Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от методите за хранене на бебета?
Как мога да направя торта за рожден ден на дете, без да използвам яйца и прясно мляко?
Какви са някои методи за улесняване на нощния сън при деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от методите за хранене на бебета?
Някои от методите за хранене на бебета включват започване с бебешки каши, бурканчета с пюре от зеленчуци и плодове, както и домашно приготвени пюрета. Важно е да се отбележи, че в началото бебетата могат да имат предпочитания и откази на определени храни поради разликите във вкусовете им в сравнение с по-големите деца.
-
Как мога да направя торта за рожден ден на дете, без да използвам яйца и прясно мляко?
За торта без яйца и прясно мляко можете да използвате рецепта с крема сирене (като например Филаделфия), желатин, бадемов ликьор (или сок), течна сметана, готварски шоколад и бисквити. В тази рецепта се използва крем сирене, което може да замести яйца и прясно мляко, което води до вкусна торта, подходяща за деца.
-
Какви са някои методи за улесняване на нощния сън при деца?
Някои методи за улесняване на нощния сън при деца включват оставяне на детето да се успокои само, използване на кърмене като успокоителен метод и откриване на универсални успокоители, които детето предпочита. Важно е да се отбележи, че всяко дете е различно и методите за улесняване на нощния сън могат да варират в зависимост от индивидуалните нужди на детето.
-
Какво е розеола и какви са нейните симптоми?
-
Каква е рецептата за торта, която никога няма да стане суха?
Иначе вчера си взехме едно комплектче с лопатки и формички и днес ще ровим в пясъка - то не е точно пясък де, ама става.

За сега мога да кажа че когато бях в 22 г.с. казаха че ще е момиче.Вчера бяхме пак на УЗ но бебока беше доста свит и срамежлив та не можа да се потвърди със сигурност.Малко съм притеснена 4е още не се е обърнало а вече съм в 35г.с. при вас как беше?
Случката е следната. Преди около месец ми звъннаха вкъщи от Health Canada. Служителката ми заяви, че поради липса на информация за имунизациите на децата ми и тъй като те представляват опасност за живота и здравето на останалите деца в училище ще се наложи да ги отстрани до поставянето на всички задължителни в Канада имунизации! Аз изпаднах в потрес . Да кажа само, че ние сме в Канада от около 1 год. 2 мес. Както си му е реда, преди да тръгнем насам нашата лекарка ни направи документи с имунизациите на децата по канадския образец, на английски. Когато ги записвахме в тукашните училища оттам си направиха съответното копие от всички документи които носех, като най-много държаха на този с имунизациите. И изведнъж това обаждане вкъщи. Дори нещо повече. Звъняли бяха и в двете училища . Дъщеря ми е голям човек вече, при такива случаи от гимназията не търсят родителите, а си говорят направо с ученика. Бяха й казали нещо от рода, оправяй се сама, но, ако до еди-кога си не докажеш, че си надлежно имунизирана и не си заплаха за живота и здравето на останалите ученици ще те отстраним от училище. При сина ми бяха реагирали по-адекватно. Веднага жената от канцеларията беше изпратила по факса до Health Canada наличното й копие от имунизационния му картон, после седна и мен да ме успокоява и ме упъти за всеки случай при личната лекарка. Личната лекарка от своя страна ми обясни, че не е редно тя да им прави нови канадски имунизационни картони , защото имунизациите не са правени тук и че това което нося от БГ трябва да е достатъчно. Да не ви казвам на каква молба го ударих
, докато най-накрая тя се съгласи да им попълни оранжевите картони със забележка отдолу „ имунизациите са направени извън Канада”, я после на бърза ръка сложи на храбрия ни юнак втората реимунизация за морбили-рубеола-заушка (оказа се,че май само тя му се губи, но това понеже в БГ им я правят на 12 год., а когато тръгвахме той беше на 9). Накрая на цялата епопея по факса пратих всичко което имах у себе си- новите оранжеви картони, това което си носехме от БГ ( и на двамата за всеки случай). След два дни се обадих и се уверих лично, че децата ми вече не са заплаха за здравето на канадчетата
Добре, че всичко е завършило с хубав край!