Алтернативна козметика

• 130 089
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 645
Аз да си споделя за течния сапун Mr. Green Забърках една доза от лайков чай и настърган домашен сапун от баба и за мое учудване се получи newsm18 Утре сутринта окончателно ще е готов, малко е неугледен, но нищо - дано върши работа.
Добре де в настъргания домашен сапун,една от съставките не беше ли сода каустик - имам някакви мътни спомени,че бабите слагаха нещо,ама такова ли беше newsm78

# 646
Благодаря за розовата вода, преди време ползвах, но нещо ми изсушаваше кожата, но може би след това ако добавя малко от жожобато да се получи търсеният ефект.
Сребърен облак, понежи си от дългокърмещите Мами, някакво козметично приложение на кърмата няма ли, освен за ранозаздравяване за девойчетата?

...от къде взимате козметиката без парабени,...
Аз я вземам от козметичните натурални магазини, но след предварителен старателен прочит на съставките. Но тук вече на самите козметични продукти си маркират че са парабен фрий. Правят ли го вече и в БГ?

Лиле Пиле, утре да се похвалиш с работещо творението.

# 647
Ами честно казано незая точно моята баба как го е бъркала, може и сода каустик да е слагала. Embarassed Е, поне няма да има оцветители и други "лошотийки", надявам се това да е по-малкото зло. А в "съвременните" сапуни какво се слага всъщност, няма ли пак сода каустик?
Kalida, ще се похваля само да е за хвалене и понеже съм на сапунена вълна, има рецепта за сапун с кърма в Горичка Peace

# 648
  • София

...от къде взимате козметиката без парабени,...
Аз я вземам от козметичните натурални магазини, но след предварителен старателен прочит на съставките. Но тук вече на самите козметични продукти си маркират че са парабен фрий. Правят ли го вече и в БГ?

нее, за съжаление още не го правят

# 649
...една от съставките не беше ли сода каустик...
Слага се, иначе как ще може да се втвърди мазнината от която се прави сапуна?! Нима има сапун без таз съставка?!
Лиле Пиле, благодаря за рецептата, надявам се че резултата е налице от твоите сапунени проби?!
...за съжаление още не го правят...
Явно скоро ще го приемат, защото в ЕС май е задължително вече?

# 650
Резултат от сапунените рецепти има, при това е задоволителен. Още по-добре щеше да е ако намеря т.нар. калцирана сода и боракс, но честно казано незная от къде, досега не съм търсила подобни неща. newsm78

# 651
Днес си направих домашен балсам за устни. Честно казано едвам се справих три пъти го затоплях този восък ама стана най-после! За да е по като истински си махнах от един друг балсам вътрешното и го изсипах там Simple Smile Сега е съвсем като истински Sunglasses

# 652
Dai4eto , браво на теб Hug! Сподели как го забърка, по каква рецепта? Восък от къде намери? Аз съм си правила сама червило, (това извън темата) та имам представа горе-долу каква играчка е Peace

# 653
Восък си купих от пазара Красно село. Принципно в магазините, където продават мед има. Много е евтин 50ст го взех аз. Стопих половината от пчеленото кръгче на водна баня - става много бавно обаче! Купих си от аптеката етерично масло от лимон (много обичам лимони). Добавих към 20 капки в разтопения восък. Една лъжица зехтин, 1 лъжица вода, и към 2 големи лъжици бадемово масло. Изчаках да изстине и сега е страхотно Crazy

# 654
Знам от много отдавна че косата може да се изсветли с най-обикновена отвара от лайка и престой на слънце. Не знам дали не е преувеличено, но ако е вярно е 10000 пъти по-добре от перхидроли, кислородни води и всякакви окислители.

Не разбирам обаче какво толкова пишещите в темата са вдигнали мерника на съвременната козметика, че са решили бавно, но сигурно да я премахнат от ежедневието си.

# 655
Ето това мисля да пробвам аз:

САПУНЪТ НА КЛЕОПАТРА
За красотата на египетската царица са се разказвали какви ли не легенди. Не само, че била много хубава, но е и познавала много от тайните на козметиката. Тя например се е миела без сапун. И не защото по онова време сапунът не е бил открит или не особено съвършен, а защото Клеопатра познавала далеч е по-ефикасно средство, с чиято помощ е поддържала кожата си дълго време млада и еластична.
Една кафена чашка тоалетни трици (може овесени явки или овесено брашно) се смесват със същото количествно сухо мляко и натурално нишесте. Добавя се и една чаена лъжичка зехтин (може бадемово или слънчогледово масло). Съдържанието се разбърква добре и се изсипва върху чиста памучна кърпа или марля. Завързва се добре така, че да се получи нещо подобно на сапун. С него лицето се почиства и изтрива. Сместа може да се нанася и директно върху лицето и тялото.
Тази рецепта била изпробвана в един от козметичните салони в Италия с голям успех. Оказало се, че "сапунът" на Клеопатра превъзхожда по качества и ефективност повечето съвременни и скъпи сапуни.

# 656
Някой има ли впечатление от продуктите на Neways?Мисля, че са австралийски.

# 657
Ето това мисля да пробвам аз:

САПУНЪТ НА КЛЕОПАТРА
За красотата на египетската царица са се разказвали какви ли не легенди. Не само, че била много хубава, но е и познавала много от тайните на козметиката. Тя например се е миела без сапун. И не защото по онова време сапунът не е бил открит или не особено съвършен, а защото Клеопатра познавала далеч е по-ефикасно средство, с чиято помощ е поддържала кожата си дълго време млада и еластична.
Една кафена чашка тоалетни трици (може овесени явки или овесено брашно) се смесват със същото количествно сухо мляко и натурално нишесте. Добавя се и една чаена лъжичка зехтин (може бадемово или слънчогледово масло). Съдържанието се разбърква добре и се изсипва върху чиста памучна кърпа или марля. Завързва се добре така, че да се получи нещо подобно на сапун. С него лицето се почиства и изтрива. Сместа може да се нанася и директно върху лицето и тялото.
Тази рецепта била изпробвана в един от козметичните салони в Италия с голям успех. Оказало се, че "сапунът" на Клеопатра превъзхожда по качества и ефективност повечето съвременни и скъпи сапуни.

Тази доза е за 1 къпане, нали?

# 658
Мисля, че е само за едно почистване на лицето. За цялото тяло е твърде малко като количество.

# 659
Опитвам се да намеря време да прочета цялата тема, но уви... Трябва ми бърз съвет за бебешка козметика, много ще съм благодарна, ако ми помогнете. Чудя се дали да ползвам някаква органик козметика (намерила съм 3 алтернативи) или да ползвам нещо домашно приготвено. Хомеопатът ми каза да не го мажа с нищо, не смятам да го мажа всяка вечер, но поне на 3-4 дни дали няма да има нужда все пак да се втрива нещо в гънките...Какво мислите за преварен студено пресован зехтин? Къпя го само с вода иначе, но ми се иска през няколко дни да слагам нещо измивно (възможно най-натурално, разбира се) във ваничката.
Иначе съм намерила 3 козметики, както споменах по-горе, но имам резерви:
1) Weleda- единствено ме притеснява, че са супер ароматни, направо като го мазах с един тестер ми се отпуши носа от силната миризма на билки  Laughing
2)ето тези, има и за възрастни: http://www.zoya.bg/shop/%D0%97%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B0.32
3) от сайта за пелени - ето тези: http://www.diapersetc.com/categories/organic-baby-skin-care/

Имам и проблем в подсичането в гънката на едното краче и нямам идея с какво да го мажа там. Много благодаря за съветите.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт