ЮЛСКИ бебчовци '08 (тема 44)

• 13 996
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Това е списък, не са извършени покупки. Аз все още се страхувам дали изобщо ще се справя с кърменето, но ако имам нужда ще изпратя мъжа ми за такива  Wink. Знаех си, че публикуването на този списък няма да доведе до нищо добро.

# 46
  • София
И едно въпросче: какво слънцезащитно средство ползвате за лицето, за да избегнете "маската на бременността"?
Каквото и да вземеш с висок фактор и хипоалергенно, ще ти свърши работа. Над 50 има на Виши - това става и за малки деца, на Ла Рош и на Авен. Последните два са с термални води и се предполага, че са супер за кожата. На последния дори пише изрично "за бременни". Аз съм ползвала всичките, защото по начало съм ужасно бяла и се клепя яко цяло лято, в момента съм с Ла рош - бива Peace

Инка, не се страхувай от кърменето, ще се справиш прекрасно! А публикуването на списъка беше чудесна идея - все пак трябва да има материал върху който да коментира, нали HugАз не се включвам, защото няма да купувам почти нищо, имам си от Ники, но за новите мами е много полезно, няма за какво да се упрекваш Peace

# 47
Ето за упойките! Извинявам се, че не е редактирано, но нямам нерви за подобни манипулации... bowuu

Епидурална анестезия
Чрез епидуралната анестезия се постига продължително обезболяване на долната половина от тялото, като в същото време ви позволява да останате будни. Лекарството се влива чрез катетър – изключително тънка, гъвкава и куха тръбичка, която навлиза в гръбначното пространство, точно до външната стена на мембраната, която обвива гръбначния ви мозък.
За да бъде поставен катетъра, трябва да се свиете на една страна в края на леглото, докато анестезиолога ви постави инжекция, която първо да обезболи мястото и след това внимателно вкара игралата в долната част на гърба ви. (Звучи болезнено, но на практика за повечето жени не е така.) След това ще постави катетъра и ще изтегли иглата, ще залепи катетъра на една страна, за да може да борави лесно с него при дозирането на обезболяващите. Можете да лежите по гръб, без това да го размести.
Първоначално ви се влива тестова доза от лекарството, за да проверят дали всичко е поставено както трябва, след което се влива цялата доза. Сърдечният ритъм на бебето, кръвното налягане на родилката се следят на всеки пет минути, за да бъде сигурно, че епидуралната упойка не се отразява зле на нито един от двамата.
Предимства на епидуралната анестезия.
-   Може да се използва по време на целия родов процес
-   Анестезиологът може да контролила ефекта върху тялото ви като дозира типа, количеството и силата на лекарството. Това е важно, защото с напредването на родовия процес може да се нуждаете от по-интензивно обезболяване.
-   Ще останете будна по време на раждането.  И тъй като не усещате болка, можте да си почивате, а защо не и да си поспите, докато получите пълно разкритие. Така ще имате достатъчно сили да напъвате, когато му дойде времето.
-   За разлика от пълната упойка, количеството лекарство, което достига до бебето ви е незначително.
-   Веднъж след като катетъра е поставен, може да ви бъдат вливани всякакви болкоуспокояващи, ако се наложи да ви направят секцио.
Недостатъци
-   трябва да останете в една доста странна „надупена” на една страна позиция, докато ви поставят упойката, а после да изчакате още двайсет минути, докато започне да действа – това може да ви се стои цяла вечност.
-   В зависимост от дозата на лекарството, може да загубите чувствителност в долната част на тялото.
-   Трябва да ви наблюдават непрекъснато.
-   Епидуралната упойка често удължава периода на напъване, заради загубената чувствителност и може да се наложи използването на форцепс или вакуум.
-   Понякога обезболяването е на места. При усещане на болка в определени участъци, веднага уведомете своя анестезиолог.
-   Епидуралната упойка сваля кръвното налягане.
-   На всеки сто жени, една получава главоболие след поставяне на епидурална упойка.
-   В редки случаи оказва влияние върху дишането и може да причини възпаление на нерв.

Спинална анестезия

Спиналната анестеция бързо обезчувствява долната половина от вашето тяло. Анестезиологът вкарва игра в долната част на гърба ви, промушва я през мембраната, обвиваща гръбначния ви мозък и инжектира анестетик с наркотично действие в гръбначната ви течност. (Няма опасност да засегне гръбначния ви мозък, тъй като иглата се вкарва там, където той свършва.)
Спиналната упойка се различава от епидуралната по това, че при нея имаме вливане на лекарство в гръбначната течност. Поставянето й е еднократно, облекчаването е бързо и трае само няколко часа.
Предимства
-   обезчувствяването настъпва веднага
-   в сравнение с пълната упойка, количеството лекарство, което достига до вашето бебе е незначително
Недостатъци
 - всички, изредени при епидуралната анестезия.

Агата, просто се гладят! А после мисля да пера на 40 градуса.

