Мирзакарим Норбеков

• 66 606
  • 231
  •   1
Отговори
# 75
От това по-добра  демонстрация на "как от продавач на семки се става милионер"- здраве му кажи!!!
Самият Норбеков е нагледен пример, че "системата му" работи  доста добре!/в частта за милионерството предимно/  Simple Smile
Не виждам място за оплакване, трябвало е  само  "да попиваш"!! Wink
Заслужавал си е курса. Simple Smile /Сериозно си го мисля, не се шегувам/ 
и в България има разни хора тип продавачки на семки станали милионери - ( разни мошеници , врачки и гледачки ) , ако за теб са пример за възхищение и подражание , моля - за мен е отвратително просто
 какво да попивам точно ???
да взема оттук- оттам по нещо и да направя собствено ''учение'' , за да обирам парите на хората ?!?!?!?!
имаше хора с инвалидни колички , слепи , въобще имаше хора , които бяха чакали курса с месеци и се надяваха на нещо и бяха много разочаровани ,
не виждам за какво ме поучавате и чак и ми съчувствате ( без да има нужда ) , досега не видях тук някой посетил ''курса'' , обаче всички сте много компетентни ...

# 76
Аз опитах само веднъж с упражненията за гръбнака -ами не бяха описани нито илюстрирани добре и въобще налучквах и не знаех какво да правя затова и се отказах.
за гръбнака - йога  , йога
йогата е концентрирарана в/у гръбнака , въобще за тях той е най-важният орган

# 77
Аз опитах само веднъж с упражненията за гръбнака -ами не бяха описани нито илюстрирани добре и въобще налучквах и не знаех какво да правя затова и се отказах.
за гръбнака - йога  , йога
йогата е концентрирарана в/у гръбнака , въобще за тях той е най-важният орган
Не споря за йога, но се надявам,че на курса добре ще ги обяснят всички упражнения  Peace

# 78
Тук не става въпрос само за упражнения, а за вътрешна нагласа. При добро желание човек може да се упражнява и с книгата под ръка, без да ходи на курсове.

# 79
Тук не става въпрос само за упражнения, а за вътрешна нагласа. При добро желание човек може да се упражнява и с книгата под ръка, без да ходи на курсове.

Peace

И освен това, позволи ми да те попитам, ana_karenina,след като си била на курса.   bouquetТи лично завърши ли курса? Успя ли да промениш нагласата си за живота в по-оптимистична? Успя ли да простиш обидите, които си трупала в продължение на години? Откри ли своя образ на здравето, поиска ли той да се сбъдне за теб? Осъзна ли, че не е правилния път пасивно да гълташ, каквото ти предпишат, а трябва да се потрудиш сама за здравето и самочувствието си? Слепите хора и тези в инвалидни колички, завършиха ли курса? За съжаление, понякога заболяванията са наистина с непоправими последици. И въпреки това е възможно човек много да подобри положението си. Но ако е с отрязана ръка, нова няма да му порастне, нали?

Аз съм практикувала хатха йога в продължение на няколко години, при един от учениците на Венцислав Евтимов. Опитах и упражненията, които предлага Норбеков. И честно казано, не открих съществена разлика, явно той използва някаква система ,близка до йога...ana_karenina newsm78, какво точно те накара да отхвърпиш предложенията на Норбеков за гимнастика на гръбнака и да ги противопоставиш на йогата....

И още един въпрос, самата система на Норбеков ли не ти харесва, или се дразниш, че има такси, които трябва да плащаш? Ако самата система не ти е харесала, ти провери ли я върху себе си, или така ти се стори на първо четене просто, прозвуча ти невероятно и не ти се занимаваше занапред ?
Коя от предложените техники направи по правилата, с необходимите продължителност и нагласа, а се оказа, че са те излъгали за резултата?

Да, не съм била на курса. Но книгите му определено са ми помогнали в живота. И какво сега, да не го споделя това ли? Или да се ядосвам, че и те струват пари?

А ако случайно някой от преподавателите не ти е допаднал - все пак сме различни хора и всеки си има вкусове и претенции, защо не опиташ самичка, само с книгата? И така може. Хем никой няма да забогатее от обучението ти.

Благодаря!  bouquet

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 10:14 от Анонимен

# 80
  • София

Peace

И освен това, позволи ми да те попитам, ana_karenina,след като си била на курса.   bouquetТи лично завърши ли курса? Успя ли да промениш нагласата си за живота в по-оптимистична? Успя ли да простиш обидите, които си трупала в продължение на години? Откри ли своя образ на здравето, поиска ли той да се сбъдне за теб? Осъзна ли, че не е правилния път пасивно да гълташ, каквото ти предпишат, а трябва да се потрудиш сама за здравето и самочувствието си? Слепите хора и тези в инвалидни колички, завършиха ли курса? За съжаление, понякога заболяванията са наистина с непоправими последици. И въпреки това е възможно човек много да подобри положението си. Но ако е с отрязана ръка, нова няма да му порастне, нали?

Аз съм практикувала хатха йога в продължение на няколко години, при един от учениците на Венцислав Евтимов. Опитах и упражненията, които предлага Норбеков. И честно казано, не открих съществена разлика, явно той използва някаква система ,близка до йога...ana_karenina newsm78, какво точно те накара да отхвърпиш предложенията на Норбеков за гимнастика на гръбнака и да ги противопоставиш на йогата....

И още един въпрос, самата система на Норбеков ли не ти харесва, или се дразниш, че има такси, които трябва да плащаш? Ако самата система не ти е харесала, ти провери ли я върху себе си, или така ти се стори на първо четене просто, прозвуча ти невероятно и не ти се занимаваше занапред ?
Коя от предложените техники направи по правилата, с необходимите продължителност и нагласа, а се оказа, че са те излъгали за резултата?

Да, не съм била на курса. Но книгите му определено са ми помогнали в живота. И какво сега, да не го споделя това ли? Или да се ядосвам, че и те струват пари?

А ако случайно някой от преподавателите не ти е допаднал - все пак сме различни хора и всеки си има вкусове и претенции, защо не опиташ самичка, само с книгата? И така може. Хем никой няма да забогатее от обучението ти.

Благодаря!  bouquet

smile3501На някои им прави кеф само да критикуват. Браво, Облаче smile3525

# 81
В момента чета "Уроците на Норбеков".До там до където съм стигнала виждам,че голяма част от упражненията се препокриват с тези от лечебната физкултура.Смятам,че книжката е полезна.

# 82
  bouquet didikeh, мисля, че за начинаещ са по-подходящи Опитът на един глупак и Тренировка на тялото и духа, защото има повече настроение в тях!

# 83
Здравейте! Много се радвам, че има такава тема!
Аз лично съм завършила курса-1во ниво само и мисля някой ден да запиша и детето си когато стане на подходяща възраст за детския курс!
Благодарна съм ви за темата, защото днес ми припомнихте, колко неща съм забравила от курса и затова, че ме побутнахте за да се сетя, че мога да се допитам до преподавателите в Сф за проблема с очичките на сина ми!
Свързах се с Таня Иванова, която води детския курс и искам и тук да й благодаря специално, ако някога случайно прочете това!  bouquet
Много бих искала да се свържа с очен лекар, който е завършил курса или чел книгите на Норбеков! Ако знаете,познавате такъв, моля ви дайте ми координати!

# 84
sneji20, разкажи моля , ако искаш, нещо повече за курса!  bouquet

А пък за очен лекар за детенце - защо не попиташ във форума на сайта на Норбеков, макар че много много май не се използва този форум.. Confused Ако не откриеш такъв лекар, може да комбинираш с детски психолог - те си имат разни хубави похвати за дечица Hug !

# 85
Сега прочетох темата. Аз съм от почитателите на Норбеков. Чела съм книгите, на курс не съм ходила. Свалих диоптър, достатъчно да мога да се оправям без очила след 20 годишно непрекъснато носене.  bowuu Не съм с напълно излекувано късогледство, защото спрях с упражненията за очи. От ставната гимнастика съм супер доволна, оправих неприятни гръбначни проблеми. Правя си я почти всеки ден с необходимите дни почивка. Не отнема много време - около 20-25 мин., а ако бързам съкращавам на 10-15 мин. Вярно има доста от йога и не само, но за мен е много по-лесна и приятна за изпълнение.  Peace

Имаше коментари за метода на д-р Бейц - нюйоркски офталмолог, изследвал зрението на учениците в училищата на Ню Йорк в продължение на повече от 30 години. За неговия метод четох отдавна в книгата на Хари Бенжамин "По-добро зрение без очила", издание на Абагар от 1991г. Първото издание е било отпечатано в Лондон през 1929 г., а до 1962 г. книгата е претърпяла още 30 англ. издания. Упражненията на д-р У.Х.Бейц са наистина 1:1 с тези на Норбеков. Само че, книжката с упражнения я имах от 1992 г., а така и нито веднъж не направих нито едно...Прочитайки "Опитът на един глупак...", бях сигурна, че ще хвърля очилата... Peace

# 86
terli   bouquet!!!
Това е чудесно, заслужава уважение, и наистина се направила нещо прекрасно за себе си!

# 87
Отдавна не бях отваряла темата и виждам, че се е разразил голям спор.
oblacheto hey не се впрягай толкова на хората, които отричат нещо, само защото не са се постарали да го приложат върху себе си, или на тези дето отричат всичко, което не могат да разберат. И на Галилео Галилей не са му вярвали, когато е казал, че Земята е кръгла и се върти.....
Важното е, че си успяла да направиш нещо за себе си, следвайки философията му. Аз също съм се занимавала с йога и съм много доволна от курса му. Може да обменим опит. Hug
На всички, които желаят мога да пратя музиката към повечето упражнения от курса (без "Октава") 

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 21:57 от Triniti

# 88
Само че, книжката с упражнения я имах от 1992 г., а така и нито веднъж не направих нито едно...Прочитайки "Опитът на един глупак...", бях сигурна, че ще хвърля очилата... Peace

Това е поредното доказателство, че за философията на Норбеков най-важни са безрезервната вяра в успеха и вътрешната позитивна нагласа. Поздравления! Peace

# 89
Благодаря! Hug

На всички, които желаят мога да пратя музиката към повечето упражнения от курса (без "Октава") 
Ако може на мейла ми.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт