Да можеше тъй на шега, септември да дойде СЕГА!

• 13 921
  • 299
  •   1
Отговори
# 165
Janis_J, радвам се, че всичко е наред.

По повод катастрофата на Janis_J да раzмахам zаплашително и напомнящо пръст  Naughty . Слагате ли колани като се виzите или карате? ЗАДъЛЖИТЕЛНО трябва да сте с колани. Сестрата на мъжа ми миналата седмица е блъснала една кола (била  е беz колан раzбира се, нали да слагаш колан е срамно) и при спорост 40км/ч си е ударила главата във волана. Реzултатът е леко моzъчно сътресение. Само като си представя как една бременн жена в такъв случай би си раzмаzала корема във волана и тръпки ме побиват...

И пак да продължа с раzмахването на пръста, нали не сте zабравили zа кошчето zа кола? Ама на теzи тема ще ви емна след няколко месеца, че сега е рано  Embarassed Аz съм малко досадна на тема беzопастност в колата, но моля да ме иzвините.. всичко е в името на сигурността на нашите деца.

# 166
  • София
По повод катастрофата на Janis_J да раzмахам zаплашително и напомнящо пръст  Naughty .

Рапортувам веднага, че винаги си слагам колан, дъщеря ми се вози със седалка, и бебето ще се вози само в столче.
Никога не е излишно да се напомня за тези неща.  Peace

# 167
данип, ЧЕСТИТО  stork-girl

по повод коланите - на мен понякога ми за опъва на мини коремчето Simple Smile и си го слагам като бакшишите - закопчавам го зад мен и прехвърлям пред себе си само горната част. не забравяйте че на по новите коли, ако не е закопчан колана не се активира еърбега

# 168
Веч, мерси за разяснението. Не знам тук да препоръчват пиенето на Омега3. Ние с мъжа много обичаме риба и ядем почти всяка седмица, а сега като стане сезона на скарите сигурно и по-често Simple Smile надали е достатъчно за набавянето на необходимото количество, но се стараем Wink

Дани, честито розово щъркелче!

# 169
  • София
Ирина, не мога много да помогна за амниоцентезата- по-скоро трябва да се намесят момичетата, които вече са си я правили, да кажат за какъв срок записват часове.  Thinking

Намерих само това:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=95948.0
http://www.zarodish.com/fmc-home13.htm
[http://www.vgdimitrova.hit.bg/patients.html- това може би най-много ще ти свърши работа.....

Вижте поканата за тази среща за "Правата на бременните", организирана от Еврофутбол-
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282615.0

# 170
Мамита имам въпрос!Майка ми ми забрани да боядисвам яйца сега за Великден каза че не било хубаво  newsm78не трябвало бременна да боядисва!тя не боядисвала когато била бременна и с мен и с брат ми!Та за това искам да ви попитам знаете ли нещо по въпроса newsm78

# 171
Мирка, има цяла тема по този въпрос в "Майки". Аз дори днес си купих боя Mr. Green

# 172
  • София
sweetkids_mamma  bouquet
Както винаги се много ангажирана и полезна. Благодаря ти много!

# 173
Mirkata_21 , ооооо, аz zнам хиляди неща... И косата не трябва да си режеш. Защо точно... тук мненията се раzминават. Едни каzват да не му отрешеш пишката, други акъла. Моето лично мнение е, че просто на някоя zла баба едно време и се е искало бременните да се чустват гроzни, рошави, мърляви, иzвергнати и все такива неща и zа това е пускала всичките слухове. А сега куцо и сакато и вярва и ги спаzва. Бабата сигурно сега умира от кеф, че толкова бременни се чустват непъноценни човеци, остават беz боядисани яйца zа великден и приличат на чуми в главата...

Не вярвай на такива неща, ще живееш много по просто и щастливо. Аz ще боядисвам яйца, никой не може да ми отнеме радостта покрай Великден.  Crossing Arms

# 174
Здравейте, мамчета!
Ама какво хубаво време е днес! Прекрасно, само за разходка. След малко свършва работния ден и изчезвам да събирам слънце.

За колана да си кажа, че винаги слагам. Но и мен малко ме стяга в долната част на корема. Заради това непрекъснато го придърпвам по време на шофиране. Мъжа ми е на мнение, че е по-добре да не го слагам, ако ми пречи. Но аз съм упорита.

Vilistar, в Хасково има 3Д в частната клиника "Хигия". Не съм ходила там, но знам, че със сигурност имат.

