Да можеше тъй на шега, септември да дойде СЕГА!

• 13 939
  • 299
  •   1
Отговори
# 75
Асе, хей, ако имаш парата, харчи я Wink
Ние купихме една скъпа количка преди първата девойка да се роди и нея само като легълце я използваме из къщата през първите няколко месеца. Иначе си ги нося в слинг. Тя като стана на 2 години и пътувахме през Хонг Конг, купихме една лека лятна количка за 10 долара и това е. Повече не ми трябва. Тези сериозни колички не мога да им свикна.
Чайничето за носа си го поръчах по интернета, че не можах да намеря нищо тука наоколо. За сега използвах една торбичка с дупка в единият ъгъл да ме пооправи малко. Цялата се олях с него, но ми помага.

Кой друг спортува? Днес едвам минах по програмата, явно нещо съм болна/настинала и не съм в пълна сила.

Кой каза нещо за ориз с гъби и кайма? Искам! Каква е рецептата?

# 76
Привет мами!
за биричката, гади ми се само от идеята, но пък някога ми се допива глътка леко, газирано червено вино(ако може и да е сладко) то си стана сок май Grinning
Никога не съм изпивала цяла бира, ма той май и половин не съм, алкохола ме отвращава, но си мисля, че трябва да се пие толкова, че да не се чувстваш опит, да не говорим за напит защото ако майката е  Crazy как ще се чувства 150 грамовото бебе вътре.
За цигарите направо се дразня, не влизам в заведения където нямам шанс да си дишам свободно и не позволявам у нас да се пуши, а сега още повече. Познавам  много мами, които пушат здраво- смятам, че е абсолютен егоизъм що се отнася до бебенцата.
Сори, че съм толкоз крайна  Wink
За количките имала съм 5-6 и никога не съм сполучила на лятна от тези леките.
Много неудобни все. Харесват ми комбинирани, леки. компактни, с големи пластични гуми, последно случих на такава, но не съм я намерила в нета, ще пусна линк по късно.
Струваше към 300 лева, а цяла година съм возила и двете деца на нея и сме излизали наистина редовно.
Носенето на количка до 5-я етаж е кошмар, по добре да си стои в колата или в гаража Wink
Добре дошли на новите мами!

П.п.его я: http://www.pakostnik.com/bg/pics/5092541701.jpg и отново:http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=2283
Много стабилна, издръжлива и удобна, а през зимата я ползвам с допълнително чувалче.

Последна редакция: пн, 07 апр 2008, 17:53 от Mariam777

# 77
Ирини, питаше за разкази на мами от чужбина. Бях писала в една от първите теми - на сайта на Естествено разказа за терсенето човек е моя. В смешната тема в Майките път е за второто ми раждане (някъде към 21 страница май беше)
Аз ще си чакам търпеливо резултатите от амниото и тогава ще ви кажа цвета на щъркелчето.

Ве4 можеш ли да дадеш линка за смешната тема. В този форум има толкова много неща, че съвсем почвам да се обърквам. Пак и с търсенето май не съм много голяма специалистка. Banghead

А само аз ли останах дето не съм си усетила бебето? Вече почнах да се побарквам. Чудя се дали се далжа на сланинките, които имам на корема. Предната седмица чух сърчицето на бебето, та значи си е ватре, ама аз защо съм толкова безчуствена  newsm45

# 78
petka80, нямаш никаква причина за тревога!
Аз съм вече 17 седмица, а в калкулатора от Бг мама http://www.bg-mamma.com/site/component/option,com_wrapper/Itemid,38/излиза, че трябва да започна да усещам бебето към средата на април..., аз го усещам вече от месец.
С предишните деца не е било така.
Мари, която сега е на 4 години много късно започнах да я усещам, но си беше всичко наред и после се оказа едно много шавливо бебче, случвало се е хората да избухнат в смях на някоя от големите опашки по супермаркетите защото корема ми (8-9 месец) беше толкова голям и толкова подвижен на моменти, че беше наистина смешно Grinning
Хич не се тревожи, а се радвай на мира, който имаш сега, че после не само ще рита ами ще излезе, ще е гладно и т.н.
Та радвай се днес Peace

