Защо избрахте това име за децата си.

• 17 156
  • 275
  •   1
Отговори
# 150
За големият батко - когато влязох в 5 месец мъжо отсече - ако е момче ще се казва Иван / това е името на моя баща/ Не се дърпах особено  Wink
За малкия батко - Когато бяхме сигурни, че няма да е момиченце, обявих, че този път аз ще решавам, но любезно ми напомниха, че баткото е на баща ми и било редно да има и на другата рода... но свекъра и свекървата и майка ми са с буквата Д... Реших, че детето трябва да си има имен ден.... колебаех се между Дамян и Димитър, но за първото име предизвикваше не много приятни асоциации за бивш колега. Когато обявих, че детето се казва Димитър, всички решиха, че е кръстен на майка ми  newsm78
Малчо - ние си планирахме и изчислявахме момиченце, което щеше да се казва Яна, НО от изчисленията ли или просто от това, че не ми е писано да ставам тъща.... си имаме още един сладурко. Когато разбрахме, че ще е момче и възникна въпроса за име се замислих - как да се казва братът на Иван и Димитър??? Появи се отговорът -  Георги!
Всички имена на децата ми ми харесват, не бих дала на детето си име, което не ми допада.

Браво, много хубави  български имена. Да са ти живи и здрави и да те радват!

# 151
Хареса ми името, не е кръстена на никой  Wink

# 152
Моята принцеска се казва Дария. На двете баби-Диана и Йорданка и на единия дядо-Йордан.Пък и това име го обожавам.

# 153
Голямата рибка е кръстена на татко си, защото много го обичам, а малката- на Баба Марта. Роди се на първи март с  много премеждия за двете ни и реших, че тя ще бъде моята мартеничка за здраве.

# 154
Спряхме се на Кристиян защото искахме да кръстим детето на свекъра - Костадин, ако е момче. На мен ми харесваха също Калоян и Константин, но на мъжът ми не чак толкова. За това избрахме компромисен вариант, който да е приемлив за всички. Честно казано, не очаквах, че това име ще стане толкова популярно, но не съжалявам, че синът ми се казва така.  Simple Smile
Сега за второто още мислим. Нещо не можем да се спрем на име.  Laughing

# 155
  • София
Бяхме планували да се казва Белла-на кръстницата си,но впоследствие реших да е Карина-така е кръстена на мен,може би затова най-вече избрахме второто,а таткото се съгласи Simple Smile

# 156
никога не си бях мислела че ще имам момче,за момиче бях избрала НАТАЛИЯ АНТОАНЕТА,на майка ми и съпруга ми.сега имам син ГЕОРГИ,кръстен е на СВ.Георги,но 2рото ако е момиче ще го кръстя както сме намислили.

# 157
Дъщеря ми се казва Ренета и е кръстена на баба си Румяна(свекърва ми),а малкият се казва Владислав,кръстен е на майка ми Валентина.

# 158
Това ми беше любимото име,а и символиката на победител,която носи,тъй като в началото на бременността имаше вероятност да загубя бебето,и така Виктория е нашето слънце.

# 159
на баща ми - Иван.

сега - на свекърва ми ще е.

аз държа да е на някой ...

# 160
Защото ми харесва разбира се  Peace

# 161
  • София
Иксах да кръстя детето си на майка ми, пък и името ми харесва  Peace.

# 162
от както познавам мъжа ми знам че в техния род първородния син носи името на дядо си и се получава така че дядо и внуче имат еднакво име презиме и фамилия!Много харесвам такива традиции и за това съм съгласна да е Георги(стига да е мъж че ни каза доки мома за сега) smile3508
 Но пък аз реших какво да е женското име!Симона ще кръстя детето си!Харесвам името а и го сънувах толкова много пъти че то си е за нея!!!И дано наистина е момиченце и да си го носи с гордост!! smile3541

# 163
Аз пък съм много против детето да се кръщава на някои и затова си я кръстих на нея си   LaughingЕ има буквата на баба си,чичо си и вуичо си но е просто съвпадение Wink

# 164
Дъщеря ми е Мария кръстена на богородица/е и свекърва ми така се казва/,но ние я кръстихме с идеята,че е на богородица.
Синът ми е Светослав кръстен е на баща ми.И на двамата имената ми харесват

Общи условия

Активация на акаунт