Защо избрахте това име за децата си.

• 17 152
  • 275
  •   1
Отговори
# 165
Аз имах проблеми и ми бяха казали,че е почти невъзможно да забременея нормално(само инвитро), когато заминах за Испания при моя приятел ходихме в един храм на един много красив каньон.Там имаше едно поверие,че ако си пожелаеш нещо и минеш през нещо като тунелче в скалата на едната стена на църквата, желанието се сбадвало. Това беше в края на юли миналата година.Сега сам бременна в 9-ти месец и с приятелят ми чакаме да се роди дъщеричката ни. От целият списък с имена,които ни харесват не избрахме нито едно.Решихме да се казва Емануела. Но за6то точно така ? Ами в превод от еврид, това име означава – Бог е с нас! И ние знаем и вярваме, че е така! И знаем,че макар и да се налага да я родя по-рано със секцио ( понейе не се хранела добре от плацентата и е 2500 кг.) тя ще бъде добре! Трябва да баде добре!  Praynig

# 166
Не сме я кръстили на никой. Това беше единственото име, което харесахме и двамата с мъжа ми  Wink

# 167
  • София
Исках да е българско име и да има имен ден. Както и да има "галено" обръщение  Wink А и взехме буквичката на единия дядо, за да няма революция, но не е кръстена на него. Просто името Ралица много ми харесва  Heart Eyes

# 168
  • Под Сините камъни
Дъщеря ни е кръстена на татко си ( е само първата буквичка).Името го избрах аз-Александра.В последствие стана доста често срещано.За синчето името го избра таткото две седмици преди да се роди.Кръстен е на моя баща.Мирослав е хубаво име и се съгласих без възражения със желанието на мъжо.

# 169
Синът ми е Христо - на свекърва ми Хриска. От въжможните за момченце избрах това име, защото ми харесва , че има как да се обърна към него на галено и защото празнува на най-светлия християнски празник  - Коледа  Peace
Дъщеря ми е Лилия - на баща ми Илия. Кръстихме я така, защото Илияна например не ми харесва, че няма как да се обърнеш към нея на галено. Поне според мен е така  Peace И защото празнува на друг много голям и хубав християнски празник - Цветница  Peace

От казаното си личат моите съображения за това как да се казват децата ми. 1.За да има подходящо обръщение към тях и 2. За да празнуват ИД на хубави празници Peace

# 170
Защото ни хареса и звучи добре!  Peace

# 171
  • ГОре на черешата...
Ами хем исках да спазя традицията и да кръстя сина си на свекъра, хем исках да е някое хубаво име, защото не харесвам неговото. да взема само буквата.
Избрах Калоян - хубаво, звучно име, на един от най-славните български царе.

За втория ми син исках да уважа моят баща, но те пък със съпруга ми са с еднакво име - Ангел - а никак не ми харесва детето да носи цялото има на баща си.
Много хубави мъжки имена с А няма, та така се спряхме на Андриан - така и дядо и тати си имат по едно "Ан". А малкият ми мъж се появи на бял свят почти на именния си ден - късно вечерта на 25 август, а на 26-ти е св. Адриан.

Сега двамата ми сина носят звучни имена, които дори се римуват и поне на мен ми звучи прекрасно като ме попитат как се казват децата ми да отговоря "Калоян и Андриан"  Heart Eyes .

# 172
Синът ми е кръстен на свекъра.Кръстихме го така,защото човекът заслужава този вид уважение.Дъщеря ми носи буквичката на майка ми.Пак по същата причина.

# 173
Моята щерка случайно и измислехме името,моят мъж харесваше Анна-Мария,но нямаше на кой Анна,а аз харесвах Дея и така докато един ден се карахме го измислехме Дея-Мария,означава "богинята Мария",страшно ми хареса.Някой смятат,че е кръстена на моята баба и на свекърва ми,които са Денка и Марийка,а други че е кръстена на мен и свеки,защото аз съм Даниела.
Обаче тъпото е,че някой не и казват Дея-Мария,а Дева-Мария  Tired

# 174
Няма конкретна причина да го кръстим така. Просто с това име не познаваме никого, а пък което и друго да харесахме все имаше някой, неприятен за мен или таткото човек, с когото да го свържем... Таткото всъщност беше за Боян, но ден преди да се роди малкият, се разбрахме така: Ако родя по нормален начин /тъй като имаше съмнения/ аз ще го избера, ако е секцио - той, тъй като се предполагаше, че няма да се мъча толкова. Е, да ама след 9 часа мъки си заслужих да дам царското име Калоян на моето царче Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 175
Аз исках да я Даниела но в родилното моята глава измисли бебка да се кава Кристия и така си и остана.

# 176
  • София
Любимите ми имена за момиче са Ева и Андреа. Избрах Андреа, защото е по-звучно. Името няма нищо общо с имената на баби и дядовци.  Peace

# 177
  • София
Исках да носи буквичките на татко си. А и преди 9 години нямаше толкова Нии. Все ме питат дали Талев ми е повлиял Wink

# 178
Много преди да забременея бях решила, че детето ми ще се казва - Виктор или Виктория! С втората бременност знаех, че когато видя бебето ще знам как да го кръстя. Така и стана - каката е Виктория, а малката е Дария.  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes

# 179
нашето ще е Наталия - с парвата буква на бащата на мъжа ми. Аз не държа да е кръстена на някой конкретно, но за таткото май е важно, пък и много отдавна е решил, че ако си има момиченце ще е Наталия. На мен ми харесва името, пък може да й викаме и Нати - на галено.

Общи условия

Активация на акаунт