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 10:24 от donka

# 48
Аз ползвам флуид на Виши, че без това лъщя яко като се затопли времето, от смесена, кожата ми става направо мазна.

Инка, не се страхувай от кърменето, ще се справиш прекрасно! А публикуването на списъка беше чудесна идея - все пак трябва да има материал върху който да коментира, нали HugАз не се включвам, защото няма да купувам почти нищо, имам си от Ники, но за новите мами е много полезно, няма за какво да се упрекваш Peace
Абсолютно подкрепям. А и Агата не каза с лошо това за дисковете Peace

http://www.personalcreations.com/shop/thumbnail.asp?world_code=2 … &viewtype=all тук има разни бебешки идейки Simple Smile

# 49
Цитат на: belinda link=topic=287688.msg7307023#msg7307023

Да, страхотно беше да го споделиш, тъкмо и ние да опресним знанията. Аз само споделям, че някои неща са много готини на пръв поглед, но спокойно може да се мине и без тях. А за кърменето - ще се справиш отлично, не се безпокой. А ако имаш проблеми - винаги ще има кой да ти помогне. Ееееех, никога няма да забравя съветите на Белинда за зелето в сутиена, когато на ,,дърти години,, /разбирай  след 8-9 месеца кърмачески стаж  Mr. Green/ щях да получа мастит, незнайно защо. Чак и на кю-то й писах, добре че не ми отговори, че после ме беше срам, че я безпокоя Embarassed.

# 50
инка, нищо лошо не се е получило със списъка, напротив. Нали знаеш, няма начин всички да купуваме едно и също. А ти си вярвай за кърменето! Нагласата е най-важната! Иначе дори и един да ти каже"ма ти нямаш достатъчно кърма" и ще му повярваш и отиде работата.....

Може да ми сложите син щъркел, ще ставам мама на 3-ма мъже. Толкова бях сигурна,че ще е момиче този път, че още смилам новината, ама живо и здраво да е.

хохо, можете да се сродите с лучия и нейните три дъщери Simple Smile супер ще е Simple Smile

тази нощ сънувах как бебето така рита отдясно, че кожата ми се опъва като ластик и през нея се виждат ритащи ходила  ooooh! Боже, боже...

доли - слънцезащитно ползвай каквото си ползваш, но по-висок фактор от обикновено, и най-важното, нанасяй го всеки ден. Ако прекарваш повече време навън, вземи си мокри кърпички за лице - обтриваш по някое време лицето от мръсотии и пак слагаш от слънцезащитното.

# 51
Влизам само да ви пожелая весели празници. Аз отивам при мама да ме глези и да подишам малко чист въздух и ще се прибираме чак след Гергъов ден. Много ще ми липсвате. Как ще изкарам 10 дни без нет... newsm78
Не може и да не ви се оплача. Живея на 15 етаж и днес се развалиха и 3-те асансъора, обече аз бях ужасно гладна и лакомията наделя Crazy - 15 етажа пеша . На слизане беше що годе поносимо, ама на качване #Crazy. Станала съм пълна мърда, едвам си вдигам краката по стълбите и се задъхвам ужасно, сърцебиенето също не ме подминава. Нищо, ще си чакаме лека юли месец Heart Eyes

# 52
Добро утро,

да, явно проклятието на яйцата е да получиш удар по главата - днес като бяхме сутринта в леглото дребната така ме нацели и мен точно на кокала, където свършва веждата - видях звезди в 8ч сутринта Crazy Засега е леко подуто само, надявам се да не посинее ooooh!

Емзи, и аз и преди и сега имам проблем със стълбите - до 2ет се задъхвам Embarassed Иначе за ходене и тн няма проблем..

Инка, ако си решила - купувай по списъка. Момичетата тук искаме да те предпазим просто от ненужно скъпи и излишни на първо време покупки Hug

Аз да си призная най-накрая изхабих тая Мустела за стрии. 1 туба до 8ми месец почти - така е който не обича да се клепа Crazy По тоя повод и лицето не съм си мазала със слънцезащитно преди Embarassed

# 53
Нямам време да Ви изчета, затова само влизам да кажа, че вчера си изкарахме страхотно по време и след лекцията  Simple Smile Снимките са качени в нашето албумче обаче трябва да се лог-нете с потребителското име и паролата за да ги видите. За следващото събиране сме решили да е без повод (лекция или някакво друго събитие) след празниците. Ще пиша по-късно, че трябва да излитам за работа ще ме глобят вече!

# 54
  • Варна
Незнам мацки, тези списъци, нали ви казвам и аз съм си копнала 2 на компа ,ама ...Вижда ми се малко прекалено всичко..Сега ако ми хареса много нещо - взимам го, ако ли не съм го взела - после ще отскоча на магазин и ще си го взема..
На колега от сервиза мацката роди преди 10 дни, секцио.Той каза - нищо не сме купили, взе си 1 ден отпуск той и тя му казала в болницата какво ще и трябва на първо време и той и напазарува за нула време. Даже от помпа никаква нужда нямала ...млякото и текнало само след като я стиснала сестрата .... Grinning
Сега пак си имат всичко , бебето сучело, 4 кг младеж  Grinning
Та той ми казва - Направи като жена ми, наслаждавай се на бременността си без много да му мислиш и всичко ще се нареди, бебето няма да остане без нещо , което му трябва ...Та мисля ,че е прав и няма да се вживея в старателно подготвяне и умуване колко и какво, ако нещо ми хареса купувам, но никакви списъци не гледам ...

# 55
  • Варна
Честно да ви кажа напоследък ми е доста объркано с тези покупки, като имате предвид, че правим такива и за новия ни дом, в който няма нищо. За това правя списъци, които включват максимално нещата, които биха ни потрябвали, за да сме по- подготвени финансово какво ни трябва. Нещо съм станала една такава чувствителна, за всяко нещо  Cry. Съжалявам, ако съм те обидила Агатка. И за зелето съм прочела  Rolling Eyes. А пък самия списък включва много от вашите съвети, които са ми допаднали, за да не ги забравя, ако се наложи.
Извинявайте, че ви занимавам  Hug.
Да попитам за слънцезащитния крем за бебето. Бях чела, че той пречел на кожата да усвоява и необходимия витамин Д. Трябва ли да се маже постоянно бебето?
И аз имам пигментни петна от слънцето. Само под очите ми е бяло, много съм страшна.
Лучия не каза ли е може би ще има момче  newsm78?
Донка,   bouquet  bouquet  bouquet.

# 56
Здравейте и от мен,преди малко се събудих,друго си е у дома Simple Smile За списъците и аз имам 2 на компютъра,ще ги принтна и ще видя какво ще остане накрая.Сега отивам да закуся,желая ви хубав ден Grinning

# 57
Здравейте и от мен  Hug
Аз също съм с петна, но са две големи и на двете бузи и си мисля, че са от бременността , а не от слънцето-дано някой даде съвет с какво да ги мажа.
Мойто бебче от месец и половина е застанало главично и дано все така си седи, но от 2-3 седмици рита като лудо и съ върти здраво.
Тук също знам, че в нашат болница не дават да се ходи с гащи след нормално раждане , а само по лигнинче стерилизирано в някаква тяхна пещ и също правят тоалат с чайника и подлогата два пъти на ден.Иначе мамите по две в стая и бебчетата седят при тях, но всичко останало е страшна мизерия.Но това е положението.....
Лек ден на всички   bouquet

# 58
Инка, споко! Изобщо не съм се разсърдила. Аз като съм сърдита не пиша  Laughing  Mr. Green Станали сме малко по-нервни и чувствителни с бременността.
А аз пък тотално съм сърдита вече на гинеколога си. Трябваше да ме види по-миналата седмица, ама бях в болница и не беше време за коснултации. После се чухме за следващия петък - каза -до 20ч съм, ела. Отидох сутринта, той в операционната, щял да прави операция и все едно не сме говорили.добре, аз не мисля, че трябва да излезе от операция заради моята консултация, в никакъв случай, ама ми стана тъпо, че киснах сума ти време. Разбрахме се да се чем за тази седмица, днес пък не е на работа човека  Confused И така - остава за след празниците, които са цялата седмица и така стана цял месец. Confused не че ми е зор толкова да ме гледа, всичко ми е ок...ама. Сърдита съм. Може да не го избера за раждането, аааама ха. Като че ли ми прави някаква услуга и само му досаждам. Така звучеше, все едно - ти пък за какво си тук...Питах го кога да дойда - ами не знам, може много да се проточи. Може и до 13,30. Добре! Свърших малко работа до 13,30 и като отидох - пак бил в операция и не се знаело кога ще свърши. Ок добре, аз не мисля, че трябва да излезе от операция заради моята консултация, в никакъв случай, ама ми стана тъпо, че киснах сума ти време. Разбрахме се да се чем за тази седмица, днес пък не е на работа човека  Confused И така - остава за след празниците, които са цялата седмица и така стана цял месец. Confused не че ми е зор толкова да ме гледа, всичко ми е ок...ама. Сърдита съм. Може да не го избера за раждането, аааама ха. Като че ли ми прави някаква услуга и само му досаждам.

# 59
И аз нямах много време, попрехвърлих предната тема отгоре отгоре.

Дуци, нямамЕ зет...  Laughing Има един Марти, който се кандидатирал и го рисува за Принц.

Епизиотомията - на мен в Плевен ми я правиха с упойка, локална такава, лидокаин е сигурно, може и друго да е. Не усещаш болка докато те шият, но усещаш самото преминаване на иглата, странно е малко, абе местна упойка. после вече ме позаболя и по-скоро усещах нещо като придърпване, опъване отдолу, но и не можех да седя много, повече прилягвах две седмици.

За кремовете  - не забравяйте да си ги намазвате /на вас или децата/ докато сте на сянка и не се излагайте на слънце 15-20 минути докато не попият хубаво. Защото това указание не го пише на всичките, а е важно.
Моят е на ELEA, 20 фактор. Много пази, чак ме е яд, че не мога да хвана тен на лицето. На детето Eucerin- а свърши и и мажа лицето сега с този моя. Добре и понася.

Общи условия

Активация на акаунт