ОКТОМВРИЙСКА мама хапва таратор, а месото й мирише на обор

• 13 190
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
mimisofia, можеш да смучеш по 2 хапченца Седатиф, на мен лекарката ми позволи при сърцебиене или нервност да взимам по 1 или 2 таблетки до 3 пъти на ден. В листовката също пише, че могат да се употребяват от бременни  Peace

ПуканкаZ
, съжалявам, че съм те пропуснала, но не винаги имам време да чета всичките постове и съответно често пропускам някой или нещо, затова пък доста момичета ми пишат ЛС и тях ги виждам. Знам, че съм поела отговорност с пускането на всяка тема, но просто когато имам работа няма как да чета форума.

trixy, много се радвам, че прегледът е минал толкова добре и Честита ти госпожичка. Искам и аз розово щъркелче.

manana
, браво за момченцето  Hug Следващия път ще е момиченце  Wink

Искам да ви се похваля с нещо - днес кумата ми беше на преглед и лекарката й потвърди, че е бременна. Много, много съм щастлива  Hug Hug Hug

# 61
Мимисофия, май ти ми беше задала въпрос за вегетарианството?!
Аз не съм яла месни продукти от 100 години Laughing, а риба никога не съм яла през живота си!
Не е нужно да влизаме в дълбока дискусия, тъй като всеки човек има свободната воля за това какво да прави в живота си и какво не.

Мога само да кажа, че над 5 милиона са хората само във Великобритания, които са вегетарианци, от които не са малко целите семейства (заедно с децата); а в Индия населението вече е почти 1 милиард, като 80% от тях са вегетарианци; раждат по повече то едно дете и децата са им по-здрави от българските!

Ти си знаеш Simple Smile

# 62
  • Варна
Здравейте и в новата тема...

shareez, и аз харесвах гелчето с оранжевата капачка, но не го намерих никъде!  Sad Взех си с жълта ( с лайка е), също е хубаво!  Wink

Може ли някой да ми разясни за тези изследвания за Даун, за БХС, за ФМ... наблюдаващия лекар ли ги назначава и при какви условия? Моята лекарка (и с първото бях при нея) нищо не ми е казала!  newsm78 Четох теми по въпроса, но мненията са много противоречиви!?  До сега съм правила само кръвните първите изследвания, но още не знам резултата!  Praynig Дано всичко е о.к!

# 63
Момичета, вие на шега на майтам и запълнихте и тази тема  Joy

Добре дошли на новите мами, и честито на онези, които са ходили на ФМ. И аз нямам търпение да дойде нашият ден, но има да почакаме още месец и малко до тогава.

Бройте ме и мен с таткото за срещичката пред шадраванчето на ЦУМ. А тъй като и аз не съм ви виждала, какво смятате да носите, помпони, или плакати "форумски БГ мами"  Wink Hug

# 64
  • София/Търново
А за болките в гърба... Фастумгел?

# 65
  • София
Severinka, благодаря за щъркелчето!
броите и мен за срещата в неделя, само не разбрах дали в 11 или 12 часа ще се чакаме, нещо се обърках!
shivani, ако искаш ми пиши на лични, ще ти обясня къде да намериш клиниката на марков....
лека нощ от нас и до утре!  Heart Eyes

# 66
Здравейте мамчета,
Няколко дни нямах нет,но вече ще съм тук  Grinning
Добре дошли на новите мами   bouquet
Заглавието на темичката е много забавно, но аз май съм единствената октомврийска мама дето не обича таратор, а месце  Laughing
Относно срещата в Пловдив .....бройте ме и мен  Grinning вероятно ще взема и детето.
лека вечер   bouquet

# 67

Мирена, и на мен в понеделник ми източкиха 3 епруветки. По едно време се зачудих какво прави тази жена, но първите изследвания са повече.

И аз бях така.  #Crazy А после всеки месец ли се дава пак кръв ? Някоя опитна мама да каже бързо.  Flutter
   Иначе лаборантката беше мн готина, успокои ме, че имало много по-фрапиращи случаи от мен. Щото аз със сядането предупредих, че много ме е страх.  Blush  hahaha

# 68
Мирена не е всеки месец  Laughing доколкото помня още веднъж към 5-6 месец и последно за контролните изследвания за раждането в 8м.

