ОКТОМВРИЙСКА мама хапва таратор, а месото й мирише на обор

• 13 216
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Ейййй, Елица, наистина ли!!!? Ама може ли така? Ако успееш да ме запишеш, ще съм ти много благодарна!   Hug Нямам претенции за ден и час. А онзи доктор, за който говориш, може би е Яков от Майчин дом. Той ми беше другият вариант, но Балев ми го препоръчаха повече хора.

Енигма, това ми е много познато, преди се смяташе едва ли не, че жената е ялова, ако роди момиче. Говоря за периода, когато аз съм била малка, но и сега има подобни случаи... въпрос на манталитет. Добре, че съвременните татковци не подкрепят подобно поведение от близки и роднини.

П.П. А, ето за такива дядовци става въпрос... каквито ги описва Елица...  #2gunfire

Елина Малина, аз лятото ще си почивам на Шабла, ще пека корем и ще закалявам баткото. И аз нямам търпение, само да се дипломирам юли, че да ми мине това бреме от главата...

# 151
elina malina пропуснала съм да ти кажа добре дошла при нас  Embarassed   bouquet Часът при Марков ми е за 15:00 а доколкот помня Еличка беше май някъде към 16ч. Ще се разминем  Grinning
Мими и за мен най- важното е детето да е живо и здраво ,но няма да крия, че повече ми се иска да е момиченце  Wink
elissa_kv еее  Close как няма да ти стане обидно - егати  Close  #2gunfire

# 152
А я да питам, че все забравям. От коя седмица започват да гледат през корема? Моя мъж не се удържа вече, дава зор да идва, но аз съм категорична, че само като станат прегледите през корема. Simple Smile

# 153

Енигма, сетих се за една случка! И аз се чувствах по същия начин....
Като се разхождахме с количката (8 месец да е била тогава Вали) и един дядо ни спира, а тя облечена в рокля, с дантелки, фибички, цялята в розово... но количката е синя! И дядото казва: "Майка героиня, браво!" , аз се смея и той "Момче е нали?". ? Аз го поглеждам и казвам ,че е момиче! А дядото се обърна, тръгна си по пътя сърдито и вика през рамо: "Не си майка - героиня!"  #Crazy
 Стана ми много странно .... и малко обидено!  newsm78

На тия неща трябва да се гледа с огромно снизхождение  Joy
Моя дядо смяташе, че ако детето е момиче, то значи нищо не е направено като хората, забравя всеки път да ме поздравява на вратата от унес като види малкия...
Подобен род изяви и изявления са привични само на мъжете - те не са раждали, освен собственото си 'достойнство' трудно могат да възприемат някой друг чарк за геройски, какво очаквате, имайте милост към тях  Joy Joy

# 154
Много е лесно да "посадиш" краставица и да извадиш краставица, ама да пъхнеш краставица, пък да излезе слива, си е цял художествен майсторлък  Joy

Това в кръга на майтапа, не знам дали дядото ще го разбере  Joy

# 155
Ето ме и меееееееен!
Благодаря ви за подкрепата момичета вече спокойно мога да си запиша час за фризьор,че не се понасям.Още повече ,че съм с  дълга коса и немога вече да се вчесвам като хората само я дърпам и я късам докато се среша hahaha

И на мен ми се е случвало това с дъщеря ми тя облечена цялата в розово(опашки нямаме щото нямаме много коса),но с рокля и те ме спират и ме питат момченце  е  нали? hahaha JoyУЖАС егати кошмара
Моите роднини и близки нямат претенции към пола на бебето,въпреки,че всички ни пожелават момченце Praynig.но и ние като родители искаме да се роди живо и здраво пък каквото ще да е.Няма да го върнем я.Майка ми тайничко (като мен )се надява да е момък,понеже и брат ми има две момичета и ние 1 и иска малко да е мъжка баба,нооооооооооо
Добре дошли на новите мами  bouquet
отивам да опъна малко кокалите ,че след малко пак сме в парка да мятаме крачоли Hug

# 156
  • Варна
Моя мъж, като горд татко, се хвали какъв добър художник е! - да направи такова нежно и красиво  момиче!  Hug Heart Eyes Нищо, че сега на 3 е такава щуротия... бие ги в яслата и момчетата! Simple Smile

feel_u, прати ми на ЛС трите ти имена (предполагам по име записват), но ако има нещо ще ти звънна да те питам - дай си и мобилния. Ще ходя другия петък - 18.04

# 157
feel_u ей тва ако не го кажа на свекър ми те на  Joy
Мими моят доктор каза, че от 14 седмица всеки месец ще ме гледа на ехограф/коремен/ и някъде към по крайните месеци ще има вагинален преглед да се види шийката на матката как е. И сега мисля другата седмица да взме таткото с мен  Grinning
Krusteva никва милост  Laughing

# 158
Има и нещо друго, съвсем научно, но в пряко потвърждение на художествената стойност на момичетата. В България не се раждат повече момичета, а повече момчета, нещо повече - това е тенденция в цял свят, от как свят светува  Laughing
Всички сте чували, че жените в световен мащаб са повече от мъжете. Тогава къде е уловката? Много просто - при мъжете процента смъртност е много по-голям отколкото при жените. Във фертилната възраст /около 20-40/, мъжете са много повече от жените с цел по-добра възможност за възпроизводство. Едва след този период, в следващите възрастови групи, започват да преобладават жените...
Това го четох в една етологична книжка на един руски автор.
Само за справка, гугъл може да ви сподели, че за последните две години /за толкова проверих набързо/ в БГ е точно така...

Четох някои предишни постове и реших да разсея това впечатление за раждането на повече момичета по принцип. Всички мами на момичета могат тайничко да се погордеят с произведенията на изкуството си  Wink

# 159
  • Варна
Има и нещо друго, съвсем научно, но в пряко потвърждение на художествената стойност на момичетата. В България не се раждат повече момичета, а повече момчета, нещо повече - това е тенденция в цял свят, от как свят светува  Laughing
Всички сте чували, че жените в световен мащаб са повече от мъжете. Тогава къде е уловката? Много просто - при мъжете процента смъртност е много по-голям отколкото при жените. Във фертилната възраст /около 20-40/, мъжете са много повече от жените с цел по-добра възможност за възпроизводство. Едва след този период, в следващите възрастови групи, започват да преобладават жените...
Това го четох в една етологична книжка на един руски автор.
Само за справка, гугъл може да ви сподели, че за последните две години /за толкова проверих набързо/ в БГ е точно така...

Четох някои предишни постове и реших да разсея това впечатление за раждането на повече момичета по принцип. Всички мами на момичета могат тайничко да се погордеят с произведенията на изкуството си  Wink

Wink Любопитна информация! Горда съм.. и още как!!  Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 160
Има и нещо друго, съвсем научно, но в пряко потвърждение на художествената стойност на момичетата. В България не се раждат повече момичета, а повече момчета, нещо повече - това е тенденция в цял свят, от как свят светува...  Laughing

Абсолютно си права, живяла съм в заблуда относно по-големия брой момичета...

Като ми остане време ще проверя как е положението в Русия, интересно ми е там как е... По принцип, от времето на войните мъжете там са кът, на няколко рускини се пада по 1 мъж, затова си имат популярност, че са разюздани като стане въпрос за мъже /да ме прощават ако тук има някоя мама с руска кръв/, това е насаждано в главите им с години. Отплеснах се  ooooh!

# 161
  • София
Мими, мен онзи ден първо ме гледаха с кормен, но после довършиха прегледа с вагинален. Аз също не исках мъжът ми да присъства ако прегледа е с вагинален. Даже ги питах предварително. Да обаче коремния не се оказа достатъчен (ходих за скрийнинга все пак и си трябват точни измервания). Мъжът ми тогава реши да ни остави насаме, Ђза да не ме притеснява, но му казаха да остане, а на мен ми дадоха да си облека специална поличка като мажоретка бях Laughing Просто лежах на едно легло и не бях разчепатена като на магарето в другия кабинет.

# 162
А я да питам, че все забравям. От коя седмица започват да гледат през корема? Моя мъж не се удържа вече, дава зор да идва, но аз съм категорична, че само като станат прегледите през корема. Simple Smile

Мен от както съм си направила теста за бременност и той беше "+", все през корема са ме гледали  Thinking

# 163
Много се радвам за всички мами,който знаят пола на бебето си   bouquet
да ви питам коя седмица сте?аз мислех,че може да се види чак 21 седмица някъде newsm78

# 164
Докато се събудя и вие сте изписали 3 страници!
Кога успявате? Аз не ходя на работа и едва изчитам всичко, а пък мамите с дечица как ли се справят?
Някой беше писал, че иска да си има ехограф вкъщи и да си гледа бебо. Аз още отдавна съм си поръчала на мъжа, викам му "Ще се научиш да гледаш, и други мами ще искат да идват...".
Не съм ходла на ехография повече от 2 седмици и вече не издържам. Не е заради пола, а просто искам да знам, че всичко е ОК. Миналата седмица ходих да се запиша на ЖК, но докторът не ме и погледна на ехограф:( Тук е само един лекар като избор за ЖК, имаше 15 жени, 10 от които бяха от по-мургавичките. Записах се от чиста формалност, иначе пътувам до по-голям град почти всяка седмица за прегледи. Добре, че ви има в този форум, иначе голяма скука.
Все още не съм мислила да купувам каквото и да е, имам доста неща, останали от племенниците ми, а и засега не е ясно къде ще живеем с бебето. Но живот и здраве, ще се нареди всичко.
ПуканкаZ, пишеш и в Зачатие, нали? Аз спрях аспирина, останаха само вливания на Интралипид, надявам се и с тях да приключа скоро.

Хайде спирам, че сигурно 10 нови поста сте пуснали междувременно.

Последна редакция: пт, 11 апр 2008, 14:54 от kali_k

Общи условия

Активация на акаунт