Кокичета, минзухари и всякакви цветя вече избуяха на канадска земя - 25

• 23 240
  • 284
  •   1
Отговори
# 30
  • Vaudreuil Canada
Снежи много е готина Деси - а колко е пораснала просто нямам думи. Да пуснеш снимка и на Слава!

denzul вземи направи в една малка купичка или чашка миниатюрно подобие на торта и виж как ще се приеме.

p4eli4ka ние не вдигаме температура от зъби, но от това което съм чела може да имаш всички симптоми на настинка или грип освен температурата, включително диария и всичко това да е от зъби. Много спорен въпрос е. Аз ако температурата е над 38 градуса направо бих отишла на доктор. Имай предвид че боледуването което изкара Мартин също беше с температура и тя беше доста упорита с рязко покачване през нощта - дано проблема ви да са само зъби но имай едно на ум защото явно има и вирус в момента.

# 31
  • Монреал
Момичета, ще ме светнете ли кога закачат люлките на площадките, че моя мъник нещо пързалката не може да я схване още, пък няма люлки - само коловете си висят празни  Thinking Иначе вчера си взехме едно комплектче с лопатки и формички и днес ще ровим в пясъка - то не е точно пясък де, ама става.

Пчеличка, колко температура имате? Ние нямаме температура по принцип, зъбите не са ни правили големи проблеми. И аз знам, че може да има диариа. Най-добре отидете на лекаря да изключи вируси и да потвърди, че е от зъбки за да сте по-спокойни. Дано да е наред мъничето  Hug

Снежи, страхотна мадама си имаш и много й отива носията. Браво!

# 32
Снежи, много е хубава адашката, пу, пу Heart Eyes

Аз имам няколко въпросчета към тези, чийто деца са вдигали температура от зъби:

1. Как разбрахте, че температурата е именно от зъбите?
2. Освен температура имаше ли детето ви други неразположения?
3. Колко продължи високата температура и колко висока беше тя всъщност?
4. Колко дни трябва да е с температура, преди да се обърна към лекар?

Знам, че тези неща не могат да се помнят с точност, но дори приблизителен отговор ще ми бъде от полза Praynig
Пчеличка, Алекс само веднъж ми вдигна температура от зъбките, но тогава му избиха три кучешки наведнъж. Вдигна я изведнъж на 38,5С и стигна до 39 С. След около четири часа я свали и това беше. Нямаше никакви други симптоми. Беснеше като луд. По принцип зъбите ги изкарваше с рев, будене на всеки 10-15 минути през ноща, непрекъснато кърмене или пиене на вода, нервност, липса на апетит, лека хремичка.
Аз бих те посъветвала да отидете на лекар, защото в момента има адски гаден вирус с висока температура. Алекс вече четвърти ден ми е с над 39С, кашлица, хрема, имаше болки в ухото и гърлото. Два пъти го водих на лекар и беше митинг от деца със същите симтоми. Ние вече пием антибиотик.
А Флоранс само температура ли има?

# 33
  • Vaudreuil Canada
TarikMom нашите люлки си седяха навън цяла зима - даже вчера влачих Мартин да се люляме и климбаме на едни клатушкащи се буболечки. Иначе пързалката го кефи ама и той е много неориентиран какво точно се прави там.

# 34
simplyaven  благодаря още веднъж  bouquet За сега мога да кажа че когато бях в 22 г.с. казаха че ще е момиче.Вчера бяхме пак на УЗ но бебока беше доста свит и срамежлив та не можа да се потвърди със сигурност.Малко съм притеснена 4е още не се е обърнало а вече съм в 35г.с. при вас как беше?

# 35
VessiK има българки тук на които им предстои раьдане. Ншма да има проблеми да ти обяснят. Ако искаш на лични ще ти пусна координатите им.

# 36
Здравейте и от мен момичета !
Каролина, страхотна тема заредена с настроение!
Sneji , много ти е сладка Деси с тази носия !
Включвам се с моя принос към темата за имунизациите. Simple SmileСлучката  е следната. Преди  около месец ми звъннаха вкъщи от Health Canada. Служителката  ми  заяви, че поради липса на информация за имунизациите на децата ми и тъй като те представляват опасност за живота и здравето на останалите деца в училище ще се наложи да ги  отстрани  до поставянето на всички задължителни в Канада имунизации! Аз изпаднах в потрес . Да кажа само, че  ние сме в Канада от около  1 год. 2 мес. Както си му е реда, преди да тръгнем  насам нашата лекарка ни направи документи с имунизациите на децата по канадския образец, на английски. Когато ги  записвахме  в тукашните училища  оттам си направиха съответното копие от всички документи  които носех, като най-много държаха на този с имунизациите. И изведнъж това обаждане вкъщи. Дори нещо повече. Звъняли бяха  и в двете училища .  Дъщеря ми  е голям човек вече, при такива случаи от  гимназията не търсят родителите, а си говорят направо с ученика. Бяха й казали нещо от рода, оправяй се сама, но,  ако до еди-кога си не докажеш, че си надлежно имунизирана и не си заплаха за живота и здравето на останалите ученици ще те отстраним от училище. При сина ми бяха реагирали по-адекватно. Веднага жената от канцеларията беше изпратила по факса до Health Canada наличното й копие от имунизационния му картон, после седна и мен да ме успокоява и ме упъти за всеки случай  при личната лекарка. Личната лекарка от своя страна ми обясни, че не е редно тя да им прави нови канадски имунизационни картони , защото имунизациите не са правени тук и че това което нося от БГ трябва да е достатъчно. Да не ви казвам на каква молба го ударих  Grinning, докато най-накрая тя се съгласи  да им попълни оранжевите картони със забележка отдолу „ имунизациите са направени извън Канада”, я после  на бърза ръка сложи на храбрия ни юнак втората реимунизация за морбили-рубеола-заушка (оказа се,че май само тя му се губи, но това понеже в БГ им я правят на 12 год., а когато тръгвахме той беше на 9). Накрая на цялата епопея по факса пратих всичко което имах у себе си- новите оранжеви картони, това което си носехме от БГ ( и на двамата за всеки случай). След  два дни се обадих и се уверих лично, че децата ми вече не са заплаха за здравето на канадчетата Grinning

# 37
  • Монреал
Хм, аз пък мислех, че не са задължителни имунизациите  newsm78 Добре, че всичко е завършило с хубав край!

Снощи даваха по новините, че изтеглят от пазара всички продукти с бисфенол А - Канада била първата страна, която предприема тази стъпка. Та това нещо се съдържа не само в пластмасовите шишета и продукти, а и в бебешките шишета, както и в изолацията на консервните кутии. Дано наистина да го разкарат, защото го свързвали с рак и други заболявания  ooooh!

# 38
TarikMom, и аз безбрайно  се радвам, че всичко завърши добре, защото тази щуротия ми отне 20 дни нерви и безкрайно недоумение  защо на Health Canada им липсват тези данни и всъщност кой и кога е трябвало да им ги даде.
Аз да ти кажа честно незнам дали имунизациите тук са задължителни. Нашите така и така са направени. Пък и  да си кажа честно , ако сега имах избор пак бих ги им направила , не виждам нищо лошо в това.
Що се отнася до вредните вещества си мисля,че за съжаление  те са навсякъде около нас , дано да намалеят с едно и да ни тровят и разболяват по-малко.

# 39
sanja_2 , много странна случка, аз доколкото знам в Канада имунизациите не са задължителни. Ама то си е бюрокращина навсякъде и кой знае къде са ти се забутали документите за имунизациите.

# 40
Сега видях, че сте питали за температурата на Флоранс. Ами само температура е, от понеделник сутринта досега. Най-много стигна 38,3 иначе я поддържа около 38. Не е настинала, носа не е запушен, нищо друго, само температура. До вчера беше по-свежа, играе си както обикновено, апетита й е нормален. Днес е малко отпаднала, но и аз да съм 3 дни с температура и аз ще съм така. Снощи спа спокойно, предната вечер голям рев беше. Един зъб проби преди 3-4 дни, но друг не виждам да напира. Давам ацетаминофен, но имам чувството, че няма абсолютно никакъв ефект, друг път е помагал.

# 41
  • Vaudreuil Canada
На вниманието на мамите на деца до 9 месечна възраст http://www.hbc.com/contests/Rules.aspx?langid=en&id=61
Между другото в Zellers и WalMart от събота започва седмица на бебето така че ориентирайте се в намаленията предварително Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 апр 2008, 05:48 от shemet_neveroiaten

# 42
Привет, мамета,

ех че хубаво време в Торонто, в унисон с темичката, а! Доживяхме!

Хей, торонтянки, няма ли да си уговорим някоя среща с колички този сезон? Помня, че преди време се срещахте?

VessiK, добре дошла и леки последни седмици бременелкане!

Shemet, разкошна торта с жабок! Касметлия е Марти с такава сръчна мама!

Момичета, мерси за съветите за дневните дремки, явно наистина всяко бебче си е супер индивидуално и ще си слушам и аз детето, а не "стандартите". И съвсем реално виждам голяма промяна в последната седмица, откакто стана на 5 месеца. Въодушевена от външния свят, който сякаш за пръв път наистина вижда, след тази зима дето само спеше в количката, сега малката няма време за спане. Simple Smile По този повод не иска да седи и в количката, нещо не умее там да се забавлява засега дълго, ами изпада в амоци от рев, докато не стане нейното - да се "качи" в кенгурото или слинга и оттам да гледа наоколо.  Shocked

Milla, и ние сме така с нощните буденици - кърмим се по няколко пъти (например към 22, 24, 3, 6) и не виждам как изведнъж това ще се промени, защото се е научила веднага да си търси цицата, а на мен не ми се бори нощно време да й отказвам и да я приспивам ревяща. Явно си е такава. А и денем почна да се разсейва и съвсем на бързо хапва, та май нощем си набавя калориите. Паулинка не прие залъгалка, така че сукателно сме само на цица, и в краен случай мойто малко пръстче, а има голяма нужда да суче, зъби ли са, на сън ли се стряска милото, незнам, ама давам. И дето вика Shemet, радвам се че имам как да я утеша по време на зъбните периоди.

Sneji, ще пратя скромна вноска! Деси е толкова порастнала, чудесно момиченце!

Sanja_2, ама че абсурдна история с тези ваксини. То бюрократичната машина навсякъде по света действа еднакво нелогично понякога. Хубаво си се справила, мамче!

# 43
  • Калгари, Канада
Момичета видяли ли сте това       http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html ?

Вери, все забравям да ти пиша - можете да купите седалката за кола, да я използвате за изписването на бебето и после да я върнете в магазина. В Канада сме все пак и такива трикове минават  Peace

# 44
Момичета видяли ли сте това       http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html ?

Вери, все забравям да ти пиша - можете да купите седалката за кола, да я използвате за изписването на бебето и после да я върнете в магазина. В Канада сме все пак и такива трикове минават  Peace
Да, за петицията отдавна знам и съм се подписала.
И това е вариант с връщането наистина, но аз вече разреших въпроса. Simple Smile
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт