ОКТОМВРИЙСКА мама хапва таратор, а месото й мирише на обор

• 13 212
  • 290
  •   1
Отговори
# 165

Като ми остане време ще проверя как е положението в Русия, интересно ми е там как е... По принцип, от времето на войните мъжете там са кът, на няколко рускини се пада по 1 мъж, затова си имат популярност, че са разюздани като стане въпрос за мъже /да ме прощават ако тук има някоя мама с руска кръв/, това е насаждано в главите им с години. Отплеснах се  ooooh!

Ето една интересна статия тук

А я да питам, че все забравям. От коя седмица започват да гледат през корема? Моя мъж не се удържа вече, дава зор да идва, но аз съм категорична, че само като станат прегледите през корема. Simple Smile

Мен от както съм си направила теста за бременност и той беше "+", все през корема са ме гледали  Thinking

И при двете ми бременности, при първия преглед /5-6 седмица в моя случай/ са ме качвали на магарето + ехограф, според мен е стандартна процедура с цел да се видят определни неща.
На следващи прегледи никога не съм била на магаре, винаги с ехограф. Или вагиналния е проблем?

# 166
Здравейте, много работа имам и затова не пиша често, но ви чета. Hug ние сме добре с бебчето.Вече сме 5,6 см до дупето,иначе към 7-8 с крачетата Laughing Днес бях на кръв и урина. Друго не мисля да правя,освен феталната.

Много е лесно да "посадиш" краставица и да извадиш краставица, ама да пъхнеш краставица, пък да излезе слива, си е цял художествен майсторлък  Joy

Това в кръга на майтапа, не знам дали дядото ще го разбере  Joy

Ей това ме съсипа Joy rotfImao rotfImbo
[/color]

Срещата остава за днес: Бариерата на паркинга към хотел Тримонциум, 17.50ч

# 167
  • София
Я ми препоръчайте някоя хубава книга за бремеността, че утре ще пращам мъжо да ми купи та да имам занимателно четиво докато лежа!

# 168
  • Варна
Я ми препоръчайте някоя хубава книга за бремеността, че утре ще пращам мъжо да ми купи та да имам занимателно четиво докато лежа!

Аз чета на Д-р Спок книжката, но ми е старо издание и не знам дали я има! Иначе си купувам сп. Мама.

# 169
Книгата на Спок я има ето тук

Аз си поръчах друга от books.bg преди две-три седмици, много доволна съм от тях, изключително акуратни, поръчката беше за доставка в период 14-16 часа, те дойдоха в 14.00 при поръчка в 17 на предния ден / да не говорим, че можеше да си я искам и за сутринта, ама кой да става толкова рано  Laughing/!

Та mylili, можеш да си я поръчаш и у вас вместо да разхождаш мъжа ти да я търси Wink
Можеш и да разгледаш другите заглавия, които предлагат по темата преди да избереш, има коментари за повечето.

# 170
Много се радвам за всички мами,който знаят пола на бебето си   bouquet
да ви питам коя седмица сте?аз мислех,че може да се види чак 21 седмица някъде newsm78

На мен ми казаха в края на 13-та, точно ден преди да вляза в 2-рия триместър на ФМ, рабира се не е 100% сигурно.

# 171
И на мен ми препоръчаха книжките на д-р Спок, само че аз няма да си взимам книгата за бременни, а тази със съвети как да се грижим за новороденото  Peace

# 172
Аз също бих си взела книга за отглеждане на новородено.За сега си купувам сп. "9месеца'' и моето дете - има  интересни статии за бременността,раждането ,а и за отглеждане и възпитание на дечицата  Grinning
Сетила съм се да питам,по-скоро мамите с дечица - как усетихте бебето за пръв път,по какво - ебати не знам как да задам въпроса  Embarassed ама вие ще ме разберете  Embarassed чувала съм всякакви неща и исках да питам и вас да знам за какво да се ослушвам  Grinning

# 173
  • Варна
Аз също бих си взела книга за отглеждане на новородено.За сега си купувам сп. "9месеца'' и моето дете - има  интересни статии за бременността,раждането ,а и за отглеждане и възпитание на дечицата  Grinning
Сетила съм се да питам,по-скоро мамите с дечица - как усетихте бебето за пръв път,по какво - ебати не знам как да задам въпроса  Embarassed ама вие ще ме разберете  Embarassed чувала съм всякакви неща и исках да питам и вас да знам за какво да се ослушвам  Grinning

Енигма, усещах го най-добре вечер като си легна на една страна - как се завърта и се намества и то.... Ох, какъв спомен изплува.... мммм
Много е мило, друг път изведнъж като те срита та чак ти става едно щастливо.... и радостно!
Спомням си, че много "хълцаше" моето момиче! Едно такова равномерно тупкане за известно време, оприличавам го точно на хълцане... а като се роди момата в началните месеци също много хълцаше. Даже и сега, но рядко вече! Simple Smile

# 174
И на мен ми препоръчаха книжките на д-р Спок, само че аз няма да си взимам книгата за бременни, а тази със съвети как да се грижим за новороденото  Peace
Имай напредвид че пише много неща които няма да ти влязат в употреба или ако се опитваш да ги спазваш цял ден ще преваряваш вода на котлона hahaha
Аз много исках да си взема на Спок книгата за отглеждане на новороденото но след като я разгледах реших че е безмислено да дам 50 лева за нея.Може сега да има някое ново издание с по полезни съвети от тази дето я гледах аз но след като прочетох как се къпе бебето и как се слага в кенгуро ми се дорева направо hahaha
Аз си купувам списание Моето дете и си ги събирам има много полезни неща а сега на 23.04 броят ще е с книга за отглеждането на детето до 1 год.

# 175

Бебо първо трябва да стане достатъчно голям, че да му отеснее в матката и да почне да се подпира тук и там, за да може да се усеща. Календара на форума дава тоя период от 19-21 седмица.

По спомен и аз там някъде съм усетила юнака за сефте, повярвай ми няма защо да се ослушваш, някои ритат така, че на майки са им избивали сълзи  Laughing
При мен беше точно обратното, много рядко ме е подритвал, което изобщо не значи, че е мирно дете  Joy
Все пак емоцията е неповторима, това е първият момент, в който не просто си виждал как мърда и колко е истинско...Няма начин да го пропуснеш!

# 176
Здравейте на всички мами! Днес ви открих и бързам, ще ми е много приятно да се присъединя към вас, много сте готини   Hug Аз съм 14 г.с., термина ми е 19 октомври (аз самата бях си го изчислила 16, но... док знае по-добре  Simple Smile). Гледам, много от вас знаят пола на бебчетата, а аз мислех че е раничко преди да ви прочета, пък и чак толкова не ме вълнува, само да е здравичко. Е, малко повече ми се иска момиченце, защото си имам един голям 12 годишен батко, но каквото дойде Laughing.
Гледах ви снимките с коремите и се притесних, какви големи коремчета имате вече, а на мен още въобще не ми личи. Не ми се смейте, всичко съм забравила, 12 години са минали от първия път newsm78. Много се разписах, а пък уж съм на работа Blush. До скоро!

# 177
gery_roz , тази книжка ми я препоръча личната ми лекарка. Ясно ми е, че не всичко ще ми бъде полезно, но има и много неща, които ме вълнуват и просто трябва да ги знам. Може би ще трябва някой ден преди раждането да поговоря и с педиатър по някои въпроси, не знам. Е, и майка ми ще я потормозя да ми каже някои неща, но сега почти всичко се прави по съвременни и различно от едно време начини.
Между другото аз тая книжка я видях за 5 лв. в Хеликон.

alliss3, Добре дошла в октомврийския отбор!  Hug

# 178
Добре дошла, Алис3!  Hug

Усещането за движенията на бебето и на мен ми се появяваха вечер в началото, към 19-та седмица някъде, все едно чревното ти съдържимо се мести... нещо такова беше, ама обикновено се усеща само от едната страна. Мале, като се сетя какво става после... имах чувството че като Пришълеца ще ми излезе през корема. Joy

Днес отидох на консултация, заради удара по корема, който преживях вчера. Всичко е наред, 6.5 см сме, отговаря на термин 16-ти октомври, т.е движи се малко по-напред /няма да го сменям сега/. Лежеше си по гръб човечето, правеше коремни преси и махаше с ръце. Не се видя да има нещо между краката, ама мисля, че на този ехограф-двуизмерния, старичък все пак, едва ли може да се види толкова рано. Поне съм спокойна, че не е пострадало, лекарката каза, че са доста добре защитени... Това от мен, отивам за баткото!

# 179
  • Варна
Здравейте на всички мами! Днес ви открих и бързам, ще ми е много приятно да се присъединя към вас, много сте готини   Hug Аз съм 14 г.с., термина ми е 19 октомври (аз самата бях си го изчислила 16, но... док знае по-добре  Simple Smile). Гледам, много от вас знаят пола на бебчетата, а аз мислех че е раничко преди да ви прочета, пък и чак толкова не ме вълнува, само да е здравичко. Е, малко повече ми се иска момиченце, защото си имам един голям 12 годишен батко, но каквото дойде Laughing.
Гледах ви снимките с коремите и се притесних, какви големи коремчета имате вече, а на мен още въобще не ми личи. Не ми се смейте, всичко съм забравила, 12 години са минали от първия път newsm78. Много се разписах, а пък уж съм на работа Blush. До скоро!

Добре дошла и от мен! Не си само ти "без корем", бързам да те успокоя ...  С каката също нямах корем до 5-я месец, така че не се притеснявам ...

Simple Smile Аз също съм за 19.10, но защо ти си в 14 седмица, а аз в 12 не знам????  hahaha Grinning Кой ли не може да смята....
Хайде, ще се смятаме после пак, че сега излизам навън малко!  Laughing

До утре на всички!

Общи условия

Активация на акаунт