Да ваксинираме ли децата си?

• 18 997
  • 169
  •   1
Отговори
# 120
Не знам за къде "там" ми говориш, но алтернативата и у нас е същата, ако решиш да не си ваксинираш детето по законовия ред. А с допълнителното налагане на глоби не мисля, че положението на средния българин противник на ваксините е по-добро дори при наличието на 2 години майчинство.

И не знам кой спор е безсмислен, но налагането на глоби за такова нещо на мен лично ми се струва пълна идиотщина. Достатъчно са и другите видове "глоби", които се "плащат", включително и крайните мнения по въпроса в обществото ни. Та затова питам има ли някъде другаде по света такава практика...

Ако четеш по-внимателно ще разбереш за къде "там" ти говоря. И мисля, че в крайна сметка сме длъжни да спазваме законите. Не го ли правим - ще си плащаме последствията били те финансови или други. Спорът е безсмислен, защото мненията са твърде крайни, затова.

# 121
Имам някакви претенции, че чета внимателно, но това не е от значение. Имам и претенции, че не споря, а питам, затова се чудя за какъв безсмислен спор говориш. И пак си повтарям въпроса: Има ли някъде по света налагане на законови глоби за отказ от ваксиниране? Тоя въпрос не го задавам за пръв път в тая тема, но до сега отговор не съм получила. Но аз все пак си питам.

# 122
  • Linz
Имам някакви претенции, че чета внимателно, но това не е от значение. Имам и претенции, че не споря, а питам, затова се чудя за какъв безсмислен спор говориш. И пак си повтарям въпроса: Има ли някъде по света налагане на законови глоби за отказ от ваксиниране? Тоя въпрос не го задавам за пръв път в тая тема, но до сега отговор не съм получила. Но аз все пак си питам.
Тогава започни да четеш по-внимателно, защото получи отговор.
Тази тема е безсмислен спор от самото начало.

# 123
Май и задаването на въпроси е безсмислено...

# 124
  • Linz
Май и задаването на въпроси е безсмислено...
Аз не съм оставила въпрос без отговор. Че и по 4-5 пъти отговарях на едни и същи въпроси. Касае ли се за нещо, което е задължително, санкции има със сигурност! Но не знам къде какви са.

# 125
За Германия ще ти кажа,че никoй по никакъв начин не може да те принуди да ваксинираш детето си,след като ти не желаеш.И парична санкция не се налага.Подписваш декларация,че не си съгласна с поставянето на ваксината и това е.Лично аз отложих ваксината ММР,тъй като ми се налага да пътувам скоро.Нямаше никакви проблеми от страна на педиатърката.що се отнася за неприемането на градина и училище не мога да кажа нищо по въпроса,защото имаме още време до това.Ако искаш задай въпроса на "Родители в чужбина".Там може би майки с по-големи деца ще имат повече информация.Но за моето дете,което е чужденец в държавата,в която живея знам че има друг закон,че при навършване на 3год. възраст са длъжни да го вземат в детска градина(със или  и без ваксина).Ита,ти откъде пак си сигурна,че в Англия имало задължителни ваксини,след като не живееш там?Една мама беше писала,че там не са задължителни и дори много се радвали,ако някои отиде да си ваксинира детето.
що се отнася за туй ,че в БГ ситуацията била по-различна отколкото в "белите" държави.Ами германците примерно задължително си летуват поне веднъж в годината извън страната,вкл. и в Бг,където има "бум" на болестите.Съответно малко или много са подложени и те на риск.Е,да ама тук въпреки незадължителния характер на имунижациите епидемии няма.
Според мен всеки трябва сам да може да избира ,а не друг да взема решение за собственото му дете.

# 126
  • Linz
Горният постинг надявам се не е адресиран до мен. Щото аз казах, че не коментирам неща, за които нямам информация, или пък информацията ми е от различни източници и се получава разминаване. Аз изказах своето мнение за ваксините в България. А моето мнение съвпада с това на повечето родители и със законовите наредби тук.С това приключвам по темата.
P.S. Глобите могат да бъдат не само парични, както вече стана въпрос.

# 127
Тогава започни да четеш по-внимателно, защото получи отговор.
Тази тема е безсмислен спор от самото начало.

Напълно вярно е че е безмислена. А според данните на световната здравна организация от 96 година(когато е пик-а) до сега има опасност да се разболее човек от туберкулоза в България и то не малка.
Само си спомнете -ако не сте били много малки- какво стана тогава и как мизерстваше народа и как на много места продьлжава да мизерства и досега и колко е ниськ жизнения стандарт у нас.
Така че продьлжавам да твьрдя че е голям риска да не си ваксинира детето човек.

# 128
Доколкото знам в целият цивилизован свят има задължителни ваксини.

ПОнеже се спекулира с това какво е в цивилизования свят реших да дам мнението си по темата.Прощавайте,ако намесата ми е била неуместна.

Темата започна да не прилича на спор,а на чисто заяждане,за туй че някои си можел да си помисли да не ваксинира.

Последна редакция: чт, 09 юни 2005, 15:27 от Ellypr

# 129
Ита,ти откъде пак си сигурна,че в Англия имало задължителни ваксини,след като не живееш там?Една мама беше писала,че там не са задължителни и дори много се радвали,ако някои отиде да си ваксинира детето.

Ваксините в Англия не се водят задължителни (докато във Франция има 4 такива), но ако не си ваксинираш детето, вероятността да бъде прието в ясли, градина и т.н. е минимална.

Задължителни за Франция са:
French Vaccination Schedule

- 2 months Diptheria, Tetanos, Whooping cough (coqueluche), Polio, HIB Hepatitis B (DTP) and Haemophilus flu. Known as the tetracoq or pentacoq, as it has either 4 or 5 vaccines together
- 3 months DTP etc 2nd jab
- 4 months DTP 3rd jab - From 12 months MMR (ROR)
- 16-18 months DTP (booster)
- Before 6 years BCG if not already done
- 6 years DTP (booster), ROR (booster)
- 11-13 years DTP (booster), ROR (booster)

А за Англия:

This advice is based upon advice from the 'UK Joint Committee for Vaccination and Immunisation' (JCVI). The final decision on whether to receive these vaccines is dependant upon agreement between the patient, parent and the administering doctor or nurse.

At birth

Tuberculosis (BCG) for those with infected or previously infected family members; immigrants from countries with a high prevalence of tuberculosis and their children and infants.
Hepatitis B for babies born to mothers who are chronic carriers of hepatitis B virus or to mothers who have had acute hepatitis B during pregnancy plus their close family members.

Approximately at the 2nd, 3rd and 4th month

Diphtheria, tetanus, acellular pertussis, inactivated poliomyelitis and Haemophilus influenzae type b (DTaP/IPV/Hib).
Meningococcal serogroup C (MenC)
Around 13 months

Measles, mumps and rubella (MMR).

Between 3 years 4 months - 5 years - before primary school entrance

Diphtheria, tetanus, acellular pertussis and inactivated poliomyelitis. (dTaP/IPV).
Measles, mumps, rubella booster (MMR).
Between 10-14 years (or if indicated shortly after birth)

Tuberculosis (BCG) if skin test (TST) negative.
Between 13-18 years

Tetanus, low dose diphtheria and inactivated poliomyelitis boosters (Td/IPV).

Adults

Tetanus and poliomyelitis boosters 10 yearly only for those at risk of soil contaminated wounds (tetanus), or health care workers (poliomyelitis). Travellers may warrant 10 yearly toxoid boosters when they are going to countries where post-exposure tetanus immunoglobulin will not be available.
It was decided as an interim measure, during the academic term for 1999-2000, to offer polysaccharide meningococcal vaccine (Serogroups A and C) to students in colleges and universities of higher education and conjugate meningococcal (serogroup C) to those at secondary school. Eventually as the new childhood vaccination schedules become established these 'catch-up' campaigns should become unnecessary.

All ages

Hepatitis B for those likely to be in close contact with carriers or at occupational risk e.g.. health care workers.
Influenza for those at risk of serious disease or complications, including travellers in these risk categories going the epidemic areas.
Pneumococcal for those at risk of serious disease or complications, including travellers in these risk categories going the epidemic areas.

Андреа$ - питай някоя майка, която живее в чуждбина и ще разбереш дали има или няма глоба. Няма нищо по-просто от това и не виждам защот тонът ти трябва да е леко заядлив.

П.П. Информацията, която имам е от достоверен източник и не си пиша измишльотини, ако това намекваш  tongue.

Последна редакция: чт, 09 юни 2005, 15:51 от Ита

# 130
  • Linz

ПОнеже се спекулира с това какво е в цивилизования свят реших да дам мнението си по темата.Прощавайте,ако намесата ми е била неуместна.

Темата започна да не прилича на спор,а на чисто заяждане,за туй че някои си можел да си помисли да не ваксинира.

А-а, какво е цивилизован свят питай Sallys, не мен!

# 131
Андреа$ - питай някоя майка, която живее в чуждбина и ще разбереш дали има или няма глоба. Няма нищо по-просто от това и не виждам защот тонът ти трябва да е леко заядлив.
Питала съм не една майка в чужбина, но положителен отговор до сега не съм получила и затова продължавам да питам от време на време в подобни теми. Имам леки резерви да пускам отделна тема по въпроса точно поради горещите страсти, които предизвиква. Но може и да се наканя...

А тонът в интернет пространството е доста относително нещо. Стремя се да поддържам добър такъв, пък дори и да изглежда заядлив понякога Simple Smile

# 132

А-а, какво е цивилизован свят питай Sallys, не мен!

Пак повтарям ако целиш да ме ядосаш, не успя. Пробвай пак, но ще ти е трудно.... Rolling Eyes

# 133

А аз доколкото виждам се изказваш доста компетентно за цивилизования свят, следователно би трябвало да си на ти с това, що е то цивилизожан свят.

# 134
  • Linz
Аз съм наясно, вервай ми! Но понеже ти употреби термина първа- кажи, какво влагаш в него?

Последна редакция: чт, 09 юни 2005, 16:36 от РЕНИ

Общи условия

Активация на акаунт