Защо избрахте това име за децата си.

• 17 136
  • 275
  •   1
Отговори
# 210
  • На тиха улица
След като разбрахме, че беба е момиченце това беше първото име, което ми дойде, а мъжа ми много го хареса.
По моите критерии - да е 'мелодично', да е познато за географските ни ширини, но да не е сложно за чуждоезични, да има общо с православието, да има имен ден, да има характер  Blush....и така, спонтанно по горните точки ми дойде Магдалена  Heart Eyes

# 211
Малката получи първо духовното си име, още докато беше в корема ми(бях бременна в 8-ми месец), на Еньов ден от свами Шивамурти (гуро от Австралия, практикуваща йога в Гърция).
Тя я нарече Тат-Сат.
Е да ама ако я кръстим Тат-Сат с тире, ще ни мислят за ненормални. Mr. Green Mr. Green Mr. Green а и детето ще бъде обект на подигравки в училище, все пак не всички се занимават с йога и знаят какво е значението на това име.
И тогава настана едно чудене.....дели детето да го кръстим с буквата Т, дали да е на свекъра с Л обаче пък исках да има имен ден на Цветница......а сега де??? newsm78 newsm78 newsm78
Обаче прочетох в сайта на Алена, че буквата К е много енергийна и предложих на мъжо да е име с К.
Той предложи Калина, ама на мен нещо не ми се понрави. Stop
Много харесвам името Лиляна, викам си хем, ще е на свекъра, хем имен ден на Цветница...ама не е с К бе....а и мъжо не искаше на свекъра да не прехвърлим лоша карма на малкото същество.....и добре че не я кръстихме на него....такова мрънкало няма никъде.....
И когато докторката извади Кал от корема ми(раждах със секцио) попита как ще я кръстим....е да ама аз бях под упойка и викам: Не знам питайте мъжа ми...и той това и чакаше и каза: Калина
Това е нашата история.   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Сега и казвам Кал, а не Калина. Mr. Green

# 212
  • София
Термина беше на 14 ноември - тогава е Филиповия ден...хареса ни името и то остана...нищо, че чевето закъсня с 2 дни Wink

# 213
  • София
Дъщеря ми се казва Ивана и е кръстена на баба си Иванка. А ако беше момче щеше да е Никола - на двамата си дядовци.
Аз съм "за" спазването на традициите и хубавите български имена.
Иначе никой не ни е насилвал в това ни решение, даже се изненадаха от нашия избор.
За мен беше важно името да е кратко, лесно да се произнася, да има имен ден и да носи някакво послание.
Ивана произлиза от библейското име Йоан и означава "Бог е милостив".

# 214
Името Константин ми е харесвало винаги, така се казва и баща ми,  половинката ми също хареса името и така избрахме име за момче, още преди да решим да имаме бебе Simple Smile А кокато забременях много искахме да имаме син Praynig, за момиче и до ден днешен не можем да изберем име newsm78  Crazy

Когато разбрахме, че ще имаме момченце, бяхме много щастливи и казахме как сме решили да го кръстим, на баща ми му пораснаха крилца Hug

Но родителите ми не са имали претенции за името Hug Аз също харесвам и почитам традициите Hug

И така сега малък Косьо е почти на 9 месеца

# 215
След като разбрахме, че ще имаме момиче решихме с таткото да я кръстим на него -Александра, но попаднах на интересна информация , че не е хубаво , мъжко име да бъде превръщано в женско, губела се/уж/ женствеността , нежността и т.н, а на мен ми е писнало да бъда мъжко момиче Mr. Green. И препрочитайки за пореден път българският именник попаднах на име , което ме грабна. То отговаряше на желанието ни за благозвучие и нежност. Така нашата галена- глезанка получи името си Галена, а пък майка ми Галя  още лети от щастие.

# 216
  • България
Калоян - избрахме си това име още когато бяхме ученици  и гаджета (преди около 13 години) - бяхме си решили, че ще имаме първо момче, а после близнаци- Засега етап първи е спазен, после ... ще видим. Буквичката К е на от името на сестрата - близначка на съпруга ми - Кремена.

# 217
Най-голямата-Лиана не кръстена на никой.Исках да е име на цвете.Колебаех се м/у Лилия и Лиана
Средната-Симона я кръстих на баща ми Симеон
И бебка-Мадлен я кръстих на свекър ми Младен

# 218
Кръстихме го Христо, защото се роди на Коледа. Simple Smile

# 219
Кръстихме го Христо, защото се роди на Коледа. Simple Smile
Имам познат който също е роден на Коледа, но се казва Кольо. Laughing Laughing Laughing
Нашият син се казва Андриян Орманлиев. С мъжо често се шегуваме, че трябва да стане на 5 години за да си каже имената. А иначе е кръстен на баща ми Атанас (както и мъжа ми), свекъра Анастас, майка ми Янка и свекърва ми Димитричка. С една дума на ВСИЧКИ, за да няма убидени и пренебрегнати. Ако беше момиче може би щеше да е Андрияна.

# 220
Като разбрах,че чакам момиче,започнах да се ослушвам за име с буквичката "Н"-на свеки! Когато чух "НОЕЛА" почувствах,че това е името,което търся - нежно и кратичко!  Peace
Сега чакам момченце и се ослушвам за име с "Д"-на татко ми... Wink

# 221
Моята дъщеря е Симона.На никой.Просто ми харесва.Свекърва ми е с буквата С  и тя си внушава,че е на нея,ама не е така,нека си мисли каквото си иска....

# 222
Нели - на майка ми. Винаги съм харесвала името и, звучи ми нежно и леко. Цял живот съм си мислела, че ако някой ден имам момиченце, то обезателно ще се казва Нели. Мъжът ми нямаше нищо против Simple Smile

# 223
Като разбрах,че чакам момиче,започнах да се ослушвам за име с буквичката "Н"-на свеки! Когато чух "НОЕЛА" почувствах,че това е името,което търся - нежно и кратичко!  Peace

Наистина е много нежно Hug

Сега чакам момченце и се ослушвам за име с "Д"-на татко ми... Wink

Какво ще кажеш за Денислав или Денис?... Wink

# 224
Сина ми е кръстен на дядо си Георги и на св. Георги Победоносец  Simple Smile, но предпочетохме средноевропеиския вариант на името, Застото така тук Звучи по познато, а дъстеря ми носи името на немската си прабаба. И двете имена ми харесват, Застото са класически всяко едно За себе си...

Общи условия

Активация на акаунт