Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са най-важните витамини по време на бременност и в какви количества трябва да се приемат?
Кои напитки са най-подходящи по време на бременност?
Кои са най-полезните храни по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са най-важните витамини по време на бременност и в какви количества трябва да се приемат?
По време на бременност е важно да се приемат определени витамини, като фолиева киселина, витамин D, желязо, калций и омега-3 мастни киселини. Например, фолиевата киселина е важна за растежа на бебето и се препоръчва дневен прием от 400-800 микрограма. Витамин D е важен за здравето на костите и мускулите, като препоръчителният дневен прием е 600-800 IU. Желязото подпомага производството на червени кръвни клетки с препоръчителен дневен прием от 27 мг. Калцият е необходим за здравето на костите и зъбите с препоръчителен дневен прием от 1000-1300 мг. Омега-3 мастните киселини са важни за развитието на мозъка на бебето, като препоръчителният дневен прием е 200-300 мг.
-
Кои напитки са най-подходящи по време на бременност?
-
Кои са най-полезните храни по време на бременност?
По време на бременност е важно да се консумират храни, богати на фолиева киселина, калций, желязо, витамин D, омега-3 мастни киселини и протеини. Някои от най-полезните храни включват зеленчуци като спанак и броколи, цитрусови плодове, яйца, риба (особено сьомга), млечни продукти (като мляко и сирене), ядки и семена (като бадеми и ленено семе), месо с ниско съдържание на мазнини (като пилешко или пуешко) , както и пълнозърнести храни като кафяв ориз, киноа или овесени ядки.
-
Кои са най-добрите упражнения за бременни жени?
-
Кои са най-ефективните техники за справяне със стреса по време на бременност?
Асе, мерси! 
.
Мерсии
ЛУда работа..За коремчета гледам си говорите-ми че аз още съм си на същото дередже не мърдам ни на пред ни на зад ааа ей ме на от днес съм в 5ти месец
Аз си лежа и по гръб и по корем и както ми е кеф нищо не ме боли и нищо не ми пречи /за сега/много съм доволна че още имам възможност да избирам позата на съня и да се връткам!Тея дни малкото човече нещо не е много шавливо

на дребната. Чисто нови обувки за 42 лв. ги обели отпред. При това по най-дивашкия начин - качи се на една въртележка и ... по-скоро се подпря на лакти, легна в основата на въртележката и се влачи с нея... Голяма игра падна.. докато не видях обувките - причерня ми. Белички, мадамски с каишчици. За пръв път й купуваме такива. Ей така, за по-официално да има и то диването ги издра отпред. Никога не съм си мислила, че мога да се ядосам за такова нещо, ама направо побеснях. Верно, може да искам количка за над 1000 лв, ама те парите не се копаят, мамка му
А за детски обувки е кощунствено да са такива цените...
И сега вадя торбите, че много рязко се стопли и установявам, че всичко, ама всичко й е вече малко. Има две-три много лекни комплектчета с шорти, които ще й стават... 1-2 рокли и нито една тениска. На мама голямото момиче
Освен това вече е добре да я взимам с мен, защото ако не си хареса дрехите не ги облича
Иска всичко да си е харесала сама!И аз от много малка съм искала да си избирам дрешките и ако нещо не съм харесвала не съм го обличала/и сега е така и макар че пораснах има баби дето още искат да му купуват дрехи и после се чудят защо се мръщя
Мъж ми не ме е пипал от......месец и.....не помня вече
А в дебелите книги не пише нищо за съблазняването по време на бременност!Еми то как и да пише Кит сваля мъж или Баба Меца иска да...