Професионални серии за коса - Kerastase, Paul MItchell и др. - 4

• 31 014
  • 437
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Професионалната козметика е по- силна от медицинската, супермаркет и т. н козметика - факт.
Тя е по- силна като действие, това се вижда и от различния ефект върху косата, който има за разлика от по- слабите продукти.

Професионалната козметика трябва да се ползва само за изтощени коси - мит.
Тогава щяха да се произвеждат само серии за изтощена коса, а не за всякакъв вид коса.

Професионалната козметика е прекалено силна, за това излиза пърхот - мит.
Причината не е винаги в самите силни продукти, а това че са неподходящи за определният тип коса.
На мен ми се появява пърхот от супермаркет козметиката, това означва ли, че е много силна ?
Не, това означава, че или е неподходяща за мен/или е некачествена/или е силна за моя скалп.
Тоест пърхот може да се появи от всякакъв вид козметика, не само от професионалната.

# 406
  • София

Заради тези 2 изказвания:
Това че професионалните продкти са силни е абслютна глупост
и
Ще ти кажа само,че химията е сведена до минимум и това ги прави професинални.
Вярно е, че не може да се класифицират като силни и слаби. Но професионалните продукти са по-концентрирани, т.е. активните им съставки са в по-голямо количество на милилитър.
Не е сведена до минимум химията обаче. Номерът при тях се крие в друго. Лошите и евтини продукти са с малко на брой съставки. Колкото повече съставки има в съдържанието на един козметичен продукт, толкова по-добър е той, защото така не се получава голяма концентрация на дадено вещество. (ето тук са корените на определението "по-малко химия") А всяко химично съединение в по-високи от определено за него ниво дози е с лош нефект. Изключение правят активните съставки, които са сложени в продукта и чиято цел е да атакуват даден проблем. Тогава тези съставки трябва да са в по-голямо количество в професионалния шампоан. И накрая, когато се говори за козметични продукти думата "химия" се използва в разговорен стил, за да се каже, че в даден продукт има много изкуствено създадени химични съединеия, които са вредни в една или друга степен. Да, но "химия" са всички химични съединения и "химия" на практика има във абсолютно всички продукти, друг е въпросът колко е вредна, в какви концентрации е и за какви съединения става дума. Така че и професионалните продукти са си химия, т.е. те имат целенасочено подбрани химични съединения, които да атакуват определени проблеми и да постигат желан ефект. А масовите продукти нищо не постигат...

# 407
  • София
Аз не съм ползвала такъв шампоан, но исках да си купя. Само че ми обясниха , че този тип шампоани е предназначен за по-възрастни хора. С възрастта косата оредява, косъмът изтънява, става по-крехък и тези шампоани се борят с този проблем. Аз си мислех, че са за хора, които искат да удължат жизнения цикъл на космения фоликул, но всъщност не било така... Но може пък да не са ме информирали правилно  newsm78

# 408
  • София

цитирам се сама... Mr. Green

Иля,къде си.... Praynig моля те дай някакви отзиви

kamelia77, не съм ползвала този вид шампоан, но се консултирах за него, и се оказа, че не подходящ за мен, а е предназначен за коса с изтънял косъм.

# 409
  • София
Там е работата,че при Керастаз например повече е "физика",отколкото "химия".Но тъй като аз съм непросветена по въпроса повече няма да пиша,който иска да се порови и да почете.Интересно е Sunglasses.

# 410
нямах време да изчета всичко,затова бихте ли ми казали къде мога да си купя продукти на керастас/освен он лайн/

viks76 , аз купувам Керастаз от салон Кало на ул. "Дамян Груев"15. Доколкото се сещам има такъв салон и в х-л Плиска и Силвър центъра в Люлин. Споменавани са и други салони, но в момента не се сещам..

Благодаря ти!  bouquet

# 411
  • София
нямах време да изчета всичко,затова бихте ли ми казали къде мога да си купя продукти на керастас/освен он лайн/

viks76 , аз купувам Керастаз от салон Кало на ул. "Дамян Груев"15. Доколкото се сещам има такъв салон и в х-л Плиска и Силвър центъра в Люлин. Споменавани са и други салони, но в момента не се сещам..

Благодаря ти!  bouquet

Керастаз се продава и на супер удобното място-  ул. Витоша 12 , пак от салон Кало.  Peace

# 412
Вярно е, че не може да се класифицират като силни и слаби. Но професионалните продукти са по-концентрирани, т.е. активните им съставки са в по-голямо количество на милилитър.

И защо да не може. Вземам 2 шампоана: 1- Лореал от супермаркета за суха коса, 2 - Керастаз, пак за суха. Искаш да кажеш, че Керастаз не е по силен от мас-маркет шампоана? Според мен концентрацията е определяща. И този, който има по-висока концентрация на активните съставки е по-силен, и има по-изразен ефект.

Цитат
Колкото повече съставки има в съдържанието на един козметичен продукт, толкова по-добър е той, защото така не се получава голяма концентрация на дадено вещество.

Обаче забрави да споменеш, че по-голяма концентрация може да предизвика алергии, затова се слагат много други, които намаляват този риск.

# 413

Благодаря ти!  bouquet

Керастаз се продава и на супер удобното място-  ул. Витоша 12 , пак от салон Кало.  Peace
И на теб благодаря! Grinning

# 414
Аз искам да взема малко отношение. Наистина има много химия във всички продукти, дори и най"натуралните". Но пък може да се редуват с домашни маски. Ако се замислим в какво живеем(особено в София, където се засели куцо и сакато) шампоаните са ни най-малкия проблем. Така, че всеки да си ползва каквото поиска. И на мен ми развиват теориите, че най-хубаво е с домашен сапун- дрън дрън, жените едно време какви коси са имали....да ама не. Ползвала съм всякакви неща и мисля, че най- ефективния шампоан е този, който ти сам си решиш, че ти действа добре.
А пък за Фито искам да кажа, че колкото шведи има на шведската маса, толкова и природни продукти има в него... Mr. Green  
Нали си купих на Керастаз шампоана за мазна коса и сухи краища. Еми да ви кажа вече втора седмица се мия с него и само един ден ми е хубава косата. Преспивам и на следващата сутрин освен да си я замажа по главата вързана за нищо друго не става.
 Правете си по-често маски от "хладилника" chef  и се надявайте Бойко да въведе жителството в София-току виж станало чудо и отново града да е чист.

Stop

подкрепям напълно!особенно това за жителството...ехх колко хубаво ще е тогава coolcool

# 415
Иля, снощи пробвах серията на Eugene Perma. Не мога да кажа, че съм разочарована, макар че действително е по-слаба от подхранващите на Керастаз, но аз и не очаквах друго, все пак е по-нисък клас. Косата ми е мека и нямам усещане за изсушаване, както беше с Алфапарф, но пък малко по-трудно я разресах и ми отне леко от обема. Това последното лично мен не ме притеснява особено, тъй като си имам предостатъчно обем, но все пак не е без значение. Подобен ефект имах от Аbsolut repair, което не значи че не ми подейства добре на косата, така че за сега се въздържам да си правя заключения, ще видя как ще се чувства косата ми след няколко измивания. Ще продължа да си я ползвам за месец два, а после ще редувам слънцезащитната плюс някоя от подхранващите серии на Керастаз  Simple Smile

Във всеки случай окончателно се убедих, че за мен и моята коса по-добри продукти от Керастаз няма и колкото и да ми и тръпка да изпробвам нови неща, за в бъдеще ще се въздържам и ще си ползвам само тях  Wink

# 416
  • Варна,морето ...
Иля, снощи пробвах серията на Eugene Perma. Не мога да кажа, че съм разочарована, макар че действително е по-слаба от подхранващите на Керастаз, но аз и не очаквах друго, все пак е по-нисък клас. Косата ми е мека и нямам усещане за изсушаване, както беше с Алфапарф, но пък малко по-трудно я разресах и ми отне леко от обема. Това последното лично мен не ме притеснява особено, тъй като си имам предостатъчно обем, но все пак не е без значение. Подобен ефект имах от Аbsolut repair, което не значи че не ми подейства добре на косата, така че за сега се въздържам да си правя заключения, ще видя как ще се чувства косата ми след няколко измивания. Ще продължа да си я ползвам за месец два, а после ще редувам слънцезащитната плюс някоя от подхранващите серии на Керастаз  Simple Smile

Във всеки случай окончателно се убедих, че за мен и моята коса по-добри продукти от Керастаз няма и колкото и да ми и тръпка да изпробвам нови неща, за в бъдеще ще се въздържам и ще си ползвам само тях  Wink
аз сега чакам слънцезащитната серия на керстаз и ще пиша за отзивите Simple Smile

# 417
  • София
виждам, че темата включва 'и др.', затова си позволявам да питам, имате ли отзиви за този шампоан на Кюн за чувствителен скалп с лайка и лавандула (като химия вътре Wink) мисля него да си взема:
http://www.sopurenaturalbalance.com/eng/relaxing/images/relax_behand1.jpg
http://www.sopurenaturalbalance.com/

# 418
  • София
Иля, снощи пробвах серията на Eugene Perma. Не мога да кажа, че съм разочарована, макар че действително е по-слаба от подхранващите на Керастаз, но аз и не очаквах друго, все пак е по-нисък клас. Косата ми е мека и нямам усещане за изсушаване, както беше с Алфапарф, но пък малко по-трудно я разресах и ми отне леко от обема.

Mademoiselle, и при мен беше същото положение, но с Алфапарф. По- трудно си разресвах косата отколкото с Керастаз, от това разбрах че са доста по- слаби продукти.

# 419
Mademoiselle, и при мен беше същото положение, но с Алфапарф. По- трудно си разресвах косата отколкото с Керастаз, от това разбрах че са доста по- слаби продукти.

Иля, явно и за двете ни Керастаз е най-добрия вариант  Peace
Както казах, вече изобщо няма да се навия да пробвам друго, поне докато се изрусявам, само ще сменям сериите.

Общи условия

Активация на акаунт