Кокичета, минзухари и всякакви цветя вече избуяха на канадска земя - 25

• 23 269
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
Не искам да изглеждам глупаво но за какво се събират тези пари аз съм готова да се включа стига да имам повече инфо. Пролет дръж се не остана зимата почти свърши има няма 1-1.5 месец .КОлко време си тук ? Щото миналата година и на 24 май валя сняг а други помнят и през август #Crazy

Честит Рожден Ден на Алекс - Весели детски дни, а на мама и тати само приятни емоции  bouquet

# 91
4estit Rojden Den na Aleks! Da e jiwo i zdrawo detence i dylgi godini da radwa mama i tatko! Joy

# 92
  • Canada
Не искам да изглеждам глупаво но за какво се събират тези пари аз съм готова да се включа стига да имам повече инфо.
VessiK, от скоро си при нас и е съвсем нормално да питаш. От 2 години майките от канадската ни тема, периодично събираме пари, с които купуваме необходими неща за децата от домовете в България. Аз съм връзката между "Движение на българските майки" (http://fdbm.org/site2/index.php?lang=bg) и канадските мами - събирам парите, купувам каквото е необходимо и го пращам или нося на момичетата от ДБМ. Те от своя страна носят изпратеното по домовете, с които "работят" - посещават ги ежеседмично, контролират персонала и най-вече осъществяват контакт с децата.
Аз съм голям изнудвач, периодично тормозя момичетата тук да ми пращат пари, които много бързо обръщам в кремове против подсичане, бельо, комплекти за училище и т.н. Най-близките ми приятели са свикнали да чуват от мен "дай ми 10$ за благотворителност", някои в отговор са ми давали по 100$.
Радвам се, че много от момичетата в темата ни, без да ме познават лично, ми се довериха и не веднъж са ми изпращали пари. Аз от своя страна винаги се отчитам до стотинка за получените суми, изхарчените такива и какво и кога е получено и разпределено от ДБМ.
Днес към България потегля поредната ни пратка - 22 кг. сак с 280бр. чорапи, 40 комплекта за училище и над 20 книжки за оцветяване, предназначени за домовете във Видин, Горна Оряховица и Пазарджик.
ДБМ имат подфорум и там можеш да получиш много по-добра представа с какво точно се занимават.
VessiK, ако желаеш да се включиш в доброто ни дело, ще ти изпратя адреса си на ЛС. Обикновено събираме по 10$ или кой с колкото си прецени и може. Момичетата слагат парите кеш, в бял лист (а някои ми изпращат и картички Hug) и после в обикновен пощенски плик. До сега съм получила абсолютно всички изпратени суми, не е имало проблем.
Използвам постинга за да ви благодаря още веднъж момичета, че продължавате да ми имате доверие и да дарявате много усмивки и положителни емоции на ничиите деца! Благодаря ви  bouquet

# 93
Здравейте!

Имам няколко въпроса към Ванкувърските мами, може да ми пишете и на лични, ако искате, ще съм много благодарна.
- каква е горе-долу нормалната програмистка заплата - средно към senior
- приблизителен наем на townhouse, 2bdr, около Burnaby най-вече, но и по принцип. знам, че доста са се вдигнали наемите.
- по колко часа на ден е безплатното училище за 7 год. дете, ходят ли на училище 5 г. и по колко часа на ден. Спомням си нещо като 2?
- колко са приблизително данъците, мисля, че бяха към 30%  newsm78

Много благодаря!

# 94
  • Vaudreuil Canada
Millena за данъците виж тук все пак варират според дохода.

# 95

Възползвах се и аз...тенкЮ

# 96

Благодаря   bouquet

# 97
Христос Воскресе! Здраве и късмет!

# 98
  • Canada,Montreal,L'île-Perrot,Pincourt
Христос воскресе!

Здраве и благонденствие на всички.

# 99
Воистина воскресе!!!
Мир в душите и слънце в сърцата!!!

# 100
Во истина!

Някой от Монреалки ходи ли на бг службата днес на обяд?

# 101
момичета, честит Великден! Христос Возкресе! желая ви хубави емоции, много светлина в живота и красиви мечти   bouquet малко набързичко, но пак реве бебето  Rolling Eyes

Милена, за заплата около 40,000 годишно данъците са по-близо до 40% - само ориентир, зависи и от застраховки, допълнителни удръжки и т.н.  Peace

# 102
малкос е изгубих, но все пак...
Христос Воскресе! Нека се лее светлина в душите и сърцата на всички!

Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 13:39 от msbilt

# 103
  • Монреал
Честит Празник и от мен!

# 104
Христос Воскресе!

Някой от Монреалки ходи ли на бг службата днес на обяд?
Ние щяхме да ходим, но се отказахме. Бях изморена и не ми се пътуваше 1.30ч натам и после толкова навръщане. Друг път.

Общи условия

Активация на акаунт