Защо избрахте това име за децата си.

• 17 134
  • 275
  •   1
Отговори
# 240
И двамата с мъжа ми искахме момиченце.В началото на бременността ми се бях спряла на името Захира (което и мъжо одобри много)ако е момиче и Самуил,ако е момче(тука имахме спор,на него не му хареса,та решихме да е Даниел:)).Аз бях убедена,че ще е момиче,въпреки,че не беше сигурно до самото раждане.Но по едно време,колкото и странно да звучи,почуствах,че моето бебче не е Захира...и тогава ми изплува Косара.Не е на никого,на себе си е кръстена.Значението на името е "да имаш хубава коса",и наистина тя се роди с доста буйна косичка!  Mr. Green Та така,дойде си с името. Е,едната ми баба все ме навиваше да я кръстя на майка ми,но аз не харесвам тези "традиции".

# 241
  • София
Исках да е на свекървата, но тя е Катерина, аз Катя, баба ми Катина.....и още една Катя нямаше да понеса. Като измислих варианта Карина бях много доволна. Така хем запазихме повечето букви, хем е съвсем различно от Катя.

# 242
На баща ми Николай - защото го зсалужава и защото винаги съм искала на дето да се казва Ники - независимо от пола. Ето, че мечтите се сбъдват Hug

# 243
Харесва ми името просто Peace

# 244
Синът ни се казва Калоян, аз го избрах, а таткото се съгласи.
Сега чакаме момиченце и името избра синът ни :Теодора ние сме съгласни, но ако е момче ще се затрудним, защото баткото е категоричен, че иска само сестричка.
Дайте съвет, ами ако е момче newsm78 #Crazy

# 245
Кръстена е на дядо си Атанас.

# 246
  • тук-там
Александра и Кристина - за всеки ден - Алекс и Крис - любимите ми имена - на никой не са кръстени -

# 247
Тъй като свекърва ми се казва Лена , аз реших ,че когато се родят двете ми писанки името на едната ще започва с буквата Л и така дойде името на моята малка Линда.А за Емилия , моята сестра се казва така и аз много я обичам,тя много ми е помагала и реших ,че заслужава племеницата й да е кръстена на нея.  bouquet

# 248
Кръстих голяма та си дъщеря Мария, на името на свекърва ми. Изборът си е изцяло мой. Малката е Василена - много любимо мое име, от разказите на Йовков. По стечение на обстоятелствата мама се казва Василка. Wink

# 249
  • Sf
За голямата години преди да се роди знаех как ще се казва.

За малката - името й беше единственото, което се хареса както на мъжа ми, така и на голямата ми дъщеря.
Не беше никак лесно да стигнат до общо мнение. Ако някой ден решим да си направм още едно бебе, направо не ми се мисли какви дебати ще падат.  Mr. Green

# 250
Просто ми харесва като име. Не сме го кръщавали на никого специално.
И при нас се случи така. Харесах си Мартин  Peace

# 251
Единия е на свекъра ми - Марин, а другия на майка - Стефка.

# 252
Даниела е кръстена на свекърва ми,а Цветелина на майка ми,но носят и първите букви на мен(Д) и на мъжа ми(Ц)

# 253
Защото името ни харесва... и двамата сме против кръщаването на някого..а и трябваше да "върви" и в ТР и в БГ Peace

# 254
Ивайла - на баща ми Иван и свекървата Ваня...Харесвам традицията да се пренасят имената във времето,дори да е само с една или две букви...или да са превод едно на друго Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт