Нетърпеливи тати и мама чакат СЕПТЕМВРИйска рожба засмяна

• 10 542
  • 295
  •   1
Отговори
# 105
Честито Morain! Да сте щастливи за много години!   bouquet

Ирина, моите щерки са на 3 и 7. С големи разлики ги раждам аз, и така са си планувани. Е, това не е планувано, но пак, разликата ми е на сърце.

Мирката, внимавай да пиеш достатъчно вода (иначе няма как да не се получи запек), също се движи (помага на ленивите черва), зеленчуци и екстра фибер на прах можеш да взимаш (пак, внимавай да пиеш доста вода, иначе фибера пак може да запече). Също можеш да си направиш масаж на дебелото черво - почваш ниско долу в дясно, над кокала, и караш нагоре до под дясното ребро. След това до другото ребро и след това надолу до лявата тазна кост. Като буквата П. Внимавай с посоката.
И последно, пий много витамин Ц - преди няколко седмици така си докарах разтройство, защото и на мен за първи път са ми лениви червата и не се вяздържах. НО!! Това си е моя идея и не знам колко е безопасна. На мене ми трябваше около 6гр витамин Ц да ме докара дотам - това е страничният ефект като приемеш повече от нужният витамин. Иначе всичко екстра се изпикава.

За четенето - тъй като не живеем както прадедите ни, повечето от нас не сме били преки свидетели на как се отглежда едно бебе. Така че аз не виждах как ей така ще знам какво става. Плюс това за всяко решение което трябва да се вземе има противоречиви мнения. Аз изчетох всичко и си реших как ще си отглеждам децата. Така имах много сила и увереност в което правих и никакви нежелани съвети не ме ядосваха или колебяха.
Сящо така, ако сте информирани, няма възможност по късно да съжалявате за тези решения, защото сте направили най-доброто за вас в момента. Ще си спестите доста от тези гадни чувства за вина, които така и така са си част от ролята на родителя Wink

Хайде, приятен ден!

# 106
Здравейте приказливки Hug
Днес връзката ни е по-добра. Надявам се да остане такава Praynig Очаквам тази седмица да ни слагат антена за безжичния нет директно на терасата, та да се реши най-накрая проблемът Peace
Гери, ами тя пита, а аз съм решила да обяснявам нещата както са си. Е, избирам подходящите думи... опирам се на нейните собствени открития за тялото й и действам Grinning
Ох, аз продължавам да имам проблеми с храненето в часовете до обед. Трябва да хапвам само по мъничко и по мъничко да пия вода. А като ми се яде става лошо Confused ПРимерно ако закуся цяла филия намазана с нещо и пия вода - следващите два часа кръвното ми е нискоооо и просто се простирам на леглото и съм до там ooooh! Но все пак намерила съм някакво средно положение и се справям Peace
И сега пак да захвана любима тема - количките Whistling Вече установихме, че най-вероятно ще купуваме нова. и сега голеееми колебания. Е, ако намеря нещо хубаво на старо - веднага Peace НО понеже имаме проблем с размера на асансьора - елате ни вижте какви сме сметки как, какво и колко Laughing

# 107
добро утро, приказливки!
как сте?
ние вчера цял ден скиториме по автокъщите, че даже и до Пловдив стигнахме! Simple Smile
айде аз отивам на работа /пак закъснявам/ и ще ви пиша и чета и от там

# 108
Добро утро на всички!Докато ме нямаше 4 дена вие сте изписали две теми...немога да смогна да ви изчета!!!Да кажа че бая разходих бебо до София до Своге,ама маи му хареса или поне на мен!!!
Честито на всички които знаят какви ще са бебоците!!! newsm51
Аз маи от последните ще сам!ИСКАМ МОМА,ама ще видим!!! newsm78
И да кажа че аз сащо чета само форума,мъжо ми купи някакви книги за бременноста и за след това и си ги чете!!!на мен лекциите са ми достатачни за сега докато ми минат изпитите и после ще чета!!! Grinning
Асе и мен ме е обхванала манията с количките,ама си харесвам едни с такива цени че лошо ми става smile3511!!!
Слънчев и приятен ден на всички!!!

# 109
Mирка,
за запека:
1) Мноооогоо течности, вкл. супи
2) Киви- по няколко на ден, избягвай бананите, ориз, картофи.
3) Сутрин на гладно по 1 часа топла вода с малко мед...не е чак толкова гадно, пробвай
3) ДУФАЛАК- разрешен за бременни - има меко действие, не прокарва неприятно. Има го на сашета или течност в шишенце.
4) Много движение.
По време на бременност има хипотония на червата( на целия стомашно-чревен тракт) и това е обичаен проблем, собено ако си го имал преди.
Желая ти успех!

# 110
  • Варна
Добро утро! Hug
Честито на моарейн - живота да ви е все така хубав и интересен както в сватбения ден  bouquet

Мирка, и аз се боря с подобен проблем ама твоето 2 седмици е наистина много. Опитай сутрин за закуска няколко кивита. Бананите ги забрави - те запичат. Докторката ми каза че може да ползвам и всякакви таблетки на билкова основа - аз ползвам Lax-S - 2 вечерта и сутринта по някое време след като стана и хапна нещо ме разкарва.
Движението страшно помага и многото вода, макар че аз пия изключително много вода и това не е гаранция.
Също това което ми помага е Лактофлор - това са едни таблетки със тия полезните бактерии за стомаха които нормализират чревната флора и са пробиотик.
http://www.kendy.com/index.php?option=com_alphacontent&secti … =20&Itemid=21
От тях сутрин 2 на гладно с много вода, после по обяд може още две и вечер пак - докато почнеш да усещаш някакво действие.
Ужасно е затова ти стискам палци скоро да  smile3550 smile3525

# 111
  • София
Добро утро мамита!
Поздравления за сияещата булка!  bouquet
И успех на Мирката с  smile3550 На мен ми помага много топла чаша мляко с мед.

За четенето: да питам по-опитните мамита, тези като мен дето ходят на работа и нямат възможност да посещават училищата за родители. (На 9 месеца са през седмицата  Sad ) дайте съвет за някоя книжка! Знам че вече го коментирахме това за книгите, но хайде пак! Моля! Embarassed

# 112
Добро утро и от мен   bouquet
Хора, аз нещо се разболявам Sad Вече четвърти ден съм с хрема и не ми минава. До сега нищо не съм приемала, но вече почвам да се притеснявам:( Дайте идеи с какво се лекува  Praynig
mari_p и аз съм при Карагьозова в 16.00ч. Вече нямам търпение да видим малкото човече  Heart Eyes Таткото последно го е виждал когато беше точка  Joy 
Асенце, не си сама в мислите за количките  Hug Вече сън не ме хваща  Joy
Съни, добър списък си направила  Peace Всичко от списъка съм пробвала без Дуфалак-а и тези препоръчани от Juliko. Но ще  ги имам и аз предвид, че не се издържа   Toilet

# 113
Здравейте мами! Hug Пожелавам лек ден на всички изпълнен с много положителни емоции.
И честито на мамите разбрали пола на бебетата си Flutter

# 114
ох, и аз вече не знам кво да купуваме - каква количка /само знам, че ще е синя Simple Smile/, креватче или кошарка и т.н.
има време, ще обикаляме, ама пък точно жегите ще хванем Sad

# 115
Добрутро мами! Hug
Деня е чудесен, кво слънчице кво чудо Heart Eyes
моарейн, приеми поздравленията ми за твоя ден newsm51!, бъди много щастлива в дома си и с любимия!
Мирка, съчувствам ти... и аз съм ревала в WC-то та знам какво е.
Много изчерпателна информация има по-горе и сигурно ще подейства, да добавя само за бързо действие свещичка отзад и до 30 мин, си в smile3550, но само при спешни случаи, да не ти стане навик.
Мами на мен миналата седмица ми беше кекава в настроението, но това слънчице ми действа, чудесно.
Идва ми едно любовно настроение, едно чудно вдъхновение... smile3535 направо "фърчъ" добре, че нашия тати ми е свикнал вече с настроенията и си знае урока Grinning
Имайте мнооого хубав ден!
И да помоля може ли някой да посъветва как се "вмъква" снимка в текста виждам, че го можете Heart Eyes

# 116
Мамита благодаря ви на всички!  bouquetЕй ме на днес съм станала рано рано да се запасявам с каквото ме посъветвахте и да видим какъв ще е резултата! HugНяма как да не помогне нещо!Толкова изпитани методи сме ми дали! Heart Eyes
А времето е направо чудесно навън LaughingИска ми се една дългаа разходка ма да видим дали ще ме огрее след вчерашната изцепка на мъж ми че тая жега не била полезна за разходки  #Crazy #2gunfire
Айде мамита останахме ли такива които не си знаем пола на бебоците ThinkingСкоро,скоро още малко търпение  bouquet
Хубав и слънчев ден на всички!Усмихвайте се

# 117
  • София/Търново
За запек имах този проблем. Казаха, че на два-три дни било много. Трябвало всеки ден. Аз и преди не бях много редовна, но никога не ми е пречило.  Преоцедурата си е на същия интервал-не се е увеличил. Проучих доста варианти. Точно щях да пробвам чай сена или майчин лист и ме спряха-не бива /дори да пише, че може/. Та...
Доматен сок, сироп от рози, локум с вода, 1 ч.л. мед, сушени сливи, сладко или компот от смокини, киви, натурален сок от круши, шоколадче "Комфорт", мюсли, Ревю с фибри, ленено семе / в това имало и калций/, сусам, чай Блевит Л, Бонус-ръжен, пълнозърнест, бонбони за разхлабване и... Дуфалак.
Не всичко наведнъж, но на гладно. Бисквитите, мюслите, лененото семе и хляба не естествено...
Моята рецепта е сутрин 3 кивита. До половин час, ако няма никой, сушени сливи. Ако пак не се храня с горните неща максимално много като задължително включвам мюсли. И тук вече имам резултат. Ако позакъвам и с Дуфалака ще се заобичаме.

# 118
Здравейте момичета!
Дидка, благодарско за новата тема!  bouquet
Училища за родители има и след работно време. Мойто започва от 7 часа вечер и е два дена в седмицата. Ти беше споневала, че работиш на бул. България близо до Била- значи даже ще ти е удобно, защото се намира в Лозенец до Кошарите.
Софи, Веч честито за гащите!
За момичетата със запека - старайте се да се движите, да ядете салати, да пиете достатъчно течности, а с по-твърдите неща хапвайте и домат в комбинация. Аз да си призная никога не съм имала този проблем, но го отдавам на начина ми на живот - винаги съм се движила много и съм яла зеленажи най-вече.
Мирка, навън все още не е жега, а е много приятно за разходка. Ние и двата почивни дни правихме кръгчета на южния парк и се почувствах страшно добре. При всяка възможност се движи на чист въздух и ще видиш колко освежена ще се чувстваш.
Моарейн, няма как да не изкараш хубаво на такъв ден Grinning.

# 119
Здравейте, момичета!
Нямам време да ви чета, само минавам да кажа

Честито, Моарейн!!!

Ще ви чета после и ще пиша пак...

Общи условия

Активация на акаунт