Влязохме във втория триместър - за СЕПТЕМВРИ викайте оркестър!!!

• 11 859
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Мерси за обяснението, Луси.
Еми можеше и да не я харесам, а въпроса тука е да се чувствам колкото се може по спокойна и в мир по време на раждането. Ако тя не ми пасваше, този вариант няма как да стане. Но, много се радвам че не ми се налага да го мисля вече.

Гледах "Часът на мама" относно активното раждане. Дози доктор Димов, направо какъв гад ми се стори, и как говори "екстракция на плода" като че за вадене на зъб говореше. Горкия, всеки ден е свидетел на един от най-невероятните моменти в живота на жената, и той си няма грам представа, камо ли уважение.

# 91
Sheila Мила те лекарите са претръпнали толкова много че какво се очудваш!За него това е начин да носи парички в къщи!Като прави всеки ден едно и също нещо в продължение на толкова години човек става машина и нищо не е в състояние да го трогне!!Ако в началото е влагал сърце то в един момент от самосебе си емоцията спира да съществива и оставя нясто на рационалното мислене!А човек не вкарва и сърце в това което прави сами разбираме че то става машинално!!
Момичета сега моя мъж се върна от фитнес с моя доки и да ви питам!Доки е казал че и да пия папаверина било все едно не го пия!демек нямало голям смисъл вече!Но за по-силно казал че няма да ми дава за сега! newsm78 newsm78Какво да си мисля!Аз нямам контракции не усещам болки или да ме стяга корема! #CrazyТа как да го тълкувам това??Предполагам че на 8ми като ида и ме погледне ще прецени какво ще правим и дали ще ми назначи Магнерот както на повечето от вас вече Hug

# 92
Bonbonche, аз мисля че предпочитам да си ангажирам лекар, но още не съм решила дали искам да раждам тук. Малко ме е страх да не попадна на лошо отношение.
mi6lence, здравей  wavey. Твоят термин кога е?

# 93
Мирка, лекарската професия е една от малкото, в които трябва да си професионалист до мозъка на костите си, но НЕ бива в никакъв случай да си слагаш на сърцето всеки един пациент, защото иначе ще рухнеш емоционално!!!
преди да стана юрисконсулт, бях адвокат! избягвах да си слагам чуждите проблеми на сърцето именно поради гореописаната причина! и повечето клиенти реагираха като Sheila и смятаха, че омаловажаваме проблемите им и че не ги приемаме на сериозно!
само че, мили дами, и ние, както и лекарите са хора - поддадеш ли на емоциите, ще рухнеш емоционално и ще си развалина, никому ненужна - нито на пациенти/клиенти, нито на семейството си!

# 94
софи, ама аз не говоря за емоционално привързване, а за едно уважение в това което жената преживява. Това е просто човешко отношение според мен, и затова тука ги учат докторите на "bedside manners" или как да се държат с пациентите, така че да ги предразполагат към спокойствие и доверие.

# 95
По повод развихрилия се спор, ви пускам един линк към подобна тема в Клюкарника от днес.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=285007.0;all
Аз си позволих малко по-остър тон и веднага бях нападната, но вече съм претръпнала на такова отношение.
Софи, като мед. сестра мога да ти кажа, че си права. Затова и напуснах професията. Просто съм такъв човек - всичко поемам на гърба си. А не исках да рухвам толкова бързо.
Но ШИйла е права в друго - липсва етика в отношенията пациент-лекар в България.

# 96
софи, ама аз не говоря за емоционално привързване, а за едно уважение в това което жената преживява. Това е просто човешко отношение според мен, и затова тука ги учат докторите на "bedside manners" или как да се държат с пациентите, така че да ги предразполагат към спокойствие и доверие.

уважението не липсва според мен! просто за човекът това е ежедневие, за повечето хора не е! и той го  казва малко "студенокръвно" отстрани погледнато,така да се каже, понеже теб те касае лично от гледна точка на това, че си бременна! но за него, повтарям се, е ежедневие, няма място за чувства и емоции, а за здрава професионална ръка!

# 97
sunshine3 на листа пише:клинична лаболатория - резултати и долу всичко е съкратено.
WBC  8.5
LYM   1.6
MON  0.5
GRA   6.4
LIM%  18.7
MON%  6.3
GRA% 75.0
RBC  4.09
HGB  127
HCT  0.357
MCV  87.3
MCH   31.1
MCHC 356
RDW  12.1
PLT   184
MPV  9.0
PCT   0.166
PDW  16.1
Благодаря за отделеното време и сори за скучният пост... Confused
Нямаш място за притеснение! Важни са абсолютните ст-сти както вече казах, а не тези в %!
Хемоглобина като за бременна ти е прекрасен! Еритроцитните индекси /MCV, MCH - те се гледат/ и те са в норма. Т
Sheila Мила те лекарите са претръпнали толкова много че какво се очудваш!За него това е начин да носи парички в къщи!Като прави всеки ден едно и също нещо в продължение на толкова години човек става машина и нищо не е в състояние да го трогне!!Ако в началото е влагал сърце то в един момент от самосебе си емоцията спира да съществива и оставя нясто на рационалното мислене!А човек не вкарва и сърце в това което прави сами разбираме че то става машинално!!
Така, че споко! Hug
Мирка, не съм съгласна с теб....За 12г. трудов стаж не мисля, че съм се превърнала в машина!  Naughty Не съм гинеколог, а интернист и се налага да се занимавам с много по-широг кръг от неща и да имам много повече умения и знания!  Е, добива се рутина, до известна степен много от нещата се правят машинално, но това е защото има голяма повторяемост в ежедневието.Но, сърце влагам и сега, както в началото, емоция- също, да не говорим, че рационалното мислене е само в полза на пациента! Има нещо, което ме притеснява и то е демотивацията и до голяма степен разочарование вследствие здравната реформа, третирането на лекарите , както и тези пусти клинични пътеки с алгоритми, както и не на последно място-заплащането. Но аз съм си избрала интерната, никой друг не ми е виновен, че не печеля и не нося в къщи пари! Пък и нямам меркантилно мислене, за жалост....
Момичета, стискайте ни палци, моля! Утре ще оперираме малката- ще й вадят трета сливица и ще й слагат макарички в ушите. Вече трески ме тресат...дано всичко мине нормално! Praynig

# 98
Новичка честито!Щастлив семеен живот!    bouquet Здравей Мишленце.И твоят термин ли е за 15.09 или нещо не съм прочела внимателно. Мамета аз моето бебче още не го усещам  и в предишната тема писах че започвам да се притеснявам.Другата седмица съм на лекар и може би тогава ще ми каже какво е бебо. Момичета снощи сънувах бебчето си и сутринта се уплаших много-това на хубаво ли е или на лошо???

# 99

Момичета, стискайте ни палци, моля! Утре ще оперираме малката- ще й вадят трета сливица и ще й слагат макарички в ушите. Вече трески ме тресат...дано всичко мине нормално! Praynig
[/quote]

стискаме!  Praynig Praynig Praynig
всичко ще е наред!!!

# 100
Аз малко може би съм била рязка но споделям с какво впечатление останах след като изгледах и изслушах този лекар в Часът на мама!А и съм била свидетел на лошо отношение!А че по-директен човек от лекаря няма в това съм се убедила!Не поставям всички под общ знаменател разбира се!  bouquetИма много мили лекари които както казва баба ми/и тя е мед сестра/"на рана да ги сложиш"
den4e Аз много пъти съм сънувала бебето и то че е все момиче и се ражда все преждевременно и все много бързо и сякаш аз нищо не усещам!! newsm78 newsm78
sunshine3 стискам палци всичко да мине добре и малката бързо да се оправя след ваденето на сливицата!!А какви са тези макарички в ушите  Shocked
Ехх тамън излязохме с моето мъжле да се разходим и какво стана-заваля #2gunfire #2gunfireНе мн силно но колкото да предпочетем да не рискуваме и се прибрахме!Така ме е яд  Twisted Evil

# 101
Аз не чух едно изречение да излезна от неговата уста което да имаше уважение към майката, като нещо повече от носител на плода в нужда от екстрация.
Да имаш съпричувствие не означава, че не си добър лекър, а че си добър човек. Или поне това изисквам от хората които се грижат за мен. Аз не съм месо с тупкащо сърце, а същество с емоции, които играят огромна роля в здравето на всеки един от нас. Не бива да са избутани на една страна от какъвто и да било компетентен медицински персонал.

Веч, почнах да чета тази тема сега и се спрях. Започнах да си мисля, че те си заслужават системата която е в момента...и не се харесвам такава.

sunshine стискам палци, мила. Дано всичко мине по вода.

# 102

Веч, почнах да чета тази тема сега и се спрях. Започнах да си мисля, че те си заслужават системата която е в момента...и не се харесвам такава.

Много си права  Wink
Пише се съпричастие и съчувствие. Знам, че ти е трудно с българския, затова си позволявам тази поправка.

Съншайн, всичко да е по вода утре! Peace

# 103
Mi6lence, добре дошла колежке Simple Smile И аз съм завършила молекулярна биология ( и си работя като биолог ). Ти кога си завършила и къде? Аз в ПУ, випуск 2006  Simple Smile

новичка, честито, честито! Само рози без бодли по пътя ви оттук нататък Simple Smile Здраве, любов, парички и положителни емоции и едно сладко бебе септември !  Wink  Hug

Стискам палци на sunshine3   Simple Smile

# 104
Люска, много ти благодаря. И аз много искам да се запиша. Не знам дали йогата ще е добре за мен (защото одавна не съм спортувала и да не направя някоя беля), но видях, че имат фит-бол. Пък и лекциите мисля, че ще са ми от полза. Но нещо все не се навивам, че не ми се ходи сама  Embarassed Айде ако някой има мерак да се организираме  Flutter
Съншайн, съгласна съм с теб. Все още има добри и вниматели лекари.  Въпреки че съм лекарско чадо, такова чудо като шуробаджанащина няма в нашето семейство. Всеки техен пациент се е отразил на тях, а и на мен и брат ми косвено по някакъв начин. Родителите ми не ми ходатайстват на ляво и надясно. Е, спасяват положението понякога (но много рядко, защото не живеят в Сф), като попадна на някой калпав и гаден лекар.  И аз не съм някоя лигла, но съм същество с емоции и чувства и искам да се отнасят с мен така!
Дано утре всичко мине както трябва с малката  Hug
Мишленце,  welcome Аз съм биотехнолог, между другото Wink А ако наистина термина ти е 15-ти, ще сме на една дата  Hug
Веч, Шейла,, аз също съм на мнение, че съдбата и отношението към българите понякога си е оправдана. Затова някои неща, които вие двете изживявате, ние тука в БГ само ще си ги говорим и четем  Cry Много е жалко, наистина!

Общи условия

Активация на акаунт