Защо избрахте това име за децата си.

• 17 151
  • 275
  •   1
Отговори
# 180
Името много ми хареса - не е често срещано. А впоследствие установих, че в него се съдържат първите буквички на моите родители и родителите на мъжа ми.

# 181
  • Бургас
живот и здраве дъщеря ни ще се казва Ана!  Любимото ми женско име...няма да е кръстена на никой...

Сватбата ни беше на 9.12 - Св.Анна - това някак затвърди желанието ни!
 Peace

# 182
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Защото ми харесва, а след това защото така се казват дядовците.
 Виж, ако имам някой ден други деца, няма да са кръстени на никого.

# 183
Голяма си дойде практически с името - родена е на 15 юли, а на 17 юли се оказа, че е Св. Марина Simple Smile
Малкото искахме да го кръстим на свекър ми, но само първата буквичка запазихме Катерина на дядо Краси Simple Smile

# 184
  • Tам през Атлантическия океан
Още като разбрах че ще си имам рожбенце знаех че ще се казва Алексъндър/Александра винаги ми е харасвало това силно, красиво и звучно за мен име  Hug   

Сега си имам един Alexander the Great Hug Grinning

# 185
При нас избора беше малко по-сложен защото живеем извън България и искахме да намерим име, което да съществува и в двете страни, за да лишим детето от упражнението всеки път да си казва името буква по буква в едната или другата страна и да му се чудят що за име е това. Избрахме Максим (с ударение на И), много ни харесва и на двамата, а и се оказа че му подхожда и астрологически (не че вярвям в тея неща, но по-късно го разбрах). Не е кръстен на никой от бабите и дядовците за да няма сърдити. А и в деня, в който разбрах че ще е момче по тукашниа календар се оказа Св Максим. За мен това беше като знак. И не съжалявам за избора, много си го харесвам името и не е често срещано. Flutter

# 186
Здравейте. Нашето момиченце се казва Габриела. В момента, я който прочетох името и го споделих със съпруга ми, знаехме,ч е това ще е името. Търсихме име, което да има по-дълбоко значение, искахме да има и християнско послание, тъй като сме християни. Габриела я кръстихме на архангел Гавраил, той е посланик на Бога, съобщава хубавите новини на хората. Казал е на Мария за раждането на Исус Христос. Също така името означава "крепост Божия". В името сме вложили пожеланието ни дъщеря ни да обича Бога и един ден да го открие със сърцето си.

# 187
Калина беше единственото име, което и двамата с мъжа ми харесахме. По останалите имахме много остри спорове. Всъщност, винаги съм искала така да си кръстя детето.

нашето ще е Наталия - с парвата буква на бащата на мъжа ми. Аз не държа да е кръстена на някой конкретно, но за таткото май е важно, пък и много отдавна е решил, че ако си има момиченце ще е Наталия. На мен ми харесва името, пък може да й викаме и Нати - на галено.

Много хубаво име сте избрали - поздравления  thumbsup

# 188
Поради лично мои емоционални състояния, кръстих дъщеря си на майка ми и на баща ми, а сина си - на бащата на мъжа ми. А и имената ми харесват.
Между другото бабите и дядовците упорито ме навиваха да избера други имена, а не техните. Опасяваха се да не би някой да каже, че не са модерни и са ме насилили за решението ми. Но то си беше изцяло мое.

# 189
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Не исках да кръщавам децата си на който и да е обаче съпругът ми държеше да я кръстим на свекър и свекърва-Йордан и Йорданка. Не ми харесва името особено за момиче и като видяха, че няма да стане почнаха да увъртат. Понеже на им викали Данчо и Данче - Даниела, Десислава и прочие. Кръстих я Йоана, защото ми харесва името. Така всички бяха доволни. В последствие разбрах, че Йоан е Иван, а моята майка е Ваня.

# 190
  • София
Аз реших да го кръстя на майка ми Стела,тя ми е единственият близък човек.Освен това Св.Стилиян е покровител на малките деца и е защитно име.
Мъжа ми пък има за идол Стив Рийвс,та и от там сме взели първите две букви.Така всеки е доволен  Grinning

# 191
Името, което сме избрали за детето, произлиза от името на единия дядо (в древни времена) и носи буквичката на другия. Така стана, че ще е кръстено и на двамата дядовци, а всъщност името е доста различно от техните имена и аз мога да твърдя, както искам, че детето не е кръщавано на никого.  Wink

# 192
  • На планетата Земя
Кръстихме я на единия й дядо

# 193
Мария-Беатрис - Мария на майка ми Беатрис за да даде малко по интернационално звучене на името защото е е родена в Англия
Мария Виктория-  на свеки и  майка 

Последна редакция: пн, 12 май 2008, 22:29 от jab4e_76

# 194
  • Габрово
Синът ми се казва Михаил, не е кръстен на никого. Избра го баща му, харесвало му. Бяхме се разбрали, ако бебето е момче той да избере името, на мен също ми хареса.

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 10:44 от ivap

Общи условия

Активация на акаунт