Аз съм си запазила час за фетална морфология за петък в Пловдив. Дано да успея да отида, че имам доста работа. Ако не ще си отложа часа за другата седмица, няма да е късно.

# 175
Здравейте, мамчета!
Ама какво хубаво време е днес! Прекрасно, само за разходка. След малко свършва работния ден и изчезвам да събирам слънце.

За колана да си кажа, че винаги слагам. Но и мен малко ме стяга в долната част на корема. Заради това непрекъснато го придърпвам по време на шофиране. Мъжа ми е на мнение, че е по-добре да не го слагам, ако ми пречи. Но аз съм упорита.

Vilistar, в Хасково има 3Д в частната клиника "Хигия". Не съм ходила там, но знам, че със сигурност имат.

Аз съм си запазила час за фетална морфология за петък в Пловдив. Дано да успея да отида, че имам доста работа. Ако не ще си отложа часа за другата седмица, няма да е късно.

neni78, моля те сподели в коя клиника и кой лекар в Пловдив си си запазила час за фетална морфология, че искам и аз да си направя едно изследване, а не съм се ориентирала все още къде (аз съм от Габрово) и си мисля, да отида в Пловдив е по-добра, отколкото в София. Ако искаш може и на лични   bouquet

# 176
Ирина, ти май си закъсняла за амнио. В нашата разяснителна диплянка пишеше, че се прави между 13 и 16 г.с. Аз бях в 17 и бях леко притеснена, но никой не ме върна, че съм с 3 дни отгоре.
Може Съншайн да даде по-подробни сведения, ако знае, защото все пак е специфично изследване.

# 177
Здравейте момичета,

аз тези два дена нещо все бързам и незнам кое по напред ooooh!
Честити гащи на всички мами дето знаят в какъв род да наричат малките човечета в коремите им.   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Аз ходих вчера в Шейново на скрийнинг и ми взеха кръв и сега ще чакам 2 седмици.
Рени, видях, че и ти си ходила вчера за изследвания. в ЖК ли беше? Аз бях там към 12:30 часа. Дали не сме се засякли?
Да ви се оплача - качила съм още 4кг! Незнам какво да правя вече - ям почти само салати за обяд и вечеря.  ooooh!
Вчера ходих в Premaman, но направо съм разочарована. Един панатлон си харесах - спортен 120лв. Ами той да беше панаталон нормален а той - тип чувалче, за бременни какъв може да е. днес мисля да отскоча до този на пазара под колоните, но незнам дали ще го хвана.
Имате ли представа до колко часа работи?

# 178
  • София
Ирина, ти май си закъсняла за амнио. В нашата разяснителна диплянка пишеше, че се прави между 13 и 16 г.с. Аз бях в 17 и бях леко притеснена, но никой не ме върна, че съм с 3 дни отгоре.
Може Съншайн да даде по-подробни сведения, ако знае, защото все пак е специфично изследване.
Тук не е така, Веч.
Тук пише, че се прави до 19-та /а някъде и до 20-та/ седмица
А сега де?!?! newsm78

# 179
Janis_J, радвам се, че всичко е наред.

По повод катастрофата на Janis_J да раzмахам zаплашително и напомнящо пръст  Naughty . Слагате ли колани като се виzите или карате? ЗАДъЛЖИТЕЛНО трябва да сте с колани. Сестрата на мъжа ми миналата седмица е блъснала една кола (била  е беz колан раzбира се, нали да слагаш колан е срамно) и при спорост 40км/ч си е ударила главата във волана. Реzултатът е леко моzъчно сътресение. Само като си представя как една бременн жена в такъв случай би си раzмаzала корема във волана и тръпки ме побиват...

И пак да продължа с раzмахването на пръста, нали не сте zабравили zа кошчето zа кола? Ама на теzи тема ще ви емна след няколко месеца, че сега е рано  Embarassed Аz съм малко досадна на тема беzопастност в колата, но моля да ме иzвините.. всичко е в името на сигурността на нашите деца.

Подкрепям с 2 ръце!!! Peace Peace Peace Въпреки, че на мен колана сега ми минава точно през порасналия корем, та си го държа с ръка хлабав.
А пък като видя 3-4 годишно дете право между предните седалки, за да гледа, направо ooooh! ooooh! ooooh! ми нали вече е задължително да возим децата в седалки....тия освен, че са в нарушение са и чиста проба малоумни (извинете за силната дума, ама...)

Общи условия

Активация на акаунт