# 69
  • София
Добро утро и от мен    bouquet
Много се радвами аз за розовите гащички - и искам и аз такива..но вътрешно си знам, че ще е калпазанин  Wink
Момичета, много, амамного ме боли кръста - или по точно долу-края на гръбнака - при опашката - като сецната съм ама не съвсем и при всяка стъпка или движение ме боли  Tired
някой да имаили да е имал такива проблеми  newsm78
Аз търпянаболка, но това е ужасно - моля дайте съвет и споделете опит  Praynig
Да не би да епочналдами се разширява таза  newsm78
...не е ли рано  newsm78

# 70
Здравейте на всички
Манана следващия път и аз още съм на тръни ама се надявам ако е момче пак третото да е момиче иначе ще търся нов татко hahaha Joy
И аз искам да ходя на лекцията в ЦУМ ще следя ако се разберете нещо да ходим заедно
Сев честито на кумата ти тъкмо заедно ще бутате колички  bouquet
Аз съм с два херпеса резултат от настинката и ми е много гадно Sad
Детето днес има тържество в градината и после може да пусна снимки

# 71

Бройте ме и мен с таткото за срещичката пред шадраванчето на ЦУМ. А тъй като и аз не съм ви виждала, какво смятате да носите, помпони, или плакати "форумски БГ мами"  Wink Hug

Аз пак не съм разбрала някой ще ми каже ли в колко часа и къде е това шадраванче newsm78

# 72
  • София
Добро утро!

Трикси, страхотен разказ. Честито розово щъркелче.
И честито синьо на Манана.

Мирена, слава богу взимането на кръв не е всеки месец, общо 3-4 пъти за бременността.

МарияД, не знам от какво са тия болки, и мен често ме боли кръста. След раждането боли още повече. Мажи с Фастумгел, но не помага особено.

Аз пък днес съм със схванат врат и едвам седя пред компа. И нещо не ми стигна съня тая нощ. Tired

# 73
здравейте!

за целулита: аз нямам, но съм предприела профилактични мерки, които са според една книга "ДАО на балансираното хранене" и са следните: всеки ден след къпане, когато тялото е затоплено е най-добре да се прави масаж с един уред, на който в интернет не му намерих снимка, но прилича на въженце от двата края с дръжка, а в средата е с дървени топчета по които има синя мека пластмаса с бубунки на нея. Има ги във всеки по-голям супермаркет и цената им май е между 5 -7лв. В тази книга пише, че тайната с борбата с целулита е да се "загрее и разруши". За целта е нужен всекидневен масаж по няколко минути преди излизане от банята.  Топлината отваря порите и усилва потенето. Важно също така да се пият не повече от 6 чаши течности на ден, за да не се образува целулит. (като течности има в плодовете, зеленчуците, супите, таратора  Laughing Joy т.н.
shivani, затоплянето е непрепоръчително по време на бременност! Масажите по време на бременност също са забранени - всички професионални масажисти отказват да правят масаж на бременни жени, да не говорим за амтьорски разтривки с разни въженца! По време на бременност (и не само) е задължително да се увеличи приема на течности!!! Така че тази книжка или е писана от някоя ала доктор куин местната лечителка или трябва да има надпис със големи букви "не правете това по време на бременност"!
Що се касае до здравите индийчета, наскоро една приятелка се върна от там след няколкомесечен престой и е на коренно противоположно мнение, а размножителния процес там в никакъв случаи не е следствие от вегетарианството  Peace
Не съм нито за, нито против вегетарианството, но е факт че в месото има вещества, които не можеш да набавиш от нито един друг продукт! По време на бременност е препоръчителна е консумацията на месо и риба. Това се прави заради бебето, а не заради нас  Naughty когато не сме бременни никой не може да ни забрани да пушим, да пием, да се храним с вредни храни, но всяка бъдеща майка според мен е задължена да даде максимално всичко на съществото, което е зависимо на 100% от нея!  

Мамчета болките в гърба няма да минат през цялата бремнност  Peace няма смисъл да се мажете с каквото и да е  Wink при някои започват от 3-я месец при други в 9-я! предния път от самото начало ме заболя опашната кост, а месец по-късно целия гръбнак, 1 седмица след ражането болка нямаше  Wink това са ми споделяли и други мами! Месец по-късно пак се почва, но според мен това вече е от грижите покрай бебечето  Hug

# 74

Бройте ме и мен с таткото за срещичката пред шадраванчето на ЦУМ. А тъй като и аз не съм ви виждала, какво смятате да носите, помпони, или плакати "форумски БГ мами"  Wink Hug

Аз пак не съм разбрала някой ще ми каже ли в колко часа и къде е това шадраванче newsm78
   Срещата е в 11.30 в неделя,пред фонтана който е откъм страничния вход на ЦУМ,пред банята.

Общи условия

Активация на акаунт