Норвежки момички, стягаме баджаци, че се задават вкусни козунаци- 23

• 19 725
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
Писах ти и в другата тема : www.udi.no

# 166
newsm78 newsm78V saita na ydi pi6e na norvejki az ne znam norvejki,tejak slu4ai sam :35:v koq druga tema si mi pisala  :roll:mnogo se obarkax no obe6tavam barzo da vlqza v 4as

# 167
http://www.udi.no/templates/Page.aspx?id=4412   Ето тук си избери, който език знаеш. Това все по вече ми прилича на пързалка. Мъжа ти би трябвало да знае как става събиране на семейство.

# 168
# 169
ркб, и на мен Wink

хелена-мария, не се сърди, ама тук са минавали всякакви, които просто си измислят хипотетични ситуации и разиграват хората, а никой няма време и нерви да се обяснява с такива личности.
Виж сайта, който ркб ти е дала, и поне на английски би трябвало да можеш да разбереш написаното.
Ако и английски не владееш, просто не знам какво ще правиш в Норвегия.
Освен да си седиш вкъщи през цялото време, за друго не се сещам.

# 170
Ааа, недей така - там има и български, и руски Simple Smile

# 171
napalno te razbiram no te uverqvam 4e az ne sam ot tezi koito si pravqt maitap nqmam lo6i namereniq.Maja mi e balgarin na mego sa6to ne mu sa qsni mnogo ne6ta vse o6te blagodarq za informaciqta vlqzoxme v saita na udi.Prosto iskax da spodelq s drugi xora problemite si kato si mislq 4e te 6te me razberat i pomognat ako mogat za6toto te sa minali po tozi pat po koito az sega te parva tragvam.BLAGODARQ

# 172
здравейте момичета!helena-maria за училището не мога да ти дам информация,но за кучето изискванията са да има паспорт-с ваксините,заверен от ветеринарен лекар,и чип,който се слага под кожата на кучето.миналата година като идвах в Норвегия пътувах с мойто куче.никъде не ми търсиха нито паспорт,нито чип,но такива са изискванията.най-добре е да си има всичко необходимо,че знаеш ли.мойто куче сега е в България,защото чакаме бебе,пък и квартира е трудно да си намериш с куче.
лека вечер на всички!

# 173
Разбирам те, хелена-мария, хубаво е, че мъжът ти си е намерил работа, но най-добре е нещата да са ви изрядни.
Без разрешително за престой, можеш да стоиш тук най-много 6 месеца (3 + 3 като търсещ работа).
Но във вашия случай най-добре е просто да си подадете документи за събиране на семейство.
http://www.udi.no/templates/Tema.aspx?id=4475  -> ето тук е информацията на английски.
http://www.udi.no/upload/English/FactSheet/InfoFamilyImmigrants.pdf  -> пак на английски, още разяснения по темата

А можеш и просто да отидеш в полицията, където живееш, и да попиташ там.
Тук поне всички говорят английски.

ркб, имах предвид за Норвегия без норвежки или английски човек е за никъде Simple Smile

# 174
# 175
Zdravey Helena-Maria,

Za vsicko koeto te interesuva otnosna prebivavane v Norge, kakto ti e pisala i rkb mogesh da procetesh v stranizata na UDI-www.udi.no.
Vdjasno pod ''Information in other languages'' e poblikuva informazija i na balgarski.Nadjavam se otgovorat mi da ti e ot polza.

# 176
:lol:Blagodarq vi momi4eta za pomo6ta.Drugo si e kato ima s kogo da spodeli6.Mnogo se valnuvam 4e skoro 6te si vidq decata i ku4eto.Kato se setq 4e golqmata mi da6terq na 26 mai ima bal i se natajavam.Bi trqbvalo da se radvam ama az o6te imam 4uvstvoto 4e e malko momi4ence.Svar6va i bezgrijniq jivot.Kakvo da se pravi takav e jivota...

# 177
# 178
Добро ви слънчево утро норвежанки Laughing
Мен, незнайно защо ( или може би заради слънцето Simple Smile ) ме е обхванало едно празнично настроение, като че ли няма да ходя на работа след няколко часа Joy Ама ще оцелея днес и утре и после 3 дни почивка Laughing чудим се дали да не отскочим до морето малко?
Палачинка отдавна не е писала, какво става с нея?

# 179
  • ride my bike...
Здравейте,
страхотно време. Не очаквах да е така... Аз отивам на плаж с децата - поне ни е близо - на 5 метра Laughing
Хубав и слънчев ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт