Защо избрахте това име за децата си.

• 17 145
  • 275
  •   1
Отговори
# 135
Харесвам името от много години - любима героиня от книга с изключителен характер и невероятна съдба! Simple Smile
Радвам се също и че не е особено често срещано в България.

# 136
Името на сина ми го избра моя мъж, така се бяхме разбрали. Сега на второто дете ще избера името аз Grinning. И двата пъти обаче избора е съобразен и с вкуса на другия, без първи букви на баби, дядовци и т.н. Wink

# 137
Още като тийнейджърка  Crazy си бях измислила няколко варианта на имена(най-вече женски). Та в последстие се запознах с младежа, омъжих се за него и забременях. Разбрах, че ще имам момиче. Мъжа ми се казва Димо, а едно от имената в списъка беше Димана. та така - намери ха се...

# 138
Георги на баща ми
Ивайло - сънувах, че така трябва да се казва  Blush

# 139
На никой, Нелина  носи първата буква на майка ми и е много нежно и хубаво име, но не е с нейното име, Андреа е просто най-прекрасното за мен име, което ми се струваше, че е създадено за моето дете. Всъщност първо щеше да е Елица - много го обичам това име и всички мислеха, е ще е така, ги изненадах  Mr. Green.

# 140
  • Варна
Много ми хареса - тя е нашият Божи дар.

# 141
Исках името да има хубаво значение и да не е кръстена на никой, за да не се сърдят. Кръстихме я Виктория - за да е винаги победителка.  Peace

# 142
  • София
Докато бях бременна , така и не видяха какво е бебето , така че трябваше да мисля име за момче и за момиче. За момиче ми беше много лесно - Елена на свекървата. Никога не съм имала любими имена и традицията да се кръщава на родителите супер ме улесни. Пък и името е много хубаво. За момче така и нямах идея , то за това се роди момиченце.
Само дето беше на рождения ден на майка ми  Laughing  , така че бързичко трябваше да се настроя за друго име. Майка ми се казва Вера , кръстих я Вероника , защото исках да  свържа името и с празника на , който се роди - на велика събота , ден преди Великден. Ако не знаете Вероника е цвете великденче... Та така.
А сега от четвъртия месец знаем, че чакаме девойка и името си го имаме готово.  Grinning

# 143
Нашият бебо се казва Кристиян. Едно от любимите ми имена.

Произлиза от Христо/с  на името на Бог. Кристиян е подобно на Християн. Името означава - християнин.
А Кристиян ми се струва по-благозвучно...

И ние сме така. Освен това първите две букви са на дядовците, които са адаши- Красимир. Ако беше момиче щеше да е Кристияна. Не сме имали дълги списъци с имена, не сме спорили за име. Само в момент на умопомрачение исках да го кръщавам на свекърва ми (в знак на уважение   doh ) ,но добре че мъжа ми не се съгласи.  Mr. Green

# 144
  • София
Защото ни харесва Simple Smile Освен това имаме доста познати с това име, които харесваме.

# 145
Илияна е любимото име на баща и , а моят татко се казва Илия , така се стекоха обстоятелствата , че хем е кръстена на дядо , хем е с най - харесваното име от тати  Grinning

# 146
  • Някъде на път....
Защото страшно много ми харесват тези имена!  Peace

# 147
  • някъде там
не сме я кръщавали на никого, защото не си падам по такива глупости
името и в превод от немски озн. всеизвестна Simple Smile

# 148
това е името, което от малка си знаех, че ако имам един ден ден дъщеря ще носи Heart Eyes

# 149
Кръстих я на баща си, женският вариант на името му страшно ми харесва и е рядко срещано  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт