а моето майче ми е оставило досто добро наследство в това отношение  ooooh! Мисля, че няма да ми се размине и вечер се мажа с преварен зехтин. Дано поне излезнат по-малко, че ...  #2gunfire
СебаМед е една страхотна марка. Аз лично я ползвам от години, дори и сега, когато съм бременна. Мисля и бебешорчето с нея да мажа.  Heart Eyes
Иринче, стискаме палци и после да кажеш  Heart Eyes
Триколките и на мен ми харесват и ми се виждат доста стабилни, защото са с големи колела. Ама знам ли? Май трябва да се разходя  из магазините и да ги видя по-отблизо, че така на картинка всички са ок, но като видиш на място за какво става дума си е друго  Wink

# 219
Ей, Веч, не така категорично Hug Бутам си Зап-чето с огромен кеф Grinning
Вики, на Куини триколките са страхотни. Сега ще ти покажа най-добрата им Grinning http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=3324 Ей това е страхотно просто. Има опциите, които са показани на линкчето, което пуснах в предния пост, обаче.. обаче си е Куини Peace Става от новородено до... докато не решиш, ч ти е тежко. А няма да ти стане тежко ако нямаш стълби за слизане и качване. Количката не е от най-леките, но се бута точно с един пръст. В продавалника в момента стои едно такова ново! Ползвано 2-3 месеца, в червено.. за 400 лв.

# 220
Асе, този Zooper много обемен в сгънато положение, бе! ooooh!
Аз си търся тип чадър (и съм си харесала вече няколко, де Wink.

И да ви кажа за стриите да не втелясвате толкова със скъпите мазила и т.н. В крайна сметка всичко опира до ген. Ако по природа кожата е достатъчно елестична, няма да се нацепи дори и да не се маже с нищо. Ако не е - ако щеш се мажи с мазило за 1000лв, пак ще се нацепи. Е, може би по-малко ще бъде, но все пак това е положението.

# 221
Добро утро бърбораникииии! Heart Eyes Много сладки приказливки сте всички.
Аз като ви чета за БХС и амниоцентезаи се сетих, че дори и да открият при мен риск след БХС, то ще е след две седмици, когат о ще съм в 20г.с.. Та в този ред на мисли си викам - добре че реших на своя глава да направя прегледа 11-13г.с. при Янкова. Аз за тези БХС изследвания съм чувала от лекари, че не били никак точни.
Sheila, благодаря ти за съвета. Аз така мисля и да правя. Надявам се като продължа гимнастиката да има също някакъв ефект. Спорта ми е страстта, така че няма да се  отказвам от него в никакъв случай  Naughty.
Janis, миличка напълно те разбирам какво си изживяла. Аз по принцип съм голяма "фераристка" с колата - по думи на мъжа ми. Той всеки път ме пита как така не правя катастрофи пък аз недоумявам защо мисли така. А сега като че съм станала малко по-чувствителна и само като си представя такава ситуация като при теб и ми става притеснено. Има разни откачени дето не знаеш какво ще направят ако дори им одраскаш колата или без да искаш ги засечеш.

# 222
Привет, мами!
Днес как се е намръщило навън, надявах се на слънчице като вчера.
Els, ако може пусни някой линк за количка тип чадър.

# 223

И да ви кажа за стриите да не втелясвате толкова със скъпите мазила и т.н. В крайна сметка всичко опира до ген. Ако по природа кожата е достатъчно елестична, няма да се нацепи дори и да не се маже с нищо. Ако не е - ако щеш се мажи с мазило за 1000лв, пак ще се нацепи. Е, може би по-малко ще бъде, но все пак това е положението.
Добро утро Wink Елсче,100% в целта според мен,точно това съм сигурна.Първия път се маzах(ако съм писала иzвинете ме Embarassed)с масло от Пшеничен zародиш на Икаров,нямам стрии,а сега се мажа с лосиони zа тяло,които си харесвам по принцип,иначе мисля с олио zа бременни на Бюбхен да пробвам,ама като ми порасне още корема.Въпроса е просто да се мажеш с нещо,каквото си харесаш..А помня по към края един побъркващ сърбеж по целия корем от пъването #Crazy ...
Айде сега и аz като Шейла,ама хич не слагате снимки в тоя албум Close .Я колко сме в списъка,а колко малко снимки има..Аz щом се справих,всички ще могат.
Целувки на всички и весел ден Mr. Green

Последна редакция: ср, 09 апр 2008, 10:15 от desi manova

# 224
Ето ви нещо, което се сгъва на чадър, въпреки,ч е е с цяла дръжка http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=134929&cat=3 При това цената му е много добра, при положение, че е и със зимен кош. Ако на някого му се купува от сега и не се тревожи, че количката е ползвана (въпрек, че 4 месеца направо си е нова) - да пише смело на момичето Grinning

Общи условия

Активация на акаунт