# 79
petka, не се притеснявай, и аз не мога да се похваля че го чувствам малкото човече, въпреки че вече съм в 19 седмица. Особено като е първо бебе, а и ако плацентата е предна, това усещане се случва по-късно. Но няма да ни подмине, успокой се.  Peace

# 80
Аз също не усещам бебето непрекъснато! Hugот вчера вечерта не съм го усетила!!няма място за безпокойство!Според календара на бг мама трябва да го усетя от 13 до 27 април newsm78ее аз малко го усетих вчера почти навреме според мен!Но не е такова каквото си го мислех!Не е непрекъснато и силно или нещо такова  Winkнаистина сега имаме все още малко спокойствие!И на мен ми казват че като се започне с ритането край със спокойните нощи Hug

# 81
  • София
Относно количките - аз съм по-скоро за типично зимните, а за лятна - друга. т.е. обичам тези зимни, които са си с кошче, заградено отвсякъде с твърда стена. (класическите от едно време)

С дъщеря ми ползвах Макси Кози, като вместо зимен кош я слагах в портбебе с една пеленка отдолу. Така количката е по-лека, а пък на бебето пак му е топло.

Иначе за лятото обикновените летни колички наистина са много практични- леки са и лесно се транспортират. Със сина ми, обаче, купувах на два пъти, защото първата се счупи. С дъщеря ми си ползвахме Максито- нямаше как, инвестицията трябваше да се експлоатира докрай.  Sunglasses Само да не беше глупостта ни да я оставим да ни я откраднат.....  ooooh!

Аз си харесах един модел на Чико, който Асето беше препоръчала преди няколко темички- мисля, че се казваше Duo. За цената от 550 лв. наистина предлагат доста екстри- зимен кош, чувалче, дъждобран и кошница за кола. Притесняват ме две неща- че дръжката не може да се обръща, и че задните колела не се въртят на 360 градуса.  newsm78 За съжаление, абсолютно ми е невъзможно да инвестирам кой знае каква сума в количката и затова се оглеждам и за по-евтини варианти- попаднах на това:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3667
Този модел има въртяща се дръжка и всички колелета могат да се въртят.

Някакви отзиви за тази марка (Бертони)?

петка80, спокойно, не си само ти- аз също още нямам никакви "знаци" от бебето.  Laughing

Хареса ми калкулаторът от БГ-Мамма.  Simple Smile Според него трябва да усетя бебето в периода между 24 април и 8 май.

# 82
 #Cussing out   До сега писах и тва чудо ми батиса съобщението някъде.  Та сега набързо. Виждам че ни вълнуват еднакви неща. Аз също се напрягам да разпозная движенията на бебето от другите действия и процеси протичащи в тази част на бодито и тамън съм почти сигуреско че е бебешора и земе че излезе някой газ  Sick та земе че обърка тотално всичко и целият процес на дебнене започва от начало. Малко ме хваща срам от мене си, че още не съм сборила това усещене, но се успокоявам с това че предният път беше  newsm78...миналият век...хи-хи. Момичета вие по колко курса през ноща имате до 00 ? Аз си мисля вече там да си постеля. Тази нощ ги броих - таман 5. Вече забравих кво е спане.  Вие как сте със спането. Днес осъзнах 4е май скоро сън няма да видя. Сметах го още 5 месеца и после около година две ( туй от опита до сега ), па ако се науча и да не ям....май се размечтах. Много ми е кеф че се престраших да пиша. Сега отивам да водя дзверчето на танци и после с удоволствие пак ще се включа. Поздрави.

# 83
Здравейте,кокони StopТъкмо да започна да мрънкам,че от миналата вечер не усещам дребната да ме рита и се поуспокоих,че не съм единствена.Цял ден днес ми е изнервено за това.Дебна,ослушвам се,навеждах се да я разбутам,ама-не SickНещо ме е подгонила параноята Crazy
Ей,днес май момчета са раздавали?  bouquetДа са ви честити малките пишльовци Hug
iriniii-какво става,съкровище???Още не си се появила да докладваш резултатите Naughty

# 84
Суиткидс, защо ти е да се въртят задните колела Thinking Бертони - НЕ! Мони - НЕ!
И не си мислете, че съм някаква снобарка, дето гледа само от лъв нагоре. Има хубави колички на сносни пари, които ще издържат дълго. Peace
А наистина не ти трябва обръщаща дръжка, още повече, че няма нужда непрестанно да гледаш бебето Grinning И сама знаеш това Grinning Кортината дуо на Чико е много хубава количка. 10 кг. е, което за комбинирана си е добре на тежест Grinning С кошницата е малко по-тежка, но пък се ползва само докато бебочето е по-лекичко Wink Зимен кош няма. Просто количката ляга напълно и става за новородено. Има добро покривало, но аз бих взела и чувалче Grinning или поне от тези плътните пелени, които имат ципче или копченца Hug
За съжаление евтините колички, понеже не могат да предложат здравина и залагат на всевъзможни екстри, които привличат майките в началото. Обаче после Sick Колелата вече не се въртят така. Виждате, че материите на другите колички се почистват по-лесно.., че не се разнищват (с първата ми количка много си изпатих, та говоря от опит)

# 85
Добра ви вечер момичета Simple Smile

ВАЕ, и ти като мен. В началото повече ставах до тоалетната, сега само по 1-2 пъти, слава богу Simple Smile
uanda, и аз като не усещам бебо и почвам да се чудя какво става... Тъкмо се почудя, попритесня и то - бам - ритничето отвътре Simple Smile Много ме кефи как ме побутва отвътре. Направо цялата се размазвам от кеф  Mr. Green  Днес доста шава, усеща се повече от миналата седмица... Аз, когато не рита, си го обяснявам с това, че сигурно спи. Така че не се притеснявай  Hug
sweetkids_mama, аз този модел си бях харесала Simple Smile Гледах я в един магазин, стори ми се хубава. Ама скоро гледахме с майка ми една друга (забравих марката) и май на втората ще се спра, защото имаше такъв кош за новородено и като се махне, отдолу остава летния вариант. Реших, че ще е удобно, като съм в някоя друга стая, бебока да си е в коша при мен Simple Smile Цената беше същата като на тази Бертони... Ако се сетя за марката, ще ти пиша... И аз нямам възможност да инвестирам големи суми в колички и т.н., на първо четене е жилище...  Wink

# 86
  • София
sweetkids_mama , доста добре изглежда тази количка за цената си newsm78 - браво за находката. Ще си я запаметя при потенциалните покупки. Simple Smile Бертони ми беше само шезлонгът на Павел. Супер доволна бях от него, ама едва ли е много показателно Sad
Уанде, и мен никой 100-грамов нежньо не ме е закачал вече 3-ти ден newsm78. Добре, че утре съм на консултация Praynig

# 87
  • София
А наистина не ти трябва обръщаща дръжка, още повече, че няма нужда непрестанно да гледаш бебето Grinning И сама знаеш това Grinning
Въпрос на виждане - Аз лично много държа на обръщащата се дръжка! До такава степен, че ни бих взела летен вариант без обръщаща се дръжка Crossing Arms

# 88
Моарейн,Иринка Hugабе как да не се тръшка човек newsm78Преди дни,когато започна да ме сритва,та чак подскачах,беше сутрин и вечер,а сега от вече два дни не ме ритала така newsm78Сякаш усещам нещо там в мен,ама знам ли... newsm78Пък съм такава сценаристка CrazyДай ми да си предстявям какво ли не devilА!И днес пак влезнах в чуденка.Моят лекар ми каза,че плацентата ми е в ляво,към задна стена на матката,а днес като си разгледах листа от амниоцентезата,пише;"Плацента по предна стена" newsm78 #CrazyЕ,това вече не мога да си го обясня #Crazy

# 89
  • София
На мен на един от прегледите на УЗ ми пише - плацента - висока задна. За резил да питам - кво значение има и кво значи това? Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт