Да ваксинираме ли децата си?

• 19 011
  • 169
  •   1
Отговори
# 105
Аз пак ще се намеся и ще питам: след като всички останали деца са ваксинирани, демек няма такова чудо като въпросните болести при тях, откъде мойто ще се зарази като по цял ден ще е с ваксинираните деца в сигурна среда?
Нещо не ми стана ясно: значи имаме група от ваксинирани деца; при тях няма проблеми няма зарази, изобщо всичко е перфектно; аз изпращам в тази перфектно чиста от опасни болести среда мойто неваксинирано дете и как точно то ще се зарази, като няма от кого.

Твоето дете не живее в мехур като момченцето от филма (ако си го гледала), а в естественото обкръжение на човека, т.е. природата, която включва освен човешките същества още животните, насекомите, растенията, земята, тревата и т.н. Бактериите и вирусите не са приоритет на човешкия организъм. Те съществуват в природата. Да вземем за пример тетанус - в земята (анаеробна среда) има бактерии, които си живеят безпроблемно, защото имат прекрасни условия за развитие. Ако случайно човек попадне в контакт с тези бактерии може да се разболее от тетанус. Ако не е ваксиниран.
Друг пример - туберкулозата. Тя е доста често срещана сред кравите и може да се пренесе чрез млякото. Хайде някой да ме убеди, че в България няма туберкулозни крави. По селата има хора които отглеждат добитък при елементарни хигиенни условия и без ветеринарен контрол. Аз не бих изложила детето си на риск от туберкулоза!
Мога да давам безкрайни примери! Просто не бива да се забравя, че болестите не се пренасят задължително от човек на човек; има и други начини. Надявам се отговорих на въпроса ти откъде.  Wink

# 106
  • Linz
Аз пак ще се намеся и ще питам: след като всички останали деца са ваксинирани, демек няма такова чудо като въпросните болести при тях, откъде мойто ще се зарази като по цял ден ще е с ваксинираните деца в сигурна среда?
Нещо не ми стана ясно: значи имаме група от ваксинирани деца; при тях няма проблеми няма зарази, изобщо всичко е перфектно; аз изпращам в тази перфектно чиста от опасни болести среда мойто неваксинирано дете и как точно то ще се зарази, като няма от кого.
Ще разчиташ, че другите деца са ваксинирани и няма да излагаш на излишен риск твоето ли? Пък балъците нека си дупчат децата и да им вливат зараза ненужно!
Освен това, което Лаура е обяснила, ще допълня, че има много възрастни хора без ваксини, както и такива, при които създаденият чрез ваксината имунитет вече е изгубен.  Освен това има малцинствени групи, които изобщо нямат медицинско обслужване и от където плъзват много зарази. И още- ако всички започнат да мислят като теб и не си имунизират децата, разчитайки че другите имат ваксини е все едно да се върнем назад във времето.

# 107
Ами обясни ми тогава, защо в цивилизования свят броят на хората, които се отказват от ваксини е толкова голям и продължава да нараства.

# 108
  • Linz
Доколкото знам в целият цивилизован свят има задължителни ваксини. Като намеря още инфо по въпроса ще пиша пак. Но за сега вече ми се повръща от тая тема.

# 109
За сведение-в Германия ваксините не са задължителни,а препоръчителни.Сам решаваш дали да ваксинираш детето си.Доколкото чета в "родители в чужбина" и в Англия е така.Това все пак са цивилизовани страни!

# 110
  • Linz
За сведение-в Германия ваксините не са задължителни,а препоръчителни.Сам решаваш дали да ваксинираш детето си.Доколкото чета в "родители в чужбина" и в Англия е така.Това все пак са цивилизовани страни!
Няма да споря по въпроси, за които нямам достатъчно информация. Това, което написах в предния си постинг го знам от педиатърката ни, а тя по принцип е много в крак с нещата.

# 111
Дала сам ти само инфо и то не с цел да спорим.Не знам колко е веща педиатърката ти,но аз живея в Германия и знам със сигурност,че ваксините не са задължителни.А въпросната ваксина против туберкулоза напр. дори не е сред препоръчителните.

# 112
В Англия също са задължителни ваксините. Не зная точно кои, но ако не си ваксинираш детето със задължителните ваксини, то няма да бъде прието в ясли, градина или училище.

# 113
  • Linz
Повечето живеем в България и условията тук малко или много се различават от тези в чужбина. Аз коментирам само ваксините тук. Но знам със сигурност, че по чужбина има други задължителни ваксини.

# 114
Мен пък ми е интересно има ли цивилизована страна в която да се налагат глоби за неваксиниране  Thinking Аз поне не знам такава, ако някой знае - да каже.

# 115
  • Linz
В Англия също са задължителни ваксините. Не зная точно кои, но ако не си ваксинираш детето със задължителните ваксини, то няма да бъде прието в ясли, градина или училище.
Ето това е вид глоба. Ако няма никакви санкции се губи значението на думата "задължителен".

# 116
Ето това е вид глоба. Ако няма никакви санкции се губи значението на думата "задължителен".

Значи у нас двойно глобяване се практикува. Thinking Първата година на едно  неваксинирано бебе у нас излиза около 1500-2000лв на наглите му родители. Така им се пада, щом искат да си упражняват правото на свободен избор!

И аз все пак искам да попитам отново. Някой знае ли изобщо някъде по света да се практикува глобяване в истинския смисъл на думата за отказване на ваксинация? Все от някъде трябва да са го видели нашите управници, макар че нищо чудно и да са си го измислили  Close

# 117
  • Linz
Мен ако питаш е повече от достатъчна санкцията (и предпазната мярка най-вече) неваксинираното дете да не го приемат в ясла, детска градина и училище.

# 118
Значи у нас двойно глобяване се практикува. Thinking Първата година на едно  неваксинирано бебе у нас излиза около 1500-2000лв на наглите му родители. Така им се пада, щом искат да си упражняват правото на свободен избор!

И аз все пак искам да попитам отново. Някой знае ли изобщо някъде по света да се практикува глобяване в истинския смисъл на думата за отказване на ваксинация? Все от някъде трябва да са го видели нашите управници, макар че нищо чудно и да са си го измислили  Close

Даваш ли си сметка, че там например нямаш 2 години платено майчиство и ако след като бебето ти стане на 6 месеца не се върнеш на работа я губиш? И алтернативата е или детегледачка или ясли. Първата е много скъпа - ще работиш за да й плащаш на нея. Втората пак е скъпа, но ако детето е неваксинирано няма как да ходи.

Тоя спор е безсмислен според мен!

# 119

Даваш ли си сметка, че там например нямаш 2 години платено майчиство и ако след като бебето ти стане на 6 месеца не се върнеш на работа я губиш? И алтернативата е или детегледачка или ясли. Първата е много скъпа - ще работиш за да й плащаш на нея. Втората пак е скъпа, но ако детето е неваксинирано няма как да ходи.

Тоя спор е безсмислен според мен!

Не знам за къде "там" ми говориш, но алтернативата и у нас е същата, ако решиш да не си ваксинираш детето по законовия ред. А с допълнителното налагане на глоби не мисля, че положението на средния българин противник на ваксините е по-добро дори при наличието на 2 години майчинство.

И не знам кой спор е безсмислен, но налагането на глоби за такова нещо на мен лично ми се струва пълна идиотщина. Достатъчно са и другите видове "глоби", които се "плащат", включително и крайните мнения по въпроса в обществото ни. Та затова питам има ли някъде другаде по света такава практика...

Общи условия

Активация на акаунт